«Πάλι με χρόνια και καιρούς,
πάλι δικά μας θα’ ναι.»
Η σύγχρονη επιστήμη είναι... ελληνική
(Lucio Russo, Η λησμονημένη επανάσταση. Πως η επιστήμη γεννήθηκε το 300π.Χ. και έπρεπε να ξαναγεννηθεί.)
ΤΟΥΤ" οι περισκεπτοι, κρυφα τοσο υπερηφανοι ΙΟΥΔΑΙΟΙ..
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ καλεσμενοι , υποχωρητικοι...
Π Ω Σ δεχτηκαν τα ΙΕΡΑ βιβλια τους...
ΤΟΝ διαλεχτο, ξεχωριστο τους Λ Ο Γ Ο ....
να ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ σε ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ...???
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ του ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥ ΛΑΟΥ....
ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ οι αγαπητοι...
Π Ω Σ δεχτηκαν να Π Λ Α Σ Ο Υ Ν σ" αλλη γλωσσα
ΤΗ Λ Α Λ Ι Α ΤΟΥΣ..???
Η Γ Λ Ω Σ Σ Α η Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η
ΜΟΝΑΔΙΚΗ...
στην ΑΥΣΤΗΡΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ...
και στην Ο Ρ Θ Η ΟΞΥΤΗΤΑ ΤΗΣ....
η θαυμασια γλωσσα αυτη...
ΑΥΤΗ ειχε γοητεψει τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ ιερεις,
και Δ Ε Χ Τ Η Κ Α Ν να ΦΑΝΕΡΩΣΟΥΝ..
την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ τους ΟΙΚΟΔΟΜΗ...!!!!
Ν Α Ν Α Ι θεε ΜΟΥ η ελλαδα....!!!!
‘Αρα οι Σκοπιανοί, θέλουν να αναγνωριστούν ουσιαστικά σαν 'Ελληνες και εμείς δεν τους αφήνουμε.Πολύ ενδιαφέρουσα και προτότυπη σκέψη. Αν το είχαν σκεφτεί οι πολιτικοί μας από την αρχή ίσως να δούλευε. Το θέμα όμως δημιουργήθηκε με σκοπό να πιεστεί η Ελλάδα από τις μεγάλες δυνάμεις. Όχι από γνήσια πατριωτικά αισθήματα.
Στην ουσία, ένα άλλο κράτος ζητά να ενωθεί μαζί μας και εμείς δεν δεχόμαστε. Αν ήμασταν έξυπνοι θα τους αφήναμε να ονομαστούν "Ανω Μακεδονία", που δηλώνει απλά γεωγραφική περιοχή, και θα δρομολογούσαμε την απορρόφηση τους, ή απλά την στενή συνεργασία μαζί τους, με στόχο την εξάπλωση της Ελληνικότητας.
Το θέμα όμως δημιουργήθηκε με σκοπό να πιεστεί η Ελλάδα από τις μεγάλες δυνάμεις. Όχι από γνήσια πατριωτικά αισθήματα.
Αν οι Σκοπιανοί δηλώνουν πως είναι Μακεδόνες - 'Ελληνες, δικαιούνται ως Έλληνες να φέρουν τις τιμημένες ονομασίες των Ελλήνων, και να χρησιμοποιούν τα σεπτά σύμβολα του Ελληνισμού, με τον ίδιο τρόπο που ο κάθε ομογενής 'Ελληνας σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου, δικαιούται να αυτοπροσδιορίζεται μέσα από τα Ελληνικά σύμβολα.
........Το τραγικό του γεγονότος είναι ότι πιθανότατα, η ομάδα αυτή, είναι εκσλαβισθέντες Μακεδόνες Ελληνικής καταγωγής, κάτι αντίστοιχο με μεγάλο αριθμό σλαβόφωνων Ελλήνων της Δυτικής Μακεδονίας.
Πόσοι ακόμα ξεχασμένοι, από την μητέρα πατρίδα, Έλληνες, στις γειτονικές χώρες, νοσταλγούν ενδόμυχα να εκφράσουν την Ελληνικότητά τους, αλλά αδυνατούν να το πράξουν, επειδή πρώτα απ' όλα η ίδια η μητέρα πατρίδα, δεν τους αναγνωρίζει.
Από σχετικό blog:
«ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΣ»
Ο--ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕ-- --ΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑ--ΟΥΝ ΤΟ ΑΡ--ΡΟ...........ΜΠΟΡΟΥΝ --ΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!!!!!!
ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ..........ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕ--!!"!!!!!!!!
Εξαιρετικό ;)
Το θέμα δεν είναι πως απλώς δηλώνουν "Μακεδόνες" αλλά το που αποσκοπεί αυτή η αξίωση. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να αποκαλείσαι "Μακεδόνας" για να χρησιμοποιείς ή για να εφαρμόζεις τα Ελληνικά ιδεώδη και ήθη. Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με φιλοσοφικές αξιώσεις αλλά με αξιώσεις εθνολογικών-εδαφικών-πολιτικών προεκτάσεων. Εδώ και αρκετό καιρό, έχουμε πληροφορηθεί πως γίνονται κινήσεις από "άνωθεν" για να αλλάξουμε τις ονομασίες κάποιων αεροδρομίων, όπως το "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης και το "Μέγας Αλέξανδρος" της Καβάλας και να μην χρησιμοποιούμε πλέον (= μας απαγορεύουν) αυτά τα ονόματα. Αναρωτιέμαι πόση σχέση μπορεί να έχει μια τέτοια κίνηση με καλοπροαίρετες επιδιώξεις ::)
Ok, αυτή είναι η μία πλευρά του θέματος. Μια ακόμα πλευρά όμως, έχει να κάνει με τις (αν)εδαφικές βλέψεις των γειτόνων μας που ονειρεύονται να φτάσουν τα σύνορά τους μέχρι τη Λάρισα! Και όλα αυτά όχι με το να ενσωματωθεί ο γεωγραφικός τους χώρος στον δικό μας αλλά για να ενσωματωθεί ο δικός μας στον δικό τους...
Μετά από αυτά έχουμε τη "μεγάλη Αλβανία" και στη συνέχεια τις αξιώσεις των μουσουλμάνων της Θράκης περί το 2030...
Οπότε έχουμε και λέμε:
Βόρεια "Μακεδονία"
Μεγάλη Αλβανία
Νέα Τουρκία
Που θα περιοριστούν σε λίγες δεκαετίες τα σύνορά μας; Μάλλον καλά λέγανε πως μετά τη Λάρισα θα βγάζουμε διαβατήριο ::)
*σχετικά με το ζήτημα της απαγόρευσης χρήσης ονομάτων που σχετίζονται με τη Μακεδονία (κάτι που σαφώς χαροποιεί τους Σκοπιανούς), τι άποψη έχεις;
Από την άλλη, δωρήσαμε στην Τουρκία τους 85 χιλιάδες Έλληνες Αγριάνες (Πομάκους), με την εθνοκτόνο διάκριση ότι δεν είναι χριστιανοί, αλλά μουσουλμάνοι, παρότι είναι Σλαβόφωνοι (μιλούν Βουλγαρικά) και παρότι είναι φανατικότεροι από εμάς εναντιούμενοι στους Τούρκους, με αποτέλεσμα η Τουρκία να μιλάει για 130 χιλιάδες Τουρκική μειονότητα, ενώ στην ουσία οι Τουρκογενείς δεν υπερβαίνουν τις 40 χιλιάδες.
Υπερ-αφυπνισμενες Ελληνικες ψυχες..