'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα > Μαρτινισμός

ΜΑΡΤΙΝΙΣΜΟΣ: Παρουσίαση και κριτική

<< < (3/6) > >>

ΣΕΡΑΠΙΣ:
Επίκληση του Θεού

Ω Αιώνιε, άρρητε και άγιε Πάτερ (η μάνα πάει βόλτα) του παντός· Συ ο οποίος θεωρείς και εναγκαλίζεσαι τα πάντα· εισάκουσόν την προσευχή του υπηρέτη Σου (λες και δεν ξέρει ο αιώνιος, εμεις θα τον κατευθύνουμαι  :D), γονυπετούς ενώπιόν Σου ( και μη χειρότερα, το άφθαρτον το τέλειο ζητάει γονιπετίες)· επίτρεψόν μου την συγκέντρωση (ναι επετρεψέ μου και εμένα να γίνω στη θέση σου  ;D) , την θέρμη και την ειλικρίνεια των συναισθημάτων τα οποία Σου απευθύνω (αφού δουλεύουμε τους άλλους μπορούμε να δουλέψουμε και το θείο)
Έσο ευμενής, ω…, προς εμέ και προς όλους εκείνους και εκείνες χάριν των οποίων Σε επικαλούμαι (αναφέρονται τα ονόματα) (ότι νάναι ???) , καθώς και προς όλους τους αδελφούς μου στο Τάγμα, προς τους γονείς μου, τους φίλους μου, τους εχθρούς μου· έσο ευμενής προς όλους τους ζώντας και τους τεθνεώτας και προς όλα τα δημιουργήματά Σου. (κουμπάρους, θείους, ξαδέλφια, γείτονες, την απέναντι που είναι γυναικάρα, τον απέναντι που είναι παιδαράς, τον περιπτερά, τον πρωθυπουργό, την αντιπολίτευση κλπ όλο το σόι  :-X)
Εισάκουσόν με, (γιατί είσαι και κουφός, ακούς όλους τους άλλους και εμένα με έχεις.....) ω…, και επιδαψίλευσόν μου την χάρη να Σε επικαλούμαι αποτελεσματικώς (όποτε γουστάρω εγώ   8) ). Εγκαταλείπω τον εαυτό μου στην ιερά φύλαξή Σου (γιατί νόμιζες ότι είσαι εκτός?)·(εισάκουσε με γιατί θα παρατήσω και τον εαυτό μου, απειλή  :o  ;)  ελέησον με (στείλε ένα τσέκ  :D) . Γενηθήτω το Θέλημά Σου (κατά τα άλλα εγώ θα σου πω ό θείο ών τι πρέπει να κάνεις  ::) ;D.)
Αμήν. (από το άμμων Ρα).
Αυτά αποτυπώνονται ψυχομετρικά σε αυτή την προσευχή, Κύριε ελέησον, δηλαδή μυαλό μου κρατήσου, γιατί έχουμε ξεφύγει.

Λυπάμαι αλλά αυτά ήταν τα εσωτερικά κίνητρα.

Για να μην περιγράψω εσωτερικά τι συμβαίνει ή τι συνέβαινε στον ψυχισμό του σε αυτόν που έκανε τέτοια επίκληση, σε αυτό το ών δηλαδή :-X

Όσο αφορά τα βιβλία κυκλοφόρησαν και στην Ελλάδα το ένα είχε τις σφραγίδες και το άλλο τις επικλήσεις.

Rose:
Αγαπητέ/ή Rosa Alba,

ευχαριστούμε που μας παρέθεσες δημόσια τα παραπάνω κείμενα.  Συμφωνώντας με τον Αδελφό Serapis, δυστυχώς πολλά από αυτά τα κείμενα δηλώνουν μία αποκρουστική υποτέλεια, και λάδωμα σε ένα ανώτερο Ον, για να μας κάνει τα θελήματά μας... η οποία συμπεριφορά είναι καθαρή ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΕΙΑ... Για αυτό τον λόγο έχουμε καταγγείλει ότι οι χριστιανοί κληρικοί ή μοναχοί εκφράζονται ως Μαύροι Μάγοι...

Συμφωνώντας μαζί σου, σίγουρα τα παραπάνω κείμενα, έχουν επηρεαστεί από τον Ιουδαιοχριστιανικό δουλοπρεπισμό, αλλά ας μην ξεχνάμε, πως συναντάμε συνεχώς κείμενα ανάμικτα σε όλες αυτές τις σχολές... δηλαδή που δηλώνουν και το Ελληνιστικό Ελεύθερο πνεύμα και την Ιουδαϊκή δουλοπρέπεια είτε μέσω του καθαρού Εβραϊσμού είτε μέσω της Σέκτας του Χριστιανισμού.

Αυτό είναι το πρόβλημα που επισημαίνουμε και χρειάζεται ξεκαθάρισμα.  Διότι με την δουλοπρέπεια που παροτρύνει και ο σύγχρονος Μαρτινισμός, αναφέροντας τον μαθητή ως ΙΚΕΤΗ, όχι μόνο δεν θα καταφέρει να γίνει ένας αυτοκυρίαρχος Μάγος, αλλά θα παλεύει αιώνια με εσωτερικά δαιμόνια, που δεν είναι τίποτα άλλο κυρίως από τις Φαντασιώσεις του γεννημένες από τα διάφορα πάθη του...

Ο Χριστιανισμός είναι παντελώς ακατάλληλος για την εξάσκηση της Μαγείας και την πάταξη των Δαιμόνων... Είναι παντελώς τυφλός, αφελής, και έχοντας μόνο εργαλείο την προσευχή και όχι την ΓΝΩΣΗ, αποτυγχάνει παταγωδώς στην επίτευξη του Θείου Εργου.

Σε αντίθεση η πρακτική του Μυστικισμού και του Αποκρυφισμού, είχε επιτυχία στην Αρχαία Ελλάδα, διότι σημαία τους πάντα ήταν η Γνώση και η Κατανόηση όλων αυτών των φαινομένων, που κατάφερναν να ερμηνεύσουν και να τα θέσουν ως Επιστήμη για τους μεταγενέστερους.

Ο 'Ελληνας μυστικιστής δεν αισθάνεται υπόδουλος σε ένα θείο Πνεύμα, αλλά αισθάνεται κομμάτι του θείου Πνεύματος.  Φράσεις όπως ο Θεός και ο Χριστός είναι μέσα μας, είναι Πανθεϊστικές και όχι Μονοθεϊστικές.

Αυτός είναι ο λόγος που επιμένουμε, όχι δογματικά, αλλά τεκμηριωμένα, να στραφούν επιτέλους οι 'Ελληνες εσωτεριστές, προς τον Ελληνισμό και να πατάξουν τις χριστιανικές ιδεολογίες αν θέλουν να εξασκούν αυθεντικό εσωτερισμό και όχι να συνεχίζουν να βρίσκονται υπόδουλοι σε μία ανανεωμένη έκδοση χριστιανικής θρησκείας.

Υπάρχουν λοιπόν βασικές διαφορές μεταξύ της Αρχαίας Ελληνικής νοοτροπίας και της Αρχαίας Ιουδαϊκής νοοτροπίας, των οποίων στοιχεία βρίσκουμε ακόμα σε όλες τις σύγχρονες Μυητικές Εσωτερικές σχολές, εκτός της ΑΜΡΑ όπως ορθά επισήμανες, που είναι καθαρά Πανθεϊστική, και δεν διακατάχεται παντελώς από ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΗ και εξευτελιστικά στοιχεία, που με τίποτα δεν μπορούν να μυήσουν έναν άνθρωπο, να φτάσει ούτε στην Χρίστωση, ούτε στην Θέωση, μια και σύμφωνα με τις Ιουδαιοχριστιανικές αντιλήψεις, το να γίνεις Χριστός, ή Θεός είναι Ιεροσυλία...

Στην Αρχαία Ελληνική Μυητική μας Παράδοση όμως, το να γίνει κάποιος Χριστός, ή να λάβει την Μύηση του Χριστού, ήταν μέρος μιας διαδικασίας, Πνευματικής Ενηλικίωσης του ατόμου, και ήταν κάτι παντελώς προσιτό, και όχι απρόσιτο, όπως τέθηκε μέσω της Ιουδαϊκής δουλοποιούς νοοτροπίας...

Δεν έχουν έννοια τα Εσωτερικά Μυστήρια να είναι Χριστιανικά, διότι η Εσωτερική Μύηση Ελευθερώνει, ενώ ο Χριστιανισμός δημιουργεί έναν ψεύτικο εικονικό παράδεισο, και εγκλοβίζει την Ανθρώπινη διάνοια, θέτοντας την ως ανίκανη να σκεφτεί και μωρή... όπως χαίρονται να διατυμπανίζουν οι χριστιανόπληπτοι... θεωρώντας το επίτευγμα...  :D

Η Χρίστωση και η Θεώση, είναι βαθμίδες της Αυθεντικής Μυητικής Διαδικασίας, όπου ο μαθητεύομενος γίνεται, ΕΝΑ με το Χριστικό Πνεύμα, και ΕΝΑ με το Θείο Πνεύμα.  Αυτή είναι η αυθεντική μυητική οδός, που καθιστά τον 'Ανθρωπο Πνευματικά Ελεύθερο και τον θέτει πίσω στον Παράδεισο.

Ο Ιουδαιοχριστιανισμός ΦΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, και όλοι γίνονται όπως έχουμε αναφέρει ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΙ, (σε ένα αλλοιωμένο και υποκριτικό πρότυπο χριστού), και όχι Αυθεντικοί Χριστοί - 'Ηρωες.

Ο Ιουδαιοχριστιανισμός είναι μία νοοτροπία παντελώς ακατάλληλη στον εσωτερισμό, και είναι πολύ σημαντικό, να ξεκαθαριστεί αυτό, και να παταχθεί ο Χριστιανισμός από τις εσωτερικές σχολές διότι, όσο λατρεύονται και προσκυνούνται ψευδά είδωλα, ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ, ο άνθρωπος δεν θα αποκτήσει την Πνευματική του Ελευθερία, και επομένως δεν θα αποκτήσει ΠΟΤΕ τον Πνευματικό του Παράδεισο.

Μας είπαν ψέματα... (με σκοπιμότητα)

Ας χρησιμοποιήσουμε την λογική μας και την Ελληνική μας σκέψη, για να φέρουμε μία υγιή λύση στον σημερινό εκπεσόντα Εσωτερισμό, καταστώντας και πάλι Υγιή και Αυθεντικά τα Εσωτερικά Μυστήρια.

Rose:

--- Παράθεση από: SERAPIS στις Δεκεμβρίου 22, 2008, 07:10:11 ---Επίκληση του Θεού
την θέρμη και την ειλικρίνεια των συναισθημάτων τα οποία Σου απευθύνω (αφού δουλεύουμε τους άλλους μπορούμε να δουλέψουμε και το θείο)
--- Τέλος παράθεσης ---

'Ετσι ακριβώς...   :D :D :D

Rose:
Παραθέτουμε ένα κομμάτι από το τυπικό της ΑΜΡΑ, όπου τελείται επίκληση προς το Θείο, έτσι ώστε να φανεί η διαφορά, μεταξύ Πανθεϊσμού και Μονοθεϊσμού.

"Δυνάμεις εσωτερικές, υμνείτε το Εν και το Παν. Υμνείστε με το θέλημά μου όλες οι δυνάμεις μου. Γνώση Αγία, φωτισθείς από Σέ, με Σένα χαίρεται ο νους υμνώντας το νοητό φως.  Όλες οι δυνάμεις μου υμνήστε μαζί μου. Εγκράτεια και συ Δικαιοσύνη, υμνήστε μεθ’ εμού για το αγαθό και το δίκαιο.  Ημετέρα Ελεημοσύνη, ύμνησε μαζί μου το Παν. Άδατε, αλήθεια την αλήθεια, αγαθό το αγαθό. Ζωή και φώς, από εσάς προς εσάς απευθύνεται η ευλογία. Ευχαριστώ το Παν, την ενέργεια των δυνάμεων, ευχαριστώ το Ον, την δύναμη των ενεργειών."

Trithemius:
Από τις λίγες γνώσεις που έχω, θέλω να σημειώσω τα εξής σχετικά με το ανωτέρω χωρίο που μας παρέθεσε η φίλη Rose:

Το χωρίο αυτό που αποτελεί και μέρος του τυπικού της ΑΜΡΑ, προέρχεται αν δεν κάνω λάθος από τα Ερμητικά Κείμενα και συγκεκριμένα από τη Μυστική Υμνωδία (επί του όρους απόκρυφη ομιλία, Λόγος ΙΓ').

Αναλύσεις επί των Ερμητικών Κειμένων, τα έχουν χαρακτηρίσει ξεκάθαρα ως κείμενα που περιέχουν διδαχές πανενθεϊσμού και μονιστικού πολυθεϊσμού, καθώς στα Ερμητικά Κείμενα θα συναντήσουμε πληροφορίες περί του Ενός, της Αρχής, της μoναδικής Αιτίας εκ της οποίας δημιουργήθηκαν τα πάντα και ταυτόχρονα υπάρχουν αναφορές σε υπερβατικά όντα, αναχωρήσαντες δασκάλους, θεούς, αγγέλους, στοιχειακά κλπ., στοιχεία που απουσιάζουν από μία πανθεϊστική κοσμοθέαση.

Δεν θέλω να περιπλέκω περισσότερο τα πράγματα αλλά ταυτόχρονα νομίζω Rose πως πρέπει να αναλυθεί περισσότερο η κοσμοαντίληψη στην οποία αναφέρεσαι.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση