Στο εν λόγω site (www.eon.gr) βρήκα μερικά καταπληκτικά για την καταγωγή των Ροδόσταυρων, που μάλλον δεν έρχονται σε συμφωνία με την δική σας εκδοχή:
[...]
Χριστιανοί Ροδόσταυροι και Χριστιανός (Christian) Ροδόσταυρος;
Χριστιανοί, απόστολοι, παράκλητοι, σωτήρες, αυτοκράτορες και άλλα ηχηρά παρόμοια φτιάχνουν μια ωραία σούπα.
Ποιος μπορεί να ισχυριστεί την αυθεντικότητα μιας γραμμής διαδοχής;
Σκέψου: στον Αυθεντικό Ροδοσταυρισμό δεν υπάρχουν Αυθεντίες.
Όμως τα επιχειρήματά σου περί ιστορικών ντοκουμέντων θα μπορούσε να τα ισχυριστεί εξίσου και η άλλη άποψη είτε έχει μελετήσει σωστά είτε όχι, είτε έχει παρανοήσει είτε όχι και να γίνει πιστευτή από κάποιους, αυτό δυστυχώς δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.
Είμαι πεπεισμένη πως αυτό που χαρακτηρίζει το γνήσιο επιστήμονα είναι η ταπεινότητα: ποτέ δεν θα υποστηρίξει ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια και παραθέτει με προσοχή τις γνώμες των άλλων ακόμη κι αν διαφωνεί, με σκοπό να υπογραμμίσει τη δική του μικρή συμβολή στην έρευνα. Στην τελική ανάλυση γνωρίζει και ο ίδιος ότι ποτέ δεν θα καταφέρει ακόμη και με την πιο επισταμένη μελέτη των πηγών να αποκαταστήσει πλήρως την ιστορική πραγματικότητα.
Χαίρομαι για όλες τις απαντήσεις σας που κράτησαν ενεργή τη συζήτηση και σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας.
Ο αυθεντικός λοιπόν Ροδοσταυρισμός σημαίνει ότι εμείς εκπροσωπούμε τη γνήσια παράδοση;
Είναι επίσης ενδιαφέρουσα η διάκριση της σημασίας του σταυρού που κάνει η Rose και θεωρώ αρκετά προφανές ότι το σύμβολο παραπέμπει στη σύνθεση των τεσσάρων ριζωμάτων. Όμως είναι εξίσου ενδιαφέρον και το χριστιανικό σύμβολο, δηλαδή "τα πάθη της Συνείδησης δια της ύλης".
Επίσης είναι ενδιαφέρουσα και η ίδια η διαδρομή του χριστιανικού συμβόλου ως αποτροπαιικό μέσο που φαίνεται πως ενσωματώνει και παλαιότερες μαγικές χρήσεις του σημείου (μεγάλο θέμα, επιφυλάσσομαι για κάποια άλλη συζήτηση).
Στη δόξα και τον έπαινο του δήμου που μας θύμισε ο Ορφέας ας προσθέσω και το "μηδέν άγαν", αλλά και το "γηράσκω αεί διδασκόμενος" και τέλος το "εν οίδα ότι ουδέν οίδα" του γιγάντιου Σωκράτη.
Ελπίζω να έχει γίνει κατανοητό ότι η φράση "Στον Αυθεντικό Ροδοσταυρισμό, δεν υπάρχουν Αυθεντίες" υπάρχει ήδη ένα οξύμωρο
Όμως είναι εξίσου ενδιαφέρον και το χριστιανικό σύμβολο, δηλαδή "τα πάθη της Συνείδησης δια της ύλης", θυμηθείτε ότι αυτό αποτελεί την έναρξη του αλχημικού opus: η βάσανος της ύλης στον αλχημικό άμβυκα για την εξαγωγή του πτητικού της μέρους, του πνεύματος που παριστάνεται με τα πτερωτά βρέφη στα αλχημικά tractatus. Επίσης είναι ενδιαφέρουσα και η ίδια η διαδρομή του χριστιανικού συμβόλου ως αποτροπαϊκό μέσο που φαίνεται πως ενσωματώνει και παλαιότερες μαγικές χρήσεις του σημείου (μεγάλο θέμα, επιφυλάσσομαι για κάποια άλλη συζήτηση).
Τέλος όσον αφορά τη λέξη ταπεινότητα δεν εννοούσα το χαμερπές και ανασφαλές πνεύμα, αλλά την μετριοπάθεια. Στη δόξα και τον έπαινο του δήμου που μας θύμισε ο Ορφέας ας προσθέσω και το "μηδέν άγαν", αλλά και το "γηράσκω αεί διδασκόμενος" και τέλος το "εν οίδα ότι ουδέν οίδα" του γιγάντιου Σωκράτη.
Υπάρχει όμως ένα σημείο από την αξιόλογη παράθεση - συμβολή στην αναζήτηση της αλήθειας της magna mater- που με βρίσκει κάθετα ενάντιο. Η θέση ότι τον γνήσιο επιστήμονα, τον "σοφό" για τον κόσμο, πρέπει να τον χαρακτηρίζει η ταπεινότητα. Ο Σωκράτης, για το μόνο που δεν χαρακτηρίστηκε ήταν για την "ταπεινότητά" του. Η προσποιητή του άγνοια σε συνάρτηση με την επανάληψη, με δήθεν αφέλεια, της ετυμηγορίας του Μαντείου των Δελφών για τον Σοφώτερο όλων που βέβαια ήταν ο ίδιος ο Σωκράτης, παράλληλα με την ενοχλητική κριτική του και την εριστική απογύμνωση του δήθεν γνώστη συνομιλητή του, δημιούργησε τεράστιο αριθμό εχθρών που ίσως ήταν και η πραγματική αιτία της καταδίκης του. Ο "εξυπνάκιας" Σωκράτης, μόνο "ταπεινός" δεν ήταν, όπως φυσικά και ο έτερος μεγάλος σοφός άνδρας, ο Εφέσιος Ηράκλειτος, ο οποίος δεν έχανε ευκαιρία να επικρίνει, όχι μόνο την ανοησία του όχλου των συμπατριωτών του, αλλά να κατακρίνει δημόσια μορφές κοινά αποδεκτές ως αυθεντίες, όπως τον Πυθαγόρα, τον Ησίοδο, τον Όμηρο κλπ.
- Άρα λοιπόν αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω;
auto pou onomases ''Authentiko Kako''
den mporei oute kan na yparksei....
Πρωτον ακουω κατηγοριες για ενα ταγμα που το υπηρετουσες rose και δηλωνες αφοσιωση.Τοτε δεν ηξερες?
Δευτερον μας λες οτι πρεπει να ακολουθουμε οχι την αγαπη αλλα τον εγωισμο οτι εγω ειμαι φωτισμενος και κανεις αλλος.
Τριτον αποκαλεος τον Χριστο εγωικη μορφη.Δηλ αν ο Χριστος ηταν τετοια μορφη ο πραγματικος εγωιμανης ποιος ειναι?