Άλλη μια οδυνηρή πλευρά της Βίας και της Καταστροφικότητας του Ανθρώπου είναι η "Κακοποίηση" . Παιδιών και όχι μόνο.
Εξάλλου, τα κακοποιημένα άτομα είναι οι Εκδικητικοί Φονικοί Στρατιώτες των Πολέμων του Μέλλοντος.
Αναρωτιέμαι, πέραν των "ευχολογίων", τι άλλο θα μπορούσε να πράξει ο Εσωτερισμός για να "επιδράσει" θετικά στην "καταπράυνση" των αισθημάτων και πράξεων βίας του Ανθρώπου.
Ένα σοκαριστικό άρθρο σχετικό με το θέμα:
*******************************************************
Χαμόγελο του Παιδιού: Στοιχεία-σοκ
Η κακοποίηση της διπλανής πόρτας...Οκτακόσια εβδομήντα παιδιά κακοποιήθηκαν σωματικά, σεξουαλικά ή ψυχολογικά τούς τελευταίους 10 μήνες στη χώρα μας. Τα 265 από αυτά βρέθηκαν σωματικά κακοποιημένα.
Εννέα στα 10 κακοποιήθηκαν από τους ίδιους τους γονείς τους και είκοσι τρία εξωθήθηκαν στην πορνεία. Η παιδική κακοποίηση, που και στην Ελλάδα πήρε διαστάσεις φαινομένου, αφορά το παιδί της διπλανής πόρτας.
Το 95% αυτών των καταγγελιών, που καταγράφονται στον σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», είναι ανώνυμες. Συγκριτικά με την περασμένη χρονιά, τους πρώτους 10 μήνες του 2006 εμφανίζεται αύξηση των καταγγελλόμενων περιστατικών κατά 18,3%.
Στη συνέντευξη Τύπου-καταγγελία, που πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του ραδιοφωνικού σταθμού «9,84» στο Γκάζι, ένωσαν τη φωνή τους ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών, 15 ραδιόφωνα της Αθήνας και ο Δήμος Αθηναίων με το σύνθημα «Γιατί δεν αντιδράς;», θυμίζοντας πως η 19η Νοεμβρίου είναι η Ημέρα Κατά της Παιδικής Κακοποίησης.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν Ελληνες πολίτες στην τηλεφωνική γραμμή SOS 1056 (λειτουργεί όλο το 24ωρο) στον σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τους τελευταίους 10 μήνες καταστράφησαν 446 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών.
Ειδικότερα, κατά το συγκεκριμένο διάστημα οι καταγγελίες αφορούσαν 873 παιδιά (422 αγόρια, 378 κορίτσια και 73 αγνώστου ηλικίας και φύλου). Τα 265 (30%) υπέστησαν σωματική κακοποίηση, τα 513 (59%) ήταν παραμελημένα ή εγκαταλελειμμένα, στα 36 (4%) κατεγράφη εξώθηση σε επαιτεία, 36 ακόμη υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση και 23 (4%) εξωθήθηκαν στην πορνεία.
Στη σχέση θύματος-θύτη, καταγράφεται πως σε 156 περιστατικά (35%) οι καταγγελίες αφορούσαν και τους δύο γονείς, σε 164 (37%) τη μητέρα, 80 (18%) τον πατέρα και μόλις σε 46 (10%) άλλα πρόσωπα.
Η συντριπτική πλειονότητα των κακοποιημένων παιδιών (44,25%) είναι από νεογέννητα έως έξι ετών. Ακολουθεί (35,4%) η ηλικία 7-12 ετών και μόνο το 20,35% αφορά εφήβους 13-18 ετών.
223 εκατ. παιδιά κακοποιούνται διεθνώς
Σύμφωνα με διεθνή στοιχεία που συγκέντρωσαν και παρουσίασαν σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ (κυρίως από τον ΟΗΕ), 223 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν καθημερινά θύματα σωματικής, ψυχολογικής ή σεξουαλικής κακοποίησης. Πρόκειται για το 14% του συνόλου των παιδιών. Το 80% των παιδιών κακοποιούνται μέσα στο σπίτι τους. Πενήντα τρεις χιλιάδες παιδιά δολοφονούνται κάθε χρόνο, 200.000 γίνονται αντικείμενα αγοραπωλησίας, 250.000 υποχρεώνονται να πολεμήσουν, 126 εκατ. δουλεύουν σε επικίνδυνο περιβάλλον και 218 εκατ. εργάζονται. Μόλις 8 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε ανάδοχες οικογένειες.
«Το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει»
«Το σκληρό κοινωνικό φαινόμενο δεν εμφανίζει διακρίσεις μορφωτικής ή κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης. Στα κρατικά ιδρύματα φιλοξενούνται περίπου 700 παιδιά», είπε ο Ανδρέας Μηλιός, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διευκρινίζοντας πως στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η αποϊδρυματοποίηση -σε συνεργασία με ΜΚΟ- ώστε να ζουν σε μικρά σπίτια. «Δυστυχώς, το κράτος δεν μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα λόγω της γραφειοκρατίας», υπενθύμισε.
Η ψυχολόγος του συλλόγου Χρυσούλα Μαυράκη μίλησε για περιστατικά εγκαταλελειμμένων παιδιών, «που δεν γνωρίζουν ούτε μία λέξη ελληνικά», για τρία αδέλφια που «ο πατέρας τα υποχρέωνε να ζητιανεύουν ξυπόλυτα στο κρύο», για την ιστορία της «Δήμητρας, που ο πατέρας της τη βίαζε από εννέα ετών και στα 13 την εξώθησε στην πορνεία, κερδίζοντας αρκετές χιλιάδες ευρώ».
Σημαντικό είναι πως, διεθνώς, 480 οργανισμοί -μαζί με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»- αντιδρούν, δίνοντας τη σημασία που αναλογεί στην παιδική κακοποίηση. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Πάντως, τα μέλη του συλλόγου ζητούν από τους πολίτες να καταγγέλλουν τα περιστατικά, έστω ανώνυμα. Η πλειονότητα των ομιλητών αναφέρθηκε στα παιδιά αυτά, που βρίσκονται ύστερα από εισαγγελική εντολή σε ιδρύματα, ενώ θα μπορούσαν να ζουν καλά σε οικογένειες που θέλουν να τα υιοθετήσουν αν ο νόμος το επιτρέψει.
της Γ.Δαμα
πηγή:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=62597292