Αγαπητά μου Αδέλφια...φρονώ πως είναι όχι απλά ένα δικαίωμα του Ανθρώπου,που με κόπο έχει αποκτηθεί,μα στοιχειώδης και θεμελιώδης Υποχρέωση του η ενεργή του ενασχόληση με τα κοινά.
Άνθρωπος που δεν ενδιαφέρεται τι συμβαίνει στην πατρίδα του και δεν παρεμβαίνει ενεργά,αφού η κλασσική έννοια της Δημοκρατίας το επιβάλει,Άνθρωπος θεωρώ δεν νοείτε.!!!
Φυσικά καλό είναι να εξαιρεθούν αυτά που εξαιρούντο και στους κλασσικούς χρόνους από το δικαίωμα της ελεύθερης γνώμης και συμμετοχής.Δηλαδή βάρβαροι και δούλοι.
Ίσως οι ιδέες μου φανούν αλλόκοτες στην παρούσα εποχή μα αν σκεφτούμε πως δώσανε φαύλοι ''ηγέτες'' πριν λίγους μήνες ακόμη δικαίωμα ψήφου σε αυτή την χώρα σε (δεν θυμάμαι πόσους) χιλιάδες αλλοδαπούς με μόνο κίνητρο την ψηφοθηρία...θα κατανοήσετε ...ΙΣΩς...το ακραίο των ιδεών μου....
Η φιλοσοφία αυτή καθαυτή είναι καλή ενασχόληση και υπέροχο ''χόμπι'' ναι..μα αν δεν συνοδεύεται από υλοποίηση των ΥΨΗΛΩΝ της νοημάτων,δεν μπαίνει σε ενεργή εφαρμογή στην καθημερινότητα με έργα ΑΠΤΑ,τότε πάντα απλώς...φιλοσοφία μένει.....ΠΡΑΞΗ δεν γίνεται,δεν μετουσιώνεται σε ΈΡΓΟ,δεν χρησιμεύει ποτέ σε κανέναν....
Τα λόγια,τα χειρίζονται καλά πολλοί...κάποιοι από αυτούς είναι οι :
ΑΡΧΙΕΡΕΙς-ΙΕΡΕΙς...
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ
ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ.
Αν λοιπόν θεωρήσουμε πως όλες αυτές οι ομάδες με τις διάφορες υπό-ομάδες τους ξέρουν να μιλούν και να γράφουν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ...να προσελκύουν τον ανύποπτο κόσμο κοντά με την δύναμη της πειθούς....
ΧΜΜΜ.....Εμείς τουλάχιστον τα ζούμε καθημερινά,αν και έχοντας ανάλογες γνώσεις ή και γιατί όχι αγαπητά μου Αδέλφια ανάλογα τάλαντα....δεν πέφτουμε μέσα
Ομως αφού κι εμείς ανήκουμε σε τέτοια ομάδα και κρατάμε το βαρύ όπλο της πειθούς στα χέρια.
Με συνάρτηση και την (όσο είναι δυνατόν στον καθένα μας ) ανιδιοτελή αγάπη και νοιάξιμο για το όλο και την πατρίδα μας και εν γένει για τους συνανθρώπους σαν σφαιρική άποψη και αρχή του Ροδοσταυρισμού.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΌΝ ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ ΜΑς ΝΑ ΛΆΒΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΆ ΜΈΡΟς ΣΤΑ ΚΟΙΝΆ ΚΑΙ ΝΑ ΠΆΡΟΥΜΕ ΘΈΣΗ ΣΤΑ ΣΤΡΕΒΛΑ???
Τι είναι το σωστό,να πάρουμε θέση παθητικού παρατηρητή,συνομιλώντας με θεία οράματα και παραπονούμενοι για όσα η θεία πρόνοια δεν μας κατάθεσε στο πιάτο.....παρ'ότι εμείς φιλοσοφούμενοι φιλοσοφούμε?
ΑΡΓΊΑ ΕΣΤΙ ΦΙΛΟΣΟΦΕΊΝ.
Θα συμφωνήσω (γιατί πολύ μακρηγόρησα και έγινα κουραστική) με την αγαπημένη μου Αδελφή ROZE.
ΓΡΑΦΕΙ Η ROZE
Eπίσης τα Μέλη θρησκειών, ή των περισσότερων εσωτερικών αδελφοτήτων, επί τω πλείστω δεν ασχολούνται με την Πολιτική, μια και αυτές οι Αδελφότητες έχουν καταντήσει Ιδρύματα, και καταφύγια για τους πνευματικά αδύναμους, και όχι σύνδεσμοι Πολιτισμικής Συνεργασίας.
Αυτοί που ασχολούνται με την Πολιτική, ασχέτως των Αδελφοτήτων, είναι δύο ειδών άνθρωποι.
1. Οι Εκμεταλλευτές
2. Οι Ευεργέτες.NA ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩς ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΨΗ....ΠΩς..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕς 2 ΥΠΟ-ΔΙΑΙΡΕΣΕΙς ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
1.Οι αιθεροβάμονες
2.Τα ψώνια.
Αλλα ανεξάρτητα από αυτό επιμένω πως οι υγιείς πνευματικά και ηθικά πολίτες είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να ασχολούνται με τα πολιτικά δρώμενα για το κοινό καλό και ΟΧΙ για προσωπικά οφέλη.Έτσι αμέσως εμποδίζονται και οι ''μαυροκόρακες'' (Εκμεταλλευτές) που γράφει η Αδελφή μου,να δρουν ανενόχλητα και απρόσκοπτα.
ΕΤΣΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟ ΝΑ ΣΥΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ....ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟ....ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ...
ΝΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ Ο Σ Ι Ο ....ΤΟΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ.....
ΝΑΝΑΙ, ΑΡΑΓΕ Η Ω Σ Μ Ω Σ Η ......Η Α Ν Θ Ρ Ω Π Ι Σ Τ Ι Κ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ..
Και...αγαπητέ μου Αδελφέ ΙΠΠΟΛΥΤΕ...να μου επιτρέψεις να πω....πως στο καθετί (και το γνωρίζεις..) πολλές φορές μπορεί να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Ο πολιτισμένος να επιζητά διακαώς συζυγία με απολίτιστους για να νοιώσει απεγκλωβισμό πχ.από τα κλισέ που τον πνίγουν....
Ο ήμερος να αποζητά σχέσεις με τον...Άγριο.... για να ελευθερώσει καταναγκαστικές εσωτερικές του τάσεις.....
Ο ...ΟΣΙΟς...ΝΑ ΖΗΤΑ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ τον.....''ΕΓΛΗΜΑΤΙΑ'' (αλήθεια,αν θέλεις,κάνε μου έναν ορισμό του ''εγκληματίας'') ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΔΕΣΜΙΟ...ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΟς ΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΙΣΧΗΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ....ΦΑΝΤΑΣΙΑΖΩΜΕΝΟς....ΚΑΙ ΕΚΣΤΑΣΙΑΖΩΜΕΝΟς....(βαριά η καλογερική Αδελφέ μου...βαριά....)
και τέλος...χμ...Ο μορφωμένος....να αποζητά τον...''ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ''...ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ..ΑΥΤΆ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ...
ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ''ΜΟΡΦΩΣΗ'' ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΕΙΑ...οπότε καταλαβαίνεις πως οι περισσότεροι τύποις μορφωμένοι..αν εξαιρέσουμε τα πτυχία που στολίζουν τα ντουβάρια τους....μάλλον στην λαϊκή σοφία καταφεύγουν για να ακούσουν και να λύσουν τα γνήσια και σοβαρά τους θέματα...δεν νομίζω πως τίθεται θέμα συζήτησης.
Πολλά και δύσκολα τα θέματα που ταλανίζουν τους σύγχρονους ανθρώπους αγαπητά μου Αδέλφια...
Το πιό σοβαρό όμως είναι νομίζω να μην ξεφεύγουμε αυτούς τους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς από το μέτρο,δεν έχουμε τέτοια περιθώρια.
ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ.Δ.Α.