Αποστολέας Θέμα: Φυτοφαγία ή Κρεωφαγία?  (Αναγνώστηκε 38885 φορές)

livelove

  • Μηνύματα: 144
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Φυτοφαγία ή Κρεωφαγία?
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 28, 2007, 15:05:21 »
Φίλτατε/η Avaris...
...ανατρέχοντας στους διαλόγους εκ των υστέρων...

...μάλλον κατάλαβα τί δημιούργησε την παρεξήγηση σε νοηματικό επίπεδο.

Απαντώντας στον/στην Lord Payens και εξηγώντας οτι μιλάμε για τους Σαμάνους, απλά χρησιμοποιήσα δική σου παράθεση μόνο και μόνο για να του δείξω απο που ξεκίνησε η συζήτηση και οτι μιλάμε για το πώς πράττουν και σκέπτονται οι Σαμάνοι...

(ανεξάρτητα απο το ότι το σχόλιο του/της Lord Payens ήταν απλά χιούμορ---πράγμα το οποίο αποσαφηνίστηκε)..

 :)

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 28, 2007, 15:27:34 από clarion »
The opposite of a correct statement is a false statement. But the opposite of a profound truth may well be another profound truth

ΚΛΑΣ

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 173
  • Karma: 0
  • "ΓΕΝΟΙΟ ΟΙΟΣ ΕΣΣΙ ΜΑΘΩΝ"
    • Yahoo Instant Messenger - klas121@rocketmail.com
    • Προφίλ
Απ: Φυτοφαγία ή Κρεωφαγία?
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 16, 2012, 00:50:13 »
Η Κατανάλωση του κρέατος και η εισαγωγή του στο ανθρώπινο οργανισμό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω των πολυάριθμων τοξινών, πτωμαϊνών και δηλητητηριωδών ουσιών, οι οποίες εκκρίνονται στον οργανισμό του ζώου όταν αυτόν νοιώθει έντονο τρόμο, διότι το ζώο αντιλαμβάνεται την στιγμή της σφαγής του όταν αυτή πλησιάζει. Ακόμη, και η ιατρική επιστήμη διαπιστώνει πως η συχνή κατανάλωση κρέατος αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων, υπέρτασης και σακχαρώδους διαβήτη. Επίσης, η διατροφή αυτού του είδους εξεγείρει και το νευρικό σύστημα του ανθρώπου, ενισχύντας του όλα τα εχθρικά και επιθετικά συναισθήματα του όπως αυτά του μίσους, του θυμού και της οργή, όπου εξωθούν τον άνθρωπο στο να επιδείξει τις εγκληματικές του διαθέσεις, σε βάρος πάντοτε της κοινωνίας και του ευατού του.

Επιπλέον, διαπιστωνόταν ότι αθλητές του παρελθόντος που ήταν χορτοφάγοι, σημείωναν μεγαλύτερες επιδόσεις εν συγκρίσει με αθλητές οι οποίοι ήταν κρεωφάγοι. Η επιστημονική διαπίστωση ήταν πως οι τοξίνες του κρέατος είχαν την ιδιότητα να εξαναγκάζουν τα ζωτικά όργανα του σώματος να υπερλειτουργούν προκειμένου να τις αποβάλλουν και αυτό έφτανε σε σημείο το ανθρώπινο οργανισμό να υπόκεινται σε συχνή κόπωση.

Αλλά, εκτός από το θέμα των τοξινών που περιέχει το κρέας, θα πρέπει να αντιληφθούμε και το μέγεθος της ανηθικότητας και εγκληματικότητας που επιδεικνύει ο άνθρωπος με το να εξοντώνει έμψυχους, ζωντανούς οργανισμούς όπως τα κακόμοιρα ζώα. Με το να σκοτώνεις, δεν είναι σαν να παρεμβαίνεις στο φυσικό νόμο της ζωής και της εξελίξεως αυτού του όντος,΄ Και δεν είναι παράλληλα φρικτό να δημιουργεί ο άνθρωπος αυτά τα φρικιαστικά σφαγεία, που κυρίως υπάνθρωπα και κτηνώδη όντα εργάζονται μέσα σε αυτά( Έχω γνωρίσει αρκετούς από αυτούς).

Αλλά φαίνεται πως πόλλοι άνθρωποι είχαν εμβαθύνει στο κομμάτι της ηθικής που αφορούσε αν έπρεπε να είμαστε χορτοφάγοι ή όχι, αλλά και το μέγεθος της βλάβης που προκαλεί στον οργανισμό η κατανάλωση του.  Θα αναφέρω ορισμένα παραδείγματα:

Ο Πλούταρχος υποστηρίζει ότι: << Η σαρκοφαγία και η οινοποσία κάνουν την ψυχή ασθενή. Ενώ η ακρεοφαγία αναπτύσσει τις διανοητικές και ηθικές δυνάμεις του οργανισμού και επιφέρει άφθονη γαλήνη στην ψυχή>>.

Ο Πυθαγόρας, όχι μονάχα δεν έτρωγε κρέας ο ίδιος αλλά και απαγόρευε αυστηρώς στους μαθητές του την κρεοφαγία την οποία χαρακτήριζε ως πράξη ΑΝΗΘΙΚΟΝ και επιβλαβή για το σώμα.

Οι Ορφικοί απαγόρευαν την θανάτωση οποιουδήποτε ζώου, γιατί πίστευαν ότι οι σάρκες είναι ρυπαρά τροφή και οι ψυχές των ζώων θα τιμωρούσαν εκείνους που τα σκότωσαν.

Ο Αινστάιν έλεγε: Τίποτα δεν θα ωφελήσει περισσότερο την ανθρώπινη υγεία και θα αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης της ζωής στην Γη, όσο η μετάβαση μας σε μια χορτοφαγική διατροφή>>.

Αλλά ακόμη και ινστιτούτα παραψυχολογίας και αποκρυφισμού, τα οποία δραστηριοποιούνταν κυρίως τον 19ο και 20ο αιώνα στην Ευρώπη, συνιστούσαν από τα μέλη και τους μαθητές τους την αποχή από την κρεωφαγία. Ένα μάλιστα από αυτά τα ινστιτούτα, το οποίο δραστηριοποιούνταν στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Γαλλία, είχε ως έμβλημα στο πιο δημόσιο σημείο του κτιρίου του την ρητή απαγόρευση κατανάλωσης κρέατος, οινοπνευματωδών ποτών και ζάχαρης.

Στα ανωτέρω παραδείγματα βλέπουμε πως η κατανάλωση ή όχι κρέατος σχετίζεται άμεσα με την πνευματικότητα του ανθρώπου.

Εμείς οι άνθρωποι θα πρέπει να γνώρίσουμε του νόμους της φύσης και του πνεύματος και το πως λειτουργούν αυτοί. Και στην συνέχεια να προσπαθούμε διαρκώς να εναρμονίσουμε τις πεποιθήσεις και τις ενέργειες μας με αυτούς. Διότι, όσο δεν επιτυγχάνεται αυτό, τόσο θα είμαστε ευάλωτοι στους νόμους της ειμαρμένης και του κάρμα των ανατολικών θρησκειών. Υπάρχει η μεταφυσική θεωρία που λέει ότι μία από τις βασικές αιτίες που στην ανθρωπότητα επικρατούν οι νόμοι του Θανάτου, του γήρατος και των ασθενειών είναι η κρεωφαγία. 

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι:
 << το κρέας είναι τεμάχιο νεκρού>>.

<< Τα πτώματα ανήκουν μόνο στα Νεκροταφεία και όχι στα στομάχια των ανθρώπων>>.

<< Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΙΑ>>!!!

 

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Φυτοφαγία ή Κρεωφαγία?
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 17, 2012, 11:10:30 »
Αγαπητέ ΚΛΑΣ,

συμφωνώντας μαζί σου, πως είναι λυπηρό να σκοτώνουμε ζωντάνα, και προσωπικά, δυσκολεύομαι να σκοτώσω ακόμα και κατσαρίδα, ΑΛΛΑ...

δυστυχώς καθημερινά τρώμε κρέας, αλλά και φυτά, τα οποία επίσης είναι ζωντανά.

Καθημερινά σκοτώνουμε πλήθος μικρούς βιο-οργανισμούς, ή μικρό-βια, που επίσης είναι ζωντανά.

Αν λοιπόν δεν θέλουμε να σκοτώσουμε κανένα ζωντανό... γιατί και τα φυτά που τρώνε οι χορτοφάγοι, ζωντανά είναι...

αν λοιπόν δεν θέλουμε να σκοτώσουμε και να φάμε τίποτα, επιλέγουμε απλά την Αυτοκτονία.

Από την στιγμή που και ο άνθρωπος είναι ένα ΖΩΟ, ένα ζωντανό, μέσα στην αλυσίδα της ζωής, είναι στην φύση του, στο design της ύπαρξης του, να τρώει άλλα ζωντανά για να επιβιώσει.

Δυστυχώς "ο θάνατος σου η ζωή μου", όσον αφορά την τροφική αλυσίδα, ισχύει λόγω φύσης.

Οι Μύστες λοιπόν, δεν ήταν χορτοφάγοι... Είχαν μία μεσογειακή τύπου διατροφή, όπου το κρέας ήταν μειωμένο, αλλά όχι απών.

Ο Πυθαγόρας, έχει κάνει πολλές ακρότητες, και πέραν του ότι άφησε κάποιες όμορφες διδασκαλίες, δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε το γεγονός πως ήταν φασίστας και προς το πολίτευμα που υποστήριξε, ενάντια στο δημοκρατικό καθεστώς και ως προς τους μαθητές του, που έκαναν 5 χρόνια να μιλήσουν στο δάσκαλο.

Αυτοί οι Φιλόσοφοι λοιπόν, δεν είναι πάνσοφοι, αλλά πολλές από τις συμπεριφορές τους, ή στάσεις ζωής είναι παραδείγματα προς αποφυγή.

Κρατάμε λοιπόν, τα καλά, του κάθε Φιλοσόφου της Αρχαιότητας και πετάμε, ότι είναι αρνητικό, εφόσον έχουμε την διάκριση να τα ξεχωρίζουμε...

Ο καημένος Πυθαγόρας λοιπόν, δεν κυνηγήθηκε άδικα, και δεν κάηκε άδικα η σχολή του.  Ξεσηκώθηκε εναντίον του ο λαός, διότι, συνεργάστηκε, με τους Δικτάτορες εναντίον της Δημοκρατίας, και έτσι πλήρωσε την Νέμεση.

Το ίδιο Φασίστες ήταν και ο Πλάτωνας1, αλλά και ο αγαπημένος μας Σωκράτης, που καταδικάστηκε γιατί και εκείνος πρόδωσε την Δημοκρατία και στήριξε τους Δυνάστες του Λαού.

Ως Ελληνες είναι σημαντικό, φυσικά να χαιρόμαστε διότι οι Αρχαίοι Ημών Πρόγονοι έδωσαν τα Φώτα σε όλο τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα να έχουμε το θάρρος να κάνουμε την αυτοκριτική μας, και να κατανοούμε τα λάθη μας, έτσι ώστε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, και να προχωρήσουμε την Νέα Ελληνική μας Κοινωνία, ακόμα πιο μακριά και ακόμα πιο ψηλά πολιτισμικά.

Η χορτοφαγία λοιπόν, είναι ενάντια στη φύση μας, και δημιουργεί σοβαρά οργανικά προβλήματα, και είναι ένα συμπέρασμα καθαρά εμπειρικό, και άκρως επιστημονικό.

Αυτό όμως που σίγουρα χρειάζεται να γίνει, είναι η μείωση στην κατανάλωση του κρέατος, και ειδικά του κόκκινου κρέατος, και ουσιαστικά, όπως προτείνουμε μία επιστροφή στην Μεσογειακή Διατροφή, που είναι κορυφαία Παγκόσμια, ως συστηνόμενη διατροφή, η οποία βοηθάει στην πρόληψη και στην αποφυγή πλήθος ασθενειών.

'Αλλωστε είμαστε ότι τρώμε...
_____________________________________________________________________

1 Η πολιτεία του Πλάτωνα, είναι ένα οικτρό απάνθρωπο σύγγραμα, και είναι άξιο απορίας, πως τελικά, ενώ κάποιοι κατείχαν μυητικές γνώσεις, κατέληξαν σε τόσο απάνθρωπα και ανήθικα συμπεράσματα, ή στάσεις ζωής.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 17, 2012, 11:32:16 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Φυτοφαγία ή Κρεωφαγία?
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 17, 2012, 11:34:31 »
Η χορτοφαγία λοιπόν, είναι ενάντια στη φύση μας, και δημιουργεί σοβαρά οργανικά προβλήματα, και είναι ένα συμπέρασμα καθαρά εμπειρικό, και άκρως επιστημονικό.

http://www.listen2yourgut.com/blog/dangers-of-vegetarianism-vegan-long-term/

Dangers of Vegetarian & Vegan Diets Long-Term

 often get emails from my readers who are vegetarian or vegan and struggling to heal. Much as I respect the ideological and environmental motivators for veggie diets, in physical terms, they are simply not good (long-term) for the human body.

Vegetarian diets can be very useful short-term for healing from certain types of cancers, or as a detox. But for a healthy long-term, daily diet, you need to get some animal-source nutrients – especially animal fats.

Dr. Weston A. Price was a dentist in the 1920′s who spent 10 years of his retirement travelling the globe – looking for tribes or villages of people who were extremely healthy. He defined ‘healthy’ as having no degenerative disease and a cavity rate of less than 1%. Pretty good standards if you ask me!

Whenever he found a group of people who met these requirements (from Swiss villages, to Inuit, to African tribes) he studied them, paying particular attention to what they ate. If you would like to read his flagship book on this, it’s called Nutrition and Physical Degeneration (available at Amazon.com) and it’s fantastic.

After studying these incredibly healthy groups of people from various locations around the world, he concluded that there were certain key dietary factors that they all had in common, which resulted in their superb health:

“Price took samples of native foods home with him to Cleveland and studied them in his laboratory. He found that these diets contained at least four times the minerals and water soluble vitamins–vitamin C and B complex–as the American diet of his day. Price would undoubtedly find a greater discrepancy in the 1990s due to continual depletion of our soils through industrial farming practices. What’s more, among traditional populations, grains and tubers were prepared in ways that increased vitamin content and made minerals more available–soaking, fermenting, sprouting and sour leavening.

It was when Price analyzed the fat soluble vitamins that he got a real surprise. The diets of healthy native groups contained at least ten times more vitamin A and vitamin D than the American diet of his day! These vitamins are found only in animal fats–butter, lard, egg yolks, fish oils and foods with fat-rich cellular membranes like liver and other organ meats, fish eggs and shell fish.

Price referred to the fat soluble vitamins as “catalysts” or “activators” upon which the assimilation of all the other nutrients depended–protein, minerals and vitamins. In other words, without the dietary factors found in animal fats, all the other nutrients largely go to waste.

Price also discovered another fat soluble vitamin that was a more powerful catalyst for nutrient absorption than vitamins A and D. He called it “Activator X” (now believed to be vitamin K2). All the healthy groups Price studied had the X Factor in their diets. It could be found in certain special foods which these people considered sacred–cod liver oil, fish eggs, organ meats and the deep yellow Spring and Fall butter from cows eating rapidly growing green grass. When the snows melted and the cows could go up to the rich pastures above their village, the Swiss placed a bowl of such butter on the church altar and lit a wick in it. The Masai set fire to yellow fields so that new grass could grow for their cows. Hunter-gatherers always ate the organ meats of the game they killed–often raw. Liver was held to be sacred by many African tribes. The Eskimos and many Indian tribes put a very high value on fish eggs.”

- Excerpted from the article Ancient Dietary Wisdom for Tomorrow’s Children by Sally Fallon
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Φυτοφαγία ή Κρεωφαγία?
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 17, 2012, 11:40:23 »
Δεν είμαστε πρόβατα, είμαστε άνθρωποι, και είναι σημαντικό να μην πάμε κόντρα στην φύση μας, αλλά απεναντίας να την κατανοήσουμε και να την εξελίξουμε όσον το δυνατόν περισσότερο.

Θρησκευτικού τύπου σέκτες1, συμπεριλαμβανομένης και του Πυθαγόρα, δεν αποτελούν παραδείγματα Φωτός, αλλά παραδείγματα 'Αγνοιας.

http://www.inout.gr/showthread.php?t=27155

Συρρικνώνει τον εγκέφαλο η χορτοφαγία

Οι χορτοφάγοι, κυρίως εκείνοι που, εκτός από το κρέας, αποκλείουν από τη διατροφή τους γαλακτοκομικά και αβγά, έχουν αυξημένες πιθανότητες συρρίκνωσης του εγκεφάλου τους, επισημαίνουν Βρετανοί επιστήμονες.

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου προκαλώντας έκπληξη στην επιστημονική κοινότητα, καθώς ο κίνδυνος σμίκρυνσης του εγκεφάλου είναι εξαπλάσιος σε όσους έχουν απορρίψει από τη διατροφή τους μία από τις βασικές πηγές πρωτεϊνών, το κρέας.

Οπως επισημαίνουν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι χορτοφάγοι έχουν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες συρρίκνωσης του εγκεφάλου τους, γιατί έχουν έλλειψη της μεγαλύτερης πηγής βιταμινών, όπως είναι το κρέας.

Η έλλειψη βιταμίνης Β12 μπορεί να προκαλέσει επίσης αναιμία και φλεγμονή στο νευρικό σύστημα. Μόνο τα εκχυλίσματα μαγιάς παρέχουν αυτή τη βιταμίνη, αναφέρεται μεταξύ άλλων στη μελέτη.

Η σχέση της χορτοφαγίας με τη συρρίκνωση του εγκεφάλου διαπιστώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου διεξήχθησαν τεστ μνήμης, μικροβιολογικές εξετάσεις και μαγνητικές τομογραφίες του εγκεφάλου σε δείγμα χορτοφάγων εθελοντών, ηλικίας 61 έως 87 ετών.

Ιδιες εξετάσεις επαναλήφθηκαν πέντε χρόνια αργότερα και, μετά από σύγκριση των αποτελεσμάτων, προέκυψε ότι οι εθελοντές παρουσίασαν έλλειψη της βιταμίνης Β12 και μερική συρρίκνωση του εγκεφάλου τους.

πηγη: ethnos.gr
_______________________________________________________________________

1 Ο Πυθαγόρας καλλιεργούσε, την εντύπωση πως ήταν μετενσάρκωση του ίδιου του Θεού του Απόλλωνα, και οι μαθητές του, μέσα στην ίδια την σχολή του, έκαναν 5 χρόνια να τον δουν και να του μιλήσουν...  ;D  Ο νοών νοείτο... τι ψώνιο ήταν ο Πυθαγόρας, όπως κατήγγειλε και ο Ηράκλειτος  :D

http://users.sch.gr/maritheodo/filosofia/html/pro/psif/psif_pithagora.htm

Η κριτική του Ηρακλείτου
Ο Πυθαγόρας ήταν περίφημος για την πολυμάθειά του. Ο Ηράκλειτος τον κορόιδεψε λέγοντας «η πολυμάθεια δε βάζει μυαλό στον άνθρωπο· αν συνέβαινε αυτό θα είχαν μυαλό και ο Ησίοδος και ο Πυθαγόρας καθώς και ο Ξενοφάνης και ο Εκαταίος»
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 17, 2012, 13:15:42 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΚΛΑΣ

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 173
  • Karma: 0
  • "ΓΕΝΟΙΟ ΟΙΟΣ ΕΣΣΙ ΜΑΘΩΝ"
    • Yahoo Instant Messenger - klas121@rocketmail.com
    • Προφίλ
Απ: Φυτοφαγία ή Κρεωφαγία?
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 18, 2012, 01:11:29 »
Αγαπητή Rose,

Θα ήθελα με την σειρά μου, να σου δηλώσω υπεύθυνα πως δεν ήμουν πάντοτε χορτοφάγος. Από μικρά παιδιά μας μαθαίνουν οι γονείς μας και το καθιερώμενο κατεστήμενο, στην κρεωφαγία.  Αυτό σημαίνει πως με αυτού του είδους την διατροφή έχουμε και μια μεγάλη υποσυνείδητη σχέση. Επειδή, όπως έλεγε ο Αριστοτέλης, δεύτερη φύση του ανθρώπου η συνήθεια, συνεχώς ο ευατός μας, μας κάνει να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι πρέπει να τρώμε κρέας και να συμβιβαστούμε διότι συνεχώς τροφοδοτεί τον νου μας με σκέψεις και επιθυμίες ότι αυτό είναι νόστιμο, είναι θρεπτικό, είναι δυναμωτικό. Έχουμε πάλι και επιχειρήματα ορισμένων άλλων επιστημόνων ότι πρέπει να το τρώμε, γιατί οι πρωτεϊνες του κρέατος είναι πολύτιμες για τον οργανισμό μας. Και πράγματι είναι πολύτιμες διότι αυτές κατασκευάζουν τα κύτταρα και τους ιστούς του οργανισμού μας αλλά θα ήθελα να  ρωτήσω σε πόσες άλλες τροφές, οι οποίες είναι φυτικές και δεν είναι ζωντανά φυτά αλλά καρποί αυτών, δεν υπάρχουν πολλές πρωτεϊνες . Αλλά έχουν την τάση να διαφημίζουν περισσότερο το κρέας και λιγότερο τις φυτικές αυτές τροφές. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό. Ισως επειδή είναι μεγαλύτερη η βιομηχανία του κρέατος.

Επιπλέον, δεν θα πρέπει να αναρωτηθούμε για την αγελάδα η οποία έχει τόσα πολλά κιλά κρέας πάνω της και η οποία τρώει μονάχα χορτάρι και δεν τρώει άλλα ζώα. Και όμως, από το χορτάρι, ο οργανισμός της μπορεί και κατασκευάζει τις πρωτεϊνες που χρειάζεται. Ο άνθρωπος, που είναι ένας ανώτερος οργανισμός από την αγελάδα, πως μπορεί αυτός να μην έχει την ίδια ικανότητα με αυτής της αγελάδος. Εγώ, θα δεχθώ την άποψη που θα λέει ότι ο άνθρωπος έχει αυτήν την ικανότητα αλλά δεν έχει μάθει να την κινητοποιεί. Μα και πώς να την κινητοποιήσει, όταν έχει μάθει την εύκολη λύση που του την σερβίρουν ή την σερβίρει μόνος του στο πιάτο του.

Φυσικά, θα προτείνω μια λύση όσον αφορά για το τι νομίζω εγώ γι΄αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος, όταν αυτός έχει την έντονη επιθυμία να φάει κρέας, διότι όπως προείπα έχουμε μια μεγάλη υποσυνείδητη σχέση με αυτό. ΝΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ! Διότι, η ουσία του παντός μέτρου αριστού είναι αυτή που αναφέρεται στα χρυσά έπη το Πυθαγορείων και συμφώνω και σε αυτό το κομμάτι το Πυθαγορείων:<< Μέτρο σημαίνει αποχή από κάτι χωρίς αυτό να σου προξενεί λύπη>>. Όποτε, αν κάποιος στεναχωριέται που δεν τρώει κρέας και νοιώθει λυπημένος, τότε ας το φάει. Λειτουργεί έτσι ακριβώς και στο κάπνισμα. Όταν κάποιος χρόνιος καπνιστής αποφασίζει να κόψει το κάπνισμα, διότι συνειδητοποιεί το μέγεθος της βλάβης που του δημιουργεί στον οργανισμό και πηγαίνει στον γιατρό προκειμένου να τον συμβουλευτεί, ο γιατρός το πρώτο πράγμα που θα του πεί είναι: << Έτσι και το κόψεις απότομα, θα πεθάνεις>>. Και είναι αλήθεια.

Όμως, εάν θελήσουμε κάποια στιγμή να καθίσουμε στον θρόνο της αποθεώσεως μας, θα πρέπει σταδιακά και χωρίς να βιαζόμαστε και να ανυπομονούμε, να μειώνουμε την δύναμη των επιθυμίων μας και των αδυναμιών σε τέτοιο βάθμο που αυτές να μην κυβερνούν την συνείδηση μας, μέχρις οριστικής εξαλείψεως αυτών προκειμένου να αποκτήσουμε Θεϊκή Θέληση.Για να επιτευχθεί αυτό, κάποια στιγμή, θα πρέπει να μην συχνάζουμε, σε περιβάλλον το οποίο εξεγείρει αντί να καταστέλλει τις αρνητικές καταστάσεις( fast food, γυράδικα και ταβερνάκια), να μην έχουμε κακές συναναστροφές και όπως επίσης μπορούμε να ρυθμίζουμε τον εαυτό μας με τον διανοητικό προγραμματισμό, όπου μπορούν να είναι τεχνικές διαλογισμού ή ύπνωσης.( Δεν χρειάζεται να φέρουμε υπνωτιστές στο σπίτι μας αρκεί  πριν κοιμηθούμε μπορούμε να εντυπώσουμε την ιδέα που επιθυμούμε στο υποσυνείδητο μας.)

Αλλά και από ανατομικής πλευράς, ο άνθρωπος μοιάζει περισσότερο προς τα φυτοφάγα ζώα και λιγότερο προς τα σαρκοφάγα ζώα. Διότι, η διάταξη της οδοντοστοιχίας μας είναι τέτοια που δεν σχηματίζονται κενά μεταξύ των δοντιών( εξαιρούνται ορισμένοι συνάνθρωποι μας οι οποίο έχουν αραιά δόντια και έχουν προδιάθεση για πλουτισμό και υλική ευμάρεια) σε αντίθεση με τα σαρκογάγα ζώα, στα οποία τα εξυπηρετεί για να μην κολλάνε οι ίνες του κρέατος και σαπίσουν τα δόντια τους, διότι χωρίς δόντια δεν μπορούν να τραφούν. Επιπλέον, δεν έχουμε μυτέρα δόντια στο μπροστινό τμήμα της στοματικής κοιλότητος όπως και τα φυτοφάγα ζώα σε αντίθεση με τα σαρκοφάγα, τα οποία ξεσκίζουν την σάρκα τους πριν την φάνε.

Σχετικά με την έρευνα των Βρετανών επιστημόνων που μου ανέφερες, ότι ο εγκέφαλος συρρικνώνεται με την χορτοφαγία, εγώ θα αντιπαραθέσω μια άλλη επιστημονική έρευνα που διαπιστώνει ότι οι χορτοφάγοι είναι ευφυέστεροι εν συγκρίσει με κρεωφάγους, διότι στα τέστ ΙQ(  τα οποία είναι σχετικά και δεν θεωρώ ότι μπορούν να αποτυπώσουν όλη την πραγματικότητα) εμφάνιζαν μεγαλύτερες ενδείξεις για τους χορτοφάγους.Το γεγονός αυτό, το απέδιδαν στις μεγάλες προσλήψεις φρούτων και λαχανικών, οι οποίες περιέχουν πολλές βιταμινές, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία (φυσικά οι τροφές αυτές δεν περιέχουν μονάχα αυτά αλλά δεν θα αναφερθεί στην συζήτηση μας).

Θα μπορούσα να αναφερθώ σε θετικά στοιχεία που βιώσα εγώ προσωπικά λόγω χορτοφαγίας, αλλά δεν θα ήθελα να κατηγορηθώ για επίδειξη και αυτοπροβολή. Ίσως, να αναφερθώ σε μερικά εξ΄αυτών μονάχα κατ΄ιδίαν και όχι μέσω της ιστοσελίδας.

Όσον αφορά πάλι για τον Πυθαγόρα, θα στο πω έτσι απλά: Όλοι από κάπου ξεκινούμε. Και δεν κατέχουμε το αλάθητο και όταν κάποια στιγμή πεθαίνουμε, δεν πεθαίνει κανένας άνθρωπος τέλειος, όσο σοφότερος και αν έχει γίνει. Το ίδιο συμβαίνει με όλους μας ανεξαιρέτως, το ίδιο συνέβη και με τον Πυθαγόρα. Και φυσικά όλοι μας έχουμε και τους εχθρούς, οι οποίο μπορούν να πετάξουν τόση λάσπη που στο τέλος κάτι θα μείνει. Συμφωνώ στο γεγονός ότι ο Πυθαγόρας δεν ήταν δημοκρατικός και όπως αλήθως εξέφρασες ότι ούτε ο Σωκράτης ήταν δημοκρατικός, όπου στο τέλος η αυτοαποκαλούμενη δημοκρατία των Αθηνών τον δολοφόνησε επειδή στην πραγματικότητα κάποιοι δημαγωγοί το φθονούσαν τον Σωκράτη και ένοιωθαν από την διδασκαλία του ότι απειλούνταν τα δικά τους προνόμια και συμφέροντα. Και η δίκη του μια παρωδία ήταν.

Εξάλλου η δημοκρατία, όπως πολύ καλώς γνωρίζεις, δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην ανθρωπότητα.

Σε κάποια άλλη χρονική στιγμή θα τοποθετηθώ για το θέμα αυτό σε μια άλλη στήλη.   


     

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Φυτοφαγία ή Κρεωφαγία?
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 18, 2012, 15:45:13 »

Έγιναν σοβαρές επισημάνσεις, οι οποίες, φρονούμε ότι αξίζουν, μεγαλύτερης προσοχής.

1. Η δύναμη της συνήθειας και ειδικότερα της διατροφικής συνήθειας.

Έχουμε προ πολλού απολέσει την ικανότητα να μεταβολίζουμε την κυτταρίνη και ως εκ τούτου είναι αδύνατη η διατροφή μας αποκλειστικά με φυτά. Υπάρχει επίσης πληθώρα συστατικών απαραίτητων για την σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και για την υγεία του εν γένει, τα οποία "έχει ξεχάσει" πλέον ο οργανισμός μας να συνθέτει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η βιταμίνη C, την οποία λαμβάνουμε υποχρεωτικά - και απαραίτητα - μέσω της διατροφής μας, την στιγμή που ο οργανισμών των ζώων την συνθέτει μόνος του.

Είναι αλήθεια ότι η δύναμη της συνήθειας στην διατροφή των ανθρώπων για χιλιάδες χρόνια, μας έχει καταστήσει ως οργανισμούς ανίκανους στην σύνθεση πολλών απαραίτητων ουσιών, τις οποίες υποχρεωτικά χρειάζεται να τις αναζητούμε και να τις λαμβάνουμε μέσω ειδικών κατηγοριών τροφών, όπως είναι τα ζωικά τρόφιμα. Είναι αλήθεια επίσης το γεγονός ότι, πολλές από τις απαραίτητες για τον οργανισμό μας ουσίες, μπορούμε να τις βρούμε και σε φυτικής προέλευσης τροφές - όχι όμως όλες.

2. Η φυτοφαγία ως ευγενέστερη και πιο πνευματική διατροφική λειτουργία σε σχέση με την ζωοφαγία.

Κατ' αρχήν οφείλουμε να παραδεχθούμε το γεγονός ότι η ζωή μας σε αυτόν τον πλανήτη, εξαρτάται αποκλειστικά από την θανάτωση άλλων μορφών ζωής για την διατροφή μας και γενικά για την επιβίωσή μας. Η αντίληψη περί προτίμησης στην κατανάλωση τροφών που προέρχονται από τον θάνατο ζώντων ειδών χαμηλής συνειδητότητας - αντίληψη η οποία προέρχεται από ανατολίτικες δήθεν πνευματικές διδασκαλίες - δείχνει γελοία γιατί, διαφοροποιεί και ταξινομεί τα είδη σε κάστες διαφορετικής αξίας - κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την Φυσική πραγματικότητα όπου η Ελληνική κοσμοθέαση αποδέχεται ίση αξία και σημασία για κάθε έμβιο ον, θεωρώντας ότι όλα τα έμβια είναι αδέλφια μας. Φυσικά είναι καταφάνερος ο ρατσισμός απέναντι στην διαφορετικότητα και από την άλλη, προάγεται ύπουλα και ένας φασισμός, καθώς υποστηρίζεται η ανισότητα και η υποτίμηση. Σύμφωνα λοιπόν με την ανατολίτικη αντίληψη, καλό είναι να προτιμάμε να σκοτώνουμε ζωή χαμηλής συνειδητότητας, όπως τα φυτά, άρα με το σκεπτικό αυτό θα μπορούσαμε κάλλιστα να σκοτώνουμε και να τρώμε τους διανοητικά ανάπηρους και εν γένει του ηλίθιους - κρετίνους (άτομα σχεδόν μηδενικής συνειδητότητας), λύνοντας και το διατροφικό πρόβλημα παγκόσμια, καθότι περισσεύουν σήμερα οι κρετίνοι - ηλίθιοι.

(Σημείωση, η λέξη "κρετίνος" γεννήθηκε τα πρώτα χρόνια της επιβολής του εβραιοχριστιανισμού στην Νότια Γαλλία. Η ετυμολογία του όρου κρετίνος, ο (ουσιαστικό) προέρχεται από τη γαλλ. λ. crétin = αφελής, αγαθός, ανόητος, εκ του chrétien = χριστιανός, καθότι έβλεπαν τον κάθε χριστιανό της εποχής ως παντελώς ανόητο).

3. Πνευματικότητα και φυτοφαγία

Η εμπειρία έχει δείξει ότι η δίαιτα αποχής από ζωικές τροφές και εν γένει η φυτοφαγία, βοηθάει στην εύκολη πρόκληση λειτουργιών του εγκεφάλου που ονοματίζονται ως πνευματικές λειτουργίες. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι τέτοιες εμπειρίες είναι πολύ πιο εύκολα βιώσιμες όταν ασκούμε νηστεία και ειδικά σε περιόδους που δεν λαμβάνεται κανενός είδους τροφή. Θάταν όμως παράλογο να συστήνουμε ολοκληρωτική αποχή διατροφής, με το επιχείρημα ότι τότε ο άνθρωπος γίνεται πιο πνευματικός....

Για το θέμα υπάρχει ένας σαφής συμβολισμός στην μορφή του Βούδα. Ο Βούδας των τελευταίων χρόνων της ζωής του ήταν τετράπαχος και μάλιστα κατηγορήθηκε από μερίδα μαθητών του που τον εγκατέλειψαν, για παραβίαση των ασκητικών κανόνων, άρα και έλλειψη πνευματικότητας.

Χρειάζεται βέβαια να επισημάνουμε ότι, οι πνευματικοί άνθρωποι - αυτούς που βλέπουμε ως σοφούς ή/και αγίους (και πολλοί πράγματι είναι) -χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι απέχουν από τροφές ζωικής προέλευσης. Για τον λόγο αυτόν ακριβώς γεννήθηκε η μεγαλύτερη παρανόηση. Δυστυχώς βλέποντας την ζωή και τις συνήθειες ενός αληθινά πνευματικού ανθρώπου, κάποιοι ανόητοι θεώρησαν ότι, αν κάνουμε ότι κάνει ένας πνευματικός άνθρωπος, μιμούμενοι την συμπεριφορά του, θα γίνουμε και μεις σοφοί! Η αλήθεια δυστυχώς είναι ότι, μιμούμενοι, το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να γίνουμε αξιοπρόσεκτα πιθήκια....

Ο πνευματικός άνθρωπος, επειδή έφτασε σε υψηλά επίπεδα σοφίας, για αυτόν τον λόγο τελείως φυσιολογικά βιώνει και συμπεριφέρεται έτσι, αλλάζοντας ακόμα και διατροφικές συνήθειες, μη στερώντας όμως τον εαυτό του από τα απαραίτητα, γεγονός που φαίνεται από την άριστη υγεία που χαρακτηρίζει τους ελάχιστους τέτοιους ανθρώπους παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους. Ναι, ο Σοφός κάνει κάποια πράγματα, όμως δεν σημαίνει ότι, όποιος κάνει τα ίδια είναι απαραίτητα σοφός!!!! Στην παγίδα αυτήν έπεσε ο Γκουρτζίεφ, του οποίου η "εργασία" προσπαθεί να μιμηθεί τις συμπεριφορές πνευματικών ανθρώπων και έτσι, παρατηρούμε τον χαρακτηριστικό αγέρωχο μεν (αλλά βλακώδη) τύπο του ασκούμενου στην Γκουρτζιεφική "Εργασία", ο οποίος νομίζει ότι αν ασκηθεί στον μιμητισμό της αυτοπαρατήρησης -ομφαλοσκοπώντας - θα πετύχει άμεσα την αυτογνωσία που πέτυχε ο Μύστης στο τέλος της Μυητικής διαδρομής του!

Καλλιεργείται ο εαυτός να προτιμά τα ενάρετα και να αποφεύγει τα βλαβερά, όπως ακριβώς συμβουλεύει το απόφθεγμα που μας παρέθεσε ο φίλος "ΚΛΑΣ/.

<< Μέτρο σημαίνει αποχή από κάτι χωρίς αυτό να σου προξενεί λύπη>>....

Δηλαδή μόρφωση (όχι απλά πολυγνωσία) και εξέλιξη, που οδηγεί στην ισχυροποίηση της βούλησης και στην απεξάρτηση από πάθη και έντονες επιθυμίες, ως φυσική εξέλιξη και όχι ως επιβολή και καταναγκασμό δογματικών επιταγών.

    Η αληθινή Αρετή προσεγγίζεται αποκλειστικά μέσω της Ελευθερίας....

Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΚΛΑΣ

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 173
  • Karma: 0
  • "ΓΕΝΟΙΟ ΟΙΟΣ ΕΣΣΙ ΜΑΘΩΝ"
    • Yahoo Instant Messenger - klas121@rocketmail.com
    • Προφίλ
Απ: Φυτοφαγία ή Κρεωφαγία?
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 20, 2012, 20:14:00 »
Συμφωνώ στο γεγονός ότι η αληθινή αρετή, προσεγγίζεται και μέσω της ελευθερίας, αλλά παράλληλα μαζί με την ελευθερία θα πρέπει εν συνεχεία ο κάθε άνθρωπος να εκδηλώνει και τον νόμο της αρμονίας, που λέγει εν ολίγοις: << Εκεί που σταματάει η ελευθερία του ενός όντος, αρχίζει η ελευθερία του άλλου>>.

Όπως πολύ καλώς γνωρίζουμε, χάριν στον φυσικό νόμο της αρμονίας, ο κάθε πλανήτης εκτελεί την δική του περιφορά γύρω από τον Ήλιο και δεν πέφτει σε άλλους πλανήτες, διότι αν έπεφτε, δεν θα είχαμε ηλιακό σύστημα και δεν θα υπήρχε ζωή και εξέλιξη αυτής, πάνω σε αυτό.
Εξαιτίας του νόμου αυτού, θεσπίζονται συντάγματα, ψηφίζονται οι νόμοι του κάθε κράτους και διακηρύξεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Διότι χωρίς αυτά, δεν θα μπορούσαν οι σύγχρονες κοινωνίες να συνυπάρχουν και θα επικρατούσε το απόλυτο χάος.

Έτσι, δεν μπορούμε να παρεμβαίνουμε και στην φυσική εξέλιξη κανενός έμβιου όντος, ασχέτως αν αυτό έχει νόηση, ή η νόηση του είναι περιορισμένων δυνατοτήτων εν συγκρίσει με αυτής της ανθρωπίνης νόησης και κατ΄επέκταση το ζώο υπακούει περισσότερο στα κατώτερα ένστικτα του. Σε κάθε περίπτωση, κατά την ταπεινή μου άποψη, η θανάτωση του, είναι ωμή παρέμβαση στους νόμους της φυσικής του εξελίξεως και της αρμονίας και ως εκ τούτου αντιστρατευόμαστε του φυσικούς νόμους και βαδίζουμε ενάντια στην φύση. Και όχι μόνο η θανάτωση που γίνεται στα σφαγεία για την κατανάλωση του κρέατος του, αλλά και αυτή που προκαλείται από κάποια αιματηρά <<χόμπι>> όπως το κυνήγι, όπου εξαιτίας αυτού κινδυνεύουν με εξαφάνιση πολλά είδη ζώων αλλά και των ταυρομαχιών όπου υποτίθενατι ότι παρέχεται ψυχαγωγία στο πλήθος.
Μα είναι δυνατόν να θεωρείται κάποιος νορμάλ, βλέποντας τον ταύρο να σκοτώνεται από το ξίφος του ταυρομάχου και αυτό να είναι πλημμυρισμένο από αίμα? Είναι δυνατόν, να θεωρείται κάποιος νορμάλ, όταν ευχαριστείται από το κυνήγι, όταν ποιητές από ολόκληρο τον κόσμο έχουν αφιερώσει χιλιάδες στίχους στο κελάϊδισμα των πουλιών, το τίναγμα των φτερών και στο πέταγμα τους.

Εξαιτίας, αυτού του τρόπου ζωής που ακολουθούμε οι άνθρωποι, η οργανική μας φύση είναι επηρεασμένη σε τέτοιο βαθμό, όπου έχουμε υποστεί διαστροφή σκέψεων και ιδεών σε τέτοιο βαθμό, που έχουμε φτάσει σε σημείο, το αφύσικο να το βαφτίζουμε φυσιολογικό, το παράλογο-λογικό, το ανήθικο-ηθικό, το παράνομο-νόμιμο...

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Φυτοφαγία ή Κρεωφαγία?
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 20, 2012, 23:16:59 »
Συμφωνούμε πως πρέπει να σεβόμαστε την ζωή άλλων έμβιων όντων, αλλά εξήγησέ μας αγαπητέ ΚΛΑΣ, θεωρείς πως είναι δυνατόν, να περάσει μία μέρα ανθρώπινης ζωής, που να μην έχουμε γίνει αιτία κάποιος έμβιος οργανισμός να πεθάνει?

Οι φυτοφάγοι θεωρείς πως δεν σκοτώνουν έμβια όντα?

Υπάρχει κανένα ζωντανό ον, που να μην σκοτώσει έστω και ένα μικρό-βιο, μόνο και μόνο για να επιβιώσει?

Εφόσον λοιπόν δεν είναι αυτό δυνατό, άρα όλη η επιχειρηματολογία των φυτοφάγων καταρρίπτεται.

Ας αποδεχτούμε την φύση μας, ας κατανοήσουμε την φύση μας, ειδάλλως συνδράμουμε στο να εξελιχθούν τα πράγματα παραφύση, που θα σήμαινε ακόμα και την αφάνισή μας, ως ανθρώπινο είδος.


Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΚΛΑΣ

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 173
  • Karma: 0
  • "ΓΕΝΟΙΟ ΟΙΟΣ ΕΣΣΙ ΜΑΘΩΝ"
    • Yahoo Instant Messenger - klas121@rocketmail.com
    • Προφίλ
Απ: Φυτοφαγία ή Κρεωφαγία?
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 21, 2012, 02:14:31 »
Ο χορτοφάγος δεν σκοτώνει συνειδητά κανένα έμβιο ον. Μπορεί να σκοτώσει ασυνείδητα, όταν περπατάει στο δρόμο ή επάνω στο χορτάρι και πατήσει κάποιο μυρμήγκι ή κάποιο άλλο ζωύφιο. Επίσης, σκοτώνει ασυνείδητα όταν βγαίνει στην ατμόσφαιρα και έρχεται σε σύγκρουση με χιλιάδες μικροοργανισμούς που αιωρούνται σε αυτήν, οι οποίο σκοτώνονται όταν έρχονται σε επαφή με το σώμα μας. Πάντως σε καμία περίπτωση, αυτά οι χορτοφάγοι δεν τα τρώνε.

Τώρα πάλι θα με ρωτήσεις αν στην τουαλέτα ρίχνω χλωρίνη για να κάνω απολύμανση, που σημαίνει ότι σκοτώνω συνειδητά τα μικρόβια. Θα σου απαντήσω ότι η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ.
Πράγματι, αυτά τα σκοτώνω διότι αν τα αφήσω να πολλαπλασιαστούν, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να με σκοτώσουν αυτά, όπως επίσης τους δικούς μου ανθρώπους και τους καλεσμένους μου. Γνωρίζεις ότι, όλοι έχουμε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Το ίδιο πιστεύω θα έκανα και αν κάποιος άνθρωπος επεδίωκε να με εξοντώσει. Αν είχα τον χρόνο αντίδρασης, θα τον εξόντωνα εγώ(Ελπίζω να μην χρειαστεί να συμβεί ποτέ αυτό).

Και τόσο καιρό που είμαι χορτοφάγος, δεν έχω πεθάνει και ούτε έχω παραπονεθεί για πόνους στο σώμα μου ή έλλειψη ενεργητικότητας.

Ελπίζω, καλή μου φίλη Rose να σε κάλυψα.



 

Μελης

  • Δ. Πυρήνα Αθήνας
  • *****
  • Μηνύματα: 58
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Φυτοφαγία ή Κρεωφαγία?
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 21, 2012, 16:14:02 »
Καλημερα
Συγγνώμη  για την παρέμβαση
Έχω να επισημάνω τα εξής

Η φύση βοά
 το ένα ον  τρέφεται  με κάποιο άλλο  ας το δεχτούμε για να προχωρήσουμε
Σε ένα  φόρουμ  για αύξηση  μυϊκού ιστού  θα μας έπαιρναν με τις πέτρες
ομοίως και σε  ένα φόρουμ  υγιεινής διατροφής
σε συζητήσεις δε θρησκευτικής σέχτας  θα μας λιθοβολούν
σε ένα φόρουμ εσωτερικής αναζήτησης…. ο πήχης θα έπρεπε να είναι πολύ ψηλά  
Ο λόγος …ακομα  ποιο πανω
Στις εργασίες αυτές ο ασκουμενος εσωτερισης;  χρειάζεται δυναμη .....όλες του τις δυνάμεις
Και το σώμα θα <<πρεπει>> να είναι ικανό να ανταποκριθεί ..αλλιώς
οι σκήτες και οι κλινικές είναι έτοιμες να  μας  δεχτούν

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 21, 2012, 18:02:23 από Μελης »

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Φυτοφαγία ή Κρεωφαγία?
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 21, 2012, 18:05:10 »
Στις εργασίες αυτές ο ασκουμενος εσωτερισης;  χρειάζεται όλες του τις δυνάμεις
Και το σώμα θα <<πρεπει>> να είναι ικανό να ανταποκριθεί ..αλλιώς
Οι σκήτες και οι κλινικές είναι έτοιμες να  μας  δεχτούν

'Eτσι ακριβώς... αυτές οι επικίνδυνες θρησκευτικές σέκτες είτε δυτικού τύπου είτε ανατολικού, έχουν κάνει μεγάλη ζημιά, και πραγματικά αν δεν δει κανείς ένα ζήτημα ΟΛΙΣΤΙΚΑ, και δεν το φιλοσοφήσει από όλες τις πλευρές, μπορεί να αρρωστήσει κάλλιστα, ή ακόμα να χάσει και την ίδια του την ζωή.

'Ολες αυτές οι θρησκευτικές ακρότητες ή ακραίες στάσεις ζωής, έρχονται από άγνοια και δογματικές αντιλήψεις, όπου στην κυριολεξία, γίνεται μία άρνηση της ίδιας της ανθρώπινης φύσης μας, και προσπαθούν για μία μετάλλαξη σε ένα άλλο είδος.

Ο Εσωτεριστής επιδιώκει σίγουρα να εξελίξει την φύση του, αλλά όχι να γίνει ένα άλλο είδος, και ειδικά, σπουδάζει τουλάχιστον, πως να ελαχιστοποιήσει τα λάθη που κάνει.

Ο δρόμος προς την Φώτιση ή την Πνευματική Ολοκλήρωση περιέχει πολλές παγίδες, και πολλά ναρκοπέδια.  Χρειάζεται ισχυρή βούληση, και πνευματική διαύγεια να μην ξεγελαστούμε από τις σειρήνες, που υπόσχονται την θέωση στο δρόμο, αλλά ουσιαστικά, οδηγούν σε νέες φυλακές και νέους βούρκους.

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ!

...έλεγαν οι Αρχαίοι Ημών Πρόγονοί μας, και ακριβώς έτσι χρειάζεται να σχεδιάσουμε και την διατροφή μας, γνωρίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα, για τα απαραίτητα στοιχεία ή συστατικά, που χρειαζόμαστε καθημερινά, έτσι ώστε να είμαστε απολύτως υγιείς, ή τουλάχιστον όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η χορτοφαγία δυστυχώς, δημιουργεί πάρα πολλά οργανικά προβλήματα και είναι η αιτία, δημιουργίας ασθενειών στον άνθρωπο, πράγμα που αποδεικνύεται μόνο αν κάποιος ασχοληθεί σοβαρά με την επιστημονική έρευνα πάνω στην διατροφή, και το τι συστατικά χρειάζεται να λαμβάνει καθημερινά ο ανθρώπινος οργανισμός.

Το να μην αποδεχόμαστε την φύση μας, είναι μία ψυχολογική διαταραχή, όπως ψυχολογική διαταραχή είναι επίσης να μην αποδεχόμαστε το φύλο μας...

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, τι προωθούμε, και τι κάνουμε μόδα, μέσα στην κοινωνία μας.

Φυσικά ο καθένας μας, είναι ελεύθερος να πειραματιστεί με τον εαυτό του, εφόσον είναι ενήλικας, αλλά το καλύτερο, είναι να γνωρίζουμε όλη την Αλήθεια, ή τουλάχιστον, όσο τον δυνατόν περισσότερα, πριν προχωρήσουμε προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, επιλογή ή τρόπο ζωής.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 21, 2012, 18:11:54 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Φυτοφαγία ή Κρεωφαγία?
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 21, 2012, 18:17:35 »
'Eτσι ακριβώς... αυτές οι επικίνδυνες θρησκευτικές σέκτες είτε δυτικού τύπου είτε ανατολικού, έχουν κάνει μεγάλη ζημιά, και πραγματικά αν δεν δει κανείς ένα ζήτημα ΟΛΙΣΤΙΚΑ, και δεν το φιλοσοφήσει από όλες τις πλευρές, μπορεί να αρρωστήσει κάλλιστα, ή ακόμα να χάσει και την ίδια του την ζωή.

Υπάρχει μία καλύτερη λύση για όσους δεν θέλουν να δολοφονούν ούτε τα φυτά...  :D
μια και τα φυτά είναι και αυτά έμβια όντα...

Να τρεφόμαστε ΜΟΝΟ με Πράνα και την ενέργεια του 'Ηλιου, ίσως και λίγο νεράκι...

Breatharian Prahlad Jani (No Food Nor Water For 10 Days)
http://www.youtube.com/watch?v=zyk7KDsNDCA

Μπορεί να σας ακούγεται ακραίο, αλλά δυστυχώς ακολουθώντας αυτές τις ακρότητες, προσπαθώντας να φτάσουν να γίνουν ΑΓΙΑ ΟΝΤΑ που περπατάνε στην Γη, με διάφορους εξωγήινους τρόπους,  ;D πολλοί δυτικοί δυστυχώς έχασαν την ζωή τους όπως έχουμε καταγγείλει σε προηγούμενο σύνδεσμο.

http://www.amra.gr/forum/index.php?topic=1649.0
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 21, 2012, 18:23:39 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Φυτοφαγία ή Κρεωφαγία?
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 21, 2012, 19:21:01 »
Breatharianism is the claim that food and/or water are not strictly necessary for human nutrition. It is claimed by Breatharians that sunlight, air, or supernatural sources such as Prana are sufficient to sustain life.

Mr. Breatharian
http://www.youtube.com/watch?v=erNHmaC43KY

 ;D :D :D

Breatharian couple, parents of a breatharian child - Akahi & Camila
http://www.youtube.com/watch?v=5p5ewQ9Z-7g

Akahi and Camila websites: http://www.blessedtobebest.com and http://akahmi.com/bio.html
_______________________________________

Jasmuheen (Doesn't Need to Eat and Lives on Love)
http://www.youtube.com/watch?v=tbGaN02yNV0
_______________________________________________

O τρόπος να μην τρως καθόλου... που σίγουρα θα μας βοηθήσει... γιατί τόσος κόσμος πεινάει...  ;D

Meditation Cosmic Pranic Feeding with Jasmuheen
http://www.youtube.com/watch?v=7OTeCk66AK8

Παρόλα αυτά ο διαλογισμός είναι καταπληκτικός... και σε αναζωογονεί...
Αλλά αν δεν φάει κανείς και κάνει μόνο τον διαλογισμό... τότε σίγουρα θα πάει σε άλλους κόσμους...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 21, 2012, 19:26:28 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΚΛΑΣ

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 173
  • Karma: 0
  • "ΓΕΝΟΙΟ ΟΙΟΣ ΕΣΣΙ ΜΑΘΩΝ"
    • Yahoo Instant Messenger - klas121@rocketmail.com
    • Προφίλ
Απ: Φυτοφαγία ή Κρεωφαγία?
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 21, 2012, 20:05:09 »
ΝΑ ΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ...

Μου έδωσες καλή ιδέα. Φυσικά έχετε ακούσει για έναν γέροντα απ΄την Ανατολή, ο οποίος έχει να φάει και να πιεί νερό εβδομήντα χρόνια, αν θυμάμαι καλά, και ο οποίος είναι ακόμη ζωντανός. Αυτός πράγματι αποτελεί μια απειλή για την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Εν πάσει περιπτώσει, με αφορμή το άρθρο περί <<κρεωφαγίας ή χορτοφαγίας>> που είδα αναρτημένο σε στήλη του όμορφου αυτού φόρουμ, το θεώρησα υποχρέωση μου να τοποθετηθώ επί του θέματος, χωρίς να είχα την πρόθεση να γινόμουν ενοχλητικός ή ακόμη και εκνευριστικός. Αν κούρασα ορισμένους από τους καλούς επισκέπτες αυτού του φόρουμ, τους ζητώ ταπεινά συγνώμη. Ο καθείς πορεύεται όπως νομίζει αυτός για τον ευατό του, διότι στο τέλος αυτός <<τα λούζεται όλα>> .Οι δικές μου απόψεις είναι απόρροια της δικής μου φιλοσοφικής σκέψης που ναι μεν τα διάφορα βιβλία, φιλοσοφικά και άλλα θρησκευτικά συστήματα, όπως επίσης και ο βίος μεγάλων προσωπικοτήτων της ιστορίας μου έδωσαν το έναυσμα για να ασχοληθώ σοβαρώς με τα σπουδαία θέματα που πραγματεύονται, ναι μεν μου έδειξαν την αρχή του δρόμου, αλλά την μεγάλη διαδρομή και το τέλος αυτής την πραγματοποιεί ο καθένας μόνος του.

Την πραγματοποιεί με την βοήθεια των εξευγενισμένων ιδεών και συναισθημάτων και τα οποία τα αποκτά, όταν πετυχαίνει άθλους ομοίους με αυτούς του μυθικού Ηρακλέως.