Αποστολέας Θέμα: Ιριδολογία  (Αναγνώστηκε 4911 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Ιριδολογία
« στις: Ιουνίου 13, 2013, 15:48:00 »
http://www.goldenmag.gr/%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CF%85-%CE%B7-%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%BF/#axzz2W6FDr5IX

Τι μυστικά κρύβουν τα μάτια σου; Η Ιριδολογία τα ψάχνει…

Κάθε ζευγάρι μάτια έχει να διηγηθεί τη δική του ιστορία. Μόνο που πρέπει να ξέρεις τη γλώσσα τους για να τα διαβάσεις. Πιο συγκεκριμένα, τη γλώσσα που μιλάει ή ίριδα, η κόρη και τα αγγεία του ματιού. Είναι η γλώσσα που ξεκίνησε να μεταφράσει, εκατό χρόνια πριν, η επικουρική επιστημονική μέθοδος που ονομάζεται Iριδολογία ή Iριδοδιαγνωστική. Οι γνώσεις πάνω σε αυτόν τον τομέα της ολιστικής φυσικής ιατρικής έχουν αποκτηθεί μετά από εκτεταμένες έρευνες σε πολλές χώρες, όπως η Αμερική, η Ρωσία, η Αυστραλία, η Γαλλία  και η Γερμανία. Είναι γνωστό ότι ο Ιπποκράτης εξέταζε τις αλλαγές στο χρώμα των ματιών των ασθενών, ενώ οι Χαλδαίοι επέλεγαν τους πολεμιστές τους από τα μάτια τους. Κινέζοι και Ιάπωνες γνώριζαν πώς να ανακαλύπτουν ασθένειες παρατηρώντας την ίριδα, το ασπράδι, την κόρη και τα βλέφαρα.

Τι είναι η ιριδοσκόπηση;

Η εξέταση που φέρνει στο φως τα κρυμμένα μυστικά των οφθαλμών, αποκαλείται ιριδοσκόπηση. Το χρώμα, η φωτεινότητα, τα σημάδια, οι κηλίδες και οι ανάγλυφες κοιλότητες που παρατηρούνται επάνω στην ίριδα του ματιού έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία. Αντιστοιχούν σε κάθε μέλος, όργανο και λειτουργία του σώματος και μας δίνουν την εικόνα της κατάστασής του. Η ίριδα είναι ένα πολυπλοκότατο όργανο που αποτελείται από χιλιάδες απολήξεις νεύρων, τα οποία μέσω του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος συνδέονται με όλους τους ιστούς του σώματος. Όταν αλλάζει η κατάσταση σε έναν ιστό ή ένα όργανο του σώματος, αλλάζουν και οι χρωματισμοί των περιοχών της ίριδας. Το χρώμα των ματιών μας  αποδεδειγμένα δεν παραμένει το ίδιο, αλλά αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Ούτε επίσης είναι ίδιο και στα δύο μάτια. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το καφέ χρώμα σημαίνει σημαντική παρουσία μελανίνης, ενώ το γαλάζιο δηλώνει την απουσία της.

Η ίριδα φωτογραφίζεται

Η ιριδοσκόπηση μπορεί να παρομοιαστεί με την ενδελεχή ανάλυση ενός χάρτη. Η ίριδα του οφθαλμού φωτογραφίζεται, μεγεθύνεται και μπαίνει κάτω από το μικροσκόπιο του ιριδολόγου. Μέσα από την ίριδα, ο ειδικός μπορεί να αντιληφθεί την γενική φυσική κατάσταση του οργανισμού και τις κληρονομικές του ευαισθησίες. Ακόμα, τα τραύματα του παρελθόντος (το είδος και τη σοβαρότητά τους) και την ικανότητα του σώματος να αυτοθεραπεύεται. Συλλαμβάνει επίσης μία γενική εικόνα του ψυχισμού, της ιδιοσυγκρασίας – ακόμα και του χρόνιου άγχους – του εξεταζομένου. Πού χρησιμεύει; Στην βαθύτερη ανάλυση των αιτίων μίας ασθένειας ή μίας δυσλειτουργίας και στον εντοπισμό του βαθμού τοξίνωσης του οργανισμού. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να αναγνωρίσει μια σοβαρή ασθένεια στα πρώιμα στάδια της εκδήλωσής της ή να διαγνώσει μια προσβολή της υγείας πριν καν εκδηλωθεί. Επίσης παίζει προληπτικό και προειδοποιητικό ρόλο, αφού μπορεί να ενημερώσει τον ενδιαφερόμενο για τις σωματικές του προδιαθέσεις. Έτσι του δίνει τη δυνατότητα να τροποποιήσει κατάλληλα τη διατροφή και τις συνήθειές του, ώστε να αποκτήσει ισορροπία και να ακυρώσει κάθε πιθανή ασθένεια.

Σημειωτέον ότι η ιριδοσκόπηση δεν υποκαθιστά την κλασσική ιατρική διάγνωση, αλλά τη βοηθάει. Υπάρχουν όμως και ασθένειες που δεν είναι δυνατό να εντοπίσει, όπως μολύνσεις από μικρόβια, βακτήρια και μύκητες, καθώς και πέτρες στα νεφρά και τη χολή. Το εντυπωσιακό νέο για τους ζωόφιλους είναι ότι ιριδοδιάγνωση γίνεται σήμερα με ειδικές ιριδοσκοπικές κάμερες και σε κατοικίδια ζώα, όπως οι σκύλοι και οι γάτες.

Παγκόσμιο Συνέδριο Ιριδολογίας

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ιριδολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (15, 16 και 17/10/2010)  υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, συμμετείχαν πολλοί ομιλητές από διάφορες χώρες. Ανάμεσά τους ένας  χειροπράκτωρ, οστεοπαθητικός και ιριδολόγος, ο οποίος εφαρμόζει τη μέθοδο της ιριδολογίας στην Ελλάδα από το 1969, οπότε και ίδρυσε το Κέντρο Οστεοπαθητικής. Πρόκειται για τον Γεώργιο Τσιρλή, με σπουδές Οστεοπαθητικής, Χειροπρακτικής και Ιριδολογίας στην Αυστραλία, ο οποίος θεωρείται, λόγω της εμπειρίας του, ως ο πλέον κατάλληλος να εκθέσει τις απόψεις του για τη σύγχρονη ιριδολογία.

«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός»

Ο κ. Τσιρλής μίλησε στο συνέδριο για την «Πράξη της ιριδοσκόπησης ως διαγνωστικό βοήθημα», κάνοντας αναφορά στα λόγια του Χριστού: «Οφείλω να ξεκινήσω την ομιλία μου με τα λόγια εκείνου που θεωρώ τον μεγαλύτερο δάσκαλο και θεραπευτή της ανθρωπότητας. Μπορούμε να πούμε πως η ιριδολογία είναι η ερμηνεία των αλλαγών του σχεδίου της ίριδας», ανέλυσε στη συνέχεια. «Στην ιριδολογία παρατηρούμε κυρίως την ίριδα, αλλά επίσης την κόρη, τον σκληρό χιτώνα και την αγγείωση πάνω σε αυτόν.  Οι ίριδες και οι κόρες, είναι κατά κάποιον τρόπο οθόνες προβολής, όπου αντανακλώνται τα σημάδια που δείχνουν τον γονότυπο, καθώς και τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα κατά την εξέλιξη της ζωής. Πρέπει να τονίσουμε πως η χαρτογράφηση της ίριδας είναι εμπειρική, δηλαδή η αντιστοίχιση των οργάνων του σώματος με τη θέση τους στην ίριδα έχει γίνει μετά από πολλές δεκαετίες παρατήρησης σε νοσούντα και μη νοσούντα άτομα και σε μικρά παιδιά που δεν είχαν νοσήσει από καμία ασθένεια. Όμως θα έρθει σύντομα κάποια στιγμή που θα έχουμε στη διάθεσή μας ακριβείς και πειραματικά επιβεβαιωμένους χάρτες της ίριδας με τη βοήθεια της νευροφυσιολογίας. Γιατί η ιριδοσκόπηση είναι μια εφαρμογή της νευροφυσιολογίας και όχι μια μεταφυσική ενασχόληση. Είναι επίσης μια διαδραστική μέθοδος, προϋποθέτει δηλαδή ένα σωστό ερωτηματολόγιο προς τον ασθενή. Η κατάλληλη ερώτηση προς τον εξεταζόμενο, κατευθύνει και τη σωστή πορεία της μελέτης της ίριδας».

Η τελική εκτίμηση του κ. Τσιρλή ήταν ότι «Όσο περνούν τα χρόνια, διαπιστώνουμε πως στο πεδίο της έρευνας για την δομή της ίριδας έχουμε πολύ δρόμο ακόμη, ώσπου να δώσουμε απαντήσεις με βεβαιότητα. Έχουμε μεγάλα κενά στις γνώσεις για την ακριβή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, σχετικά με τον τρόπο που εκφράζεται ή αποτυπώνεται στην ίριδα, αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε ήδη πολύ γερές βάσεις και γνώσεις με τις οποίες μπορούμε να δουλέψουμε, αξιοποιώντας τις».

Και όπως ανέφερε συμπερασματικά:  «Η ιριδοσκόπηση είναι ένα διαγνωστικό μέσον. Η λέξη μέσον, υποδηλώνει πως υπάρχει ένας σκοπός, που είναι το καλό αποτέλεσμα στον άρρωστο άνθρωπο».

Αν ισχύει ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, τότε μήπως τελικά είναι και ο καθρέφτης του σώματος;  Αν ναι, η Ιριδολογία προσπαθεί να ανακαλύψει το παρελθόν, το παρόν και το αναστρέψιμο μέλλον της υγείας μας. Golden Magazine

Πηγή: Τι μυστικά κρύβουν τα μάτια σου; Η Ιριδολογία τα ψάχνει… | Golden Magazine
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/