Καποια πρωτα συμπερασματα σχετικα με το αντι-zeitgeist..
Η πρωτη εντυπωση ειναι οτι καποια Χριστιανικη ομαδα,προφανως καταλαβε τον θορυβο που εχει προκαλεσει το Zeitgeist,και αποφασισε να επιτεθει υιοθετωντας παρομοιο στυλ..(Φωνη στομφωδη,γρηγορο μονταζ,μουσικη με εντονα κρουστα,λογος ολο ερωτησεις που αυτοματα περιεχουν και τις απαντησεις..)
Ειναι ακριβως το ειδος αυτο της προπαγανδας που φαινεται οτι ο αλλος δεν το"εχει" και το κανει με προσπαθεια..
μου θυμιζει τον Χριστοδουλο που για να δειξει οτι η Εκκλησια ειναι "μοδερνα",πηγαινε στα πιτσιρικια λεγοντας βλακειες,γιατι η επιφανειακη προσεγγιση της Εκκλησιας ηταν οτι απλα πρεπει να ειμαστε "κοντα" στους νεους...
Με εκπληξη,αλλα και μια δοση τρομου,ακουσα σειρα αυθαιρετων συμπερασματων τα οποια στην αρχη τα παιρνει ως δεδομενα,και κατοπιν χτιζει σε αυτα...π.χ. Alice Bailey=Lucy's=Lucifer (!!!
)..Σαν να λες οτι ο Ακης βγαινει απο το Διαβολακης..Η οτι τα κειμενα αυτοματης γραφης,ηταν υπαγορευμενα απο δαιμονες!! (Δηλαδη ολοι οι Σουρρεαλιστες,ηταν δαιμονιμενοι..)..Οτι η Blavatsky ηταν σατανιστρια..και μετα μπαινει σε μια σειρα συλλογισμων οι οποιοι νομιζω οτι μπορουν να εντυπωσιασουν και να πεισουν μονο παιδια του Δημοτικου,(η τους δασκαλους των Θρησκευτικων τους)...δηλαδη..
Το να ρωτας φερ'ειπειν:
Ποιοι ειναι αυτοι που μαχονται τον Χριστιανισμο? Ας τους γνωρισουμε:
Ειναι ο Χ,..Μασσονος,ο Ψ ..Μασσονος,ο Ζ...Μασσονος,
Μα αυτο ειναι σαν να λες:
Ποιοι μαχονται την Μασσονια?
Ο Ταδε και ο Ταδε, -Χριστιανοι-... ΜΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι επειδη εισαι Χριστιανος για παραδειγμα,μαχεσαι εναντιον των υπολοιπων,πιστευοντας οτι δρουν για το κακο της ανθρωποτητας κλπ..
Επειτα λεει πως το Lucy's Trust εχει θεση συμβουλου στον ΟΗΕ..Απο που προκυπτει αυτο?Δεν μας το λεει,απλα την ωρα που το λεει,προβαλλει μια φωτο απο την αιθουσα του ΟΗΕ,με δυο τεραστιες οθονες με καποιον υποτιθεμενο μελος του Lucy's Trust..(προιον Photoshop)
Ρωταει επισης,γιατι οι πιο πανω "υποπτοι-σατανιστες-μασσονοι-κλπ.",δεν ασχολουνται με τις υπολοιπες ανατολικες θρησκειες.Μα αυτο νομιζω ειναι ξεκαθαρο απο την αρχη.Το zeitgeist,απευθυνεται στον Δυτικο ανθρωπο,προσπαθωντας εννοειται, να του δειξει τι "παραμυθι" του σερβιρουν.Δεν ασχολειται με τις αλλες θρησκειες.Σε αυτο το σημειο θα ηθελα να θυμισω γιατι πολλες φορες υπαρχει το παραπονο,οτι εξισωνεται ο Χριστιανισμος με τις υπολοιπες θρησκειες,οσον αφορα την κριτικη που δεχεται.Οι αλλες θρησκειες δεν εκαναν πολεμους στο ονομα των Θεων τους.Πολεμοι εγιναν (και γινονται ακομα),απο τον Χριστιανισμο,τον Ισλαμισμο και τον Ιουδαισμο (κλαδια του ιδιου δενδρου δηλ),και μαλιστα ανταγωνιζομενα μεταξυ τους..
Οσο για το τελος,αφου μας εχει ρωτησει πολλες φορες γιατι οι τυποι αυτοι τα εχουν βαλει με το Χριστο,
(-τι με ρωτας φιλε μου? δεν ξερω,για αυτο το βλεπω για να μου πεις εσυ..
)
μας απαντα οτι δεν θελουν τον Χριστιανισμο,γιατι μπαινει εμποδιο στο να στησουν την παγκοσμια θρησκεια τους..!! ΑΦΩΝΟΣ!!..δηλαδη ο Χριστιανισμος φιλοδοξει να ειναι τι? Τοπικη θρησκεια? Νομιζω οτι χειροτερο παραδειγμα πολιτισμικου ξεπεσμου,δεν υπαρχει απο τις Ιεραποστολες,οπου με ανταλλαγμα λιγα τροφιμα και εκμεταλευομενοι τις τραγικες συνθηκες ζωης χωριων ολοκληρων,ο Χριστιανισμος ξεριζωσε τις τοπικες θρησκειες,επιβαλλοντας το δογμα του.(Προσφατα ειδα στις ειδησεις,οτι σε μια ιεραποστολη,κακοποιουσαν μωρα γιατι πιστευαν οτι ηταν δαιμονισμενα !!)..
Ολο το ντοκυμαντερ κινειται σε αυτο το λεπτο γκριζο σημειο της εντεχνως τοποθετημενης παραπληροφορησης..
π.χ. Στο σημειο αυτο,δειχνει τον τυπο να λεει για τον Μετρεγια (τι ειναι αυτο παλι? καποιο ζωο??
και τι σχεση εχει με το zeitgeist??
Απλα,βαλε και λιγο και απο αυτο,ετσι και αλλοιως ολοι αυτοι ειναι γνωστοι μεταξυ τους !!
Για να εξηγησω λιγο την σταση μου,μου φαινεται οτι ειναι μια απαντηση που "ΕΠΡΕΠΕ" να βγει..
Δεν υπερασπιζομαι το Zeitgeist,ετσι και αλλοιως και αυτο μου φαινεται συνομωσιολογικο.
αν και το κομματι για τις θρησκειες μου φαινεται καλο..(ισως και με ανακριβειες)..τα υπολοιπα τα θεωρω βλακωδη..(αν και για τους Αμερικανους που κυριως απευθυνεται,ειναι ενα μικρο βημα μπροστα..)
Οσο για το blog που το φιλοξενει...τι να πω...ειλικρινα....
+n-