'Αρθρα Εσωτερισμού > Ροδοσταυρισμός
Αρχαιοι Ροδοσταυροι
ΣΕΡΑΠΙΣ:
Από αρχεία, επισυνάπτω, φωτογραφία χαρακτικού, σουμερίων που αναπαριστά τον Αχούρα Μάζντα, θεός του καλού, φέρων το ρόδινο σταυρό στο στήθος.
Trithemius:
Εγώ γιατί δεν μπορώ να διακρίνω το ρόδο μέσα στον σταυρό; Φαίνεται κάτι σαν κύκλος κι όχι ρόδο... ::)
Rose:
--- Παράθεση από: Trithemius στις Απριλίου 13, 2008, 10:17:06 ---Εγώ γιατί δεν μπορώ να διακρίνω το ρόδο μέσα στον σταυρό; Φαίνεται κάτι σαν κύκλος κι όχι ρόδο... ::)
--- Τέλος παράθεσης ---
Σε πολλές αρχαίες και σύγχρονες απεικονίσεις, το ρόδο παρουσιάζεται σαν κύκλος μέσα στον σταυρό... Και στην Αρχαία Ελλάδα έχουμε πολλές απεικονίσεις αυτού το συμβόλου, όπου το ρόδο αφιερώνονταν στην Θεά Αφροδίτη.
Το Ροδοσταυρικό σύμβολο είναι ένα πολύ αρχαίο σύμβολο, και το βρίσκουμε σε διάφορες παραδόσεις. Αναφερόταν ως σταυρός στο επίπεδο της ύλης, στα τέσσερα στοιχεία (γη, νερό, αέρας, φωτιά), και στο ρόδο, το συναίσθημα, την δύναμη, τον αιθέρα, την πεμπτουσία που γεννιέται μέσα στον άνθρωπο, που τείνει προς μία πνευματικότητα.
Αργότερα συνδέθηκε το Ροδοσταυρικό σύμβολο, με τον Εσωτερικό Χριστιανισμό, και με την σταύρωση του Ιησού, μέσα από μία αλληγορία. Έτσι συναντάμε τον σταυρό, όχι ως ισοσκελή σταυρό, σύμφωνα με το παγανιστικό - πανθεϊστικό κίνημα, αλλά μοιάζει με τον σταυρό της σταύρωσης, και το ρόδο αναφέρεται στον Ιησού.
Έτσι τα περισσότερα σύγχρονα Ροδοσταυρικά τάγματα παρουσιάζονται ως ένα μιξάρισμα, ανάμεσα στον αρχαίο ευρωπαϊκό πανθεϊσμό, και στον ιουδαϊκό μονοθεϊσμό. Ενώ αναφέρουν πως ο Ροδοσταυρισμός είναι πανθεϊστικός, τα σύγχρονα ροδοσταυρικά τάγματα, συνδέουν τον Ροδοσταυρισμό, με τον Χριστιανισμό, και ακόμα πιο ακραία, όπως η εταιρεία Amorc, συνδέει τον Ροδοσταυρισμό με την Αίγυπτο.
Δυστυχώς, όταν χάνεται μία αρχαία γνώση, στην αυθεντική της μορφή, πολλές νέες σχολές σκέψεις που παρουσιάζονται ως σύγχρονα μυητικά τάγματα, παρουσιάζουν αλλοιωμένη την πραγματικότητα της ιστορικότητας ενός κινήματος διαφωτισμού, καθώς και των αρχών του, και έτσι ίσως συμμετέχουν περισσότερο στον σκοταδισμό, και στην παραποίηση της αλήθειας παρά στον διαφωτισμό, και στην σωστή ενημέρωση των συνανθρώπων μας.
Αδελφέ Serapis, ευχαριστούμε για τις πολύτιμες καταθέσεις σου, που επιβεβαιώνουν πως το ροδοσταυρικό σύμβολο, είναι ένα πολύ πιο αρχαίο σύμβολο, από πιο σύγχρονες παραδόσεις όπως ο χριστιανισμός, με τον οποίο, παράτυπα είχαν συνδέσει το ροδοσταυρικό κίνημα. :)
Trithemius:
Ομολογώ πως πρώτη φορά βρίσκω συσχετισμό του κύκλου ως ρόδο μέσα σε σταυρό, ούτε έχω βρει κάποια τέτοια απεικόνηση αλλού. Όντως αξίζει περισσότερης έρευνας. Επίσης, θα ήθελα αν έχετε κι άλλες τέτοιες συσχετιστικές απεικονίσεις (σταυρός με κύκλο στο εσωτερικό του), να τις παραθέσετε γιατί έχουν άμεση σχέση με το θέμα και την "πορεία" του συμβόλου ανά τους αιώνες και αποτελούν χρήσιμες πληροφορίες για όλους μας :)
ΣΕΡΑΠΙΣ:
Πολύ σωστή τοποθέτηση Rose777. Αισθάνομε ικανοποίηση ιδιαίτερα, διότι διακρίνω το βάθος των γνωσεών σου, ευδοκιμούν όλα αυτά που συνέβησαν, χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω κανενός άλλου.
Μόνο μία σημείωση, συνδέθηκε με το Χριστιανισμό, όπως και με τον Ζωροαστρισμό τότε π.χ. η foto για να διασωθεί ή αλληθινή γνώση του Σύμπαντος κόσμου, υπό του πέπλου της σιωπής και των αλληγοριών, όπως πιθανών να συμβεί και στο μέλλον, η αλλαγή και μεταμόρφωση.
FIAT LUX
Σύντομα θα σας έχω και foto του Ρόδινου Σταυρού από το Μυητικό χώρο της Ελευσίνας.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση