Αποστολέας Θέμα: Dienach, Paul - Amadeus - Η Κοιλάδα των Ρόδων  (Αναγνώστηκε 6195 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Dienach, Paul - Amadeus - Η Κοιλάδα των Ρόδων
« στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 12:07:58 »
http://www.texnologia.gr/index.asp?mod=articles&id=2809

Η κοιλάδα των ρόδων
Το χρονικό ενός άλλου πολιτισμού από τον 20ό έως τον 40ό αι. μ.Χ.
   

Εκδοτικός Οίκος: ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ

Το 1921 ο Ελβετός φιλέλληνας Πάουλ Αμαντέους Ντήναχ, μετά από ένα ατύχημα πέφτει σε ληθαργικό ύπνο. Η συνείδηση του διολισθαίνει μπροστά στον χρόνο. Βρίσκεται στο έτος 3906 μ.Χ. διατηρώντας όμως την συνείδηση του εαυτού του. Είναι μεταβιωμένος στον φυσικό επιστήμονα Ανδρεά Νόρθαμ. Γνωρίζει τότε και μας μεταφέρει τα ιστορικά γεγονότα που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα από το 2000 έως το 4000 μ.Χ. Αναφέρεται στα επιτεύγματα του μεγάλου εκείνου πολιτισμού της 4ης χιλιετηρίδος στον οποίο θα ζήσουν οι μακρινοί απόγονοι του πολιτισμού μας.

Οραματίζεται μια Πανοικουμένη με ιδιότυπο σοσιαλισμό, υπό την αιγίδα των Ευρωπαίων η οποία διαβιώνει μέσα σε μια ανώτατη πνευματική ζωή - παράλληλη με την υλική ευημερία. Ο λυρικός λόγος, η καλλιτεχνική δημιουργία, ο φιλοσοφικός στοχασμός, η μεταφυσική πίστη, και όλες εν γένει οι αξίες και τα υψηλά ιδανικά φθάνουν στο απόγειο τους.

Το 3906 μ.Χ. η Κοιλάδα των Ρόδων, η Πνευματική Πρωτεύουσα της Γης (κάπου στη νότιο Ευρώπη), κατοικείται από 6.000.000 ανθρώπους οι οποίοι είναι το απαύγασμα του πνευματικού κόσμου της υδρογείου. Εκεί ο Homo - Sapiens μεταμορφώνεται σε Homo Occidentalis Novus, τον νέο άνθρωπο με ανατομικές αλλαγές στα κυριότερα εγκεφαλικά κέντρα.

Ο Πάουελ Αμαντέους Ντήναχ, κατέγραψε την εμπειρία του και παρέδωσε τα χειρόγραφα του στα Γερμανικά, στον μετέπειτα πρύτανη της Παντείου, Γεώργιο Παπαχατζή, τον μεταφραστή, σχολιαστή και πρώτο εκδότη του εκπληκτικού αυτού σύγχρονου προφητικού κειμένου.

Πάντως τα όσα αναφέρει ο Ντήναχ (λέηζερ, πυρηνική ενέργεια, θερμοπυρηνική έκρηξη, τρισδιάστατες εικόνες κ.α) από το 1921 έως το 2000 έχουν όλα επαληθευτεί.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 11, 2009, 15:26:28 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Dienach, Paul - Amadeus - Η Κοιλάδα των Ρόδων
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 12:14:30 »
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=27771

Η Ροδόπη μπορεί να αποκτήσει την δική της «κοιλάδα των ρόδων»

29.03.2006

Ο Παναγιώτης Βοσβολίδης αναφέρεται σε τριαντάφυλλα που ανθίζουν επτά φορές τον χρόνο.

Ενημέρωση για την ευεργετική παρουσία του ροδόνερου και των ροδέλαιων, την καλλιέργεια της τριανταφυλλιάς πρέπει να κάνουν ειδικοί γεωπόνοι.

Η πρόταση έρχεται από ένα μη εφησυχασμένο συμπολίτη μας, που πραγματικά έρχεται να καταθέσει την ιδέα του και να δώσει εναλλακτική λύση στο ζήτημα της αγροτικής απασχόλησης ανθρώπων που βρίσκονται σε αδιέξοδο με τον καπνό ή και τα βαμβάκια.

Ο Παναγιώτης Βοσβολίδης εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι οι τριανταφυλλιές του στο εξοχικό στην περιοχή του Παπικίου άνθιζαν επτά φορές μέσα στον χρόνο, έψαξε την ιστορία της περιοχής και βρήκε στοιχεία ενός εθνολόγου οικονομολόγου που ανέφερε ότι οι μοναχοί του Παπικίου καλλιεργούσαν τα ρόδα, τα τριαντάφυλλα που μεταπήδησαν από την Βουλγαρία κι εξ ου το όνομά τους ήταν «Ναρλίκιοϊ» που σημαίνει χωριό των ρόδων.

«Τώρα έκπληκτος μαθαίνω ότι στην Κοζάνη ετοιμάζουν να καλλιεργήσουν 5.000 στρέμματα τριαντάφυλλα, με προοπτική να φθάσουν στα 25.000 στρέμματα, ενώ σε αθηναϊκή εφημερίδα διάβασα ότι έκαναν μια μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα με ειδικούς απ’ όλη την Ευρώπη κι έξοδα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την προώθηση του κρόκου Κοζάνης και των φαρμακευτικών και άλλων ιδιοτήτων του. Στην πρωτοβουλία αυτή πρωτοστατεί ο περιφερειάρχης της Κοζάνης κ. Λεούδης.  Έτσι σκέφτομαι κι εγώ που έχω ασχοληθεί με τα αγροτικά ζητήματα να κάνω παράσταση στον κ. περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης να ζητήσουμε να μας βοηθήσουν για να σπείρουμε τριανταφυλλιές ρόδα και να προχωρήσουμε συστηματικά την καλλιέργεια αυτή» και αλήθεια ποιος δεν θα επικροτήσει την σκέψη του συνομιλητή μας.

Η κοιλάδα των Θρακών βασιλέων στην Βουλγαρία

Το σχετικό ρεπορτάζ που διαφημίζει την κοιλάδα των ρόδων το ανασύρουμε από βουλγαρική ιστοσελίδα, όπου ο τουρίστας καλείται να γνωρίσει τον μυθικό τόπο των Θρακών βασιλέων και να ζήσει την ατμόσφαιρα των πανηγυριών του καλοκαιριού με το μάζεμα των ρόδων.

«Η κοιλάδα των ρόδων – ένας κήπος του παραδείσου στην Γηραιά Ήπειρο.

Στην καρδιά της Βουλγαρίας, ανάμεσα στις γραφικές πλαγιές του Αίμου και του βουνού Σρέντνα Γκορά απλώνεται η Κοιλάδα των Ρόδων – ένα από τα ομορφότερα μέρη της Βουλγαρίας. Σε αυτή έχουν φυτρωθεί κωμοπόλεις και χωριά που σήμερα χάνονται ανάμεσα σε ρόδα και οπωροφόρα δέντρα.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την γραφική περιοχή μαθαίνουμε από την ρεπόρτερ της βουλγαρικής ραδιοφωνίας, Βενέτα Νικόλοβα.

Στο εξωτερικό συνδέουν το όνομα της κοιλάδας με την καλλιέργεια του ελαιογόνου ρόδου που διακρίνεται για τις μοναδικές του ιδιότητες. Από αυτό παράγεται το ροδέλαιο που από την πλευρά του είναι το βασικό συστατικό πόλων αρωμάτων παγκοσμίων αρωματοποιϊών.

Στις αρχές Ιουνίου, όταν ξεκινά η συγκομιδή των ρόδων, τη Βουλγαρία επισκέπτονται πολλοί ξένοι τουρίστες, περίεργοι να παραστούν και να συμμετάσχουν σε ένα από τα γραφικότερα βουλγαρικά έθιμα – την εορτή των ρόδων. Τις ημέρες αυτές στην Κοιλάδα των Ρόδων διεξάγονται εύθυμες παρελάσεις, διαγωνισμοί και συναυλίες φολκλορικής μουσικής.

Η περιοχή αυτή, όμως, φημίστηκε και με άλλο ένα όνομα – Κοιλάδα των Θρακών βασιλιάδων. Ακόμη την εποχή της βαθύτερης αρχαιότητας, την περιοχή κατοικούσαν θρακικές φυλές, που άφησαν πολλά και ποικίλα ίχνη για τον πολιτισμό και την καθημερινή τους ζωή. Για την παρουσία των Θρακών σ’ αυτά τα μέρη μαρτυρούν πάνω από 15 τύμβους και νεκροπόλεις που χρονολογούνται από τον 5-4ο αιώνα π.Χ.

Την παρούσα στιγμή οι αρμόδιες αρχές της Βουλγαρίας εργάζονται στο πλαίσιο σχεδίου συνολικού κόστους 2 εκ. ευρώ, το οποίο αποβλέπει στην βελτίωση των υποδομών στην περιοχή και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των τουριστών σε αυτούς τους αρχαιολογικούς χώρους.

Άλλο ένα πρόγραμμα δρομολογήθηκε από το δήμο του Καζανλίκ και αποσκοπεί στην προσέλκυση ξένων επισκεπτών, εν μέσω της δημιουργίας κήπων και μουσείων του ρόδου και των βοτάνων, καθώς επίσης στην αναβίωση των παλαιών παραδοσιακών επαγγελμάτων και την ανάπτυξη του οικολογικού τουρισμού. Περισσότερες λεπτομέρειες επί του αναφερθέντος προγράμματος μαθαίνουμε από τον δήμαρχο του Καζανλίκ, Στέφαν Νταμιάνοφ:

«Οι πολλές και ποικίλες δυνατότητες ανάπαυσης στην περιοχή μας δημιουργούνται από τις ιδανικές οικολογικές συνθήκες για τις οποίες αυτή διακρίνεται η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε γραφικά βουνά. Ένα από τα πλέον ενδιαφέρονται από τουριστική άποψη μέρη της είναι η τεχνίτη λίμνη «Κοπρίνκα», η οποία παρουσιάζει καταπληκτικές συνθήκες άσκησης θαλασσινών σπορ.

Περίεργο γεγονός είναι το ότι στα βάθη της λίμνης κείτονται τα ερείπια της αρχαίας θρακικής πόλης Σεβτόπολις. Επίσης, φιλοδοξούμε εντός των προσεχών ετών να αποκαταστήσουμε την αρχαία θρακική πρωτεύουσα που βρισκόταν στην Κοιλάδα των Ρόδων και μάλιστα στα πραγματικά της όρια. Στους τουρίστες με προβλήματα υγείας προτείνουμε να επισκεφθούν τις ιαματικές πηγές στην πόλη Πάβελ Μπάνια.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν προσφάτως στη δημοσιότητα, οι περισσότεροι τουρίστες που έρχονται στην Κοιλάδα των Ρόδων είναι από την Ιαπωνία. Τους κατοίκους της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου ακολουθούν οι πολίτες από τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία. Όλους τους όμως ενοποιεί ο θαυμασμός για την γραφικότητα και την ομορφιά της περιοχής σε συνδυασμό με την πλούσια της ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά».

Μελαχροινή Μαρτίδου
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 12, 2009, 16:24:50 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΣΕΡΑΠΙΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 492
  • Karma: 0
  • FR.M.T.S.G
    • Προφίλ
Απ: Dienach, Paul - Amadeus - Η Κοιλάδα των Ρόδων
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 14:48:52 »
Έχουμε το πρωτόπυπο, όλο το βιβλίο,έκδοση του 79
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 11, 2009, 15:04:09 από SERAPIS »
Per aspera ad astra