Σχόλια > Κοινωνικοί Προβληματισμοί
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
livelove:
Λες να επικαλεστούν και τον Saussure..? ;D
Να...ας πούμε...οτι ένα αντικείμενο συνδέεται με ένα όνομα - σημαίνων και σημαινόμενον- και ή σχέση που τα ενώνει είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ...!!!
Η σχέση ανάμεσα στη μορφή και το περιεχόμενο...είναι επίσης ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ???
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΤΕ....
Trithemius:
Για να μην ξεχνιώμαστε, δείτε ΕΔΩ τις βλέψεις της Βουλγαρίας για τη Μακεδονία μας. Το μενού περιλαμβάνει μοίρασμα όλης της βόρειας Ελλάδας σε Τουρκία (καταλαμβάνει τη Θράκη), Βουλγαρία (καταλαμβάνει τη Μακεδονία) και Αλβανία (καταλαμβάνει την Ήπειρο), όλα αυτά στον 3ο Βαλκανικό πόλεμο που ονειρεύονται περί το 2013, με τις ευλογίες της Αμερικής και με τελικό αποτέλεσμα την εξαφάνιση ολόκληρου του Ελληνικού έθνους (ο θάνατος της Ελλάδας όπως το αποκαλούν). Φυσικά, ούτε λόγος για διεθνείς συνθήκες (Βουκουρέστι κλπ.).
Επίσης, προχθες αν δεν κάνω λάθος, αναρτήθηκε ιστοσελίδα με συλλογή υπογραφών για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Δείτε το ΕΔΩ και υπογράψτε κι εσείς αν θέλετε το έντυπο διαμαρτυρίας.
Trithemius:
Η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα δεν είναι παρά το αποτέλεσμα πολλών λαθεμένων ενεργειών (που συνήθως ήταν μη-ενέργειες) για το Μακεδονικό.
To θέμα είναι τεράστιο και λεπτό, αλλά θέλω να θυμήσω πως για το Μακεδονικό στις δεκαετίες του 50-60, όσοι δημοσιογράφοι ήθελαν να γράψουν κάτι σχετικό, τους είχε απαγορευτεί από τους αρχισυντάκτες τους επί ποινή απολύσεως, για να μην ενοχλήσουμε τον Στρατάρχη Τίτο, την ίδια στιγμή που οι Σκοπιανοί-Γιουγκοσλάβοι αλώνιζαν στις βιβλιοθήκες των πλέον έγκριτων πανεπιστημίων, κυρίως των ΗΠΑ, γεμίζοντάς τες με βιβλία και συγγράματα για την Μακεδονία των Σκοπίων, για τον Αλέξανδρο, οι Βούλγαροι με την Μακεδονία του Πυρίν, οι Τούρκοι για την Κύπρο, φτιάχνοντας ισχυρά λόμπυ και πάει λέγοντας, και εμείς εδώ κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.
Τώρα βέβαια τρέχουμε και δεν φτάνουμε, και αντί να είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά για το Μακεδονικό θέμα, έχουμε πολλούς Ελληνάρες να κατηγορούν τους πολλούς για φανατισμό, για μισαλλοδοξία, για εθνικοπατριωτισμό κλπ άλλες αηδίες, και είναι πολλοί αυτοί, και έχουν και ισχυρή φωνή, τόσο ισχυρή που οι άλλοι παίρνουν θάρρος και θέτουν θέματα αλυτρωτισμού, οι Αλβανοί θέμα Τσαμουριάς και πάει λέγοντας.
Η σχέση με τις γείτονες χώρες, καμιά φορά είναι δίκοπο μαχαίρι και όλα εξαρτώνται από την παιδεία και τη μόρφωση που έχει ο κάθε λαός. Κανείς δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να αρνηθεί τις επαγγελματικες συνεργασίες με τις γείτονες χώρες αλλά κι εδώ, οι Σκοπιανοί και οι Αλβανοί, που τους δώσαμε δουλειές κι έγιναν άνθρωποι, τώρα βγάζουν και γλώσσα γιατί κάποιοι που έχουν συμφέρον τους έχουν δώσει πολύ αέρα, ειδικά τώρα που όπως λέγεται ο Οδυσσέας Τσενάϋ (νομίζω το θυμάστε αυτό το καλό παλικάρι που ήθελε να γίνει σημαιοφόρος και έγινε η χώρα μπάχαλο έτσι;), αυτός λοιπόν που σπούδασε ή σπουδάζει ακόμα στην Αμερική (άραγε με χρήματα ποιών;...), ετοιμάζεται να ιδρύσει Αλβανικό κόμμα στην Ελλάδα, καθώς οι Αλβανοί αποτελούν πλέον σημαντικό πληθυσμιακό ποσοστό (περίπου 1,5 εκ. αν δεν κάνω λάθος) και τελικά θα την πάθουμε (πάλι) με "άλωση εκ των έσω"...
Αυτές είναι δουλειές που κρατάνε 30+ χρόνια και κάποια στιγμή γίνεται το μπάμ κι εμείς οι ανυποψίαστοι πολίτες ζούμε απλώς τα μεθεόρτια και τις ανακοινώσεις μίας προδιαγεγραμμένης κατάστασης. Βάλαμε και τους μουσουλμάνους στην βουλή γιατί το καλό κόμμα ***** χρειαζόταν ψήφους και τώρα βλέπουμε ένα μικρό δείγμα του τι γίνεται κάθε τόσο στην Θράκη και τι θα γίνει στη συνέχεια εκεί όπου πολύ σύντομα οι μουσουλμάνοι θα αποτελούν περισσότερο από το 1/3 του πληθυσμού της Θράκης...
Αν υπάρχει κάτι που έχω συμπεράνει από την κατάσταση, είναι ένα περίεργο σύμπλεγμα που λυμαίνεται και επιβουλεύεται τη χώρα μας και αποτελείται από:
1. Έλληνες (ο όρος χρησιμοποιείται καταχρηστικά) που συνεργάζονται με ξένους για λόγους πλουτισμού και εξουσίας και μπροστά σε αυτό δεν υπολογίζουν ούτε ιερό, ούτε όσιο.
2. Πολίτες των 3-4 γειτονικών χωρών που ποτέ τους δεν έψαξαν και δεν διασταύρωσαν την ιστορικότητά τους, οι οποίοι σε συνδυασμό με μια σοβαρή έλλειψη παιδίας και μόρφωσης που τους χαρακτηρίζει (γιατί αν την είχαν δεν θα προέβαλλαν τώρα τέτοιες αξιώσεις), έχουν βρει στα εθνικά ζητήματα ένα raison d'etre, αυτό που τους κάνει να νοιώθουν χρήσιμοι, υπαρκτοί και υπολογίσιμοι. Πριν το "Μακεδονικό" και τη "μεγάλη Αλβανία" δεν τους ήξερε κανείς. Ήταν άνθρωποι που ζούσαν ακόμη σε μεταπολεμικές συνθήκες από όλες τις απόψεις και να που τώρα όλοι μας μιλάμε γι' αυτούς (και μάλιστα κάποιοι είναι υπάλληλοί τους...)
3. Την καλή μαμά Αμερική, για την οποία τα πάντα μεταφράζονται σε χρήμα και εξουσία και που πάντοτε ασκεί πιέσεις αν κι εφόσον θα είναι ο τελικός οφελημένος.
4. Τη δική μας αμετροεπή υπεράσπιση των Ελληνικών ιδεωδών όπως η ελευθερία έκφρασης και λόγου, η οποία σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό έφτασε να δίνει λόγο και φωνή (άρα να τον μάθουν και όσοι δεν τον ήξεραν) στον εκπρόσωπο του "ουράνιου τόξου", της γνωστής φιλοσκοπιανής οργάνωσης που δρά στην περιοχή της Φλώρινας, δημόσιος υπάλληλος ων (οποία ειρωνεία!) και να βγαίνει (δικαίως πλέον) στην τηλεόραση αυτός ο ανεκδιήγητος με περίσσεια ειρωνεία και εμετικό χαμόγελο και να έχει βήμα και λόγο!! Φυσικά δεν είναι μόνος του γιατί μόνον στην πόλη όπου ζω (κεντρική Μακεδονία) που ακόμα και κατ' όνομα συνδέεται απευθείας με τον Μέγα Αλέξανδρο, υπάρχουν 2 φωτογράφοι οι οποίοι εδώ και 18 περίπου χρόνια ασκούν φιλοσκοπιανή προπαγάνδα με κακόβουλες δραστηριότητες (γνωστές όμως στην ασφάλεια του νομού). Παλαιότερα ήταν περισσότερο θρασύς και κάθε 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου γυρνούσαν ανέτως από παρέα σε παρέα (καθώς ήταν πολύ γνωστοί σε όλους μας) και μιλούσαν για "Μακεδονίες" και άλλα τέτοια και ο κόσμος τους κοιτούσε απορημένος. Είχαν φτάσει μάλιστα στο σημείο να συντάσσουν σχετικές προκηρύξεις στα σπίτια τους αλλά ΟΥΔΕΙΣ συμπολίτης μου δεν βρέθηκε να τους ξεμπροστιάσει. Πλέον έχουν συνταξιοδοτηθεί (ο ένας δεν ζει) και ο άλλος έχει κάποια προβλήματα υγείας που δεν του επιτρέπουν να ασκήσει πλέον το θεάρεστο έργο του...
5. Ο δικός μας ωχαδελφισμός που δυστυχώς αποτελεί πλέον γνήσιο Ελληνικό ιδίωμα, ο οποίος μας κάνει συνενόχους στις καταστάσεις που βιώνουμε γιατί έχουμε δώσει πλήρη εξουσία και δικαίωμα αποφάσεων χωρίς έλεγχο και δική μας γνώμη στην εκάστοτε κυβέρνηση για τέτοια σοβαρά ζητήματα αλλά από την άλλη λέμε πως είναι ανεπαρκείς για διακυβέρνηση της χώρας μας (πόσο τελικά κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας...). Αυτό φυσικά συνοδεύεται και από την ατιμωρησία των "ατσαλάκωτων", ένας εκ των οποίων (ξέρετε ποιός...), όταν έπεσε το ελικόπτερο στα Ίμια το 1996 και χάσαμε 3 παλικάρια, αυτός ο απίστευτος "κύριος" ξεστόμισε το γνωστό "ευχαριστώ τους Αμερικανούς για τη βοήθειά τους"!!! Φοβόμαστε να τους "μαυρίσουμε" γιατί εξαρτώμαστε από αυτούς, γιατί θα μας βολέψουν σε κάποια θέση με καλά χρήματα και καθόλου δουλειά (το κλασικό Ελληνικό όνειρο...)
6. Η γνωστή-παραδοσιακή οσφυοκαμψία της εκάστοτε κυβέρνησης που ενώ βλέπει σε κάθε μέσο πληροφόρησης τα όσα καπηλεύονται και διαστρεβλώνουν οι γείτονές μας δεν κάνει ΤΙΠΟΤΕ έστω για να τα περιορίσει. Μιλάμε για σχολικά βιβλία, πανεπιστημιακά βιβλία, χάρτες στο Google, σημαίες, μπλουζάκια, ακόμη και "θέματα" για κινητά τηλέφωνα που κυκλοφορούν σε σχετικά fora (κάποιοι ίσως ήδη γνωρίζουν τον γνωστό Σκοπιανό προπαγανδιστή Aco Kuna...). Θυμάμαι πως σε ένα τέτοιο forum, όπου εγώ και κάποιοι άλλοι Έλληνες διαμαρτυρηθήκαμε για την προκλητική συμπεριφορά του, χάσαμε όλοι μας τα "reputation points", ενώ την ίδια στιγμή, αυτό το ανθρωπάριο που μας στόλιζε κανονικά με βρισιές και άλλα τέτοια δεν υπέστην καμία σχετική μεταβολή! Σε άλλο site κινητών, όπου είδα πάλι δικά του θέματα και διαμαρτυρήθηκα στους ιδιοκτήτες του, μου διέγραψαν τον λογαρισμό!
Φίλοι μου ας μην γελιώμαστε. Το Μακεδονικό ζήτημα πιστεύω πως έχει πλέον κλείσει και αυτό με το οποίο ασχολούμαστε τώρα δεν είναι τίποτε άλλο από το σε ποιό σημείο του τίτλου τους θα μπει το όνομα "Μακεδονία". Είναι πλέον ένα ζήτημα καθαρά "εικαστικής" φύσεως (κάτι σαν το πως θα πούμε στον άντρα ότι τον απατά η γυναίκα του...).
Καλησπέρα σε όλους :)
Trithemius:
--- Παράθεση από: clarion στις Μαρτίου 29, 2008, 16:57:28 ---έχω πρόβλημα....
είδα χτες για πρώτη φορά τη σημαία τους...(μάλλον..-δεν νομίζω οτι επρόκειτο για πανό-αλλά ό,τι και να 'ταν..το ίδιο είναι)
Γενικά δεν βλέπω τηλεόραση χρόνια τώρα...
Τί ήθελα και στάθηκα μπροστά σε αυτό το κουτί...
Και είδα την σημαία..κατακόκκινη και στο κέντρο το αστέρι της Βεργίνας...
Το κόκκινο δεν με πείραξε τόσο...(κόκκινο πανί..χαχα) Δεν ξέρω κι εγώ πώς κάνω χιούμορ τώρα... ;D
..αλλά το άστρο... :'(
Αυτό με το αστέρι...αλήθεια μέσα μου ΠΟΝΕΣΕ...
περίεργο ίσως...
έχω πρόβλημα;;;
--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι αυτό ακριβώς που έγραψα πιο πάνω φίλε μου. Η όλη κατάσταση μας αφήνει μία πίκρα, έναν πόνο από την ίδια τη μαμά πατρίδα, μία πίκρα και απογοήτευση για τη χαμένη μας ψήφο, για τους "ατσαλάκωτους", αυτούς που ενώ χθες δοξάζαμε, σήμερα μας εγκαταλείπουν στο έλεος των ξένων επιβουλεύσεων. Δεν ισχυρίζομαι πως έχουμε τα μέσα να αλλάξουμε κατά 180ο το ρουν των γεγονότων, όπως είναι δεδομένο πως σταθήκαμε λίγοι στο να αντιληφθούμε εγκαίρως πριν 30+ χρόνια τι θα συνέβαινε σήμερα και αυτό που μας μένει είναι όπως λες κι εσύ ένα παράπονο, ένα "γιατί ρε παιδιά μας προδόσατε;" και αυτό θα είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε καθημερινά στο πετσί μας.
Ο αγώνας που κάνουμε για το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι απλά αναφαίρετο δικαίωμα αλλά υποχρέωσή μας και πέραν των άλλων συμβάλλει στη διατήρηση του εθνικού μας ιδεώδους και του άσπιλου της ιστορικότητάς μας. Άραγε μπορούνε να μιλάνε οι εξ άνωθεν και οι εξ αριστερών μας για το "ομόαιμον, ομόθρησκον, ομότροπον και ομόγλωσσον" του Ηροδότου, ο οποίος μιλούσε για εθνική ταυτότητα και εθνική συνείδηση 2.200 χρόνια πριν τον Μάρξ;
* πιστεύεις φίλε μου ότι γνωρίζουν τον συμβολισμό του αστεριού/ήλιου της Βεργίνας; Εγώ είμαι σίγουρος πως δεν γνωρίζουν καν πως υπάρχει συμβολισμός ;)
livelove:
--- Παράθεση από: Trithemius στις Μαρτίου 30, 2008, 19:46:42 ---Για να μην ξεχνιώμαστε, δείτε ΕΔΩ τις βλέψεις της Βουλγαρίας για τη Μακεδονία μας. Το μενού περιλαμβάνει μοίρασμα όλης της βόρειας Ελλάδας σε Τουρκία (καταλαμβάνει τη Θράκη), Βουλγαρία (καταλαμβάνει τη Μακεδονία) και Αλβανία (καταλαμβάνει την Ήπειρο), όλα αυτά στον 3ο Βαλκανικό πόλεμο που ονειρεύονται περί το 2013, με τις ευλογίες της Αμερικής και με τελικό αποτέλεσμα την εξαφάνιση ολόκληρου του Ελληνικού έθνους (ο θάνατος της Ελλάδας όπως το αποκαλούν). Φυσικά, ούτε λόγος για διεθνείς συνθήκες (Βουκουρέστι κλπ.).
--- Τέλος παράθεσης ---
θέλουν να μας αφανίσουν;
εδαφικά; από τον χάρτη;
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ
Αλλά έιναι το μόνο που μπορούν -ίσως- να κατορθώσουν...Η φωτιά καίει γύρω τους, η φωτιά τους καίει τα πάντα...
Αλλά... η Φωτιά καίει μέσα μας...και καίει ΑΚΟΜΑ!!! Και δεν καταστρέφει, δεν αφανίζει.
Μόνο ζεσταίνει και ΚΥΡΙΩΣ ΦΩΤΙΖΕΙ...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση