ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού => Αποσυμβολισμός => Μήνυμα ξεκίνησε από: Avaris στις Ιουνίου 04, 2007, 12:32:22

Τίτλος: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: Avaris στις Ιουνίου 04, 2007, 12:32:22


ω! μη - θεληση!



Σποραδικά, συναντάω αυτό τον όρο - έννοια και νοιώθω πως είναι ένα σημαντικό τμήμα της "Εσωτερικής Ανάπτυξης" του ατόμου δηλαδή,

ένα "κομβικό σημείο της Εσωτερικής Ατραπού".....

Δεν το έχω καταννοήσει όμως ώστε να μπορώ να το στηρίξω σαν θέμα....

Θα παρακαλέσω λοιπόν τον αγαπητό El Morya που δείχνει να έχει δουλέψει το θέμα, καθώς και όποιον άλλον γνωρίζει το "Γνωστικό αυτό

αντικείμενο",  να το στηρίξει και να μας βοηθήσει να το γνωρίσουμε......

Εαν όντως είναι ένα πολύτιμο "Εσωτερικό Πετράδι" καθώς δείχνει να είναι, είναι κρίμα να μην το "δουλέψουμε" σαν θέμα......




Τίτλος: Απ: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: El Morya στις Ιουνίου 18, 2007, 18:56:35
Γειά σου Αvaris

Ορισέ μου την θέληση και θα σου δείξω τι είναι κατά την άποψη μου η μη-θέληση.
Τίτλος: Απ: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: Avaris στις Ιουνίου 19, 2007, 13:19:29
Γειά σου Αvaris

Ορισέ μου την θέληση και θα σου δείξω τι είναι κατά την άποψη μου η μη-θέληση.



Την "Θέληση" την αισθάνομαι ως μια "Εσωτερική Ορμή και τάση " να πράξω κάτι.


Εαν δεν υπάρχει (η Εσωτερική Ορμή και Τάση) , τότε δεν υπάρχει θέληση να πράξω κάτι...και δεν θα γίνει ποτέ αυτό το "κάτι".....

Εαν είναι "χλιαρή", τότε τα αποτελέσματα της "πράξης" μου θα είναι αμφίβολα...

Εαν είναι "έντονη" και "δυνατή" , τότε τα αποτελέσματα θα είναι "ευοίωνα"....

Εαν όμως είναι "πανίσχυρη" , τότε τα αποτελέσματα θα είναι "εντυπωσιακά" και πέραν κάθε "λογικής προσμονής"......
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: El Morya στις Ιουλίου 03, 2007, 15:35:07
Ωραία το έθεσες φίλε μου.

Μέσα μας όμως υπάρχουν χιλιάδες φωνές που όλες ζητάνε κάτι από εμας. Η μια μπορεί να θέλει καλύτερες συνθήκες εργασίας,η άλλη να θέλει να βρεί την φώτιση, η άλλη να κυριαρχήσεις των παθών σου,η άλλη μπορεί να θέλει να κατακτήσεις μια γκόμενα. Για μένα δεν τίθεται θέμα ανώτερης και κατώτερης φωνής. Το κοινό σημείο τους είναι οτι όλες κάτι θέλουν, όλες θέλουν να εκπληρώσουν έναν σκοπό. Ισως τελικά αυτή η "εσωτερική φωνή" να μην είναι και τόσο εσωτερική.Εσύ όμως πιστευεις οτι όλες προέρχονται από εσένα, οτι είναι δικές σου.

Η πίστη όμως είναι το υλικό με το οποίο η θέληση ενεργοποιείται. Για να πραγματοποιηθεί έχει ανάγκη το αστρικό φως. Όμως η πίστη απο μόνη της δεν μπορεί να φτάσει εκεί. Είναι αναγκαία η χρήση μιας άλλης δυνάμεως που ονομάζεται Φαντασία. Το θέμα είναι να μάθεις να θέλεις. Αυτή είναι και η δουλειά των δυτικών εσωτερικών ταγμάτων κατα 90 %.

H θέληση λοιπόν είναι η ικανότητα να εξουσιαζεις τις δυνάμεις τις φύσης, οι οποίες θεωρούνται απο όλον τον δυτικό εσωτερισμό αλλά και την επιστήμη, ως τυφλές δυνάμεις (χωρίς ηνίοχο). Ο μαθητής απλά καλείται να κυριαρχήσει πάνω στην βουληση του και να την απαλλάξει από την δουλικότητα που έχει στον αστρικό όφη ή όπως θα μάθεις να συγκρατήσει μπροστά στο απολλώνιο βέλος τον ακτινοβόλο άγγελο(λογική & ανάγκη).
Για να συμβεί αυτό, δεν υπάρχει θέμα μέσης οδού.Μόνο τα άκρα. Τι είναι όλο αυτο; Είναι η ατραπός της Δύναμης που τόσο πολύ αγαπά η Δύση.

Τί είναι λοιπόν η μη-θέληση;

Τα αντίθετα από αυτά που θα μάθεις.

Γιατι αλήθεια η ατραπός της Δύναμης όσο μακρια και να βγάζει, δεν οδηγεί ποτέ στα χνάρια της Αυτολύτρωσης, στην ατραπό της Σοφίας όπως την ονομάζουν στην ανατολή. Ο δυτικός εσωτερισμός αγκάλιασε οτι τον βόλευε από τον ανατολικό μυστικισμό κλείνοντας τα αυτιά του στην παραπάνω προιδοποιηση. Ετσι πιστευουμε οτι υπάρχει ελεγκτης και ελεγχόμενο, υπάρχει σκοπός και κάποιος που μπορεί να τον πραγματοποιήσει, οτι υπάρχει εμείς και άλλοι, μαυρο και άσπρο, οτι το φως είναι δυνατότερο από το σκοτάδι.Μια ζωη ξένοι ως προς τις εμπειρίες μας. Και η αλήθεια είναι οτι εμείς όλα αυτα τα πραγματώσαμε μέσω της θέλησης.

Η maya παίζει το πιο όμορφο παιχνίδι της. Και η samsara της θέλησης συνεχίζεται.

Αvaris, οτι και να διάβασες, ξεχασε το φίλε μου κράτα το πρώτο κομμάτι και όχι την κριτική μου, αυτό θα είναι και το πιο χρήσιμο για την πορεία σου. Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο.

Ευχαριστώ.
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: Eleni στις Ιουλίου 03, 2007, 22:22:18
Γιατί να μην επεκταθείς αγαπητέ El morya?
Ερευνούμε, κρίνουμε και αποφασίζουμε...
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουλίου 04, 2007, 12:53:25

Γιατι αλήθεια η ατραπός της Δύναμης όσο μακρια και να βγάζει, δεν οδηγεί ποτέ στα χνάρια της Αυτολύτρωσης, στην ατραπό της Σοφίας όπως την ονομάζουν στην ανατολή. Ο δυτικός εσωτερισμός αγκάλιασε οτι τον βόλευε από τον ανατολικό μυστικισμό κλείνοντας τα αυτιά του στην παραπάνω προιδοποιηση.

Η ατραπός της Δύναμης, όταν είναι αυτοσκοπός, σίγουρα δεν οδηγεί στα χνάρια της Αυτολύτρωσης,
όμως,
όποιος αρνηθεί να διέλθει από το μονοπάτι της Δύναμης,
όποιος αρνηθεί την πιο Δυνατή δοκιμασία,
δεν έχει καμιά πιθανότητα να συνεχίσει στην ατραπό της Σοφίας.

Λέγεται ότι ο δυτικός εσωτερισμός αγκάλιασε ότι τον βόλευε από τον ανατολικό μυστικισμό.

Αυτό φαινομενικά δείχνει σωστό, ειδικά τα σύγχρονα χρόνια που ο ανατολικός μυστικισμός, προτού διαδοθεί στη Δύση, πέρασε πρώτα από το Προκρούστειο κρεβάτι της δυτικής προσαρμογής - αν όχι της ολοκληρωτικής αλλοίωσής του.

Αν όμως διερευνύσομε βαθύτερα,
έκπληκτοι διακρίνουμε ότι,
αυτό που αποκαλούμε "Ανατολικός εσωτερισμός", είναι το προϊόν που προήλθε από την Άρεια επίδραση των κατακτητών της Δύσης, σε πρώτη φάση, μετά τους κατακτητικούς πολέμους των Αρίων κατά τον 18ο προχριστιανικό αιώνα. Αυτή η επίδραση φυσικά συνεχίστηκε σε όλους τους μετέπειτα αιώνες, με κορύφωση τα Αλεξανδρινά και Ελληνιστικά χρόνια.

Ιερά κείμενα, όπως η Ραμαγιάνα και η Μαχαμπαράτα, εύκολα υποδεικνύουν τις καταλυτικές επιδράσεις των Αρίων....

Το πιο ξεχωριστό και πολλάκις αναφερόμενο κομάτι, ως καθαρό γέννημα της Ανατολής, ο Ανατολικός μυστικισμός,
συγκρινόμενος με τον Δυτικό μυστικισμό -Έκαρτ, Φιλοκαλία -μας εκπλήσσει με τις ομοιότητές τους.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια αντιγραφή του ενός από τον άλλον, αλλά μόνον ότι τα παράλληλα αυτά ρεύματα, κατέληξαν στις ίδιες σχεδόν πρακτικές και μυστικιστικές αντιλήψεις.

Είναι άτοπο να κατηγορούμε την Δύση για συγκεκριμένο τρόπο αναζήτησης, σωστό ή λάθος θα το συζητήσουμε,
όταν η ίδια η Δύση που φαίνεται να ακολουθεί το μονοπάτι της κυριαρχίας, παράλληλα έχει αναπτύξει μυστικισμό που δεν υπερτερεί ή υστερεί του Ανατολικού μυστικισμού, όπως φυσικά και η Ανατολή έχει ασκήσει πρακτικές κυριαρχίας της ύλης, π.χ. Χάθα, παρότι θεωρείται στην πλειονότητα μυστικιστική.

Εκεί όμως όπου και οι δύο σχολές -Ανατολή και Δύση- τα κάναν μπάχαλο,
ήταν το να κάνουν άνω κάτω την σειρά των διδαχών που απαιτούνται για την εξελικτική διαδικασία.
Μάλλιστα, πολλές φορές, δίδονται στους Νεόφυτους οι διδαχές των προχωρημένων σταδίων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση και να εμφνίζονται παθογένειες στους ασκούμενους.

Παράδειγμα, η μη θέληση, ο διαλογισμός του κενού, κλπ...

Ας δούμε την φυσική εξέλιξη του ανθρώπου, όπως την παρακολουθούμε στην παιδική ηλικία.

Το παιδί, το φυσιολογικό παιδί, είναι το πλέον εγωιστικό και ιδιοτελές πλάσμα και αλίμονο αν στα πρώτα του βήματα του αλλοιώσουμε αυτήν την φύση.
Αλίμονο αν του υποβάλουμε να εγκαταλείψει κάθε εγωιστική διάθεση και κάθε παρόρμηση για την ανάπτυξη της εγωιστικής του θέλησης.
Φυσικά του ενδυναμώνουμε την θέληση, φυσικά το ωθούμε για την ανάπτυξη και την κατάκτηση της δύναμης, φυσικά και υπηρετούμε την ιδιοτελή του εξέλιξη, διογκώνοντας το Εγώ του και βοηθώντας το με κάθε κόστος να βρεί την καταξίωση μέσα στην κοινωνία, βοηθώντας το στην πράξη να ενηλικιωθεί ομαλά και να αποβεί ένας υγιής εχέφρων ενήλικας. Με απώτερο βέβαια σκοπό, ως υπεύθυνο πλέον άτομο, να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του και στην συνέχεια να επωμισθεί και την ευθύνη να αναθρέψει και άλλες ψυχές.

Μέσα από το φυσιολογικό αυτό "παιχνίδι", ελπίζουμε ο καθένας μας να ανακαλύψει τον βαθύτερο λόγο, τον πραγματικό σκοπό της ενσάρκωσής του και να προσπαθήσει να τον υλοποιήσει, για να φτάσει στην Αυτολύτρωση.

Στο δεύτερο στάδιο της εξέλιξής του, θα μπει στην διαδικασία της ταπείνωσης του Εγώ και της προσφοράς, φτάνοντας στο βάθος της διαδρομής, να απορρίψει ακόμα και την ίδια την γνώση που αποκόμισε.

Όμως, για να πετύχει το μεγάλο άλμα πάνω από τον πήχυ των περιορισμών της Ύλης, απαιτείται ένα άλμα επί κοντώ και το κοντάρι που θα χρησιμοποιηθεί για το πέρασμά του, χτίζεται λίγο λίγο με την αυτοσυνείδηση, την γνώση, την κατανόηση.
Το κοντάρι της γνώσης είναι το εργαλείο που θα επιτρέψει στον καθένα να πετύχει το μεγάλο άλμα
και μόλις βέβαια κατορθώσει να περάσει τον υψηλό πήχυ, θα εγκαταλείψει και το ίδιο το κοντάρι που με τόσο κόπο έχτιζε μακροχρόνια....

Για να έχει την ικανότητα κάποιος να επιλέξει την "μή θέληση", απαιτείται τεράστια Δύναμη και αδάμαστη Θέληση,
γεγονός που η παραποίηση των εσωτερικών διδασκαλιών έχει ξεχάσει, με αποτέλεσμα να ωθεί τον άνθρωπο στην εγκατάλειψη και να τον θέτει κάτω από την κυριαρχία του μοιραίου.

Έχει ατυχώς διαστρεβλωθεί η εσωτερική διδαχή της ανάπτυξης, που αντί να προσπαθήσει να ενδυναμώσει τον Νεόφυτο, καθιστώντας τον ικανό οδοιπόρο στην ατραπό, ακολουθώντας κυριολεκτικά τις μεθόδους που η φύση υποδεικνύει, αποδυναμώνει και απονεκρώνει αυτόν, ωθώντας τον εγκληματικά στην φυγή, αποστερώντας τον ουσιαστικά από τον σκοπό της ίδιας του της ενσάρκωσης.

Η Ελληνική μυθολογία, η αληθής πράγματι και η πλέον ισορροπημένη μυητική γνώση, με τον π.χ. μύθο του Θησέα, υποδεικνύει σαφέστατα τα βήματα που οφείλει να ακολουθήσει ο Ζηλωτής για να επιτύχει την Αυτολύτρωση.

Πρώτον ενδυνάμωση του Εγώ σε ζηλευτά επίπεδα, δεύτερον ο εξοπλισμός του Εγώ με την ασπίδα της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης και με το σπαθί της ισχυρής θέλησης, ώστε να υπερνικήσει τα πάθη και και να αγνοήσει τις Σειρήνες, για να μπορέσει να θέσει εθελούσια τον εαυτό του στην υπηρεσία του Μεγάλου σχεδίου.

Ο ταπεινός όμως υπηρέτης του Μεγάλου σχεδίου, οφείλει να έχει τεράστιες δυνατότητες και χαλύβδινη θέληση, για να αποβεί χρήσιμος συνεργάτης.

Έρρωσθε....
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: El Morya στις Ιουλίου 04, 2007, 17:38:18
Παράθεση
Αν όμως διερευνύσομε βαθύτερα,
έκπληκτοι διακρίνουμε ότι,
αυτό που αποκαλούμε "Ανατολικός εσωτερισμός", είναι το προϊόν που προήλθε από την Άρεια επίδραση των κατακτητών της Δύσης, σε πρώτη φάση, μετά τους κατακτητικούς πολέμους των Αρίων κατά τον 18ο προχριστιανικό αιώνα. Αυτή η επίδραση φυσικά συνεχίστηκε σε όλους τους μετέπειτα αιώνες, με κορύφωση τα Αλεξανδρινά και Ελληνιστικά χρόνια.
Ιερά κείμενα, όπως η Ραμαγιάνα και η Μαχαμπαράτα, εύκολα υποδεικνύουν τις καταλυτικές επιδράσεις των Αρίων....

Ορφέα
Ρίξε πάντως μια ματιά στους Δραβίδες να δεις ποιος πέρασε σε ποιον τον μυστικισμό. Προσωπικά το ιστορικό πάρε-δώσε δεν με ενδιαφέρει, έτσι το ρίχνω στο τραπέζι, γιατί φαίνεται να σε ενδιαφέρει. Τώρα τα έργα που αναφέρεις ναι μεν έχουν επιδράσεις από τους αρείους αλλά δεν αποτελούν και τον μυστικισμό που συναντάς στην Rig Veda! Μιλάς για εργα με στόχο τον λαό και το συσχετίζεις με τον μυστικισμό της αυτολύτρωσης. Λυπάμαι μα δεν ακουσα ποτέ κανέναν να φωτίστηκε διαβάζοντας την Ιλιάδα!!! ( και γενικά με βιβλία)

Παράθεση
Είναι άτοπο να κατηγορούμε την Δύση για συγκεκριμένο τρόπο αναζήτησης, σωστό ή λάθος θα το συζητήσουμε,
όταν η ίδια η Δύση που φαίνεται να ακολουθεί το μονοπάτι της κυριαρχίας, παράλληλα έχει αναπτύξει μυστικισμό που δεν υπερτερεί ή υστερεί του Ανατολικού μυστικισμού, όπως φυσικά και η Ανατολή έχει ασκήσει πρακτικές κυριαρχίας της ύλης, π.χ. Χάθα, παρότι θεωρείται στην πλειονότητα μυστικιστική.


Υπάρχει και ολόκληρη σχολή υλιστικής θεώρησης στην Ινδία αλλά αυτο δεν είναι κάτι που την χαρακτηρίζει!
΄
Παράθεση
Εκεί όμως όπου και οι δύο σχολές -Ανατολή και Δύση- τα κάναν μπάχαλο,
ήταν το να κάνουν άνω κάτω την σειρά των διδαχών που απαιτούνται για την εξελικτική διαδικασία.
Μάλλιστα, πολλές φορές, δίδονται στους Νεόφυτους οι διδαχές των προχωρημένων σταδίων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση και να εμφνίζονται παθογένειες στους ασκούμενους.

Παράδειγμα, η μη θέληση, ο διαλογισμός του κενού, κλπ...

Η μη-θέληση δεν είναι άσκηση! Ο διαλογισμός του κενού έτσι όπως χρησιμοποιείται τουλάχιστον στο Ζεν(π.χ στο Κιότο)-αυτόν μόνο γνωρίζω προσωπικά-(όχι το αμερικάνικο),δίδεται σε ανθρώπους που έχουν "κλειδώσει" τα πέντε πρώτα σώματα και όχι πιο πριν αλλά και πάλι όι ασκήσεις είναι ανάλογες του τύπου ανθρώπου και του προβλήματος που δηλώνει οτι έχει. Δεν είναι όπως στην Δύση που όλα είναι για όλους (super market gnosis!).

Παράθεση
Για να έχει την ικανότητα κάποιος να επιλέξει την "μή θέληση", απαιτείται τεράστια Δύναμη και αδάμαστη Θέληση,

Κάποτε είχα πει στον "χωρίς βάρος" οτι για μια σταγόνα μη-θέλησης χρειάζεται ένας ωκεανός θέλησης. Αλλά αυτό ισχύει για όσους έχουν γαλουχηθεί με την θέληση και την κυριαρχία. Όχι για όλους.



Παράθεση
Το παιδί, το φυσιολογικό παιδί, είναι το πλέον εγωιστικό και ιδιοτελές πλάσμα και αλίμονο αν στα πρώτα του βήματα του αλλοιώσουμε αυτήν την φύση.
Αλίμονο αν του υποβάλουμε να εγκαταλείψει κάθε εγωιστική διάθεση και κάθε παρόρμηση για την ανάπτυξη της εγωιστικής του θέλησης.
Φυσικά του ενδυναμώνουμε την θέληση, φυσικά το ωθούμε για την ανάπτυξη και την κατάκτηση της δύναμης, φυσικά και υπηρετούμε την ιδιοτελή του εξέλιξη, διογκώνοντας το Εγώ του και βοηθώντας το με κάθε κόστος να βρεί την καταξίωση μέσα στην κοινωνία, βοηθώντας το στην πράξη να ενηλικιωθεί ομαλά και να αποβεί ένας υγιής εχέφρων ενήλικας. Με απώτερο βέβαια σκοπό, ως υπεύθυνο πλέον άτομο, να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του και στην συνέχεια να επωμισθεί και την ευθύνη να αναθρέψει και άλλες ψυχές.

Μέσα από το φυσιολογικό αυτό "παιχνίδι", ελπίζουμε ο καθένας μας να ανακαλύψει τον βαθύτερο λόγο, τον πραγματικό σκοπό της ενσάρκωσής του και να προσπαθήσει να τον υλοποιήσει, για να φτάσει στην Αυτολύτρωση.

Στο δεύτερο στάδιο της εξέλιξής του, θα μπει στην διαδικασία της ταπείνωσης του Εγώ και της προσφοράς, φτάνοντας στο βάθος της διαδρομής, να απορρίψει ακόμα και την ίδια την γνώση που αποκόμισε.

Όμως, για να πετύχει το μεγάλο άλμα πάνω από τον πήχυ των περιορισμών της Ύλης, απαιτείται ένα άλμα επί κοντώ και το κοντάρι που θα χρησιμοποιηθεί για το πέρασμά του, χτίζεται λίγο λίγο με την αυτοσυνείδηση, την γνώση, την κατανόηση.
Το κοντάρι της γνώσης είναι το εργαλείο που θα επιτρέψει στον καθένα να πετύχει το μεγάλο άλμα
και μόλις βέβαια κατορθώσει να περάσει τον υψηλό πήχυ, θα εγκαταλείψει και το ίδιο το κοντάρι που με τόσο κόπο έχτιζε μακροχρόνια....

Έχει ατυχώς διαστρεβλωθεί η εσωτερική διδαχή της ανάπτυξης, που αντί να προσπαθήσει να ενδυναμώσει τον Νεόφυτο, καθιστώντας τον ικανό οδοιπόρο στην ατραπό, ακολουθώντας κυριολεκτικά τις μεθόδους που η φύση υποδεικνύει, αποδυναμώνει και απονεκρώνει αυτόν, ωθώντας τον εγκληματικά στην φυγή, αποστερώντας τον ουσιαστικά από τον σκοπό της ίδιας του της ενσάρκωσης.

Η Ελληνική μυθολογία, η αληθής πράγματι και η πλέον ισορροπημένη μυητική γνώση, με τον π.χ. μύθο του Θησέα, υποδεικνύει σαφέστατα τα βήματα που οφείλει να ακολουθήσει ο Ζηλωτής για να επιτύχει την Αυτολύτρωση.

Πρώτον ενδυνάμωση του Εγώ σε ζηλευτά επίπεδα, δεύτερον ο εξοπλισμός του Εγώ με την ασπίδα της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης και με το σπαθί της ισχυρής θέλησης, ώστε να υπερνικήσει τα πάθη και και να αγνοήσει τις Σειρήνες, για να μπορέσει να θέσει εθελούσια τον εαυτό του στην υπηρεσία του Μεγάλου σχεδίου.

Ο ταπεινός όμως υπηρέτης του Μεγάλου σχεδίου, οφείλει να έχει τεράστιες δυνατότητες και χαλύβδινη θέληση, για να αποβεί χρήσιμος συνεργάτης.

Έρρωσθε....

Φίλε μου, όλα αυτά μου προκαλουν αναγούλα,να με συμπαθας και συ αλλά όπως είπα δεν θέλω να επεκταθώ. Περαστικός είμαι. Δεν θα μείνω πολύ.

Αλλά έχω μιαδυο ερώτησεις μόνο. Ποιό είναι το Μεγάλο σχέδιο; Και ποιου κατακτητή, είναι αυτη, η ελεφαντίωση της δύναμης;

Δεν ξέρω αλλά αυτό θέλω να το μάθω.

Ευχαριστώ πολύ.
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: Eleni στις Ιουλίου 04, 2007, 20:22:20
Σορρυ el Morya αλλά μου εχεις ανεβάσει την τρίχα και εξηγούμαι.... ??? αν και σε εκτιμώ ιδιαιτερως πολύ..

Παράθεση
Περαστικός είμαι. Δεν θα μείνω πολύ

Εγω δεν θέλω να φύγεις αλλά  αυτός ο χειρισμός, μου την δίνει...οτι θέλεις κάνε και μην το ανακοινώνεις σε κάθε πόστ σου..μόνος σου ήρθες ....μόνος σου φεύγεις ..οπως όλοι μας.....ανεξαιρέτως..


Παράθεση
Φίλε μου, όλα αυτά μου προκαλουν αναγούλα,να με συμπαθας και συ αλλά όπως είπα δεν θέλω να επεκταθώ

Προσωπικά σε συμπαθώ, δέχομαι αν και δεν συμμερίζομαι την αναγούλα σου μια και έχω άλλη άποψη
όμως αφού λες και είναι εμφανές οτι δεν συμφωνείς με τις διδασκαλίες που υποθέτεις οτι μαθαίνουμε ..και δεν συμφωνείς ούτε με τον δυτικό εσωτερισμό...
ε! βρες λίγο χρόνο [ αφού γράφεις που γράφεις] και ανέπτυξε τις θεωρίες που αγαπάς και ακολουθείς εσύ...σου είπε κανείς να μην τις πείς η είναι τόσο δυσπρόσιτες και απόρρητες ?
Ισως να μην τις αντιληφθούμε όπως θα ήθελες αλλά κάτι θα κατανοήσουμε ...οτι μας πρέπει ο καθένας...


Παράθεση
Δεν ξέρω αλλά αυτό θέλω να το μάθω.

Και εγώ να μάθω θέλω.....όπως εσύ ..

Χωρίς καμία αιχμή ....ειλικρινά...μια και κουράστηκα να βλέπω υπεκφυγές γαι τα οφθαλμοφανή.. :(

 
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: El Morya στις Ιουλίου 04, 2007, 21:19:24
Παράθεση
Εγω δεν θέλω να φύγεις αλλά  αυτός ο χειρισμός, μου την δίνει...οτι θέλεις κάνε και μην το ανακοινώνεις σε κάθε πόστ σου..μόνος σου ήρθες ....μόνος σου φεύγεις ..οπως όλοι μας.....ανεξαιρέτως..
.

Eίναι η πρώτη φορά που δήλωσα κάτι τέτοιο,μα γνωρίζω σε ποιον το λέω και υπάρχει λόγος. Αν δεν σου αρέσει, συμπάθα κάποιον άλλο. :)

 
Παράθεση
Προσωπικά σε συμπαθώ, δέχομαι αν και δεν συμμερίζομαι την αναγούλα σου μια και έχω άλλη άποψη
όμως αφού λες και είναι εμφανές οτι δεν συμφωνείς με τις διδασκαλίες που υποθέτεις οτι μαθαίνουμε ..και δεν συμφωνείς ούτε με τον δυτικό εσωτερισμό...
ε! βρες λίγο χρόνο [ αφού γράφεις που γράφεις] και ανέπτυξε τις θεωρίες που αγαπάς και ακολουθείς εσύ...σου είπε κανείς να μην τις πείς η είναι τόσο δυσπρόσιτες και απόρρητες ?
Ισως να μην τις αντιληφθούμε όπως θα ήθελες αλλά κάτι θα κατανοήσουμε ...οτι μας πρέπει ο καθένας...


 Δεν ανοιξα θέμα εγώ για την μη-θέληση. Απάντησα όμως σε ότι με ρωτησε ο φίλος Αvaris. Με ρώτησες κάτι εσυ και δεν πήρες απάντηση; Mια χαρά εκφράζω οτι αγαπώ στα θέματα που ήδηυπάρχουν. Tι θες να καταλάβεις είναι το ζητούμενο,εμένα ή τα θέματα;

Δεν είμαι υπερ του ανατολικου εσωτερισμού ούτε κατα του δυτικου.

Tωρα αν η λέξη "αναγούλα" σου πεφτει βαριά, δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Ο Ορφέας όμως δεν θα πάθει τίποτα..αντέχει. Προτιμώ να πω αυτό που νιώθω, έτσι απλά και ας μου λείπει η ευγένεια.
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: Trithemius στις Ιουλίου 04, 2007, 21:37:33
Ενδεχομένως στα περί "αποχώρησης", ίσως ο φίλος El Morya να έχει κάτι άλλο στο μυαλό του ;)
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: Eleni στις Ιουλίου 04, 2007, 22:52:51
 Οπως θές El Morya......δεν βαριέσαι....ξέρεις αυτην την στιγμή ακούω κάτι υπέροχο και με μαγεύει..
Ευχαριστώ φιλενάδα.... :)
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: El Morya στις Ιουλίου 05, 2007, 00:01:12
Παράθεση
Ενδεχομένως στα περί "αποχώρησης", ίσως ο φίλος El Morya να έχει κάτι άλλο στο μυαλό του

Φίλε Αnon, δεν φεύγω,απλά είπα δεν θα μείνω για πολυ και ειλικρινά δεν θέλω να δημιουργήσω κανένα πρόβλημα, ούτε και έχω τίποτε άλλο στο μυαλό μου. :)

Παράθεση
Οπως θές El Morya......δεν βαριέσαι....ξέρεις αυτην την στιγμή ακούω κάτι υπέροχο και με μαγεύει..

Τέλεια, όλα τα άλλα δεν εχουν σημασια,λόγια είναι. Η στιγμή όμως είναι πολυτιμη.
Χαίρομαι για σενα. :)
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: Trithemius στις Ιουλίου 05, 2007, 00:06:53
Φίλε Αnon, δεν φεύγω,απλά είπα δεν θα μείνω για πολυ και ειλικρινά δεν θέλω να δημιουργήσω κανένα πρόβλημα, ούτε και έχω τίποτε άλλο στο μυαλό μου. :)

Εμ καλά είπα εγώ. Άλλωστε, στη δική μας "διάλεκτο", το "φεύγω" μπορεί να έχει περίεργες υλοποιήσεις ;)

Αγαπητή try, η επίδραση της μουσικής επάνω στον ψυχισμό μας, είναι ένα από τα θέματα που θα ήθελα να συζητήσουμε εν καιρώ. Μαζί με αγαπημένα είδη μουσικής, ατμόσφαιρες κλπ. Εν καιρώ...
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: Eleni στις Ιουλίου 05, 2007, 09:19:45
Αnon, αυτό ακριβώς σκεφτόμουν και εγώ χθές οταν έγραφα....ενα τέτοιο θέμα.
Για μένα η μουσική, οπως και η ποίηση πολλές φορές είναι η μεγαλύτερη μαγεία....αλλά αυτό δεν μπορώ να το περιγράψω.
Και επειδή ακόμη βρίσκομαι κάτω απο την επήροή του ακούω τον ''μαγικό αυλό'' που αν και δεν ειναι απο τα  ήδη μουσικής που συνήθιζα είναι όντως ''μαγικός''.....χαρισμένος απο μια αδελφή μας.. :)

Περιμένω το θέμα σου.....
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουλίου 05, 2007, 14:47:34

Ορφέα
Ρίξε πάντως μια ματιά στους Δραβίδες να δεις ποιος πέρασε σε ποιον τον μυστικισμό. Προσωπικά το ιστορικό πάρε-δώσε δεν με ενδιαφέρει, έτσι το ρίχνω στο τραπέζι, γιατί φαίνεται να σε ενδιαφέρει. Τώρα τα έργα που αναφέρεις ναι μεν έχουν επιδράσεις από τους αρείους αλλά δεν αποτελούν και τον μυστικισμό που συναντάς στην Rig Veda! Μιλάς για εργα με στόχο τον λαό και το συσχετίζεις με τον μυστικισμό της αυτολύτρωσης. Λυπάμαι μα δεν ακουσα ποτέ κανέναν να φωτίστηκε διαβάζοντας την Ιλιάδα!!! ( και γενικά με βιβλία)


ΔΡΑΒΙΔΕΣ !!!!
Δεν σε παραξενεύει φίλε μου που το σύμπλεγμα (DRV)  το ανευρίσκουμε σε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο, μάλλιστα, πολύ πιο πριν από την εποχή του Κριού; (1850 περίπου έως τα πρώτα χρόνια της χριστιανικής χρονολόγησης και την είσοδό μας στην εποχή των Ιχθύων).

Είτε ως ΔΡΥΣ, ιερά φηγός στην προϊστορική Ελλάδα, είτε ως μυστικιστική διδασκαλία των ΔΡΥίδων, την οποία συναντάμε και στα ιστορικά χρόνια, είτε ως ΔΡαΒιδικό μυστικισμό;

Θα σεβαστώ όμως την επιλογή σου να μην ενδιαφέρεσαι ιδιαίτερα για την ιστορία και θα προσπεράσω το θέμα.

Η μη ενασχόλισή σου με τα ιστορικά όμως σου στέρησε και τα ακούσματα που θα σε πληροφορούσαν ότι, πολλοί είναι οι φωτισμένοι που οφείλουν την εξέλιξή τους στην Ιλιάδα ή σε αντίστοιχη μυθολογία, όπως η Μπαγκαβάντ Γκιτά και η Ουτάρα Γκιτά. Με εκπλήσσει πάντως η στάση σου απέναντι στην μυθολογία και μάλλιστα στην φυλετική σου παράδοση.
Παραθέτω αυτούσιο ένα απόσπασμα του Γιουνγκ από το βιβλίο "Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ" που συνέγραψε με τον Κερένυι.

"...Η πρωτόγονη διανόηση δεν επινοεί μύθους, αλλά τους βιώνει.  Οι μύθοι είναι αυθεντικές αποκαλύψεις της προσυνείδητης ψυχής, ακούσιες εκθέσεις για ασυνείδητα ψυχικά συμβάντα και τίποτα άλλο παρά αλληγορίες φυσικών διαδικασιών. Αλληγορίες τέτοιου είδους θα αποτελούσαν άσκοπη διασκέδαση για την μη επιστημονική διάνοια. Δεν αναπαριστάνουν απλά, αλλά είναι η ψυχική ζωή της πρωτόγονης φυλής που, όταν χάσει την μυθολογική κληρονομιά της, καταρρέει και παρακμάζει σαν τον άνθρωοπο που έχασε την ψυχή του.

     Η μυθολογία μιας φυλής είναι η ζωντανή της θρησκεία, η απώλεια της οποίας αποτελεί ηθική καταστροφή. Αυτό συμβαίνει παντού και πάντα, ακόμα και ανάμεσα στους πολιτισμένους λαούς. Η μυθολογία, είναι ένας ζωντανός κρίκος με τις ψυχικές διεργασίες που λειτουργούν ανεξάρτητα και πέρα από την συνείδηση, μέσα στα σκοτεινά βάθη της ψυχής. Πολλές από αυτές τις ασυνείδητες διαδικασίες μπορούν να προκληθούν έμμεσα από την συνείδηση, αλλά ποτέ με συνειδητή εκλογή. Άλλες πάλι φαίνονται πως προξενούνται  αυθόρμητα, δηλαδή χωρίς καμιά ευδιάκριτη ή αποδείξιμη συνειδητή αιτία..."

    Υποθέτω ότι η ενδελεχέστερη θεώρηση της μυθολογίας θα σε αποσπάσει από την αντίληψή σου ότι αποτελεί ένα απλοϊκό λαϊκό ανάγνωσμα χωρίς καμιά ιδιαίτερη αξία, ή τουλάχιστον χωρίς αξία για τον εσωτερισμό και την εξελικτική διαδικασία της Αυτολύτρωσης.


Η μη-θέληση δεν είναι άσκηση! Ο διαλογισμός του κενού έτσι όπως χρησιμοποιείται τουλάχιστον στο Ζεν(π.χ στο Κιότο)-αυτόν μόνο γνωρίζω προσωπικά-(όχι το αμερικάνικο),δίδεται σε ανθρώπους που έχουν "κλειδώσει" τα πέντε πρώτα σώματα και όχι πιο πριν αλλά και πάλι όι ασκήσεις είναι ανάλογες του τύπου ανθρώπου και του προβλήματος που δηλώνει οτι έχει. Δεν είναι όπως στην Δύση που όλα είναι για όλους (super market gnosis!).


Θα συμφωνήσω μαζί σου και θεωρώ ότι οφείλω να ξανατονίσω κάποιες θέσεις - απόψεις που παραθέτεις.

"....Ο διαλογισμός του κενού έτσι όπως χρησιμοποιείται τουλάχιστον στο Ζεν(π.χ στο Κιότο)-αυτόν μόνο γνωρίζω προσωπικά-(όχι το αμερικάνικο),δίδεται σε ανθρώπους που έχουν "κλειδώσει" τα πέντε πρώτα σώματα και όχι πιο πριν...."

"....οι ασκήσεις είναι ανάλογες του τύπου ανθρώπου και του προβλήματος που δηλώνει οτι έχει. Δεν είναι όπως στην Δύση που όλα είναι για όλους (super market gnosis!).


Κάποτε είχα πει στον "χωρίς βάρος" οτι για μια σταγόνα μη-θέλησης χρειάζεται ένας ωκεανός θέλησης. Αλλά αυτό ισχύει για όσους έχουν γαλουχηθεί με την θέληση και την κυριαρχία. Όχι για όλους.


Και πάλι σημειώνουμε την ορθότητα των όσων παραθέτεις, με την σημείωση ότι το "όχι για όλους" μόνον στους ασυνείδητους μπορεί να αναφέρεται, καθότι, με την ανάπτυξη της συνείδησης στον άνθρωπο, παράλληλα και αλληλένδετα με την συνείδηση, αναπτύσεται και η βούληση (θέληση).
Μη συνειδητούς όμως ανθρώπους, είναι απαράδεκτο να τους κατευθύνουμε σε μια θεώρηση, οπαδοποιώντας τας τους (και ..κοπαδοποιώντας τους !!!) ανεξάρτητα αν τα κίνητρά μας είναι για το καλό τους.

Φίλε μου, όλα αυτά μου προκαλουν αναγούλα,να με συμπαθας και συ αλλά όπως είπα δεν θέλω να επεκταθώ. Περαστικός είμαι. Δεν θα μείνω πολύ.

Αλλά έχω μιαδυο ερώτησεις μόνο. Ποιό είναι το Μεγάλο σχέδιο; Και ποιου κατακτητή, είναι αυτη, η ελεφαντίωση της δύναμης;

Δεν ξέρω αλλά αυτό θέλω να το μάθω.

Αναγούλα : Μάλλιστα, κάποια δεδομένα δεν ....τρώγονται με τίποτα, είτε επειδή είναι άνοστα, είτε επειδή είναι επικίνδυνα για τον οργανισμό, είτε επειδή είναι ξένα προς το διαιτολόγιο που έχουμε συνηθήσει να μας σερβίρουν.

Ίσως πάλι να πρόκειται για δεδομένα που εισάγαμε στον οργανισμό μας και αυτός αρνείται ή αδυνατεί να τα χωνέψει.

Πάντα βέβαια υπάρχει και η περίπτωση, ο οργανισμός να έχει νοσήσει και να παρουσιάζεται (πράγμα σύνηθες σε ασθενούντες) το σύμπτωμα της ...αναγούλας.

Δεν κατάλαβα όμως, αν κάποιο επιμέρους θέμα είναι υπαίτιο της αναγούλας ή το σύνολο των θεμάτων που περιλαμβάνεις στην παράθεση.
Σαν επιμέρους, στο πρώτο θέμα περί της ανάπτυξης του παιδιού, δεν έχω αξίωση να συμφωνείς αν δεν έχεις περάσει την ...μύηση της γονικότητας, παρότι είναι ένα απόλυτα φυσικό και εύκολα παρατηρήσιμο και προσεγγίσημο φαινόμενο.

Για τα λοιπά επιμέρους θέματα, θα θέλαμε να μας υποδείξεις σε τι ή τι προκάλεσε σε σένα διατροφικές ανησυχίες, καθότι η ιταμή απαξίωση δεν προάγει τον υγιή διάλογο, τον οποίο υποτίθεται αναζητούμε και υποστηρίζουμε σε μια αγορά.

Το Μεγάλο σχέδιο, είναι το απλό φαινόμενο της ανάπτυξης του παιδιού και της ενηλικίωσής του και της μετέπειτα ανάληψης υπηρεσίας - προσφοράς προς άλλα αναπτυσσόμενα παιδιά, είτε μεμονωμένα και έστω ως προς την υλική τους ανάπτυξη, είτε συλλογικά και σε βαθμό που να εμπεριέχει το σύνολο της κοινωνίας των αναπτυσόμενων ανθρώπων. Προφανής βέβαια λόγος, η εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα της εκδήλωσης.

Το να γίνει βέβαια κάποιος συνεργάτης του Μεγάλου σχεδίου, χρειάζεται να έχει ενηλικιωθεί, όχι μόνον σωματικά-κάτι που γίνεται ούτως ή άλλως με την πάροδο του χρόνου- αλλά και συναισθηματικά πρώτιστα,
 και στο δυνατό βαθμό και νοητικά....
Τότε είναι έτοιμος να αναλάβει γονεϊκό ρόλο απέναντι στην κοινωνία και να θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία της ζωής και της εξέλιξης των εμβίων.

Ίσως βέβαια να ασπάζεσαι την αντίληψη ότι εδώ βρεθήκαμε από λάθος και το μόνο που χρειάζεται να φροντίσουμε, είναι να βρούμε τρόπο να την "κάνουμε" όσο γίνεται γρηγορότερα....

Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι στην αντίληψη αυτήν και πρώτιστο μέλημα θεωρούμε την επίγνωση και εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο ενσαρκωθήκαμε και στην συνέχεια την συνδρομή μας στον συνάνθρωπό μας για να επιτύχει και αυτός το ίδιο -ξεκαθαρίζοντάς του βέβαια ότι άμα το επιτύχει, στη συνέχεια θα κληθεί να γίνει αυτόβουλα και ανιδιοτελώς, συνεργάτης στην υπηρεσία του Έργου- ....
Έτσι θεωρούμε ότι ο άνθρωπος πετυχαίνει την Αυτολύτρωσή του.

Κυριολεκτικά, σε έρευνες που έχουν γίνει στο πως επιτυγχάνεται η ευημερία στον άνθρωπο, τα αποτελέσματα έχουν δείξει ότι, ούτε τα πλούτη, ούτε τα αξιώματα βοηθάνε στην ευημερία.
Οι πρωταρχικοί δύο παράγοντες για να ευημερήσει ο άνθρωπος, προέκυψε ότι είναι:
1. Η αποδοχή που απολαμβάνει από την κοινωνία, και 2. η κοινωνική του ενασχόλιση και ανθρωπιστική του προσφορά.
Προφανέστατα, εύκολα διακρίνονται τα δύο στάδια που προαναφέραμε.
1. Η ανάπτυξη και ενηλικίωση  και 2. η ανάληψη "γονεϊκού" ρόλου υπηρεσίας και προσφοράς.

Περί του ποιου κατακτητή και ελεφαντίωσης, παρακαλώ κάντο πιο αντιληπτό στο τι θέλεις να πείς.

Μέχρι τότε,
Υγεία και ευημερία....
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: Eleni στις Ιουλίου 05, 2007, 19:51:19
Ξέρει κανείς να μου πεί τι σημαίνει αυτό εδώ

<< δίδεται σε ανθρώπους που έχουν "κλειδώσει" τα πέντε πρώτα σώματα και όχι πιο πριν....">> ?
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: El Morya στις Ιουλίου 05, 2007, 21:28:33
Παράθεση
ΔΡΑΒΙΔΕΣ !!!!
Δεν σε παραξενεύει φίλε μου που το σύμπλεγμα (DRV)  το ανευρίσκουμε σε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο, μάλλιστα, πολύ πιο πριν από την εποχή του Κριού; (1850 περίπου έως τα πρώτα χρόνια της χριστιανικής χρονολόγησης και την είσοδό μας στην εποχή των Ιχθύων).

Είτε ως ΔΡΥΣ, ιερά φηγός στην προϊστορική Ελλάδα, είτε ως μυστικιστική διδασκαλία των ΔΡΥίδων, την οποία συναντάμε και στα ιστορικά χρόνια, είτε ως ΔΡαΒιδικό μυστικισμό;


Θα σεβαστώ όμως την επιλογή σου να μην ενδιαφέρεσαι ιδιαίτερα για την ιστορία και θα προσπεράσω το θέμα.

Η μη ενασχόλισή σου με τα ιστορικά όμως σου στέρησε και τα ακούσματα που θα σε πληροφορούσαν ότι, πολλοί είναι οι φωτισμένοι που οφείλουν την εξέλιξή τους στην Ιλιάδα ή σε αντίστοιχη μυθολογία, όπως η Μπαγκαβάντ Γκιτά και η Ουτάρα Γκιτά. Με εκπλήσσει πάντως η στάση σου απέναντι στην μυθολογία και μάλλιστα στην φυλετική σου παράδοση.

Γνωρίζεις πως λέγονται οι δραβίδες στα σανσκριτικά;
Χαίρομαι που σε εκπλήσσω και θα το ξανακάνω πάλι.Δεν έχεις γνωρίσει ανθρωπο που να έχει ξεπεράσει την φυλετικά του κολλήματα;
 Δεν μειώνω την αξία της μυθολογίας,όταν λέω ότι υπάρχουν και σημαντικότερα κείμενα όσον αφορά το πάρε δώσε των δραβίδων και των αρείων. Η ιστορία που αγαπάς τόσο πολύ μας φανερώνει τον «πολιτισμό» που έφεραν στην Ινδία οι Άριοι: Kατέστρεψαν τον Ινδοιρανικό (δραβιδικό) πολιτισμό .Ευτυχώς αυτός διασώθηκε στην Νότια Ινδία ,όριο των όρεων Βίντγια, κρυσφύγετο του δραβιδικού πολιτισμού τόσο ως προς την εισβολή των Αρείων, όσο και των Μογγόλων  όριο που δεν ξεπεράστηκε μέχρι  και τον 8ο αιώνα π.Χ χωρίς ποτε να οδηγηθεί σε ενότητα. Έτσι ο βορράς  έμεινε στου άρειους και ο νότος στους δραβίδες των οποίων ο πολιτισμός ανθισε ξανά αργότερα. Ας δούμε όμως τι κατέστρεψαν οι Άρειοι. O πολιτισμός των δραβίδων ήταν αστικός(!), το 1921 ανασκαφές έφεραν στο φως σημαντικά ερείπια πόλεων με έκταση 25 τετραγωνικα χιλιόμετρα, με κυριώτερες πόλεις την Μοχέντζο-Ντάρο στον ποταμό Ινδό και την Χαράπα στον ποταμό Ραβί. Βρέθηκαν άλλες εκατό πόλεις οι οποίες είχαν πολυώροφες οικίες με εξώστες, δίκτυο υπονόμων και εγκαταστάσεις για την συλλογή του βρόχινου νερού. Ο πολιτισμός αυτός σύμφωνα με τους Δυτικούς Ιστορικούς (οι ινδοί ιστορικοί εθνικιστές ξεφεύγουν πάρα πολύ στην αρίθμηση) λένε ότι έφτασε στο απογειό του γύρω στο 3000π.Χ . Οι Δανοί ειδικοί που  αποκρυπτογράφησαν τις επιγραφές αυτών των πόλεων από το 1969 (!) δεν έχουν δώσει στην δημοσιότητα τις μεταφράσεις μέχρι και σήμερα (!). Πέρα από την γεωργία με τεχνητή αρδρευση και την κτηνοτροφία που είχαν αναπτύξει οι κάτοικοι ,η ύφανση του μαλλιού και του μεταξιού καθως και η χρυσοχοϊα, η μεταλλουργία και η αγγειοπλαστική συνηθίζονταν τόσο ωσπου ανέπτυξαν εμπορικές σχέσεις με τις χώρες του Τίγρη και του Ευφρατη και τα εξήγαγαν. Στο κέντρο αυτών των πόλεων βρέθηκαν μεγάλες δεξαμενές οι οποίες χρησιμοποιούνταν για τελετουργικούς σκοπούς π.χ μυήσεις κάθαρσης.
Λοιπόν, όλα αυτά σύμφωνα με την επίσημη δυτική ιστορική ματιά, γιατί αν σου πώ την ινδική ματια που θεωρεί αντίστροφα από εσενα ότι η δύση εκπολιτίστικε από την ανατολή μάλλον θα σου σηκωθεί η τρίχα με τις υπερβολές τους. Προσωπικά έχω ξεπεράσει την ιστορική ανάγκη και την πεποίθηση πως όλα ξεκινάνε από έναν πολιτισμό. Θεωρώ ότι οι λαοί αναπτύσσουν την δική τους φιλοσοφία σύμφωνα με το χώμα που πατάνε και τον αέρα που αναπνέουν και ότι ανταλλάσουν πολιτισμικά στοιχεία.

Αν σε ενδιαφέρει πάντως η ινδία ρίξε μια ματιά και στον παρακάτω σύνδεσμο:

www.geocities.com/atmanism

Έτσι για την "ιστορία", να σου πω ότι την gita(αν και την βαριέμαι λόγο των επαναλήψεων των υμνων) την διαβάζω ακόμα και σήμερα, όπως και τις πουράνες και τις ουπανισάδες αλλά έχω αδυναμία στην Βεδάντα. Η Ιλιαδα είναι αγαπημένη, την ξαναδιάβασα πριν λίγους μήνες πάλι και μάλιστα από το σχολικό βιβλίοJ
Σαν αρλεκιν τα διαβάζω τωρα πια. Αλλωστε η διαμόρφωση του νου που επιβάλλουν είναι κάτι στο οποίο αντιστέκομαι. Φαντάζομαι δεν το είδες ποτέ έτσι ε;

Παράθεση
Και πάλι σημειώνουμε την ορθότητα των όσων παραθέτεις, με την σημείωση ότι το "όχι για όλους" μόνον στους ασυνείδητους μπορεί να αναφέρεται, καθότι, με την ανάπτυξη της συνείδησης στον άνθρωπο, παράλληλα και αλληλένδετα με την συνείδηση, αναπτύσεται και η βούληση (θέληση).
Μη συνειδητούς όμως ανθρώπους, είναι απαράδεκτο να τους κατευθύνουμε σε μια θεώρηση, οπαδοποιώντας τας τους (και ..κοπαδοποιώντας τους !!!) ανεξάρτητα αν τα κίνητρά μας είναι για το καλό τους.

Αγαπητέ μου φίλε, η «κατάρα» του ανθρώπου είναι ότι διαθέτει τόση ακριβώς συνείδηση ώστε να γνωρίζει, ότι αγνοεί ποιος είναι. Εσύ μπορείς να μου δείξεις τους ασυνείδητους; Πάντως βλέπω, ότι οι διαχωρισμοί καλά κρατουν. Συ ξέρεις καλύτερα.

Παράθεση
Αναγούλα : Μάλλιστα, κάποια δεδομένα δεν ....τρώγονται με τίποτα, είτε επειδή είναι άνοστα, είτε επειδή είναι επικίνδυνα για τον οργανισμό, είτε επειδή είναι ξένα προς το διαιτολόγιο που έχουμε συνηθήσει να μας σερβίρουν.

Ίσως πάλι να πρόκειται για δεδομένα που εισάγαμε στον οργανισμό μας και αυτός αρνείται ή αδυνατεί να τα χωνέψει.

Πάντα βέβαια υπάρχει και η περίπτωση, ο οργανισμός να έχει νοσήσει και να παρουσιάζεται (πράγμα σύνηθες σε ασθενούντες) το σύμπτωμα της ...αναγούλας.

Γειά σου Γιατρέ, τελικά μας έχετε όλους για ασθενείς, έτσι δεν είναι; Aκου δυο πράγματα για το στομαχάκι μου. Έχει φάει μπόλικο γκουρτζιεφ και αλλα συστήματα θέλησης αλλά και μπόλικο ανατολικό ριζότο. Έτσι ήρθε και έδεσε. Μια μέρα πήγα τουαλέτα…και τώρα είμαι λευτερος απ όλα αυτά.Εσυ;

Παράθεση
Για τα λοιπά επιμέρους θέματα, θα θέλαμε να μας υποδείξεις σε τι ή τι προκάλεσε σε σένα διατροφικές ανησυχίες, καθότι η ιταμή απαξίωση δεν προάγει τον υγιή διάλογο, τον οποίο υποτίθεται αναζητούμε και υποστηρίζουμε σε μια αγορά.

Το Μεγάλο σχέδιο, είναι το απλό φαινόμενο της ανάπτυξης του παιδιού και της ενηλικίωσής του και της μετέπειτα ανάληψης υπηρεσίας - προσφοράς προς άλλα αναπτυσσόμενα παιδιά, είτε μεμονωμένα και έστω ως προς την υλική τους ανάπτυξη, είτε συλλογικά και σε βαθμό που να εμπεριέχει το σύνολο της κοινωνίας των αναπτυσόμενων ανθρώπων. Προφανής βέβαια λόγος, η εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα της εκδήλωσης.

Συμφωνούμε και χαίρομαι πολύ γι αυτό, απλά διαφωνώ στο ότι αυτό μπορεί να συμβεί με την διογκωση του Εγω και τα υπόλοιπα που γραφεις. Αποδειξή;Ολη η δυτική νοοτροπία και τα αποτελεσματα που αυτή επιφέρει τόσο στο περιβάλλον, όσο και στους ανθρώπους.

Παράθεση
Ίσως βέβαια να ασπάζεσαι την αντίληψη ότι εδώ βρεθήκαμε από λάθος και το μόνο που χρειάζεται να φροντίσουμε, είναι να βρούμε τρόπο να την "κάνουμε" όσο γίνεται γρηγορότερα...

Ισα ίσα, είμαι οπαδός της γής! Εσείς στο αστρικό καλά;

Παράθεση
Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι στην αντίληψη αυτήν και πρώτιστο μέλημα θεωρούμε την επίγνωση και εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο ενσαρκωθήκαμε και στην συνέχεια την συνδρομή μας στον συνάνθρωπό μας για να επιτύχει και αυτός το ίδιο -ξεκαθαρίζοντάς του βέβαια ότι άμα το επιτύχει, στη συνέχεια θα κληθεί να γίνει αυτόβουλα και ανιδιοτελώς, συνεργάτης στην υπηρεσία του Έργου- ....
Έτσι θεωρούμε ότι ο άνθρωπος πετυχαίνει την Αυτολύτρωσή του.

Καλά κάνετε.

Κάτι τελευταίο. Νόμιζα ότι μιλούσα με τον Ορφέα αλλά μάλλον έκανα λάθος. Μιλώ με ολόκληρο το τάγμα ,αλλιώς ως προς τι ο πληθυντικός; Aς θεωρήσω λοιπόν ότι μου εξηγείς τις θέσεις του amorc. Μάλλον.. Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Παράθεση

Μέχρι τότε,
Υγεία και ευημερία....

Ευχαριστώ Γιατρέ.
Να σαι και συ καλά.

Eκ του ασθενούς. ;D
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουλίου 06, 2007, 17:26:07

Γνωρίζεις πως λέγονται οι δραβίδες στα σανσκριτικά;
Χαίρομαι που σε εκπλήσσω και θα το ξανακάνω πάλι.Δεν έχεις γνωρίσει ανθρωπο που να έχει ξεπεράσει την φυλετικά του κολλήματα;
 Δεν μειώνω την αξία της μυθολογίας,όταν λέω ότι υπάρχουν και σημαντικότερα κείμενα όσον αφορά το πάρε δώσε των δραβίδων και των αρείων. Η ιστορία που αγαπάς τόσο πολύ μας φανερώνει τον «πολιτισμό» που έφεραν στην Ινδία οι Άριοι: Kατέστρεψαν τον Ινδοιρανικό (δραβιδικό) πολιτισμό .Ευτυχώς αυτός διασώθηκε στην Νότια Ινδία ,όριο των όρεων Βίντγια, κρυσφύγετο του δραβιδικού πολιτισμού τόσο ως προς την εισβολή των Αρείων, όσο και των Μογγόλων  όριο που δεν ξεπεράστηκε μέχρι  και τον 8ο αιώνα π.Χ χωρίς ποτε να οδηγηθεί σε ενότητα. Έτσι ο βορράς  έμεινε στου άρειους και ο νότος στους δραβίδες των οποίων ο πολιτισμός ανθισε ξανά αργότερα. Ας δούμε όμως τι κατέστρεψαν οι Άρειοι. O πολιτισμός των δραβίδων ήταν αστικός(!), το 1921 ανασκαφές έφεραν στο φως σημαντικά ερείπια πόλεων με έκταση 25 τετραγωνικα χιλιόμετρα, με κυριώτερες πόλεις την Μοχέντζο-Ντάρο στον ποταμό Ινδό και την Χαράπα στον ποταμό Ραβί. Βρέθηκαν άλλες εκατό πόλεις οι οποίες είχαν πολυώροφες οικίες με εξώστες, δίκτυο υπονόμων και εγκαταστάσεις για την συλλογή του βρόχινου νερού. Ο πολιτισμός αυτός σύμφωνα με τους Δυτικούς Ιστορικούς (οι ινδοί ιστορικοί εθνικιστές ξεφεύγουν πάρα πολύ στην αρίθμηση) λένε ότι έφτασε στο απογειό του γύρω στο 3000π.Χ . Οι Δανοί ειδικοί που  αποκρυπτογράφησαν τις επιγραφές αυτών των πόλεων από το 1969 (!) δεν έχουν δώσει στην δημοσιότητα τις μεταφράσεις μέχρι και σήμερα (!). Πέρα από την γεωργία με τεχνητή αρδρευση και την κτηνοτροφία που είχαν αναπτύξει οι κάτοικοι ,η ύφανση του μαλλιού και του μεταξιού καθως και η χρυσοχοϊα, η μεταλλουργία και η αγγειοπλαστική συνηθίζονταν τόσο ωσπου ανέπτυξαν εμπορικές σχέσεις με τις χώρες του Τίγρη και του Ευφρατη και τα εξήγαγαν. Στο κέντρο αυτών των πόλεων βρέθηκαν μεγάλες δεξαμενές οι οποίες χρησιμοποιούνταν για τελετουργικούς σκοπούς π.χ μυήσεις κάθαρσης.
Λοιπόν, όλα αυτά σύμφωνα με την επίσημη δυτική ιστορική ματιά, γιατί αν σου πώ την ινδική ματια που θεωρεί αντίστροφα από εσενα ότι η δύση εκπολιτίστικε από την ανατολή μάλλον θα σου σηκωθεί η τρίχα με τις υπερβολές τους. Προσωπικά έχω ξεπεράσει την ιστορική ανάγκη και την πεποίθηση πως όλα ξεκινάνε από έναν πολιτισμό. Θεωρώ ότι οι λαοί αναπτύσσουν την δική τους φιλοσοφία σύμφωνα με το χώμα που πατάνε και τον αέρα που αναπνέουν και ότι ανταλλάσουν πολιτισμικά στοιχεία.

Εκπλήττομαι φίλε μου για δύο λογους....

Πρώτον, ότι μου έδωσες την εντύπωση ότι δεν είσαι και πολύ φανατικός της ιστορίας και αναρωτιέμαι. Αν σου άρεζε ιδιαίτερα η ιστορία, τι θα μας παρέθετες; Αν τώρα έχεις κάνει μια πολύ εμπεριστατωμένη παρουσίαση, σε κείνη την περίπτωση θα απολαμβάναμε κάποια ιστορική διδακτορική διατριβή;

Δεύτερον, εκπλήσσομαι όχι για το ότι πρώτη φορά γνωρίζω άνθρωπο να έχει ξεπεράσει τα φυλετικά του κολλήματα, αλλά για το ότι, πρώτη φορά γνωρίζω έναν εμβριθή αναζητητή που επαίρεται ότι έχει την ικανότητα να αποκόβεται από τις ίδιες τις ρίζες του, αγνοώντας τον αυξημένο κίνδυνο να οδηγηθεί απερίσκεπτα στην καταστροφή, εξαιτίας της μονολιθικότητάς του.

Σύμφωνα με ένα αξίωμα της σύγχρονης ψυχολογίας, το τμήμα της ψυχής που εγκαταλείπεται από την συνείδηση, αδρανοποιείται μόνον φαινομενικά. στην πραγματικότητα προκαλεί μια κατάληψη της προσωπικότητας, με αποτέλεσμα να παραποιούνται οι σκοποί του ατόμου μέσα στα ενδιαφέροντα του αποσπασμένου τμήματος.

Αυτό που ανέδειξε η ψυχολογία είναι ότι, αν η κατάσταση της παιδικής ηλικίας της συλλογικής φυλετικής ψυχής απωθηθεί μέχρι τον πλήρη αποκλεισμό της, τότε το ασυνείδητο περιεχόμενο συντρίβει την συνειδητή πρόθεση και αναστέλλει, παραποιεί ή και καταστρέφει την αντίληψη της συνείδησης. Βιώσιμη πρόοδος επέρχεται μόνον μέσα από την συνεργασία αυτών των δύο, όπως επισημαίνει ο Γιουνγκ.


Για τα ιστορικά στοιχεία που παραθέτεις, χαίρομαι που βασίζεσαι σε αποδεδειγμένες έρευνες μελετητών και όχι σε εθνικιστικές κορώνες ή σε "αλήθειες" τύπου Ε. Μπλαβάτσκι ή ακόμα πιο ακραίες, τύπυ Ν. Μαργιωρή.
Παρά ταύτα, οι τελευταίες ιστορικές εκτιμήσεις περιορίζουν τους χρόνους ακμής των Μοχέντζο Ντάρο και Χαράπα, μεταξύ του 2.600 και του 1700 πριν την κοινή χρονολόγηση και εντύπωση μας κάνει το γεγονός ότι η Μοχέντζο Ντάρο, παρότι καταλήφθηκε από τους Άριους και πυρπολήθηκε περίπου το 1830, συνέχισε να υφίσταται άλλον ενάμισυ αιώνα περίπου ακόμη, οπότε αναγκαστικά εγκαταλείφθηκε λόγω αλλαγής της ροής του ποταμού. Η έκταση βέβαια της πόλης ήταν λίγο παραπάνω από 3 τετραγωνικά χιλιόμετρα -ασσύληπτα μεγάλη για την εποχή - και με πληθυσμό που σε κάποιες εποχές ανήλθε μέχρι σχεδόν τις 36.000, παρότι το πολεοδομικό συγκρότημά της προορίζονταν για 5.000 άτομα.

Σίγουρα βέβαια είχε φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο πολιτισμού, για την εποχή εκείνη, γεγονός που επιβεβαιώνουν και Σουμεριακά ευρήματα - αναφορές στις συναλλαγές, στον πλούτο και στην ευμάρεια που χαρακτήριζε την οχέντζο Ντάρο και την Χαράπα.

Συμφωνώ πάντως μαζί σου ότι, δεν είναι απαραίτητο να αποδίδουμε σώνει και καλά σε κάποιον εκπολιτιστή, την πολιτιστική ανάπτυξη κάποιου πολιτισμού, καθότι τοπικά είναι - και έχει επιβεβαιωθεί- δυνατό να αναπτυχθεί αυτόνομα ένας πολιτισμός και μάλλιστα σε ζηλευτό επίπεδο. Εκείνο πάντως που παρατηρείται σε όλους τους μεγάλους πολιτισμούς της αρχαιότητας, ήταν οι αλληλεπιδράσεις και επιρροές που δέχθηκαν, αλλά και επηρρέασαν, αναπτύσσοντας αρκετά διευρυμένο εμπόριο.

Έτσι για την "ιστορία", να σου πω ότι την gita(αν και την βαριέμαι λόγο των επαναλήψεων των υμνων) την διαβάζω ακόμα και σήμερα, όπως και τις πουράνες και τις ουπανισάδες αλλά έχω αδυναμία στην Βεδάντα. Η Ιλιαδα είναι αγαπημένη, την ξαναδιάβασα πριν λίγους μήνες πάλι και μάλιστα από το σχολικό βιβλίοJ
Σαν αρλεκιν τα διαβάζω τωρα πια. Αλλωστε η διαμόρφωση του νου που επιβάλλουν είναι κάτι στο οποίο αντιστέκομαι. Φαντάζομαι δεν το είδες ποτέ έτσι ε;

Ε, φαντάζομαι ότι έχεις αναπτύξει πλέον την "σαν καθρέφτη σοφία" για να μένει ανεπηρέαστη από άμεσες ή έμεσες επιβολές....

Αγαπητέ μου φίλε, η «κατάρα» του ανθρώπου είναι ότι διαθέτει τόση ακριβώς συνείδηση ώστε να γνωρίζει, ότι αγνοεί ποιος είναι. Εσύ μπορείς να μου δείξεις τους ασυνείδητους; Πάντως βλέπω, ότι οι διαχωρισμοί καλά κρατουν. Συ ξέρεις καλύτερα.

Α, η απάντηση είναι πολύ απλή και ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί για το ποιός είναι ασυνείδητος, απαντώντας "ΟΛΟΙ" με ελάχιστο κίνδυνο -μικρότερο από 1 στο εκατομμύριο- να κάνει λάθος.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν φαίνεται ότι δεν γίνεται κανένας "διαχωρισμός"....

Γειά σου Γιατρέ, τελικά μας έχετε όλους για ασθενείς, έτσι δεν είναι; Aκου δυο πράγματα για το στομαχάκι μου. Έχει φάει μπόλικο γκουρτζιεφ και αλλα συστήματα θέλησης αλλά και μπόλικο ανατολικό ριζότο. Έτσι ήρθε και έδεσε. Μια μέρα πήγα τουαλέτα…και τώρα είμαι λευτερος απ όλα αυτά.Εσυ;

Ανέφερα τρεις πιθανές εκδοχές, γιατί αλήθεια προσηλώθηκες στην μία περί ασθενείας; Μήπως χρειάζεται να το δείς λιγάκι το θέμα της υγείας;

Πάντως, για μετά από Γκουρτζίεφ, ακόμα φυσιολογικός μου φαίνεσαι.
Θα δεχόμουν ευχαρίστως ότι είσαι ελεύθερος, αλλά κάτι το όνομα, κάτι το "φέσι" στην εικόνα σου, ε, δεν με πείθουν απόλυτα, αλλά δεν έχω καταλήξει και στο αντίθετο.

Εγώ, τώρα κάνω την επιστροφή μου στις ρίζες, όντας σίγουρος πλέον για την μηδαμινότητα του κινδύνου ακούσιας διαμόρφωσης.
Είμαι πεπεισμένος ότι δεν δύναμαι να βαδίσω τον δρόμο της εξέλιξης, αποκομμένος από τις φυλετικές μου και τις πανανθρώπινες παραδόσεις που αγνόησα στην αρχή. Σε κάποια στιγμή μπορεί φαινομενικά να φαντάζουν βάρος, αλλά στη διάρκεια έχουν αποβεί σε αρκετές περιπτώσεις, σωτήρια υλικά και ανεκτίμητα όπλα στην διαδικασία της Ολοκλήρωσης και τώρα, ούτε ντρέπομαι, ούτε επαίρομαι για την κληρονομιά μου. Απλά είμαι ένα με το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον.


Συμφωνούμε και χαίρομαι πολύ γι αυτό, απλά διαφωνώ στο ότι αυτό μπορεί να συμβεί με την διογκωση του Εγω και τα υπόλοιπα που γραφεις. Αποδειξή;Ολη η δυτική νοοτροπία και τα αποτελεσματα που αυτή επιφέρει τόσο στο περιβάλλον, όσο και στους ανθρώπους.


Εντάξει, δεν είπαμε να είμαστε υπέρμαχοι της διόγκωσης του ΕΓΩ, από την άλλη όμως και η απαξίωσή του θεωρώ ότι είναι εξίσου εγκληματική.
Στο κάτω κάτω, η διόγκωση σε κάποιον του ΕΓΩ, ενεργοποιεί αυτόματα διαδικασίες που "υποχρεωτικά" ωθούν τον άνθρωπο στην ταπείνωση και στην συνέχιση της διαδικασίας της Ολοκλήρωσης, ενώ η μή ανάπτυξη του ΕΓΩ, καθιστά στάσιμο το άτομο και δεν του δίνει καμία πιθανότητα για εξέλιξη.


Ισα ίσα, είμαι οπαδός της γής! Εσείς στο αστρικό καλά;

"Μέσα" είσαι και με βλέπεις ή και σύ είσαι στην Γαία, αλλά δυσκολεύομαι να σε αντικρύσω;



Κάτι τελευταίο. Νόμιζα ότι μιλούσα με τον Ορφέα αλλά μάλλον έκανα λάθος. Μιλώ με ολόκληρο το τάγμα ,αλλιώς ως προς τι ο πληθυντικός; Aς θεωρήσω λοιπόν ότι μου εξηγείς τις θέσεις του amorc. Μάλλον.. Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Πάρτο ως κατάλοιπο της άσκησης κατά του υπέρμετρου ΕΓΩ, με την χρήση του ΕΜΕΙΣ.
Στην πράξη βέβαια μπορεί να συνομιλείς με ολόκληρο Τάγμα (των εσωτερικών μας μερών) αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχω εξουσιοδότηση - αξίωμα- ή διάθεση να εκπροσωπήσω κανένα Τάγμα-σχολή.


Ευχαριστώ Γιατρέ.
Να σαι και συ καλά.

Eκ του ασθενούς.  ;D

Εντάξει, μια χαρά σε βλέπω,
μάλλον το ξεπερνάς ;)

Καλή ανάρρωση ;D
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: El Morya στις Ιουλίου 06, 2007, 19:27:31
Παράθεση
Εκπλήττομαι φίλε μου για δύο λογους....

Πρώτον, ότι μου έδωσες την εντύπωση ότι δεν είσαι και πολύ φανατικός της ιστορίας και αναρωτιέμαι. Αν σου άρεζε ιδιαίτερα η ιστορία, τι θα μας παρέθετες; Αν τώρα έχεις κάνει μια πολύ εμπεριστατωμένη παρουσίαση, σε κείνη την περίπτωση θα απολαμβάναμε κάποια ιστορική διδακτορική διατριβή;

Το ότι η ιστορία δεν με ενδιαφέρει τώρα δεν σημαίνει ότι δεν με ενδιέφερε παλιά. Σου είπα όμως τον τρόπο που προσεγγίζω τα βιβλία.

Παράθεση
Δεύτερον, εκπλήσσομαι όχι για το ότι πρώτη φορά γνωρίζω άνθρωπο να έχει ξεπεράσει τα φυλετικά του κολλήματα, αλλά για το ότι, πρώτη φορά γνωρίζω έναν εμβριθή αναζητητή που επαίρεται ότι έχει την ικανότητα να αποκόβεται από τις ίδιες τις ρίζες του, αγνοώντας τον αυξημένο κίνδυνο να οδηγηθεί απερίσκεπτα στην καταστροφή, εξαιτίας της μονολιθικότητάς του.
Δεν αποκόβομαι όπως τονίζεις, αλλά τις αναγνωρίζω αυτές τις ρίζες και βλέπω πόσο ανάγκη έχει το εγώ από αυτές για να υπάρχει. Η ιστορία είναι η ανάγκη της επιβεβαίωσης της ύπαρξης του εγώ. Και πάλι αν καταστραφώ δεν χαιρεσαι που εσύ θα με έχεις ως παράδειγμα για να συγκρινεις την επιτυχία σου;

Σύμφωνα με ένα αξίωμα της σύγχρονης ψυχολογίας, το τμήμα της ψυχής που εγκαταλείπεται από την συνείδηση, αδρανοποιείται μόνον φαινομενικά. στην πραγματικότητα προκαλεί μια κατάληψη της προσωπικότητας, με αποτέλεσμα να παραποιούνται οι σκοποί του ατόμου μέσα στα ενδιαφέροντα του αποσπασμένου τμήματος.

Αυτό που ανέδειξε η ψυχολογία είναι ότι, αν η κατάσταση της παιδικής ηλικίας της συλλογικής φυλετικής ψυχής απωθηθεί μέχρι τον πλήρη αποκλεισμό της, τότε το ασυνείδητο περιεχόμενο συντρίβει την συνειδητή πρόθεση και αναστέλλει, παραποιεί ή και καταστρέφει την αντίληψη της συνείδησης. Βιώσιμη πρόοδος επέρχεται μόνον μέσα από την συνεργασία αυτών των δύο, όπως επισημαίνει ο Γιουνγκ.
   
Για τα ιστορικά στοιχεία που παραθέτεις, χαίρομαι που βασίζεσαι σε αποδεδειγμένες έρευνες μελετητών και όχι σε εθνικιστικές κορώνες ή σε "αλήθειες" τύπου Ε. Μπλαβάτσκι ή ακόμα πιο ακραίες, τύπυ Ν. Μαργιωρή.

Από την μία Γιατρέ μου, γεμίζεις χαρά που δεν χρησιμοποιώ την Μπλαβατσκη για να τεκμηριώσω τα λόγια μου αλλά από την άλλη κάθε τόσο μου πετάς και έναν Γιουνγκ που δεν λέω, τον εκτιμώ πολύ, αλλά πέρα από τις φήμες ότι ήταν θεοσοφιστής, έκανε πολύ παρέα με δαυτους σε βαθμό που όπως έχει ειπωθεί ακόμα και στο βιογραφικό του, επηρεάστηκε το έργο του. Επιπλέον από την άλλη μου αναφέρεις για τις τελευταίες ιστορικές εκτιμήσεις αλλά τι και αν η γιουγκιανή ψυχολογία έχει ξεπεραστεί από την ίδια την ψυχολογία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εσύ την θεωρείς κορυφαία και δεν λαμβάνεις υπόψη σου τις ατελείωτες επιστημονικές μελέτες που την κατέρριψαν (όχι ότι συμφωνώ αλλά για σένα που θες τα πράγματα political correct). Επιπλέον η ψυχολογία δεν είναι σε θέση να θέτει αξιώματα αφού όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι ψυχολόγοι η επιστήμη τους ακόμη διαμορφώνεται και είναι αναγκασμένοι κάθε τόσο να συγκρίνουν τα δεδομένα τους, με άλλες επιστήμες π.χ νευροβιολογία κτλ. Άλλωστε υπάρχει και η άλλη εσωτερική άποψη –την οποία και συμμερίζομαι ως ένα βαθμό- ότι η ψυχολογία δεν μελετά την ψυχή αλλά τον φυσικοεγκέφαλο. Φαντάζομαι θα έχεις ακουστά.
Παράθεση
Παρά ταύτα, οι τελευταίες ιστορικές εκτιμήσεις περιορίζουν τους χρόνους ακμής των Μοχέντζο Ντάρο και Χαράπα, μεταξύ του 2.600 και του 1700 πριν την κοινή χρονολόγηση και εντύπωση μας κάνει το γεγονός ότι η Μοχέντζο Ντάρο, παρότι καταλήφθηκε από τους Άριους και πυρπολήθηκε περίπου το 1830, συνέχισε να υφίσταται άλλον ενάμισυ αιώνα περίπου ακόμη, οπότε αναγκαστικά εγκαταλείφθηκε λόγω αλλαγής της ροής του ποταμού. Η έκταση βέβαια της πόλης ήταν λίγο παραπάνω από 3 τετραγωνικά χιλιόμετρα -ασσύληπτα μεγάλη για την εποχή - και με πληθυσμό που σε κάποιες εποχές ανήλθε μέχρι σχεδόν τις 36.000, παρότι το πολεοδομικό συγκρότημά της προορίζονταν για 5.000 άτομα.

Σίγουρα βέβαια είχε φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο πολιτισμού, για την εποχή εκείνη, γεγονός που επιβεβαιώνουν και Σουμεριακά ευρήματα - αναφορές στις συναλλαγές, στον πλούτο και στην ευμάρεια που χαρακτήριζε την οχέντζο Ντάρο και την Χαράπα.

Συμφωνώ πάντως μαζί σου ότι, δεν είναι απαραίτητο να αποδίδουμε σώνει και καλά σε κάποιον εκπολιτιστή, την πολιτιστική ανάπτυξη κάποιου πολιτισμού, καθότι τοπικά είναι - και έχει επιβεβαιωθεί- δυνατό να αναπτυχθεί αυτόνομα ένας πολιτισμός και μάλλιστα σε ζηλευτό επίπεδο. Εκείνο πάντως που παρατηρείται σε όλους τους μεγάλους πολιτισμούς της αρχαιότητας, ήταν οι αλληλεπιδράσεις και επιρροές που δέχθηκαν, αλλά και επηρρέασαν, αναπτύσσοντας αρκετά διευρυμένο εμπόριο.
Σύμφωνοι με τα στοιχεία που παραθέτεις, είναι ορθά, καλό θα ήταν να μας πείς και κανα δυο πράγματα για τους Άρειους που εισέβαλλαν, έτσι για να δούμε τι πολιτισμό είχαν και εκείνοι οι συγκεκριμένοι άρειοι νομάδες.

Παράθεση
Ε, φαντάζομαι ότι έχεις αναπτύξει πλέον την "σαν καθρέφτη σοφία" για να μένει ανεπηρέαστη από άμεσες ή έμεσες επιβολές....
Όχι, δεν τα έχω καταφέρει. Αλλιώς θα με λέγανε Βούδα και θα έκανα εγώ τον γιατρό.

Παράθεση
Ανέφερα τρεις πιθανές εκδοχές, γιατί αλήθεια προσηλώθηκες στην μία περί ασθενείας; Μήπως χρειάζεται να το δείς λιγάκι το θέμα της υγείας;

Να δεν έδωσα σημασια στις άλλες γιατι κάτι ο Κανένας με τις αρρώστιες, κάτι εσύ με τις ερμηνείες σου για τις ασθένειες, με προβλημάτισε ο κοινός σας τρόπος σκέψης. Το θέμα της υγείας το βλέπω, γι αυτό συνομιλώ μαζί σου Γιατρέ μου και οι απόψεις σου θα χαροποιούσαν έναν άλλο ψυχολόγο που διατηρεί ένα άλλο site εσωτερισμού, φοβερός γιατρός και εκείνος!Να ανταλλάξετε απόψεις.

Παράθεση
Πάντως, για μετά από Γκουρτζίεφ, ακόμα φυσιολογικός μου φαίνεσαι.
Θα δεχόμουν ευχαρίστως ότι είσαι ελεύθερος, αλλά κάτι το όνομα, κάτι το "φέσι" στην εικόνα σου, ε, δεν με πείθουν απόλυτα, αλλά δεν έχω καταλήξει και στο αντίθετο.

Γι αυτό το όνομα και το φέσι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενα μου, για να μην καταλήγουν οι ψυχολόγοι εσωτεριστες για το τι είμαι, γιατι ξέρεις τι παιζει μετά την αναγνώριση>κατηγοριοποιήση>έλεγχος.

Ε
Παράθεση
γώ, τώρα κάνω την επιστροφή μου στις ρίζες, όντας σίγουρος πλέον για την μηδαμινότητα του κινδύνου ακούσιας διαμόρφωσης.
Είμαι πεπεισμένος ότι δεν δύναμαι να βαδίσω τον δρόμο της εξέλιξης, αποκομμένος από τις φυλετικές μου και τις πανανθρώπινες παραδόσεις που αγνόησα στην αρχή. Σε κάποια στιγμή μπορεί φαινομενικά να φαντάζουν βάρος, αλλά στη διάρκεια έχουν αποβεί σε αρκετές περιπτώσεις, σωτήρια υλικά και ανεκτίμητα όπλα στην διαδικασία της Ολοκλήρωσης και τώρα, ούτε ντρέπομαι, ούτε επαίρομαι για την κληρονομιά μου. Απλά είμαι ένα με το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον.

Χαίρομαι που βρίσκω έναν αναζητητή που έχει φτάσει στο επίπεδο να είναι ένα με το παρελθον, το παρόν και το μέλλον , να βαδίζει τον δρόμο της εξέλιξης και να είναι ικανός να βγάζει και πορίσματα ψυχολογικά και άλλου είδους, για τους γύρω του και ας είναι η έπαρση και η σιγουριά που τον οδηγεί στο συμπέρασμα πως μόνο το τάγμα του γνωρίζει το ορθόν  και το πρέπον.

Παράθεση
Εντάξει, δεν είπαμε να είμαστε υπέρμαχοι της διόγκωσης του ΕΓΩ, από την άλλη όμως και η απαξίωσή του θεωρώ ότι είναι εξίσου εγκληματική.
Στο κάτω κάτω, η διόγκωση σε κάποιον του ΕΓΩ, ενεργοποιεί αυτόματα διαδικασίες που "υποχρεωτικά" ωθούν τον άνθρωπο στην ταπείνωση και στην συνέχιση της διαδικασίας της Ολοκλήρωσης, ενώ η μή ανάπτυξη του ΕΓΩ, καθιστά στάσιμο το άτομο και δεν του δίνει καμία πιθανότητα για εξέλιξη.
Kαι γω που νόμιζα οτι έγραψες πως:

Παράθεση
Φυσικά του ενδυναμώνουμε την θέληση, φυσικά το ωθούμε για την ανάπτυξη και την κατάκτηση της δύναμης, φυσικά και υπηρετούμε την ιδιοτελή του εξέλιξη, διογκώνοντας το Εγώ του και βοηθώντας το με κάθε κόστος να βρεί την καταξίωση μέσα στην κοινωνία, βοηθώντας το στην πράξη να ενηλικιωθεί ομαλά και να αποβεί ένας υγιής εχέφρων ενήλικας.

Aγαπητέ φίλε αν ,εν τέλει μπορείς να πετύχεις μέσα από την διόγκωση του εγώ κάτι, τότε μπορείς να το πετύχεις και με το αντίθετο του. Αν και είσαι ακραίος, αρνούμενος αυτην την πιθανότητα, πες μου που είναι η εξέλιξη; Για μένα το εγώ είναι κοινωνική συνθήκη και όχι φυσικό χαρακτηριστικό και κλέβει την πραγματική ατομικότητα του ανθρωπου γιατι άλλο άτομο και άλλο εγωιστής. Το «εγώ» είναι κοινωνικό εμφύτευμα κατα την αποψή μου και έχει προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στον κόσμο μας. Δεν χρειάζεται να εξαφανιστεί, απλά να αναγνωριστεί ότι είναι κοινωνική συνθήκη και ότι η διαφορετικότητα που επισημαίνει, δεν είναι αποκοπή από το περιβάλλον αλλά κανόνας που θεσπίστηκε μεταξύ μας όπως και άλλες κοινωνικές φαντασιώσεις οπως ο χρόνος.
Παράθεση
Πάρτο ως κατάλοιπο της άσκησης κατά του υπέρμετρου ΕΓΩ, με την χρήση του ΕΜΕΙΣ.
Στην πράξη βέβαια μπορεί να συνομιλείς με ολόκληρο Τάγμα (των εσωτερικών μας μερών) αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχω εξουσιοδότηση - αξίωμα- ή διάθεση να εκπροσωπήσω κανένα Τάγμα-σχολή.

Διπλωματικό, αλλά μπορείς και καλύτερα. Αν και δεν έχεις καμια πρόθεση ή διαθεση, καλά τα πας για εκπρόσωπος, σε έχω δει και στο παρελθόν. Εσύ βγάζεις τα κάστανα από την φωτιά;

Γιατρέ θα μπορούσα να γράψω πολλά, πάρα πολλά για την εγωφαντασίωση και μάλιστα πολύ ακραία, σχεδόν «ορφικοχριστιανικά». Έχω δηλώσει όμως την προθεση μου από την αρχή, ότι δεν θέλω να αναπτύξω παραπέρα το θέμα γιατί σέβομαι τον χώρο και τα πιστευω του. Αν όμως γουστάρεις μπορώ να σου γεμίσω όλο το forum με παραδοσιακές ανατολικές τεχνικές που μάλλον θα σου προκαλούσαν κάτι παραπάνω από μια απλή αναγούλα. Η αλήθεια είναι όμως ότι βαριέμαι, έχει ζέστη και είμαι και κομμάτι άρρωστος όπως όλα δείχνουν. Λάλησε και ο κόκκορας..
Όμως χαίρομαι που απ όλο τον διάλογο μας, κάτι βγήκε, τουλάχιστον για μένα.

Παράθεση
Εντάξει, μια χαρά σε βλέπω,
μάλλον το ξεπερνάς 

Καλή ανάρρωση

Ευχαριστώ,  για τα καλά σου νέα Γιατρέ.
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουλίου 10, 2007, 12:34:33
Από την μία Γιατρέ μου, γεμίζεις χαρά που δεν χρησιμοποιώ την Μπλαβατσκη για να τεκμηριώσω τα λόγια μου αλλά από την άλλη κάθε τόσο μου πετάς και έναν Γιουνγκ που δεν λέω, τον εκτιμώ πολύ, αλλά πέρα από τις φήμες ότι ήταν θεοσοφιστής, έκανε πολύ παρέα με δαυτους σε βαθμό που όπως έχει ειπωθεί ακόμα και στο βιογραφικό του, επηρεάστηκε το έργο του. Επιπλέον από την άλλη μου αναφέρεις για τις τελευταίες ιστορικές εκτιμήσεις αλλά τι και αν η γιουγκιανή ψυχολογία έχει ξεπεραστεί από την ίδια την ψυχολογία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εσύ την θεωρείς κορυφαία και δεν λαμβάνεις υπόψη σου τις ατελείωτες επιστημονικές μελέτες που την κατέρριψαν (όχι ότι συμφωνώ αλλά για σένα που θες τα πράγματα political correct). Επιπλέον η ψυχολογία δεν είναι σε θέση να θέτει αξιώματα αφού όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι ψυχολόγοι η επιστήμη τους ακόμη διαμορφώνεται και είναι αναγκασμένοι κάθε τόσο να συγκρίνουν τα δεδομένα τους, με άλλες επιστήμες π.χ νευροβιολογία κτλ. Άλλωστε υπάρχει και η άλλη εσωτερική άποψη –την οποία και συμμερίζομαι ως ένα βαθμό- ότι η ψυχολογία δεν μελετά την ψυχή αλλά τον φυσικοεγκέφαλο. Φαντάζομαι θα έχεις ακουστά.

Νάμαστε πίσω λοιπόν.... Για να δούμε τι δροσερά πράγματα μας φίλεψες αγαπητέ μου....

Γράφεις λοιπόν, Από την μία Γιατρέ μου, Πασχάλη με λένε με ψευδώνυμο εδώ Ορφέας, γεμίζεις χαρά που δεν χρησιμοποιώ την Μπλαβατσκη για να τεκμηριώσω τα λόγια μου  δεν έχω τίποτα με την μεγάλη Κυρία η οποία έχει κάνει αξιόλογη δουλειά και επέδρασε δραστικά στην δυτική σκέψη, αλλά σίγουρα τα κείμενά της απέχουν πολύ από το να χαρακτηρισθούν ιστορικά,  αλλά από την άλλη κάθε τόσο μου πετάς και έναν Γιουνγκ που δεν λέω, τον εκτιμώ πολύ, αλλά πέρα από τις φήμες ότι ήταν θεοσοφιστής, έκανε πολύ παρέα με δαυτους σε βαθμό που όπως έχει ειπωθεί ακόμα και στο βιογραφικό του, επηρεάστηκε το έργο του. Αν υπήρχαν φήμες ότι ήταν και "Ολυμπιακός" ποτέ δεν θάλεγα ότι έχουν μυρουδιά ψαρίλας τα κείμενά του, τι να πούμε μάλλιστα που έκανε πολύ παρέα και με πάστορες! Δεν νομίζω να εννοείς ότι χρειάζεται να του κρεμάσουμε πρώτα μια νταμπέλα και μετά να ασχοληθούμε με το έργο του.

Επιπλέον από την άλλη μου αναφέρεις για τις τελευταίες ιστορικές εκτιμήσεις αλλά τι και αν η γιουγκιανή ψυχολογία έχει ξεπεραστεί από την ίδια την ψυχολογία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εσύ την θεωρείς κορυφαία και δεν λαμβάνεις υπόψη σου τις ατελείωτες επιστημονικές μελέτες που την κατέρριψαν (όχι ότι συμφωνώ αλλά για σένα που θες τα πράγματα political correct).
Το αν η Γιουγκιανή ψυχολογία έχει ξεπεραστεί, μου θυμίζει βαρύγδουπα άρθρα ευτελών εντύπων, που μη πηχαίους τίτλους διαλαλούν, ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ Η ΝΕΥΤΩΝΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗ, ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΥΤΩΝΑ, παρότι βέβαια η ΝΑΣΑ δεν το έχει πάρει χαμπάρι ακόμα και χρησιμοποιεί την Νευτώνεια φυσική ακόμα στα διαστημικά της προγράμματα!!!!

Επιπλέον η ψυχολογία δεν είναι σε θέση να θέτει αξιώματα αφού όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι ψυχολόγοι η επιστήμη τους ακόμη διαμορφώνεται και είναι αναγκασμένοι κάθε τόσο να συγκρίνουν τα δεδομένα τους, με άλλες επιστήμες π.χ νευροβιολογία κτλ. Άλλωστε υπάρχει και η άλλη εσωτερική άποψη –την οποία και συμμερίζομαι ως ένα βαθμό- ότι η ψυχολογία δεν μελετά την ψυχή αλλά τον φυσικοεγκέφαλο. Φαντάζομαι θα έχεις ακουστά".

Αυτό δεν το κατάλαβα, δηλαδή κάποιες επιστήμες μπορούνε να θέτουν αξιώματα, αλλά η ψυχολογία -ως ανήλικη- δεν έχει τα ίδια δικαιώματα; Το γεγονός ότι η Ευκλείδια Γεωμετρία στηρίχθηκε πάνω σε αξιώματα να αναπτυχθεί, όπως φυσικά και η Γεωμετρία Ρίμαν, σημαίνει ότι δεν είχαν το δικαίωμα να οικοδομηθούν πάνω σε αξιώματα;
Πήρα την Γεωμετρία σαν παράδειγμα, γιατί εκεί αποδείχτηκε περίτρανα ότι, ανεξάρτητα από την διαφορετική αξιωματική προσέγγιση, τα πορίσματα και των δύο θεωριών, αποκάλυπταν τους ίδιους νόμους.
Επισημαίνεις ακόμα φίλε μου ότι η ψυχολογία δεν μελετά την ψυχή αλλά τον "φυσικοεγκέφαλο". Πρώτον, αν πάρουμε σαν παράδειγμα την ψυχολογία του Γιουνγκ, ο άνθρωπος αυτός συνδύασε την Αλχημεία, την θεοσοφία-όπως έγραψες- την μυθολογία και ειδικά τον εσωτερικό μύθο, καταλήγοντας στο τελικό πόρισμα της ανάγκης για αυτογνωσίας μέσω της εσωτερικής μας καταβύθισης και της επανένωσης των μερών του ατόμου σε μια ενότητα-ολότητα, ε, μάλλον όλα αυτά δεν χωράνε στην απλή μελέτη των λειτουργιών του λεγόμενου "φυσικοεγκέφαλου" όπως θεωρείται ως κάτι υλικό και ξεχωριστό. Δεύτερον, ποιος είναι αυτός που μπορεί να ξεχωρίσει την ύλη από το πνεύμα και να τα μελετήσει ξεχωριστά; Μήπως οι νεοεποχίτηκες θεωρίες ότι πρέπει να ανέβουμε επίπεδο, να πάμε σε άλλη διάσταση για να ασχοληθούμε με το ανώτερο πεδίο; Αγνοούμε ότι ΟΛΕΣ οι διαστάσεις, ΟΛΑ τα επίπεδα, βρίσκονται στο εδώ φυσικό επίπεδο; Αγνοούμε ότι η ΣΑΜΣΑΡΑ είναι η ΝΙΡΒΑΝΑ και η ΝΙΡΒΑΝΑ είναι η ΣΑΜΣΑΡΑ, όπως διαλαλούσε ο Βούδας; Αγνοούμε ότι ΟΛΑ βρίσκονται και εκδηλώνονται στον φυσικό κόσμο και ότι είναι η πιο τρελλή πλάνη η αρρωστημένη αντίληψη να φύγουμε από εδώ για έναν παραμυθένιο αλλά ανύπαρκτο ουσιαστικά κόσμο;
Ο παθολόγος που μελετά τον πονοκέφαλο, είναι κάτι άλλο με τον Νευρολόγο που μελετά το ίδιο σύμπτωμα και οι δύο με τη σειρά τους κάτι άλλο από τον ψυχολόγο; Παρεπιπτόντως και οι τρεις καταλήγουν σε διαφορετικές αιτίες του προβλήματος, όχι βέβαια αντίθετες, αλλά μερικές και συμπληρωματικές.
Και οι τρεις βλέπουν την ίδια ολότητα αλλά από άλλη σκοπιά και αυτό και μόνον τους διαφοροποιεί.
Αυτές οι θεοσοφίστηκες θεωρήσεις περί "φυσικοεγκεφάλου" και ένα κάρο άλλες παρόλες, μόνο σύγχηση και παρανόηση έφεραν, δυσκολεύοντας το πρόβλημα παρά επιλύοντάς το, δίνοντας όμως αρκετή τροφή για να αναμασάνε κάποιοι άνοες, παριστάνοντας τους μεγάλους γκουρού.
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: Κανένας στις Ιουλίου 10, 2007, 13:24:13
θα μπει στην διαδικασία της ταπείνωσης του Εγώ και της προσφοράς, φτάνοντας στο βάθος της διαδρομής, να απορρίψει ακόμα και την ίδια την γνώση που αποκόμισε.
Αυτό το καταλαβαίνω (ταπείνωσης του Εγώ = προσφορά).
Αυτό δεν το καταλαβαίνω (να απορρίψει ακόμα και την ίδια την γνώση που αποκόμισε).  Σε τι μπορεί να χρησιμεύσει?

1. Η αποδοχή που απολαμβάνει από την κοινωνία,
………
1. Η ανάπτυξη και ενηλικίωση 
Αυτά γιατί τα εξισώνεις?  Μπορεί κάποιος να ενηλικιωθεί και να αναπτυχθεί σαν εγκληματίας ή απλά ένας εγωιστής και πολύ πετυχημένος επιχειρηματίας.

η γιουγκιανή ψυχολογία έχει ξεπεραστεί από την ίδια την ψυχολογία εδώ και πάρα πολλά χρόνια,    …….
ατελείωτες επιστημονικές μελέτες που την κατέρριψαν.
Θα ήθελα να μάθω περισσότερα γι αυτό.
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουλίου 10, 2007, 13:51:11
Ας συνεχίσουμε λοιπόν....
Σύμφωνοι με τα στοιχεία που παραθέτεις, είναι ορθά, καλό θα ήταν να μας πείς και κανα δυο πράγματα για τους Άρειους που εισέβαλλαν, έτσι για να δούμε τι πολιτισμό είχαν και εκείνοι οι συγκεκριμένοι άρειοι νομάδες.

Κανέναν πολιτισμό, πετούσαν πέτρες ουρλιάζοντας και αγριάνθρωποι όντες, κατάφεραν να τρομάξουν τους εκλεπτυσμένους και αιώνες μπροστά πολιτισμένους των 100 πόλεων της περιοχής ,του Μοχέντζο Ντάρο, Χαράπα κλπ...
Νομάδες όντες, τα μόνα όπλα που είχαν ήταν τα κέρατα των ζώων τους, ενώ οι της πενταποταμίας διέθεταν μέχρι και πυρηνικά όπλα που μάλλιστα έκανα και χρήση αυτών, σύμφωνα με "πολύ σοβαρούς" αναλυτές.

Ας σοβαρευτούμε....

Για να εκπορθήσουν τις πολυπληθείς και οχυρωμένες πόλεις και να επικρατήσουν εκείνου του πολιτισμού, στρατιωτικά τουλάχιστον, ήταν εξίσου προοδευμένοι αν όχι ανώτεροι.
Βέβαια το παραμύθι ότι ξεκίνησαν από τις στέππες του Κουργκάν, ε, μπάζει από παντού και ίσως γιαυτό να μην μπορεί ακόμα να διαγνωστεί το πολιτισμικό επίπεδο των Αρίων.
Αυτοί οι υποτίθεται κατώτερου πολιτισμού, επικράτησαν πολεμικά, επικράτησαν πολιτιστικά -οι Βέδες είναι απόρροια της επιρροής των Αρίων- κατά τάλλα ήταν Μάο Μάο.  Ας σοβαρευτούμε....

Το θέμα της υγείας το βλέπω, γι αυτό συνομιλώ μαζί σου Γιατρέ μου και οι απόψεις σου θα χαροποιούσαν έναν άλλο ψυχολόγο που διατηρεί ένα άλλο site εσωτερισμού, φοβερός γιατρός και εκείνος!Να ανταλλάξετε απόψεις.

Παράκληση, να με πληροφορήσεις περί αυτού.
Θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα να γνωρίσω και άλλον ...ομοιοπαθή !!!

Γι αυτό το όνομα και το φέσι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενα μου, για να μην καταλήγουν οι ψυχολόγοι εσωτεριστες για το τι είμαι, γιατι ξέρεις τι παιζει μετά την αναγνώριση>κατηγοριοποιήση>έλεγχος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που μας βασανίζει, είναι όταν αδυνατούμε να κατηγοριοποιήσουμε κάποιον, γιαυτό φαντάζομαι και συ με ένέταξες στην κατηγορία Γιατρών και μου καρφίτσωσες και την επιγραφή, "εκπρόσωπος του Τάγματος"....


Χαίρομαι που βρίσκω έναν αναζητητή που έχει φτάσει στο επίπεδο να είναι ένα με το παρελθον, το παρόν και το μέλλον , να βαδίζει τον δρόμο της εξέλιξης και να είναι ικανός να βγάζει και πορίσματα ψυχολογικά και άλλου είδους, για τους γύρω του και ας είναι η έπαρση και η σιγουριά που τον οδηγεί στο συμπέρασμα πως μόνο το τάγμα του γνωρίζει το ορθόν  και το πρέπον.

Αυτά που λέγαμε παραπάνω για κατηγοριοποίηση και "Επιγραφές" !!!!
Για τις θέσεις μου για το Τάγμα, θα σε παρακαλούσα να μου δώσεις την άδεια να χρησιμοποιήσω τα πορίσματά σου σαν αντίλογο στους παραδοσιακούς του Τάγματος οι οποίοι με κατηγορούν για το αντίθετο, ότι κάνω δηλαδή αυστηρή κριτική και αμφισβητώ.




Παράθεση
Εντάξει, δεν είπαμε να είμαστε υπέρμαχοι της διόγκωσης του ΕΓΩ, από την άλλη όμως και η απαξίωσή του θεωρώ ότι είναι εξίσου εγκληματική.
Στο κάτω κάτω, η διόγκωση σε κάποιον του ΕΓΩ, ενεργοποιεί αυτόματα διαδικασίες που "υποχρεωτικά" ωθούν τον άνθρωπο στην ταπείνωση και στην συνέχιση της διαδικασίας της Ολοκλήρωσης, ενώ η μή ανάπτυξη του ΕΓΩ, καθιστά στάσιμο το άτομο και δεν του δίνει καμία πιθανότητα για εξέλιξη.

Kαι γω που νόμιζα οτι έγραψες πως:


Παράθεση
Φυσικά του ενδυναμώνουμε την θέληση, φυσικά το ωθούμε για την ανάπτυξη και την κατάκτηση της δύναμης, φυσικά και υπηρετούμε την ιδιοτελή του εξέλιξη, διογκώνοντας το Εγώ του και βοηθώντας το με κάθε κόστος να βρεί την καταξίωση μέσα στην κοινωνία, βοηθώντας το στην πράξη να ενηλικιωθεί ομαλά και να αποβεί ένας υγιής εχέφρων ενήλικας.

Αν ψάξεις στα σχόλιά μου, θα βρεις και άλλες αντιθέσεις.
Θα βρεις π.χ. ότι υποστηρίζω την ιδιοτέλεια και τον εγωισμό ότι είναι απαραίτητο να καλλιεργούνται κατά την διαδικασία της ανάπτυξης του ανθρώπου (για να ενηλικιωθεί)
και από την άλλη να υποστηρίζω σθεναρά την εγκατάλειψη της ιδιοτέλειας για χάρη της ανιδιοτέλειας και της ταπεινωτικής τοποθέτησης του Εγώ στην υπηρεσία του συνόλου (αφού ενηλικιωθεί).



Aγαπητέ φίλε αν ,εν τέλει μπορείς να πετύχεις μέσα από την διόγκωση του εγώ κάτι, τότε μπορείς να το πετύχεις και με το αντίθετο του. Αν και είσαι ακραίος, αρνούμενος αυτην την πιθανότητα, πες μου που είναι η εξέλιξη; Για μένα το εγώ είναι κοινωνική συνθήκη και όχι φυσικό χαρακτηριστικό και κλέβει την πραγματική ατομικότητα του ανθρωπου γιατι άλλο άτομο και άλλο εγωιστής. Το «εγώ» είναι κοινωνικό εμφύτευμα κατα την αποψή μου και έχει προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στον κόσμο μας. Δεν χρειάζεται να εξαφανιστεί, απλά να αναγνωριστεί ότι είναι κοινωνική συνθήκη και ότι η διαφορετικότητα που επισημαίνει, δεν είναι αποκοπή από το περιβάλλον αλλά κανόνας που θεσπίστηκε μεταξύ μας όπως και άλλες κοινωνικές φαντασιώσεις οπως ο χρόνος.

Μάλλιστα. Αν μπορώ να πετύχω ένα φυσιολογικά αυξητικό αποτέλεσμα με το πότισμα, μπορώ να το πετύχω και με το μή πότισμα. Εγώ ευχαρίστως να το αποδεχθώ, αλλά τα φυτά που ξεραίνονται, αρνούνται πεισματικά να αποδεχθούν την σοφή θεωρία σου και με ταλαιπωρούν ακόμα.
Φυσικά είμαι ακραίος αρνούμενος αυτήν την πιθανότητα, όπως ακραίος είμαι, αρνούμενος την αντικειμενικότητα των φαντασιώσεων του κάθε "πειραγμένου" φυσικοεγκεφάλου !!!

Λυπάμαι που θα διαφωνήσω, αλλά το "Εγώ" δεν νομίζω ότι είναι κοινωνικό εμφύτευμα, αλλά αναγκαία ύπαρξη για την φυσιολογική ανάπτυξη και εξέλιξη της ζωής, παρατηρούμενη σε κάθε μορφή ζωής, προτού η κοινωνία ανακαλύψει μεθόδους εμφύτευσης.
Ακόμα και στα κατώτερα είδη διαγνώνεται η φυσική και φυσιολογική ταυτότητα, το "Εγώ" και παραξενεύομαι με την δύναμη κάποιων "φωτισμένων διδασκαλιών" που καταφέρνουν -άκριτα-να αποσπάσουν τους οπαδούς των από την φυσική πραγματικότητα και να τους εκτοξεύσουν σε νεφελώδεις κόσμους φαντασιακών οπτασιών και ψευδαισθησιακών ψελλισμάτων.
Είσαι έτοιμος να αρχίσεις για την "Μάγια". Πολύ καλά, ΚΑΝΤΟ....
Ά, και για τον χρόνο...Αυτό είναι καλό θέμα να το αναπτύξουμε.
Απορώ όμως πως θα καταφέρεις να δείξεις ότι ο χρόνος είναι κοινωνική φαντασίωση.
Προτού δηλαδή υπάρξουν κοινωνίες, δεν υπήρχε ο χρόνος;

Και μή φανταστείς ότι είμαι υπέρμαχος της αντικειμενικότητας του χρόνου, με την μορφή που εκλαμβάνεται....



Διπλωματικό, αλλά μπορείς και καλύτερα. Αν και δεν έχεις καμια πρόθεση ή διαθεση, καλά τα πας για εκπρόσωπος, σε έχω δει και στο παρελθόν. Εσύ βγάζεις τα κάστανα από την φωτιά;

Για αυτά τα λόγια έλεγα να χρησιμοποιήσω ως υπεράσπιση ενάντια στους κατηγόρους μου, με την άδειά σου βέβαια....


Γιατρέ θα μπορούσα να γράψω πολλά, πάρα πολλά για την εγωφαντασίωση και μάλιστα πολύ ακραία, σχεδόν «ορφικοχριστιανικά». Έχω δηλώσει όμως την προθεση μου από την αρχή, ότι δεν θέλω να αναπτύξω παραπέρα το θέμα γιατί σέβομαι τον χώρο και τα πιστευω του. Αν όμως γουστάρεις μπορώ να σου γεμίσω όλο το forum με παραδοσιακές ανατολικές τεχνικές που μάλλον θα σου προκαλούσαν κάτι παραπάνω από μια απλή αναγούλα. Η αλήθεια είναι όμως ότι βαριέμαι, έχει ζέστη και είμαι και κομμάτι άρρωστος όπως όλα δείχνουν. Λάλησε και ο κόκκορας..
Όμως χαίρομαι που απ όλο τον διάλογο μας, κάτι βγήκε, τουλάχιστον για μένα.


Το μόνο που επιθυμώ είναι, όχι να γεμίσεις το χώρο με το τι λέει η ανατολή, αλλά να γεμίσεις τον χώρο με δικάσου συμπεράσματα και κατανοήσεις, τα οποία -μεταξύ μας- βρίσκω ότι έχουν μεγαλύτερη αξία, απότι οι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό φαντασιώσεις της ανατολής.
Άλλωστε σε θεωρώ ικανότατο να εκφέρεις κρίσεις και δεν νομίζω ότι θα άντεχε ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ σου να κάνεις αντιγραφή και ευτελή copy paste.

Ο κόκορας -άμα ήταν ένας μόνο που λάλησε- μάλλον είναι καλός οιωνός ότι ξημερώνει γρήγορα....
Ακόμα, θεωρώ ότι από το διάλογό μας, βγαίνει πολύ περισσότερο από "κάτι", τουλάχιστον για μένα....


Όχι, δεν τα έχω καταφέρει. Αλλιώς θα με λέγανε Βούδα και θα έκανα εγώ τον γιατρό.

Ε, ίσως το "Βούδα" είναι ιεραρχικά κατώτερο και γιαυτό σε λένε El Morya (συγγνώμη αν του μπερδεύω ιεραρχικά αλλά δεν ξέρω επακριβώς τα αξιώματά τους στην κοσμική ιεραρχία).
Για Γιατρός, δεν φαίνεται να έχεις διάθεση, αλλά ως ελεγκτής και ...πιστοποιητής επάρκειας ιατρών, ε, μάλλον διαπρέπεις.

Για την υγεία σου,

νομίζω μια ακτινογραφία ακόμα χρειάζεται....

Χαίρεσθε....
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: El Morya στις Ιουλίου 10, 2007, 20:00:29
Παράθεση
Νάμαστε πίσω λοιπόν.... Για να δούμε τι δροσερά πράγματα μας φίλεψες αγαπητέ μου....

Γράφεις λοιπόν, Από την μία Γιατρέ μου, Πασχάλη με λένε με ψευδώνυμο εδώ Ορφέας, γεμίζεις χαρά που δεν χρησιμοποιώ την Μπλαβατσκη για να τεκμηριώσω τα λόγια μου  δεν έχω τίποτα με την μεγάλη Κυρία η οποία έχει κάνει αξιόλογη δουλειά και επέδρασε δραστικά στην δυτική σκέψη, αλλά σίγουρα τα κείμενά της απέχουν πολύ από το να χαρακτηρισθούν ιστορικά,  αλλά από την άλλη κάθε τόσο μου πετάς και έναν Γιουνγκ που δεν λέω, τον εκτιμώ πολύ, αλλά πέρα από τις φήμες ότι ήταν θεοσοφιστής, έκανε πολύ παρέα με δαυτους σε βαθμό που όπως έχει ειπωθεί ακόμα και στο βιογραφικό του, επηρεάστηκε το έργο του. Αν υπήρχαν φήμες ότι ήταν και "Ολυμπιακός" ποτέ δεν θάλεγα ότι έχουν μυρουδιά ψαρίλας τα κείμενά του, τι να πούμε μάλλιστα που έκανε πολύ παρέα και με πάστορες! Δεν νομίζω να εννοείς ότι χρειάζεται να του κρεμάσουμε πρώτα μια νταμπέλα και μετά να ασχοληθούμε με το έργο του.

Επιπλέον από την άλλη μου αναφέρεις για τις τελευταίες ιστορικές εκτιμήσεις αλλά τι και αν η γιουγκιανή ψυχολογία έχει ξεπεραστεί από την ίδια την ψυχολογία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εσύ την θεωρείς κορυφαία και δεν λαμβάνεις υπόψη σου τις ατελείωτες επιστημονικές μελέτες που την κατέρριψαν (όχι ότι συμφωνώ αλλά για σένα που θες τα πράγματα political correct).
Το αν η Γιουγκιανή ψυχολογία έχει ξεπεραστεί, μου θυμίζει βαρύγδουπα άρθρα ευτελών εντύπων, που μη πηχαίους τίτλους διαλαλούν, ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ Η ΝΕΥΤΩΝΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗ, ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΥΤΩΝΑ, παρότι βέβαια η ΝΑΣΑ δεν το έχει πάρει χαμπάρι ακόμα και χρησιμοποιεί την Νευτώνεια φυσική ακόμα στα διαστημικά της προγράμματα!!!!

Να με συγχωρείς Πασχάλη, αλλά πριν απαντήσω, ρώτησα ψυχολόγο- τυγχάνει να διαθέτω έναν στον στενό οικογενειακό μου κύκλο - για το αν χρησιμοποιείται ο Γιουνγκ στην μοντέρνα ψυχολογία και η απάντηση ήταν ότι χρησιμοποιείται ελάχιστα και ότι οι γιουγκιανές σχολές ιδιαίτερα της Αμερικής έχουν συρρικνωθεί . Αν εσύ γνωρίζεις καλύτερα από έναν πραγματικό ψυχολόγο τότε δεν είσαι ένας απλός Πασχάλης αλλά ο Ορφέας με την μαγική του λύρα.

Παράθεση
Αυτό δεν το κατάλαβα, δηλαδή κάποιες επιστήμες μπορούνε να θέτουν αξιώματα, αλλά η ψυχολογία -ως ανήλικη- δεν έχει τα ίδια δικαιώματα; Το γεγονός ότι η Ευκλείδια Γεωμετρία στηρίχθηκε πάνω σε αξιώματα να αναπτυχθεί, όπως φυσικά και η Γεωμετρία Ρίμαν, σημαίνει ότι δεν είχαν το δικαίωμα να οικοδομηθούν πάνω σε αξιώματα;
Πήρα την Γεωμετρία σαν παράδειγμα, γιατί εκεί αποδείχτηκε περίτρανα ότι, ανεξάρτητα από την διαφορετική αξιωματική προσέγγιση, τα πορίσματα και των δύο θεωριών, αποκάλυπταν τους ίδιους νόμους.

Τώρα βρήκες άνθρωπο να του μιλήσεις για την γεωμετρία. Δεν μου δείχνεις στην φύση ένα ορθογώνιο τρίγωνο να γουστάρω;

Παράθεση
Επισημαίνεις ακόμα φίλε μου ότι η ψυχολογία δεν μελετά την ψυχή αλλά τον "φυσικοεγκέφαλο". Πρώτον, αν πάρουμε σαν παράδειγμα την ψυχολογία του Γιουνγκ, ο άνθρωπος αυτός συνδύασε την Αλχημεία, την θεοσοφία-όπως έγραψες- την μυθολογία και ειδικά τον εσωτερικό μύθο, καταλήγοντας στο τελικό πόρισμα της ανάγκης για αυτογνωσίας μέσω της εσωτερικής μας καταβύθισης και της επανένωσης των μερών του ατόμου σε μια ενότητα-ολότητα, ε, μάλλον όλα αυτά δεν χωράνε στην απλή μελέτη των λειτουργιών του λεγόμενου "φυσικοεγκέφαλου" όπως θεωρείται ως κάτι υλικό και ξεχωριστό. Δεύτερον, ποιος είναι αυτός που μπορεί να ξεχωρίσει την ύλη από το πνεύμα και να τα μελετήσει ξεχωριστά; Μήπως οι νεοεποχίτηκες θεωρίες ότι πρέπει να ανέβουμε επίπεδο, να πάμε σε άλλη διάσταση για να ασχοληθούμε με το ανώτερο πεδίο; Αγνοούμε ότι ΟΛΕΣ οι διαστάσεις, ΟΛΑ τα επίπεδα, βρίσκονται στο εδώ φυσικό επίπεδο; Αγνοούμε ότι η ΣΑΜΣΑΡΑ είναι η ΝΙΡΒΑΝΑ και η ΝΙΡΒΑΝΑ είναι η ΣΑΜΣΑΡΑ, όπως διαλαλούσε ο Βούδας; Αγνοούμε ότι ΟΛΑ βρίσκονται και εκδηλώνονται στον φυσικό κόσμο και ότι είναι η πιο τρελλή πλάνη η αρρωστημένη αντίληψη να φύγουμε από εδώ για έναν παραμυθένιο αλλά ανύπαρκτο ουσιαστικά κόσμο;
Ο παθολόγος που μελετά τον πονοκέφαλο, είναι κάτι άλλο με τον Νευρολόγο που μελετά το ίδιο σύμπτωμα και οι δύο με τη σειρά τους κάτι άλλο από τον ψυχολόγο; Παρεπιπτόντως και οι τρεις καταλήγουν σε διαφορετικές αιτίες του προβλήματος, όχι βέβαια αντίθετες, αλλά μερικές και συμπληρωματικές.
Και οι τρεις βλέπουν την ίδια ολότητα αλλά από άλλη σκοπιά και αυτό και μόνον τους διαφοροποιεί.

Α, εδώ είμαστε σύμφωνοι. Αν κάνεις λίγη υπομονή (μερικούς μήνες) θα στο αποδείξω κι όλας.

Παράθεση
Αυτές οι θεοσοφίστηκες θεωρήσεις περί "φυσικοεγκεφάλου" και ένα κάρο άλλες παρόλες, μόνο σύγχηση και παρανόηση έφεραν, δυσκολεύοντας το πρόβλημα παρά επιλύοντάς το, δίνοντας όμως αρκετή τροφή για να αναμασάνε κάποιοι άνοες, παριστάνοντας τους μεγάλους γκουρού.

Ωραίοι οι χαρακτηρισμοί, φαντάζομαι τα είπες και στον Κέλσο αυτά;

Παράθεση
Κανέναν πολιτισμό, πετούσαν πέτρες ουρλιάζοντας και αγριάνθρωποι όντες, κατάφεραν να τρομάξουν τους εκλεπτυσμένους και αιώνες μπροστά πολιτισμένους των 100 πόλεων της περιοχής ,του Μοχέντζο Ντάρο, Χαράπα κλπ...
Νομάδες όντες, τα μόνα όπλα που είχαν ήταν τα κέρατα των ζώων τους, ενώ οι της πενταποταμίας διέθεταν μέχρι και πυρηνικά όπλα που μάλλιστα έκανα και χρήση αυτών, σύμφωνα με "πολύ σοβαρούς" αναλυτές.

Ας σοβαρευτούμε....

Για να εκπορθήσουν τις πολυπληθείς και οχυρωμένες πόλεις και να επικρατήσουν εκείνου του πολιτισμού, στρατιωτικά τουλάχιστον, ήταν εξίσου προοδευμένοι αν όχι ανώτεροι.
Βέβαια το παραμύθι ότι ξεκίνησαν από τις στέππες του Κουργκάν, ε, μπάζει από παντού και ίσως γιαυτό να μην μπορεί ακόμα να διαγνωστεί το πολιτισμικό επίπεδο των Αρίων.
Αυτοί οι υποτίθεται κατώτερου πολιτισμού, επικράτησαν πολεμικά, επικράτησαν πολιτιστικά -οι Βέδες είναι απόρροια της επιρροής των Αρίων- κατά τάλλα ήταν Μάο Μάο.  Ας σοβαρευτούμε....
Α, τωρα η επίσημη ιστορία δεν βολεύει. Δεν πειράζει, μαζί σού!


Παράθεση
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που μας βασανίζει, είναι όταν αδυνατούμε να κατηγοριοποιήσουμε κάποιον, γιαυτό φαντάζομαι και συ με ένέταξες στην κατηγορία Γιατρών και μου καρφίτσωσες και την επιγραφή, "εκπρόσωπος του Τάγματος"....

Δεν φταίω εγώ, που εσύ θέλησες να μου κάνεις διάγνωση.

Παράθεση
Αυτά που λέγαμε παραπάνω για κατηγοριοποίηση και "Επιγραφές" !!!!
Για τις θέσεις μου για το Τάγμα, θα σε παρακαλούσα να μου δώσεις την άδεια να χρησιμοποιήσω τα πορίσματά σου σαν αντίλογο στους παραδοσιακούς του Τάγματος οι οποίοι με κατηγορούν για το αντίθετο, ότι κάνω δηλαδή αυστηρή κριτική και αμφισβητώ.

Δεν ξέρω τι κάνεις μέσα στο τάγμα σου δεν διαθέτω μαντικές ικανότητες, εδώ πάντως μια χαρά τους εκπροσωπείς και σε παρακαλώ με την άδεια μου, χρησιμοποίησε με για να τους την βγείς, γιατί προσωπικά χαίρομαι για την αντίστασή σου.

Παράθεση
Αν ψάξεις στα σχόλιά μου, θα βρεις και άλλες αντιθέσεις.
Θα βρεις π.χ. ότι υποστηρίζω την ιδιοτέλεια και τον εγωισμό ότι είναι απαραίτητο να καλλιεργούνται κατά την διαδικασία της ανάπτυξης του ανθρώπου (για να ενηλικιωθεί)
και από την άλλη να υποστηρίζω σθεναρά την εγκατάλειψη της ιδιοτέλειας για χάρη της ανιδιοτέλειας και της ταπεινωτικής τοποθέτησης του Εγώ στην υπηρεσία του συνόλου (αφού ενηλικιωθεί).

Εγώ να δείς αντιθέσεις φουλ! Αν πας σε άλλο διαδυκτιακό τόπο μιλώ πάρα πολύ για την θέληση. Σε κάθε τόπο πρέπει να δίνουμε αυτό που του λείπει για να ολοκληρώνεται. Άρα με βρίσκεις σύμφωνο.
Να δεις τα παιδιά συγχυση και ψυχολογικα, που από τι μια τους διογκώνουμε το εγώ και μετα τους λέμε να το θυσιάσουν.

Παράθεση
Μάλλιστα. Αν μπορώ να πετύχω ένα φυσιολογικά αυξητικό αποτέλεσμα με το πότισμα, μπορώ να το πετύχω και με το μή πότισμα. Εγώ ευχαρίστως να το αποδεχθώ, αλλά τα φυτά που ξεραίνονται, αρνούνται πεισματικά να αποδεχθούν την σοφή θεωρία σου και με ταλαιπωρούν ακόμα.

Αν ερμηνεύεις την μη θέληση ως απραξία  (!!!) τότε ναι ο φυσικοεγκέφαλος σου είναι κομμάτι πειραγμένος. Γιατί μόνο ένας τέτοιος εγκέφαλος θα αρνιόταν κάτι που αγνοεί. Αλλά προφανώς επειδή έχει το μη μπροστά, σου λέει αυτό ανατολίτικο μοιάζει, κάτσε να το απορρίψω, μην πηγαίνουν οι άνθρωποι στα εισαγώμενα εκ ανατολής.
Δεν πουλάω ιδεολογία φίλε!

Παράθεση
Φυσικά είμαι ακραίος αρνούμενος αυτήν την πιθανότητα, όπως ακραίος είμαι, αρνούμενος την αντικειμενικότητα των φαντασιώσεων του κάθε "πειραγμένου" φυσικοεγκεφάλου !!!

Ευχαριστώ πολύ για το κοπλιμάντ, όπως είδες το ανταπέδωσα.

Παράθεση
Λυπάμαι που θα διαφωνήσω, αλλά το "Εγώ" δεν νομίζω ότι είναι κοινωνικό εμφύτευμα, αλλά αναγκαία ύπαρξη για την φυσιολογική ανάπτυξη και εξέλιξη της ζωής, παρατηρούμενη σε κάθε μορφή ζωής, προτού η κοινωνία ανακαλύψει μεθόδους εμφύτευσης.
Ακόμα και στα κατώτερα είδη διαγνώνεται η φυσική και φυσιολογική ταυτότητα, το "Εγώ" και παραξενεύομαι με την δύναμη κάποιων "φωτισμένων διδασκαλιών" που καταφέρνουν -άκριτα-να αποσπάσουν τους οπαδούς των από την φυσική πραγματικότητα και να τους εκτοξεύσουν σε νεφελώδεις κόσμους φαντασιακών οπτασιών και ψευδαισθησιακών ψελλισμάτων.
Είσαι έτοιμος να αρχίσεις για την "Μάγια". Πολύ καλά, ΚΑΝΤΟ....
Ά, και για τον χρόνο...Αυτό είναι καλό θέμα να το αναπτύξουμε.
Απορώ όμως πως θα καταφέρεις να δείξεις ότι ο χρόνος είναι κοινωνική φαντασίωση.
Προτού δηλαδή υπάρξουν κοινωνίες, δεν υπήρχε ο χρόνος;

Τα εγώ που βλέπεις παντού είναι ερμηνεία της πραγματικότητας, όχι απαραίτητα η πραγματικότητα. Εμείς αποδίδουμε ιδιότητες στα πράγματα αλλά άραγε αυτά τα έχουν; Δεν θα μιλήσω για την maya, εδώ δεν μίλησα για το κarma που το amorc πιστεύει ότι είναι ένας ηθικοανταποδοτικός μηχανισμός του σύμπαντος!!! Η κλασσική ανατολική ματιά δηλαδή,με την οποία και διαφωνώ. Μήμπως είστε πιο πολύ ανατολίτες από όσο θέλετε να δείχνετε αλλά όπου δεν συμφωνείτε μιλάτε για φαντασιώσεις; Γιατί και αυτή η ερμηνεία ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ είναι.

Παράθεση

Το μόνο που επιθυμώ είναι, όχι να γεμίσεις το χώρο με το τι λέει η ανατολή, αλλά να γεμίσεις τον χώρο με δικάσου συμπεράσματα και κατανοήσεις, τα οποία -μεταξύ μας- βρίσκω ότι έχουν μεγαλύτερη αξία, απότι οι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό φαντασιώσεις της ανατολής.
Άλλωστε σε θεωρώ ικανότατο να εκφέρεις κρίσεις και δεν νομίζω ότι θα άντεχε ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ σου να κάνεις αντιγραφή και ευτελή copy paste.

Μα την άποψη μου την είπα και αμέσως ήρθες να την αρνηθείς, λές και θα έβγαζα κανέναν από τον δρόμο του όπως έγινε και με τον Typhon. Σιγά τα λάχανα, δεν είμαι τίποτα φίλε μου, τίποτα σημαντικό δεν θα βρεις σε μένα. Δεν έχω φιλοσοφία, ούτε και θέλω να αποκτήσω. Είμαι όπως έχω ξαναπεί η απουσία νοήματος. Εδώ ήρθα γιατι έχω απορίες, ρωτώ και μαθαίνω. Ναι έχω μεγάλο εγωισμό άρα θα πρέπει να είμαι πετυχημένο μοντέλο σύμφωνα με την φιλοσοφία σου.

Παράθεση
Ε, ίσως το "Βούδα" είναι ιεραρχικά κατώτερο και γιαυτό σε λένε El Morya (συγγνώμη αν του μπερδεύω ιεραρχικά αλλά δεν ξέρω επακριβώς τα αξιώματά τους στην κοσμική ιεραρχία).

Εμμανουήλ λέγομαι και είμαι η άγνοια προσωποποιημένη.Δες το avatar, σε προιδοποιεί ξεκάθαρα για την αστοχασιά μου.


Παράθεση
Για Γιατρός, δεν φαίνεται να έχεις διάθεση, αλλά ως ελεγκτής και ...πιστοποιητής επάρκειας ιατρών, ε, μάλλον διαπρέπεις.

Για να το λες εσύ, ένας Ορφέας...

Παράθεση
Για την υγεία σου,

νομίζω μια ακτινογραφία ακόμα χρειάζεται....

Χαίρεσθε....

Δεν θα χρειαστεί, ήδη νιώθω καλύτερα.

Οι άρειοι είναι εκπολιτιστές των Ινδιών και μετάφεραν τα μυστήρια στην ανατολή, το εγώ είναι φυσικό γνώρισμα των παιδιών που οφείλουμε να το διογκώσουμε και μετα να το θυσιάσουμε, η μη θέληση είναι για πειραγμένους φυσικοεγκεφάλους που μόνο ο Γιουνγκ μπορεί να τους γιατρέψει. Ο Ορφέας είναι ένας αντιδραστικός στα τάγματα που συμμετέχει και ας φαίνεται ότι εδώ τα εκπροσωπεί.Για τα παραπάνω δεν χωρά καμία αμφιβολία Με λένε Εμμανουήλ και είμαι άρρωστος.

Παρακαλώ όπως αποστείλατε στο  e-mail μουτην δήλωση εγγραφής στο τάγμα του amorc.

Ευχαριστώ.

Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: El Morya στις Ιουλίου 10, 2007, 20:08:19
Είναι γεγονός πως όποιος παρακολουθεί την συζήτηση σίγουρα θα έχει δεχτεί υπερβολικές ποσότητες εγωισμού, αλαζονείας και κυνισμού από τα post μας. Αυτό όμως είναι που αναπαράγει ο εγωισμός, την θέληση για δύναμη και την προσπάθεια για επικράτηση έναντι άλλων εγώ, αυτό δηλαδη που συμβαίνει παντού στην κοινωνία μας. Νομίζω πως ως ένα ποσοστό αυτό αποδείχτηκε..
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: Eleni στις Ιουλίου 10, 2007, 21:38:47
Παράθεση
. Αυτό όμως είναι που αναπαράγει ο εγωισμός, την θέληση για δύναμη και την προσπάθεια για επικράτηση έναντι άλλων εγώ, αυτό δηλαδη που συμβαίνει παντού στην κοινωνία μας. Νομίζω πως ως ένα ποσοστό αυτό αποδείχτηκε..

Αποδείχθηκε και απο την θέληση και απο την μη θέληση....
Που είναι λοιπόν η διαφορά εντέλει ? τόσος χρόνο υπαρκτός και ανύπαρκτος ...για να καταλλήξουμε στο ίδιο σημείο ακριβώς.
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: El Morya στις Ιουλίου 10, 2007, 21:43:16
Παράθεση
Αποδείχθηκε και απο την θέληση και απο την μη θέληση....
Που είναι λοιπόν η διαφορά εντέλει ?

Δεν υπάρχει διαφορά. Tα αντίθετα (καλό-κακό,θέληση-μη θέλησηκ.α) δεν είναι ξεχωριστά πράγματα, αλλά δύο μέρη μιας και μόνο κατάστασης. Αυτή είναι η αποψή μου.

Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι οι φίλοι που μας παρακολουθούν, να μας σιχαθούν και τους δύο και να υπερβούν τις αντιθέσεις που προβάλλουμε. Αυτή είναι και η ευχή μου.

Να σαι καλά try. :)
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουλίου 11, 2007, 00:54:23

Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι οι φίλοι που μας παρακολουθούν, να μας σιχαθούν και τους δύο και να υπερβούν τις αντιθέσεις που προβάλλουμε. Αυτή είναι και η ευχή μου.

Προσυπογράφω ....
Αν και κάναμε το ....λάθος να συμφωνήσουμε σε μερικά....
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουλίου 11, 2007, 21:58:51
Λοιπόν, αφού οι ...θεατές δεν είναι ακόμα ικανοποιημένοι, ας συνεχίσουμε ....

Παράθεση
Το αν η Γιουγκιανή ψυχολογία έχει ξεπεραστεί, μου θυμίζει βαρύγδουπα άρθρα ευτελών εντύπων, που μη πηχαίους τίτλους διαλαλούν, ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ Η ΝΕΥΤΩΝΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗ, ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΥΤΩΝΑ, παρότι βέβαια η ΝΑΣΑ δεν το έχει πάρει χαμπάρι ακόμα και χρησιμοποιεί την Νευτώνεια φυσική ακόμα στα διαστημικά της προγράμματα!!!!

Να με συγχωρείς Πασχάλη, αλλά πριν απαντήσω, ρώτησα ψυχολόγο- τυγχάνει να διαθέτω έναν στον στενό οικογενειακό μου κύκλο - για το αν χρησιμοποιείται ο Γιουνγκ στην μοντέρνα ψυχολογία και η απάντηση ήταν ότι χρησιμοποιείται ελάχιστα και ότι οι γιουγκιανές σχολές ιδιαίτερα της Αμερικής έχουν συρρικνωθεί . Αν εσύ γνωρίζεις καλύτερα από έναν πραγματικό ψυχολόγο τότε δεν είσαι ένας απλός Πασχάλης αλλά ο Ορφέας με την μαγική του λύρα.
Νομίζω, άλλο είναι να χρησιμοποιείται ελάχιστα και άλλο να λέμε ότι η Γιουγκιανή ψυχολογία έχει ξεπεραστεί.
Ο φίλος σου ο ψυχολόγος έχει δίκαιο στα όσα σε πληροφόρησε, ειδικά μάλλιστα για την Αμερική, ο Γιουγκ είναι δύσκολο κεφάλαιο, οπότε απορρίπτεται.
Σίγουρα βέβαια ο γνωστός σου ψυχολόγος δεν ασχολείται με εσωτερισμό.

Θα έχεις πληροφορηθεί φαντάζομαι τις τελευταίες στατιστικές, για τα αποτελέσματα της κάθε σχολής ψυχανάλυσης.
Πρώτον, μεγάλο ποσοστό "θεραπευμένων" χάνει την ζωτικότητα και την διάθεση για ζωή και,
δεύτερον, συντριπτικά μεγάλο ποσοστό "θεραπαυμένων", μετά από πάροδο δύο με πέντε χρόνια, ξαναϋποτροπιάζει και χρειάζεται πάλι ψυχολογική υποστήριξη.

Άρα έχει βρεθεί η τέλεια μέθοδος ψυχολογικής υποστήριξης, η οποία έχει φανταχτερά αποτελέσματα, θεραπεύει αναμφισβήτητα, χωρίς όμως να χάνει τους ασθενείς διά παντός από πελάτες.

Η σχολή του Γιουνγκ, έχει πάψει προ πολλού να θεωρείται απλά μέθοδος ψυχολογικής υποστήριξης.
Στην ουσία είναι εσωτερική αυτογνωσιακή μέθοδος, για λίγους δυστυχώς που έχουν αποφασίσει να καταφέρουν τον φιλόδοξο στόχο της επανασύνθεσης του Είναι τους, την επανολοκλήρωσή τους.
Και το σπουδαιότερο για το οποίο δεν προτιμάται, θεραπεύει διαπαντός τον ασθενή, χωρίς ούτε καν να χρειάζεται τις άπειρες επί αδρά αμοιβή, επισκέψεις-συνεδρίες.


Τώρα βρήκες άνθρωπο να του μιλήσεις για την γεωμετρία. Δεν μου δείχνεις στην φύση ένα ορθογώνιο τρίγωνο να γουστάρω;

Γιατί, πέσαμε σε τοπογράφο;
Από την άλλη, ειληκρινά δεν έχεις δει ορθογώνιο τρίγωνο στη φύση;
Χα, χα, χα..... Πήρα κουράγιο φίλε μου, νόμιζα πως μόνον εγώ δεν τόβλεπα !!!!


Αν κάνεις λίγη υπομονή (μερικούς μήνες) θα στο αποδείξω κι όλας.

Δεν γίνεται να κάνουμε λίγα παζάρια ως προς τους μερικούς μήνες;
Έστω, ας μείνει το "μερικές", αλλα ας αντικατασταθεί το "μήνες" από "εβδομάδες" !!!!


Παράθεση
Αυτές οι θεοσοφίστηκες θεωρήσεις περί "φυσικοεγκεφάλου" και ένα κάρο άλλες παρόλες, μόνο σύγχηση και παρανόηση έφεραν, δυσκολεύοντας το πρόβλημα παρά επιλύοντάς το, δίνοντας όμως αρκετή τροφή για να αναμασάνε κάποιοι άνοες, παριστάνοντας τους μεγάλους γκουρού.


Ωραίοι οι χαρακτηρισμοί, φαντάζομαι τα είπες και στον Κέλσο αυτά;

Βέεβαια....Και προφορικά ακόμα για την (υποτίθεται) ανατολικής προέλευσης θεωρία της μεγάλης κυρίας, για τις φυλές κλπ κλπ.

Και το εκτίμησε αφάνταστα !!!!

Αφού να φανταστείς, είχε αντιγράψει όλες τις απόψεις μου με σχολαστική λεπτομέρεια -νάναι καλά ο άνθρωπος- (κάποιες θέσεις που εξέφρασα ως σφοδρή κριτική για τα κακώς κείμενα σε τεκτονική στοά του ιδίου τάγματος που ανήκε και ο Κέλσος)
και με διαφήμισε -νάναι καλά ο άνθρωπος- στο καινούριο Τεκτονικό πού ζήτησα να πάω, εξαίροντάς με και σχολιάζοντάς με με τα καλύτερα λόγια για το πόσο αντιδραστικός, επαναστατικός και προβλημματικός ήμουν και ευελπιστώ ότι είμαι ακόμα.


Α, τωρα η επίσημη ιστορία δεν βολεύει. Δεν πειράζει, μαζί σου!

Μα, η επίσημη ιστορία, είναι ορθή -και κάθε άλλη θεωρία βέβαια-
εάν και μόνον εάν συμφωνεί με τις απόψεις μας !!!!

Ή δεν είναι έτσι :-[

Για οτιδήποτε τεκμηριωμένο ή/και αποδεδειγμένο δεν έχω λόγο να μην συμφωνώ.
Αλλά για την θεωρία του κάθε ερευνητή - προφήτη ή μέντιουμ, έ, δεν τρελλαίνομαι κιόλας.
Κυριολεκτικά όμως οφείλω να πω πως, αρέσκομαι να παίζω τον δικηγόρο του διαβόλου, κάτι νομίζω που παραδέχτηκες και για τον εαυτό σου,
ωθώντας πολλάκις την αντιπαράθεση για μια θεωρία στα άκρα, ή στην εξόντωσή της ή στην αποδεδειγμένη τεκμηρίωσή της και αποδοχή της.


Δεν φταίω εγώ, που εσύ θέλησες να μου κάνεις διάγνωση.
Συνεχίζω να θέλω να σου κάνω διάγνωση.
Τι λές, αντέχεις μια αστρολογική ακτινογραφία;
Άντε, στείλε λοιπόν στοιχεία γέννησης.


Να δεις τα παιδιά συγχυση και ψυχολογικα, που από τι μια τους διογκώνουμε το εγώ και μετα τους λέμε να το θυσιάσουν.

Τι θες να πεις, να μην ισοπεδώνουμε ψυχολογικά τα παιδιά μας;
Και που θα φορτώσουμε τότε τα δικά μας ψυχολογικά;


Αν ερμηνεύεις την μη θέληση ως απραξία  (!!!) τότε ναι ο φυσικοεγκέφαλος σου είναι κομμάτι πειραγμένος. Γιατί μόνο ένας τέτοιος εγκέφαλος θα αρνιόταν κάτι που αγνοεί. Αλλά προφανώς επειδή έχει το μη μπροστά, σου λέει αυτό ανατολίτικο μοιάζει, κάτσε να το απορρίψω, μην πηγαίνουν οι άνθρωποι στα εισαγώμενα εκ ανατολής.
Δεν πουλάω ιδεολογία φίλε!

Όχι, δεν ερμηνεύω την μη θέληση ως απραξία,
(αυτό βέβαια δεν αναιρεί ότι ο φυσικοεγκέφαλός μου είναι κομμάτι πειραγμένος)
αλλά επειδή στη φύση, μόνο μέσα σε δύο ρεύματα μπορούμε να κινηθούμε,
προσωπικά αποφεύγω να κωπηλατώ σύμφωνα ή αντίθετα στο ρεύμα του πεπρωμένου.
Προτιμώ το προμηθεϊκό ρεύμα της Προναίας Αθηνάς.

Επίσης, πολλά "προφανή" ας μη θεωρούνται βέβαια,
καθώς δεν ειδικεύομαι στο εμπάργκο των εισαγωγών εξ ανατολής,
καθότι έχει και προϊόντα αξιοζήλευτα, απλά -όπως έχω ξαναπεί-
είμαι ασθενής, πάσχων από αλλεργία στην βλακεία.


Τα εγώ που βλέπεις παντού είναι ερμηνεία της πραγματικότητας, όχι απαραίτητα η πραγματικότητα. Εμείς αποδίδουμε ιδιότητες στα πράγματα αλλά άραγε αυτά τα έχουν; Δεν θα μιλήσω για την maya, εδώ δεν μίλησα για το κarma που το amorc πιστεύει ότι είναι ένας ηθικοανταποδοτικός μηχανισμός του σύμπαντος!!! Η κλασσική ανατολική ματιά δηλαδή,με την οποία και διαφωνώ. Μήμπως είστε πιο πολύ ανατολίτες από όσο θέλετε να δείχνετε αλλά όπου δεν συμφωνείτε μιλάτε για φαντασιώσεις; Γιατί και αυτή η ερμηνεία ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ είναι.


Μου θύμισες μία από τις αγαπημένες μου, την κβαντική, σύμφωνα με την οποία,
δεν υπάρχει κβαντική πραγματικότητα, αλλά μόνον κβαντική περιγραφή.
Δεν θα διαφωνήσω λοιπόν επ΄αυτού, καθότι τα πράγματα έχουν τις ιδιότητες που εμείς τους προσδώσαμε.

Όσο για το karma, είναι χρήσιμο για το AMORC να το ερμηνεύει ηθικοανταποδοτικά, αφού η πρώτη διδάξασα εκκλησία απέδειξε ότι με τέτοιες απειλές κρατάς πολύ καλύτερα υποταγμένο το ποίμνιο, οπότε γιατί να μην το ερμηνεύει έτσι;
Πάντως δεν είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα που βρίσκεται στις διδασκαλίες του, ούτε και φαινόμενο που σπανίζει....


Μα την άποψη μου την είπα και αμέσως ήρθες να την αρνηθείς, λές και θα έβγαζα κανέναν από τον δρόμο του όπως έγινε και με τον Typhon. Σιγά τα λάχανα, δεν είμαι τίποτα φίλε μου, τίποτα σημαντικό δεν θα βρεις σε μένα. Δεν έχω φιλοσοφία, ούτε και θέλω να αποκτήσω. Είμαι όπως έχω ξαναπεί η απουσία νοήματος. Εδώ ήρθα γιατι έχω απορίες, ρωτώ και μαθαίνω. Ναι έχω μεγάλο εγωισμό άρα θα πρέπει να είμαι πετυχημένο μοντέλο σύμφωνα με την φιλοσοφία σου.
Επαναλαμβάνω ως άνω,
για οτιδήποτε τεκμηριωμένο ή/και αποδεδειγμένο δεν έχω λόγο να μην συμφωνώ.
Κυριολεκτικά όμως οφείλω να πω πως, αρέσκομαι να παίζω τον δικηγόρο του διαβόλου, κάτι νομίζω που παραδέχτηκες και για τον εαυτό σου,
ωθώντας πολλάκις την αντιπαράθεση για μια θεωρία στα άκρα, ή στην εξόντωσή της ή στην αποδεδειγμένη τεκμηρίωσή της και αποδοχή της.


Εμμανουήλ λέγομαι και είμαι η άγνοια προσωποποιημένη.Δες το avatar, σε προιδοποιεί ξεκάθαρα για την αστοχασιά μου.

Θάταν καλύτερο άμα ήταν Ελληνικό, αλλά έστω και έτσι, αριθμολογικά είναι πολύ δυνατό....
(να λείπουν τα σχόλια για το δικό μου όνομα!)

Και, φίλε μου, το avatar σου δίνει πολύ...στόχο!


Οι άρειοι είναι εκπολιτιστές των Ινδιών και μετάφεραν τα μυστήρια στην ανατολή, το εγώ είναι φυσικό γνώρισμα των παιδιών που οφείλουμε να το διογκώσουμε και μετα να το θυσιάσουμε, η μη θέληση είναι για πειραγμένους φυσικοεγκεφάλους που μόνο ο Γιουνγκ μπορεί να τους γιατρέψει. Ο Ορφέας είναι ένας αντιδραστικός στα τάγματα που συμμετέχει και ας φαίνεται ότι εδώ τα εκπροσωπεί.Για τα παραπάνω δεν χωρά καμία αμφιβολία Με λένε Εμμανουήλ και είμαι άρρωστος.

Οι απαντήσεις σου βαθμολογούνται πολύ πάνω από την βάση,
αλλά θάχει χοντρή φάση,
όταν θα τις υποστηρίζεις κιόλας  :D

Καλό βράδυ....
Τίτλος: Re: Μη-Θέληση!
Αποστολή από: El Morya στις Ιουλίου 14, 2007, 12:51:04
Παράθεση
Λοιπόν, αφού οι ...θεατές δεν είναι ακόμα ικανοποιημένοι, ας συνεχίσουμε ....

Ποιοί σε πιέζουν να συνεχίσεις;Πές μου και μένα.

Παράθεση
Βέεβαια....Και προφορικά ακόμα για την (υποτίθεται) ανατολικής προέλευσης θεωρία της μεγάλης κυρίας, για τις φυλές κλπ κλπ.

Και το εκτίμησε αφάνταστα !!!!

Αφού να φανταστείς, είχε αντιγράψει όλες τις απόψεις μου με σχολαστική λεπτομέρεια -νάναι καλά ο άνθρωπος- (κάποιες θέσεις που εξέφρασα ως σφοδρή κριτική για τα κακώς κείμενα σε τεκτονική στοά του ιδίου τάγματος που ανήκε και ο Κέλσος)
και με διαφήμισε -νάναι καλά ο άνθρωπος- στο καινούριο Τεκτονικό πού ζήτησα να πάω, εξαίροντάς με και σχολιάζοντάς με με τα καλύτερα λόγια για το πόσο αντιδραστικός, επαναστατικός και προβλημματικός ήμουν και ευελπιστώ ότι είμαι ακόμα.

Τα συγχαρητήρια μου.Αν αυτά μπορούν να έχουν καμια αξία.

Παράθεση
Μα, η επίσημη ιστορία, είναι ορθή -και κάθε άλλη θεωρία βέβαια-
εάν και μόνον εάν συμφωνεί με τις απόψεις μας !!!!

Ή δεν είναι έτσι

Έτσι είναι!

Παράθεση
Συνεχίζω να θέλω να σου κάνω διάγνωση.
Τι λές, αντέχεις μια αστρολογική ακτινογραφία;
Άντε, στείλε λοιπόν στοιχεία γέννησης.

Εσένα περίμενα ρε Ορφέα να μου κάνεις αστρολογική ανάλυση.

Παράθεση
Τι θες να πεις, να μην ισοπεδώνουμε ψυχολογικά τα παιδιά μας;
Και που θα φορτώσουμε τότε τα δικά μας ψυχολογικά;

Δεν μας φτάνουν τόσα φορουμς και τάγματα; ;D

Παράθεση
Θάταν καλύτερο άμα ήταν Ελληνικό, αλλά έστω και έτσι, αριθμολογικά είναι πολύ δυνατό....

για πες..ενδιαφέρον ακουγεται.