[quote και για να στο κανω λιανα..... ΕΜΕΙΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ, ΕΛΛΗΝΕΣ....][/quote]
Και βεβαια ειμαστε , και τιμη μας, και καμαρι μας
Ομως και ....του Ινδου , τιμη του και καμαρι του . του Γαλλου , του Σκωτζεζου κλπ κλπ
Ο καθενας σιγουρα θα εχει κατι .... για να καυχιεται , αληθινο η μη .......η .........τον εχουν μαθει ,.......... οτι πρεπει να καυχιεται για την καταγωγη του , ισως , με σκοτεινες σκοπιμοτητες
Φσανατισμους πχ
Ειμαστε , ο καθε λαος διαφορετικος , και πρεπει , να σεβομαστε αλλα και να κραταμε τις διαφορετικοτητες
Να ειμαστε , ομως ''περηφανοι ''ισοροπημενα '', και να γνωριζουμε..... οι ιδιοι ........ ΓΙΑΤΙ...... πρεπει να ειμαστε περηφανοι ,μεςσα απο την δικη μας εκτιμηση , και οχι αυτο που μας εχουν σερβιρει
Το οτι ας πουμε , καποτε , ανθισε η φιλοσοφια στον τοπο μου ...χαιρομαι , για αυτο ..............Ισως λογω DNA,να εχω και εγω παρει μια μικρη κληρονομια.....ΑΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Ομως φιλοσοφια ανθισε σε πολλα μερη , του κοσμου , και αυτο δεν παραβλεπεται
Οι προγονοι μου , πολεμησαν ,για την ελευθερια τους, πρωτιστως, αλλα , και για να ειμαι, και εγω ελευθερος
Το σεβομαι , και το αναγνωριζω , ....ομως .....και αλλοι λαοι , επραξαν παρομοια ηρωικα
Τωρα βεβαια , οτι ειμασταν παντα , εμεις οι καλοι , και οι αλλοι οι κακκοι , .....αυτο δεν το δεχομαι
Και για αυτο παιρνω ως γνωμονα , αυτο που βλεπω , να παιζει στην κοινωνια μας εν καιρω ειρηνης
Καποιοι λενε , οτι σαν λαος , ειμαστε ανυποτακτοι , απο την μια , αλλα ανικανοι να υποστηριξουμε αξιες , που μονο υποστηριζονται συλογικα , για το κοινο καλο , επειδη ολοι ειμαστε αρχηγοι , και κοιταζουμε , την παρτη μας και οχι το κοινο συμφερον
Μπορουμε επισης , να αναρωτηθουμε , .....για ποια απο αυτα που βλεπουμε ΤΩΡΑ γυρω μας μπορουμε να ειμαστε περηφανοι
Μηπωωωωωως .......για την ευστροφια μας , να εκλεγουμε πολιτικους , η μηπως για τους ιδιους μας τους πολιτικους
Μηπως για το οτι ακολουθουμε - μιμουμαστε, το φιλοσοφικο πνευμα των προγονων μας ;;
Μηπως , για την νοοτροπια μας ......
Βεβαια .... το χωμα , που παταμε , το σεβομαστε , και θα διναμε , χωρις σκεψη, την ζωη , αν χρειαζοτανε , υπερ'' βωμων και εστιων ''
Ακομα και αυτο ομως , κατοπιν βασανισμου , και οχι ακολουθωντας , την συλογικη σκεψη και συναισθημα
Ομως , νομιζω , αυτες οι εποχες , εχουν πλεον περασει ανεπιστρεπτι
Οι πολεμοι πλεον δεν γινονται , με τα μπαρουτασκαγα , και τα γιαταγανια
Αυτα πλεον χρησιμοποιουνται μονο για σπορ
Οσο τωρα για το φλεγον ζητημα , το φιλοσοφικο .....
Και βεβαια μπορουμε να παρουμε πραγματα , και ιδεες απο τους προγονους μας
Ο δρομος ομως ειναι εσωτερικος , και πρεπει να περπατηθει
Δεν γινεται με αλλον τροπο
Αν λοιπον τον περπατησουμε , γινεται προσωπικος , ......
Δεν περιοριζεται στα στενα γεωπολιτικα ορια
Ειναι πλεον κατι συμπαντικο ... στην φυση
Και αυτο ειναι και το κεντρικο ζητημα που θιγω
ΟΣΟ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ , ΚΑΠΟΙΟΙ , ΝΑ'' ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ'' ΓΙΑ ΜΑΣ , .....Η ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ....ΕΓΩ ΘΑ ΦΟΒΑΜΑΙ
Και οχι επειδη αμφισβητω κανενα ,..[ιδεες αλλωστε μπορουμε να ''κλεψουμε '' απο οπουδηποτε ] αλλα γιατι , ο δρομος , περπατιεται