'Αρθρα Εσωτερισμού > Προτεινόμενα Βιβλία και Ταινίες από μέλη και φίλους της ΑΜΡΑ
What the bleep do we know (1 & 2)
Κανένας:
Δύσκολο να αξιολογηθούνε αυτά. Αν κάποιος έχει ερωτική απογοήτευση και μελαγχολήσει για 1 εβδομάδα, είναι φυσιολογικό. Αν όμως κάποιος άλλος σε μία παρόμοια περίσταση μελαγχολήσει για 20 χρόνια, τότε σημαίνει ότι προϋπήρχε πάθηση η οποία εκδηλώθηκε με αφορμή (και όχι αιτία) την ερωτική απογοήτευση.
Στην περίπτωση που κάποιος πραγματικά υποστεί μία καταστροφή (πχ θάνατο παιδιού), δε μπορώ να απαντήσω.
--- Παράθεση από: Trithemius στις Ιανουαρίου 11, 2008, 01:21:02 ---Πιστεύω πως τα βιβλία αυτοβελτίωσης δεν οφελούν σε τίποτα αν πρώτα δεν έχουμε αναγνωρίσει το ότι είμαστε σε λάθος δρόμο και αν πρώτα εμείς οι ίδιοι δεν πάρουμε την απόφαση πως πρέπει να "αναγεννηθούμε".
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ απόλυτα με αυτό.
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,506.0.html
nikos:
--- Παράθεση ---Λογικό δεν είναι αν όλοι είμαστε ψυχικά άρρωστοι τώρα, ο κόσμος σα σύνολο να χαρακτηρίζεται σαν "Τάρταρα"?
--- Τέλος παράθεσης ---
Κατά την άποψή μου, όχι : δεν είναι λογικό. Δεν νομίζω πως όλοι είμαστε ψυχικά άρρωστοι. Κάποιοι είναι, κάποιοι δεν είναι. Αυτό δεν σημαίνει τίποτε, ούτε νομίζω πως μπορούμε να χαρακτηρίζουμε τον κόσμο "τάρταρα". Ζούνε στα Τάρταρα όσοι θέλουν να ζουν εκεί. Αυτή είναι η άποψή μου.
Καλημέρα & καλή εβδομάδα.
Κανένας:
Αγαπητέ Νίκο
--- Παράθεση από: nikos στις Ιανουαρίου 14, 2008, 13:18:23 ---Δεν νομίζω πως όλοι είμαστε ψυχικά άρρωστοι. Κάποιοι είναι, κάποιοι δεν είναι. Αυτό δεν σημαίνει τίποτε, ούτε νομίζω πως μπορούμε να χαρακτηρίζουμε τον κόσμο "τάρταρα". Ζούνε στα Τάρταρα όσοι θέλουν να ζουν εκεί.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εσύ πιστεύεις ότι ο μέσος άνθρωπος, αυτός που κλινικά μπορεί να θεωρείται «νορμάλ», δεν πάσχει ποτέ αναίτια από απαισιοδοξία, κατάθλιψη, άγχος, θυμό κτλ. ? http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,488.msg5651.html#msg5651
--- Παράθεση από: nikos στις Ιανουαρίου 14, 2008, 13:18:23 ---Κάποιοι είναι, κάποιοι δεν είναι.
--- Τέλος παράθεσης ---
--- Παράθεση από: Κανένας στις Σεπτεμβρίου 07, 2007, 18:45:52 ---Η ψυχοπάθεια είναι ασθένεια της ψυχής. Δεν υπάρχει άσπρο/μαύρο. Όσο πιο πολύ ασθενεί η ψυχή, τόσα πιο πολλά ψυχολογικά προβλήματα (κόμπλεξ) υπάρχουν, τόσο πιο πολύ υποφέρει ο άνθρωπος.
Δεν υπάρχει απόλυτα ψυχικά υγιής άνθρωπος, όπως και δεν υπάρχει απόλυτα σωματικά υγιής άνθρωπος. Ο βαθμός της ασθένειας όμως διαφέρει πολύ στον καθένα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Άρα (γνώμη μου) ο καθένας ζει σε διαφορετικό βαθμό τα Τάρταρα και επηρεάζει ανάλογα το περιβάλλον του. Ακόμα και οι καλύτεροι, οι πιο εξελιγμένοι, οι περισσότερο ψυχικά και πνευματικά υγιείς, δε μπορούνε να ζούνε ανεξάρτητα από τους άλλους. Επιρεάζοντε από το περιβάλλον, από τη δυστυχία και τα Τάρταρα που βρίσκονται γύρω τους.
nikos:
--- Παράθεση ---Εσύ πιστεύεις ότι ο μέσος άνθρωπος, αυτός που κλινικά μπορεί να θεωρείται «νορμάλ», δεν πάσχει ποτέ αναίτια από απαισιοδοξία, κατάθλιψη, άγχος, θυμό κτλ. ?
--- Τέλος παράθεσης ---
Αγαπητέ φίλε,
το να είναι κάποιος αγχομένος, απαισιόδοξος ή θυμωμένος, δεν σημαίνει πως είναι και ψυχικά άρρωστος. Όλοι μας έχουμε θυμώσει κάποιες φορές κι όλοι μας αισθανόμαστε λίγο - πολύ αγχωμένοι, ιδιαίτερα με τους σημερινούς ρυθμούς της ζωής μας.
Την καλημέρα μου
Trithemius:
Είναι αρκετό ένα σύνολο ψυχολογικών εκδηλώσεων όπως το άγχος, η απαισιοδοξία, η ανασφάλεια κλπ για να χαρακτηριστεί κάποιος ψυχικά ασθενής;
Είναι αρκετό ένα σύνολο ψυχολογικών εκδηλώσεων όπως η αισιοδοξία, η θετική σκέψη, η αποφασιστικότητα κλπ. για να χαρακτηριστεί κάποιος ψυχικά υγιής;
Πάντα η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Κανείς δεν μπορεί να είναι ψυχικά απόλυτα υγιής, όπως κανείς δεν μπορεί να είναι ψυχικά απόλυτα ασθενής. Και τα δύο είδη εκδηλώσεων είναι απαραίτητα. Προσωπικά πάντα είμαι υπέρ της κατανόησης ενός διπόλου γιατί μέσα από αυτή παίρνουν χαρακτήρα και υπόσταση τα δύο είδη των εκδηλώσεών μας.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση