Σχόλια > Κοινωνικοί Προβληματισμοί
Επιληψία και ανθρωπιστική βοήθεια....
ΣΕΡΑΠΙΣ:
Αδελφή Rose777, επειδή έχω εργαστεί ώς ειδικός παιδαγωγός σε ίδρυμα με παιδειά αυτισμού για 4 χρόνια, γνωρίζω ότι και τους αυτιστικούς ή αλλιώς κλεισμένους στο αυτό τους και κατεπέκταση βαριές ψυχικές ασθένειες, κατά το παρελθόν τους θεωρούσαν δαιμονισμένους, επειδή δεν μπορούσαν να τους αντιμετωπίσουν και δεν γνώριζαν τις ιδιαιτεροτητές τους, όμως έιμαι και μάρτυρας, ατόμων θεραπευτών οι οποίοι έφυγαν, γιατί συνάντησαν και άλλα πράγματα, που πρέπων δεν είναι να επεκταθώ εδώ, όπως το φαινόμενο του σκιερού, δεν θα μπω σε ανάλυση τι είναι και πως δημιουργείται ή από τι έλκεται, έτσι επηρεασμένοι οι άνθρωποι από κάθε τι που δεν μπορούν να κατανοήσουν προς το παρών, γιατί στο μέλλον η επιστήμη θα τα αποκαλύψει όλα και θα τα φωτίσει, το ονομάζουν αυθαίρετα κακό και κατεπέκταση δαιμονικό, χωρίς να μπορούν να κατανοήσουν ότι πηγάζει από τους ίδιους και αποκτά μορφή μέσα από τις δικές τους μορφές έλλειψης φωτός. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Αυτό που ήθελα να πώ είναι ο τεράστιος πόνος που βιώνουν όλα αυτά τα άτομα μέσα στα μύχια τις ψυχής τους, πόσο μάλλον όταν επιβαρύνονται και με την απόριψη.
Rose:
Αδελφέ μου SERAPIS,
συγχαρητήρια για το θάρρος σου και το κουράγιο σου, να ασχοληθείς με αυτιστικά παιδιά. Είναι μία πολύ δύσκολη ασθένεια, που ταλαιπωρεί και τους πάσχοντες αλλά και τις οικογένειές τους.
Επειδή οι περισσότερες ασθένειες είναι ψυχοσωματικές, ασφαλώς υπάρχει βάση στις πνευματιστικές τελετουργίες ως βοήθημα στην ψυχολογική υποστήριξη του ασθενή, (και στην εκδίωξη του σκιερού, εφόσον κατανοήσουμε τι σημαίνει επιστημονικά). Αυτό όμως που κατακρίνουμε είναι όταν ανίδεοι ασχολούνται δογματικά - σκοταδιστικά, και μη επιστημονικά, με θέματα ψυχικής και φυσικής υγείας.
Ένα άτομο που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με την θεραπευτική, θα πρέπει να γνωρίζει βασικές αρχές ανατομίας και ιατρικής, να ερευνήσει την επιστήμη της ψυχοπαθολογίας, και επίσης να έχει εμβαθύνει στον εσωτερισμό και την μεταφυσική.
Η βασική μου διαφωνία βρίσκεται όταν κάποιοι παρακολουθώντας μερικά μαθήματα Ρέικι, και παίρνοντας κάποιες αμφιλεγόμενες "μυήσεις", αυθυποβάλλονται επικίνδυνα πως είναι θεραπευτές, χωρίς να έχουν σπουδάσει το αντικείμενο, και όταν παπάδες αυθυποβάλλονται πως θα σώσουν έναν ασθενή, μόνο επικοινωνώντας με έναν φανταστικό χριστό. Και δεν θα αναφερόμουν με τόση ακρίβεια πάνω σε αυτές τις δύο περιπτώσεις αν δεν είχα προσωπική πείρα τι εστί Ρέικι, μια και είμαι Ρέικι Μάστερ, και δεν είχα περάσει την εμπειρία της σφοδρής αυθυποβολής του απεσταλμένου εκ' Χριστού θεραπευτή.
Ο λόγος λοιπόν που είμαι τόσο αγανακτισμένη, είναι γιατί δυστυχώς έχω πέσει αρκετές φορές θύμα στον δρόμο μου, προσπαθώντας να κερδίσω προσωπική πείρα και κατανόηση όλων αυτών των υπαρξιακών ζητημάτων και με τον δύσκολο τρόπο τελικά έμαθα να αναγνωρίζω την επικινδυνότητα κάποιων πρακτικών.
Όταν λοιπόν στην αρχή της πορείας μου στον εσωτερισμό, είχα οράματα με τον Χριστό, και περνούσα και εγώ με την σειρά μου την εμπειρία της χριστόνυμφης, είχα επισκεφτεί έναν μοναχό, φωτισμένο υποτίθεται, με Internet σελίδα, μηχανολόγο μηχανικό, δηλαδή ήταν και ακαδημαϊκά μορφωμένος. Του εμπιστεύτηκα λοιπόν τις έντονες πνευματικές μου εμπειρίες, πιστεύοντας πως ήταν ο μόνος κατάλληλος να με βοηθήσει, και μου έκανε την μέγιστη ζημιά, λέγοντάς με, πως δεν επικοινωνώ με κανέναν χριστό αλλά με τον διάβολο, με άλλα λόγια με αποκάλεσε δαιμονισμένη. Έκανα 3 μήνες να συνέλθω από την τρομάρα μου, μια και οι εμπειρίες μου ήταν πολύ δυνατές.
Πολύ αργότερα κατανόησα την όλη διαδικασία που περνούσα, ότι φυσικά είχα εγκλωβιστεί σε μία έντονη φαντασιοπληξία, που όμως μου είχε χαρίσει αφάνταστα υψηλές αποδόσεις στην μεντιουμιακή, και στην πνευματική θεραπευτική... :D
Η επιστημονική εκλογίκευση όμως της εμπειρίας μου με βοήθησε να μην τρελαθώ, να σταματήσω να ζω σε έναν φανταστικό κόσμο και να επανέλθω στην πραγματικότητα.
Δυστυχώς αυτοί οι χριστιανοί μοναχοί και ιερείς είναι πολύ επικίνδυνοι, γιατί είναι παντελώς άσχετοι το τι συμβαίνει ψυχολογικά σε ένα άτομο όταν περνάει τέτοιες εμπειρίες. Όμως πολλοί τους θεωρούν "πνευματικούς πατέρες", ενθαρρύνοντας τους να συνεχίσουν το έργο της τρομοκρατίας και ψυχολογικής διαφθοράς.
Αλλά αυτό που με πλήγωσε ιδιαίτερα είναι όταν γνώρισα, πως ενώ, οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι, είχαν τόση μεγάλη εμπειρία και κατανοήση όλων αυτών των ψυχοπαθολογικών - πνευματιστικών θεμάτων, και μέσω της εκλογίκευσης και της επιστημονικότητας προσέγγιζαν ολιστικά θέματα υγείας, καπελώθηκαν και ισοπεδώθηκαν από τυφλούς Ιουδαίους οπαδούς, που μόνο μέσω της αυθυποβολής (της πίστης) και χωρίς καμία κατανόηση και επίγνωση ιατρικών θεμάτων, διέδιδαν πως μπορούσαν να "θεραπεύσουν".
Είναι θλιβερό αν σκεφτούμε που θα βρισκόταν πολιτισμικά σήμερα, οι κοινωνίες μας, αν δεν είχε διακόψει το Ελληνικό θαύμα, ο Ιουδαϊκός σκοταδισμός.
--- Παράθεση από: SERAPIS στις Απριλίου 30, 2008, 03:51:37 ---όμως έιμαι και μάρτυρας, ατόμων θεραπευτών οι οποίοι έφυγαν, γιατί συνάντησαν και άλλα πράγματα, που πρέπων δεν είναι να επεκταθώ εδώ, όπως το φαινόμενο του σκιερού, δεν θα μπω σε ανάλυση τι είναι και πως δημιουργείται ή από τι έλκεται, έτσι επηρεασμένοι οι άνθρωποι από κάθε τι που δεν μπορούν να κατανοήσουν προς το παρών, γιατί στο μέλλον η επιστήμη θα τα αποκαλύψει όλα και θα τα φωτίσει, το ονομάζουν αυθαίρετα κακό και κατεπέκταση δαιμονικό, χωρίς να μπορούν να κατανοήσουν ότι πηγάζει από τους ίδιους και αποκτά μορφή μέσα από τις δικές τους μορφές έλλειψης φωτός.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αδελφέ μου, θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν μπορούσες να μας αναλύσεις την παραπάνω εμπειρία σου, και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, να συζητήσουμε και να κατανοήσουμε όσο μπορούμε, το παραπάνω "μεταφυσικό" φαινόμενο.
suida:
ΕΙΝΑΙ... π α ρ α πολυ κ ο π ι α σ τ ι κ ο ...!!!
Να Β ρ ε θ ε ι Ανθρωπος Κ Α Θ Α Ρ Ο Σ απο Π ρ ο κ α τ α λ η ψ ε ι ς...
Δ ε ι σ ι δ α ι μ ο ν ι ε ς ....Ν ο η τ ι κ ε ς Α σ τ ο χ ι ε ς ....και...
Ε Π Ι Λ Η Π Τ Ι Κ Ε Σ Κ Ρ Ι Σ Ε Ι Σ....
Α Υ Τ Ο , γιατι.... Ο λ α τα Ο Ι Κ Ο Γ Ε Ν Ε Ι Α Κ Α "Ψ Υ Χ Ι Κ Α " ε ρ γ α σ τ η ρ ι α Ε Ι Ν Α Ι ....
Φ Ω Λ Ι Ε Σ ....οπου εκκολαπτονται τα "Π Α Θ Η "....χ ω ρ ι ς να το Θ Ε Λ Ο Υ Ν ...
Ε ξ α ι τ ι α ς... της Α π ε ι ρ ι α ς και της Α δ υ ν α μ ι α ς ....
Ε Τ Σ Ι , για την 'Χ Α Ρ Η" της Κ ι ν η σ η ς ....Πολλοι , τεινουν να Δ Ε Ι Χ Ν Ο Υ Ν Θ Ε Ο Φ Ι Λ Ε Ι Σ....!!
Α Π Ο Δ Ι Δ Ο Ν Τ Α Σ... ολες τις Π Ρ Α Ξ Ε Ι Σ ... ΣΤΟ Α Ο Ρ Α Τ Ο ....με τ ο ν εξης τροπο...
Μ ε τ α μ φ ι ε ζ ο υ ν ...ΟΛΑ τα Α π ο ρ ρ ι μ α τ α του Ν Ο Υ τους σε ....
'ο ρ α μ α τ α ' ...Γ Ν Ω Σ Η Σ και Π Ρ Ο Φ Η Τ Ε Ι Α Σ....??/!!
Η Σ Υ Μ Π Ε Ρ Ι Φ Ο Ρ Α .... α υ τ η ειναι "Χ Ρ Η Σ Ι Μ Η " σε ολους Α Υ Τ Ο Υ Σ... ως "κ α υ σ ι μ ο "...στην
Α Υ Τ Ο Κ Ι Ν Η Σ Η ΤΟΥΣ....!!!
Μ Ε Σ Α , απο Α Υ Τ Η ... την "Ψ Υ Χ Ο Π Α Θ Ο Γ Ε Ν Ν Ε Τ Ι Κ Η " Σωματικη Ε κ φ ρ α σ τ ι κ ο τ η τ α ....Α ν α τ ε λ ε ι ...
Ο ΚΥΚΛΟΣ... του Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Σ Μ Ο Υ .. ΝΑ α ν α χ α ι τ ι σ ε ι και ΝΑ α ν α γ κ α σ ε ι ...
Προς το Σ υ μ φ ε ρ ο ν ...το Α κ ο λ α σ τ ο , ΣΑΝ Χ Α Λ Ι Ν Α Ρ Ι ...!!
ΤΟ Σ υ μ φ ε ρ ο ν ...με την Δ υ ν α μ η της Λ ο γ ι κ η ς.. Ε π ι σ τ ρ ε φ ε ι στην Α Ι Τ Ι Α των Π Ρ Α Ξ Ε Ω Ν ...
ως Α π ο δ ε ι κ τ ι κ η της Θ υ μ η σ η ς , για να Ξ Ε Χ Ω Ρ Ι Σ Ε Ι την Α νυποκρισια απο την
Α Λ Η Θ Ε Ι Α .....και
την Υπεροψια... απο την Επιτυχια ...Ωστε να Π ε ρ ι β λ η θ ε ι τον Μανδυα της
Φ Ι Λ Ο Σ Ο Φ Ι Κ Η Σ Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ ....
ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ... ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ο Υ Σ ....!!
Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι , η Φ ι λ ο σ ο φ ι κ η Επαγγελια του Ε σ ω τ ε ρ ι κ ο υ Κ ε ν τ ρ ο υ ... προς την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ...
Ε Ι Ν Α Ι.... η Σ Υ Μ Π Α Ρ Α Σ Τ Α Σ Η ....
Σ Υ Μ Π Α Ρ Α Σ Τ Α Σ Η ..... ανευ Υπολογισμου των Κοπων η Μοχθων προς Α Υ Τ Ο Υ Σ που Χ ρ ι ζ ο υ ν ....
Α Ν Α Γ Κ Η Σ ......
Η Κ Α Λ Υ Ψ Η της Α Ν Α Γ Κ Η Σ δεν Ε ρ χ ε τ α ι απο την Παρατηρουμενη Πειραματολογια της "Ι Α Τ Ρ Ι Κ Η Σ "...
Α Λ Λ Α απο την Α Υ Τ Ο Π Α Ρ Α Τ Η Ρ Ο Υ Μ Ε Ν Η Εσωτερικη "Δ Ι Α Θ Ε Σ Η " της
Ε Κ Φ Ρ Α Σ Η Σ του Α Ο Ρ Α Τ Ο Υ ......ΜΕΣΩ ΤΗς "Ι Δ Ι Ο Τ Η Τ Α Σ " του
κ α θ " ε ν ο ς απο Ε μ α ς .....
ΓΙΑ"ΥΤΟ..,η Α π ρ ε π ε ι α και η Α ν τ ι θ ε τ η προς τις "Α Ρ Χ Ε Σ " ΤΟΥ Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Σ Μ Ο Υ ...κ α λ υ ψ η των
Δ ι α φ ο ρ ω ν Α ν α γ κ ω ν .... μεσα απο την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ παρεχει...
η Ο Μ Ι Λ Ι Α .....π λ η ρ ω ν ε τ α ι ....Α ν α λ ο γ α ...
Η α υ τ ο π α ρ α τ η ρ η σ η .... Φ ω τ ι ζ ε ι τον Δρομο της επιστροφης... χωρις να περιφρονει την Δ Υ Ν Α Μ Η
του Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Ο Ν Τ Ο Σ ....και Ξεχωριζει πολλες Φορες τις Ο ψ ε ι ς των
Ο Ν Ε Ι Ρ Ω Ν ...που Οδηγουν στην Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α ....
Rose:
--- Παράθεση από: suida στις Απριλίου 30, 2008, 19:43:53 --- ΕΙΝΑΙ... π α ρ α πολυ κ ο π ι α σ τ ι κ ο ...!!!
Να Β ρ ε θ ε ι Ανθρωπος Κ Α Θ Α Ρ Ο Σ απο Π ρ ο κ α τ α λ η ψ ε ι ς...
Δ ε ι σ ι δ α ι μ ο ν ι ε ς ....Ν ο η τ ι κ ε ς Α σ τ ο χ ι ε ς
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ μαζί σου αδελφέ μου. Ο Δρόμος της Σοφίας και της Κατανόησης είναι ένας πολύ κοπιαστικός δρόμος, που χρήζει μία συνεχόμενη αναπροσαρμογή των πεποιθήσεων μας σε νέα δεδομένα, που συναντάμε στον δρόμο μας.
Αυτή είναι η οδός της Γνώσης, σε αντιδιαστολή με την οδό της Πίστης. Ο δρόμος της Πίστης, είναι ο εύκολος αλλά δημιουργεί επικίνδυνους "μωρούς", ο δρόμος της Γνώσης είναι ο δύσκολος αλλα δημιουργεί χρήσιμους "σοφούς".
Οι αξίες και οι αρχές του Χριστιανισμού και του Αρχαιοελληνισμού είναι ακόμα πολύ μπερδεμένες μέσα στην Ελληνική κοινωνία και δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε ξεκάθαρα τα δύο ρεύματα. Είναι ένα επίπονο έργο, που προσπαθούμε να πετύχουμε, που όμως το αποτέλεσμα του, εγγυάται την πνευματική ολοκλήρωση και ελευθερία στους συμπολίτες μας, και κατ' επέκταση σε όλη την ανθρωπότητα.
Η ορθή και ολοκληρωμένη θεραπευτική όπως τονίσαμε και παραπάνω θεραπεύει και σώμα και πνεύμα. Στην Αρχαία Ελλάδα, π.χ. κατείχαν γνώσεις ιατρικής αλλά και είχαν τις κατάλληλες τελετουργίες ακόμα και εξορκισμούς, που χρησιμοποιούσαν σε πολύ ειδικές περιπτώσεις. Είχαν όμως την ωριμότητα και την επίγνωση να ξεχωρίζουν την διαφορά.
Από τις 100 περιπτώσεις που εμφανίζουν συμπτώματα "δαιμονισμένου", οι 99 είναι ψυχοπαθολογικής αιτίας και ίσως η μία να έχει μεταφυσικές διαστάσεις, και αίτια κατάληψης. Δεν κάνουμε εξορκισμούς σε κάθε επιληπτικό, αυτιστικό, σχιζοφρενή, ψυχωτικό, κτλ. χωρίς να γνωρίζουμε, χωρίς να έχουμε την γνώση, χωρίς να έχει γίνει σωστή διάγνωση της αιτίας που προκάλεσε την ασθένεια.
Φυσικά η σωστή διάγνωση είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, και ακόμα και η κλασική ιατρική, και ψυχολογία σε πολλές περιπτώσεις αποτυγχαίνει, στο να επιληφθεί ουσιαστικά και πετυχημένα μία δύσκολη περίπτωση που δεν έχει καταλήξει για τον ορθό τρόπο προσέγγισης της.
Χθες, ίσως όχι τόσο συμτπωματικά, έτυχε να δω έναν εξορκισμό που με συγκλόνισε. Στην εκπομπή του Λιακό, αν και δεν παρακολουθώ, αυτές τις ψυχωτικές ανοησίες, προωθούσε τις γνωστές παγκόσμιες συνομοσιολογίες, και έδινε σαν επιβεβαίωση έναν μαγνητοφονημένο εξορκισμό.
Μου έκανε εντύπωση όταν σε κάποιο σημείο ο υποτίθεται "δαιμονισμένος" είπε στο παπά, που του διάβαζε διάφορες ανοησίες... "σταμάτα επιτέλους, με παλάβωσες ρε".
Είναι πραγματικά πολύ κρίμα να συνεχίζονται αυτές οι αρρωστημένες πρακτικές στην σημερινή μας Ελλάδα. Και σε αυτό ευθύνεται φυσικά ο σκοταδισμός και ο φανατικός θρησκευτικός δογματισμός, που απαγόρευε την επιστήμη και την ιατρική για τόσους αιώνες, έκαψε πολύτιμα συνγράμματα των προγόνων μας, που είχαν καταθέσει πολύ αξιόλογες ιατρικές επιστημονικές έρευνες, με αποτέλεσμα να πάμε πολιτισμικά πίσω, και να προσπαθούμε από την αρχή να ανακαλύψουμε τον τροχό.
Στο θέμα, "Ψυχολογία και εσωτερισμός->Δαίμονες και δαιμόνια", έχω καταθέσει μία ολιστική άποψη το τι είναι δαίμονας, και επιστημονικά αλλά και πνευματικά. Δεν αρνούμαστε την ύπαρξη δαιμόνων, αλλά χρειάζεται να γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι. Είναι μία κατανόηση που έρχεται ως αποτέλεσμα της αντίληψης τι εστί ανθρώπινος ψυχισμός.
Η διαφορά μας από τις μηχανές, τους υπολογιστές, είναι πως δεν είμαστε μόνο ρουτίνες και συμπεριφορικά προγράμματα, αλλά κατέχουμε μέσα μας και το θείο κομμάτι, τον δημιουργό, τον προγραμματιστή.
Ο άνθρωπος όμως επειδή είναι και ψυχή και ύλη, μπορεί να προσβληθεί από ασθένειες και στο υλικό και στο αστρικό του σώμα. Οι αστρικές ασθένειες είναι οι λεγόμενοι "δαιμονισμοί". Μπορεί να είναι απλά ενδογενή πάθη, που αναπτύχθηκαν στον ψυχισμό μας, μέσω ακραίων και παράλογων ιδεών και πεποιθήσεων, μπορεί όμως να είναι και εξωτερικά συμπεριφορικά ψυχικά προγράμματα που συγκολήθηκαν πάνω στον ψυχισμό μας, π.χ. καταλήψεις.
Όταν όμως έχουμε την επίγνωση, την Γνώση, τι πραγματικά είναι, μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε και να τα χειριστούμε ανάλογα. Αυτήν την γνώση όμως δεν την κατέχουν οι λεγόμενοι "πνευματικοί πατέρες" της εκκλησίας, που θεωρούν, παπαγαλίζοντας κάποια κείμενα, σε οποιαδήποτε ψυχωτική περίπτωση θα "σώσουν" τον ασθενή.
Για να θεωρηθεί μία περίπτωση, προϊόν κατάληψης, θα πρέπει να έχουμε εξαντλήσει όλες τις άλλες περιπτώσεις θεραπείας, βάση κλασικής ιατρικής, και ψυχοθεραπείας, και εφόσον αποτύχουν οι άλλες προσεγγίσεις να εξετάσουμε την περίπτωση που ο ασθενής θα χρειαστεί ψυχική πλέον επέμβαση. Αυτές οι περιτπώσεις "κατάληψης" είναι πολύ σπάνιες, αν και όντως υπάρχουν, αλλά συνήθως μία απλή τελετουργία υποβολής θετικών ενεργειών (σκέψεων και συναισθημάτων), ενεργοποιεί και επιταχύνει την θεραπεία.
Το ψυχικό τραύμα σε έναν αυτιστικό ή επιληπτικό, που θα δημιουργηθεί από έναν παπατζήδικο εξορκισμό, είναι ανεπανάληπτο. Όχι μόνο επιφορτίζεται από επιπλέον δεισιδαιμονίες και φοβίες, αλλά βιώνει την κοινωνική απόριψη και αποκλεισμό. Φυσικά οι "σωτήρες εξορκιστές" μας στην προκυμένη περίπτωση δεν γνωρίζουν πως η επιληψία και ο αυτισμός, είναι φαινόμενο ψυχοπαθολογίας, εγκεφαλικής δυσλειτουργίας και όχι κατάληψης.
Δυστυχώς δεν απομένει άλλη οδός από συνεχόμενες καταγγελίες, μέχρι να σταματήσει το φαινόμενο των παράνομων θρησκευτικών εξορκισμών. Έχει καθήκον η κοινωνία μας να προστατεύει αθώα παιδιά, ακόμα και αντίθετα στην θέληση των γονιών τους. Οι Γιαχωβάδες πχ. δεν δέχονται την μετάγγιση αίματος. Όμως σε αυτήν την περίπτωση επεμβαίνει το κράτος και την επιβάλλει αν το παιδί τους χρήζει τέτοιας ανάγκης. Με ανάλογο τρόπο θα πρέπει να επεμβαίνει η κρατική πρόνοια σε περιπτώσεις εξορκισμών παιδιών που υποφέρουν από ψυχώσεις ή εγκεφαλικές δυσλειτουργίες.
Rose:
Παρεμπιπτόντως παρατήρησα ότι οι εμφανίσεις σελίδων του φόρουμ μας, για τον Απρίλιο, σταμάτησαν χθες στο 9666. Λέτε να σημαίνει κάτι? :D
Καλό μήνα και καλή πρωτομαγιά σε όλους!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση