Αποστολέας Θέμα: Η Σχιζοφρένεια του Χριστιανικού δόγματος  (Αναγνώστηκε 8084 φορές)

Rose

• Administrator
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
Η Σχιζοφρένεια του Χριστιανικού δόγματος
« στις: Απριλίου 28, 2010, 15:52:35 »
Ας δούμε λοιπόν γιατί η Βίβλος είναι επικίνδυνη για την ψυχική υγεία, και γιατί κάλλιστα μπορεί να δημιουργήσει ψύχωση ή ακόμα σχιζοφρένεια στον κάθε ενασχολούμενο.

'Ενας από τους λόγους είναι ότι φέρει πολλά απόλυτα αντιφατικά μηνύματα, τα οποία μένουν απαρατήρητα ίσως από την Συνείδηση αλλά περνάνε στο ασυνείδητο, και διαλύουν τη λογική του, στέλνοντάς τους οπαδούς στο βασίλειο του Παραλογισμού, και της τρέλας.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

1. Μακάριοι οι δημιουργοί της ειρήνης γιατί αυτοί θα ονομαστούν γιοί του Θεού (Ματθαίος V, 9)

Δεν ήλθα να φέρω ειρήνη αλλά ξίφος (Ματθαίος Χ, 34) «Εάν κάποιος έρχεται προς τα μένα και δεν μισεί τον πατέρα του και την μητέρα του και τη γυναίκα και τα παιδιά και τους αδελφούς και τις αδελφές, ακόμα και την ψυχή του, δεν γίνεται να είναι μαθητής μου» («κατά Λουκά» ιδ΄26).

2. Εγώ όμως λέγω να μην εναντιώνεστε στο κακόν. (Ματθαίος V,39)

Και κάθε δέντρο που δεν κάνει καλό καρπό να το κόβεις και να το ρίχνεις στην φωτιά (Ματθαίος VII, 19)

3. ‘Oποιος οργίζεται κατά του αδελφού του θα κριθεί ένοχος από τον κριτή (Ματθαίος V, 22) Κάθε βασιλεία που διχάζεται μόνη της ερημώνεται και κάθε πολιτεία είτε σπίτι που διχάζονται μόνα τους δε θα διατηρηθούν (Ματθαίος ΧΙΙ, 25)

Γιατί ήλθα να χωρίσω τον άνθρωπο από τον πατέρα του, την κόρη από την μάνα της (Ματθαίος Χ,35)

4. Κανένας δε μπορεί να υπηρετεί δύο κυρίους (Ματθαίος VI, 24)

Δώστε λοιπόν στον Καίσαρα αυτά που ανήκουν στον Καίσαρα και στο Θεό αυτά που είναι του θεού (Ματθαίος ΧΧΙΙ, 21)

5. Μην κρίνετε , για να μην κριθείτε (Ματθαίος VII, 1)

Θα καθίσετε και σεις σε δώδεκα θρόνους κρίνοντας τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ (Ματθαίος ΧΙΧ, 28)

6. Κάμετε καλό σε κείνους που σας μισούν (Ματθαίος V,44)

«Όποιος έχει χρήματα ας τα πάρει. Το ίδιο κι αυτός που έχει σακίδιο. Όποιος δεν έχει, ας πουλήσει το πανωφόρι του (ιμάτιο) κι ας αγοράσει μαχαίρι» («κατά Λουκά» κβ΄36-37).
‘Kύριε, να τους χτυπήσουμε με τα μαχαίρια;’ κι ένας απ’ αυτούς χτύπησε τον δούλο του αρχιερέα και του έκοψε το δεξί αυτί» («κατά Ματθαίο» κστ΄51, «κατά Μάρκο» ιδ΄47, «κατά Λουκά» κβ΄49-50, «κατά Ιωάννη» ιη΄10).

7. Γι΄αυτό θα εγκαταλείψει ο άνθρωπος τον πατέρα του και την μάνα του και θα προσκολληθεί στη γυναίκα του…  Γιατί αυτούς που συνένωσε ο Θεός, ο άνθρωπος δεν πρέπει να τους χωρίζει (Ματθαίος ΧΙΧ, 5-6)

Και όποιος εγκαταλείψει γυναίκα για τ’ όνομά μου θα κληρονομήσει ζωήν αιώνια (Ματθαίος ΧΙΧ, 29)

8. Να αγαπάς τον πλησίον σου (Ματθαίος ΧΧΙΙ, 39)

Στους δρόμους των ειδωλολατρών να μη πηγαίνετε και σε καμία πολιτεία Σαμαρειτών να μη μπείτε:  Καλύτερα πορεύεστε προς τα πρόβατα του Ισραήλ (Ματθαίος Χ, 5-6) «Μέχρι και Έλληνες έβαλε μέσα στο ιερό και μόλυνε τον άγιο τούτο τόπο». (Πράξεις, κα’ 28-29).‘Δεν είμαι σταλμένος παρά μόνο για τα χαμένα πρόβατα του οίκου του Ισραήλ. Δεν είναι σωστό να παίρνεις το ψωμί από τα παιδιά [εβραίους] και να το δίνεις στα σκυλιά [‘Ελληνες]». («κατά Ματθαίον» ιε΄26 και «κατά Μάρκο» ζ΄27-28).

9. Μακάριοι οι φτωχοί στο πνεύμα (Ματθαίος V,3)

Αλλά να είστε πονηροί σαν φίδια και χωρίς κακία σαν περιστέρια (Ματθαίος Χ, 16)

10. Και το ευαγγέλιο πρέπει πρώτα να κηρυχθεί σ’ όλα τα έθνη (Μάρκος ΧΙΙΙ,10)

Σε δρόμους ειδωλολατρών να μην πηγαίνετε (Ματθαίος Χ, 5)

11. Και όποιος εξυψώνει τον εαυτόν του θα ταπεινωθεί (Ματθαίος ΧΧΙΙΙ, 12)

Σεις είστε από τους κάτω, εγώ είμαι από τους απάνω (Ιωάννης, VIII, 23)

12. Τίμα τον πατέρα και τη μάνα σου (Ματθαίος ΧV, 4)

Ποια είναι η μάνα μου; (Μάρκος ΙΙΙ,23) Τι κοινό είναι σε μένα και σε σένα, γυναίκα; (Ιωάννης ΙΙ,4).  Κύριε δώσε μου την άδεια να πάω πρώτα να θάψω τον πατέρα μου.  ‘Ελα μαζί μου και άφησε τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς τους (Ματθαίος VIII, 21-22)
«Εάν κάποιος έρχεται προς τα μένα και δεν μισεί τον πατέρα του και την μητέρα του και τη γυναίκα και τα παιδιά και τους αδελφούς και τις αδελφές, ακόμα και την ψυχή του, δεν γίνεται να είναι μαθητής μου» («κατά Λουκά» ιδ΄26).

13. «Εντολή νέα σας δίδω, να αγαπάτε αλλήλους, καθώς εγώ σας αγάπησα, έτσι να αγαπάτε κι εσείς ο ένας τον άλλον. Από αυτό θα ξέρουν όλοι ότι είσθε μαθητές μου, εάν δηλαδή έχετε αγάπη μεταξύ σας» («κατά Ιωάννη» ιγ΄34-35).  Να αγαπάς τον πλησίον σου (Ματθαίος ΧΧΙΙ, 39)

«Όσο για τους εχθρούς μου, αυτούς πού δεν με θέλησαν για βασιλιά τους, φέρτε τους εδώ και κατασφάξτε τους μπροστά μου» («κατά Λουκά» ιθ΄27).

14. Η βασιλεία μου δεν είναι σ’ αυτόν τον κόσμο (Ιωάννης XVIII,36) «Μην αγαπάτε τον κόσμο και ότι ανήκει στον κόσμο. Όποιος αγαπάει τον κόσμο δεν αγαπά τον Θεό». («Α΄επιστολή Ιωάννη» β΄15-16).

Μακάριοι οι πράοι, γιατί αυτοί θα κληρονομήσουν τη γη. (Ματθαίος V,5)
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 28, 2010, 16:04:13 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

• Administrator
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
Απ: Η Σχιζοφρένεια του Χριστιανικού δόγματος
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 28, 2010, 17:18:26 »
Αν υπήρχε όντως μία Ιστορικη προσωπικότητα ως Ιησούς της Βίβλου, θα πρέπει να ήταν ψυχασθενής, αλλά προφανώς, είναι συνοθύλευμα από διαφορετικά κείμενα και ιστορίες της εποχής, και γι' αυτό το λόγο εκφράζουν διαφορετικές απόψεις, και θέσεις.

‘Ενας άλλος λόγος που αναπτύσσεται η ψύχωση στον Ιουδαιοχριστιανισμό και σε κάθε θρησκεία ειδώλων θεοτήτων, είναι πως δημιουργεί την ψευδαίσθηση στον ενασχολούμενο πως επικοινωνεί με έναν ανύπαρκτο ον (δαίμονα, πνεύμα), που ονομάζει Κύριο ή Θεό, και φτάνει μέχρι το στάδιο της σχιζοφρένειας, να βλέπει και να ακούει τον Ιησού, κάποιον άγιο, ή ακόμα και Σατανά, ή κακούς δαίμονες κτλ.  

Σε αυτό το σημείο παρατηρείται η κοινή σχιζοφρενική κατάσταση, όπως και σε άλλους ασθενείς, που ακούνε ή βλέπουν πράγματα που είναι καθαρά και μόνο μέσα στον μυαλό τους.  Συνήθως αυτές οι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ οντότητες τους τυρανούν, αν είναι δαίμονες, ή τους δίνουν φανταστικά δώρα ή ιδιότητες, τους υπόσχονται μία προστασία, και αισθάνονται πως μεσολαβούν είτε για καλό είτε για κακό προς άλλους όπως τα τζίνι.

Η επικινδυνότητα της ψύχωσης να καταλήξει σε εγκληματικότητα, είναι όταν αυτές οι φανταστικές οντότητες τους δίνουν εντολές, να κάνουν κακό σε άλλους, ή στον εαυτό τους, που μπορεί να καταλήξει μέχρι και σε αφαίρεση ζωής.

‘Ετσι λοιπόν, τα διαχρονικά εγκλήματα του χριστιανισμού είναι παντελώς δικαιολογημένα, μια και γινόταν από χριστιανούς ψυχασθενείς, που ταύτιζαν τον εαυτό τους με τους «χαρακτήρες» της βίβλου.

Πολλοί μοναχοί, κληρικοί, και πιστοί, έχουν περάσει μία ζωή σε κόλαση, καθώς στα ψυχωσικά τους παραληρήματα δεχόταν επιθέσεις από κακοδαίμονες, ή τον Σατανά, ή ακόμα έφεραν τέρμα στην ζωή τους, όπως μαρτυρούν τα κείμενα τους, οι πράξεις τους, αλλά και άλλοι μάρτυρες.

Το ερώτημα όμως είναι, πως είχαν από την αρχή αυτή την προδιάθεση, ή την δημιουργεί εξ’ ολοκλήρου ο χριστιανισμός?  Είναι αλήθεια πως κάποιοι συνάνθρωποί μας, είναι πιο ευαίσθητοι ψυχικά, αναλύουν τα γεγονότα της ζωής συναισθηματικά, και όχι νοητικά, και έτσι είναι πιο επιρρεπείς, σε ψυχικές ακρότητες.  

Με άλλα λόγια, όπου υπάρχει μία προδιάθεση για ψυχική ασθένεια, ο χριστιανισμός την δυναμώνει, ενώ, όπου δεν υπάρχει, απλά δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξής της, αλλοιώνοντας τους μηχανισμούς της λογικής.

Ειλικρινά δεν υπάρχει, τίποτα απολύτως, χρήσιμο1 σε αυτό το βιβλίο, να ακολουθήσει κανείς από πλευρά, χρηστότητας ή ηθικής, αλλά απεναντίας έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να δημιουργεί απίστευτα πολλά προβλήματα.

Η μόνη χρησιμότητα της Βίβλου, είναι προς μελέτη, ενός Μυθιστορήματος, που έφερε στην ιστορία της Ανθρωπότητας, την μέγιστη κατάρα.

Στο όνομα του Προμηθέως Εωσφόρου, του Αυθεντικού Χριστικού Πνεύματος,
η Αλήθεια ας φανεί.

1 Η παγίδα «αγαπάτε αλλήλους», ας μην μας ξεγελά, γιατί αναφέρεται μόνο στα άτομα της σέκτας.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 02, 2012, 23:39:20 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/