Σχόλια > Θρησκεία και Κοινωνία
Η πνευματική χειραγώγηση της Εκκλησίας
nikos:
--- Παράθεση ---Αν προσεγγίσουμε αλληγορικά τον Χριστιανισμό, μπορούμε να λάβουμε αρκετή σοφία, ως μυθολογία, μια και αναφέρεται στον βασικό πυρήνα δημιουργίας πολλών προηγούμενων αρχαίων θρησκειών, ειδάλλως, για μένα, και μέσα από αρκετή προσωπική εμπειρία, αποτελεί επικινδυνότητα για την ψυχική υγεία κάθε ατόμου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πως μπορούμε να προσεγγίσουμε τον Χριστιανισμό ως μυθολογία όμως ; Πως δικαιολογούνται τα βασανιστήρια π.χ των μαρτύρων της εκκλησίας με βάση την μυθολογία ; Δηλαδή, υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι βασανίστηκαν και πέθαναν για τον Χριστιανισμό. Αυτό νομίζω δεν μπορεί να το αρνηθεί κανένας. Συνεπώς, αν ο Χριστιανισμός είναι μυθολογία, πως εξηγούνται αυτοί οι θάνατοι ;
Rose:
--- Παράθεση από: nikos στις Φεβρουαρίου 11, 2008, 09:37:22 ---Πως μπορούμε να προσεγγίσουμε τον Χριστιανισμό ως μυθολογία όμως ; Πως δικαιολογούνται τα βασανιστήρια π.χ των μαρτύρων της εκκλησίας με βάση την μυθολογία ; Δηλαδή, υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι βασανίστηκαν και πέθαναν για τον Χριστιανισμό. Αυτό νομίζω δεν μπορεί να το αρνηθεί κανένας. Συνεπώς, αν ο Χριστιανισμός είναι μυθολογία, πως εξηγούνται αυτοί οι θάνατοι;
--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι λυπηρό, πως δεν ερευνούμε στην ζωή μας. Δεχόμαστε ότι μας σερβίρουν χωρίς να το κρίνουμε. Όπως έχω αναφέρει παραπάνω, τα εγκλήματα των Χριστιανών, είναι ήδη κατεγραμένα πχ σε βιβλία όπως το "Μία ιστορία αγάπης" - Ρασιάς, και είναι αφάνταστα πολλά. Μέχρι το 1300μχ κυνηγούσαν και σκότωναν τους αλλόθρησκους στην χώρα μας. Μπορείς σε παρακαλώ αγαπητέ Νίκο να μας φέρεις "ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ" πότε και που βασανίστηκαν Χριστιανοί και από ποιούς? Τότε μπορούμε να συνεχίσουμε την συζητήση μας.
Για όσους δεν το έχουν υπόψη τους όπως και στην Αρχαία Ελλάδα, έτσι και στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία υπήρχε ανεξιθρησκεία. 'Αρα από ποιους κυνηγήθηκαν οι Χριστιανοί, λόγω του θρησκεύματός τους?
nikos:
--- Παράθεση ---Μπορείς σε παρακαλώ αγαπητέ Νίκο να μας φέρεις "ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ" πότε και που βασανίστηκαν Χριστιανοί και από ποιούς? Τότε μπορούμε να συνεχίσουμε την συζητήση μας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Rose_777, συγνώμη, δεν ήθελα να σε εκνευρίσω. Δηλαδή, αν δεν σου φέρω ντοκουμέντα, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να συζητάμε ;
Αν κατάλαβα καλά, εσύ αρνείσαι πως κάποιοι άνθρωποι βασανίστηκαν και πέθαναν για τον Χριστιανισμό και παραδέχεσαι μόνο τα εγκλήματα που έκαναν οι Χριστιανοί σε κάποιους άλλους, σωστά κατάλαβα ;
Συμφωνώ, με αυτό που είπες : "η αμορφωσιά και η ασχετοσύνη μας είναι απαράδεχτη". Συμφωνώ απολύτως ...
Rose:
--- Παράθεση από: nikos στις Φεβρουαρίου 11, 2008, 09:51:36 ---Αν κατάλαβα καλά, εσύ αρνείσαι πως κάποιοι άνθρωποι βασανίστηκαν και πέθαναν για τον Χριστιανισμό και παραδέχεσαι μόνο τα εγκλήματα που έκαναν οι Χριστιανοί σε κάποιους άλλους, σωστά κατάλαβα;
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό που είπα αγαπητέ Νίκο, είναι πως ενώ έχω δει στοιχεία για Χριστιανούς να εγκληματούν πάνω σε αλλόθρησκους, δεν έχω στοιχεία για αλλόθρησκους και ειδικά στην χώρα μας να εγκληματούν πάνω σε Χριστιανούς. Αν μου φέρεις αυτά τα στοιχεία θα με πείσεις, ειδάλλως θα θεωρήσω πως είναι ακόμα μία ιστορική αλλίωση που έχει απλώσει η εκκλησία για να συγκαλύψει το αιματηρό αμαρτωλό εγκληματικό της παρελθόν.
Υπάρχουν πολλές ψευδείς πληροφορίες, που έχει διακυνήσει η εκκλησία όπως πχ την ύπαρξη κρυφών σχολειών, ότι βοήθησαν στην Ελληνική επάνασταση και την ελευθερία αυτού του τόπου, κτλ. Ίσως όμως χρειάζεται να συζητηθούν αυτά τα θέματα σε κάποια άλλη ενότητα.
Η ΑΜΡΑ είναι ανεξίθρησκη, δεν υποστηρίζει κάποια συγκεκριμμένη θρησκεία, αλλά ο καθένας μας, προσωπικά, έχει δικαίωμα στον ελεύθερο διάλογο, να εκφράζει ελεύθερα την γνώμη του, με τελικό στόχο να λάμψει η Αλήθεια. Ο καθένας μας θα κριθεί από τους συνομιλούμενους κατά πόσο αυτά που πρεσβεύει είναι αληθή, βάση φυσικά ιστορικών ή επιστημονικών αποδείξων, και όχι απλά πιστεύω εξ' αποκαλύψεως.
nikos:
--- Παράθεση από: Rose_777 ---Ο πατέρας μου ήταν η αιτία να είμαι και εγώ διαφορετική από την κοινωνία μου, να γίνω ένας επιστήμονας, να ψάχνω για αποδείξεις, να βλέπω πίσω από τα πράγματα, και όχι να τα αποδέχομαι όπως μας τα σέρβιραν, να ερευνώ για την Αλήθεια.
--- Τέλος παράθεσης ---
--- Παράθεση από: Rose_777 ---[...]για να εκθέσει κάποιος την άποψή του χρειάζεται μόνο να είναι νοήμων άνθρωπος, δεν χρειάζεται να έχει μία ακολουθία από πτυχία. [...] Ουδείς αλάνθαστος, ακόμα και οι επιστήμονες.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν για να εκθέσει κάποιος την άποψή του χρειάζεται να είναι μόνο νοήμων άνθρωπος και δεν χρειάζεται να έχει μια ακολουθία από πτυχία, τότε γιατί από τις πρώτες κιόλας παραγράφους της εισαγωγής σου στο θέμα αναφέρεις την λέξη "επιστήμονας" ;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση