Αποστολέας Θέμα: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ  (Αναγνώστηκε 36377 φορές)

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    Ομιλία του κ. Κρις Σπύρου, Πρώην Πρόεδρου του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας, Νιού Χαμσάίρ, ΗΠΑ, για το Μακεδονικό ζήτημα, στην εκδήλωση της «Ένωσης των Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων»

    Αντίβαρο, Νοέμβριος 2007

 

     Γνώρισα την Μακεδονία από τα λίγα χρόνια που πήγα σχολείο στην Ελλάδα.

     Έφυγα για την Αμερική 13 ετών πριν από 48 χρόνια.

     Έμαθα για την Μακεδονία από τον παππού μου τον Θανάση Σπύρου, ο οποίος άφησε την γυναίκα του έγκυο το 1910, με τον πατέρα μου στην κοιλιά της, και έφυγε για την Αμερική. Πήρε τρία παιδιά μαζί του και άφησε πίσω στο χωριό άλλα 4 παιδιά με τη γιαγιά μου την Ελένη.

     Έμαθα για την Μακεδονία από αυτόν τον παππού που δύο χρόνια μετά την άφιξή του στην Αμερική ξαναγύρισε στην Ελλάδα να πολεμήσει για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και των άλλων κατεχομένων εδαφών από τους Τούρκους. Έξι (6) ολόκληρα χρόνια πολέμησε και δεν ξαναείδε ποτέ τα τρία παιδιά του που άφησε στην Αμερική.

     Ξέρω τους Μακεδόνες από τον πατέρα μου τον Κώστα που πολέμησε στην Μακεδονία, στο Ιταλικό μέτωπο και τραυματίας μας διηγιόταν χρόνια μετά για «τα μεγάλα νταούλια» που παίζανε οι Μακεδόνες όταν αυτός έπαιζε το μαντολίνο του στο μέτωπο. Με καμάρι μας έδειχνε φωτογραφίες και μας έλεγε για την φιλοξενία που τους προσέφεραν οι Έλληνες της Μακεδονίας.

     Το Μακεδονικό το έμαθα από το Νίκο Μάρτη, τον Βαγγέλη Κωφό, και τον Στέλιο Παπαθεμελή, τρεις έξοχους Έλληνες Μακεδόνες που έχουν κάνει αγώνες για την Μακεδονία.

    Από τα ντοκουμέντα που θα δείξω απόψε θα δείτε πως για πρώτη φορά μετά το 1993 απεφάσισα να μιλήσω δημόσια για όσα ξέρω για το Μακεδονικό και δέχτηκα την πρόσκληση των Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων να συμμετέχω στην αποψινή συζήτηση.

     Δέχτηκα την πρόσκληση γιατί ακούω δεξιά και αριστερά να με ρωτούν γιατί εμείς οι Ελληνοαμερικανοί αφήσαμε τον σημερινό Πρόεδρο Τζόρτζ Μπους να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία.

     Δεν άντεξα πια..Είπα στον εαυτό μου, η αλήθεια και η πραγματικότητα πρέπει να ειπωθεί και να αναδειχθεί.

     Το πρώτο βάπτισμα του πυρός για το Μακεδονικό το πήρα πριν διαλυθεί η Γιουγκοσλαβία όταν το 1986 έμαθα από τον πρώην Έλληνα υπουργό Νίκο Μάρτη ότι το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ είχε εκδώσει εγκυκλοπαίδεια με τίτλο «Εγκυκλοπαίδεια του Χάρβαρντ για τις Αμερικανικές Εθνότητες». Στην εγκυκλοπαίδεια αυτή ο Καθηγητής και συγγραφέας Στέφαν Θέρνστρομ υποστηρίζει ότι υπάρχει Μακεδονική μειονότητα στις ΗΠΑ πέραν των Ελλήνων μεταναστών της Μακεδονίας. Γράφει συγκεκριμένα η εγκυκλοπαίδεια του Χάρβαρντ ότι «ενώ στο παρελθόν μερικοί Μακεδόνες μετανάστες, έλεγαν ότι έχουν Ελληνική καταγωγή, σήμερα οι περισσότεροι νιώθουν ελεύθεροι να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» χωρίς τον φόβο ύπαρξης αντιποίνων από την Ελληνική κυβέρνηση».

     Έγιναν μεγάλοι αγώνες ν'αλλάξουμε το κείμενο της εγκυκλοπαίδειας χωρίς καμιά βοήθεια από την επίσημη Ελληνική πολιτεία. Το 1992 προέκυψε πια το Μακεδονικό όπως το ξέρουμε σήμερα. Μετά το δημοψήφισμα της Νοτιοσλαβίας (των Σκοπίων), στις 7 Σεπτεμβρίου 1991, για κήρυξη ανεξάρτητου Κράτους με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», συνέβησαν τα ακόλουθα.

     Στις 16 Δεκεμβρίου 1991, το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρώπης ψήφισε ομόφωνα ότι δεν θα αναγνωρίσουν όνομα για τη Νοτιοσλαβία που μπορεί να έχει «εδαφικές διεκδικήσεις στο μέλλον». Στις 2 Φεβρουαρίου 1992, οι Υπουργοί εξωτερικών της ΕΟΚ ανέθεσαν στον τότε Υπουργό Εξωτερικών της Πορτογαλίας Joao de Deus Pinheiro να προτείνει λύση για το αίτημα αναγνώρισης της Νοτιοσλαβίας. Μετά από μερικούς μήνες διαπραγματεύσεων ο κύριος Πινεϊρο πρότεινε το όνομα «Nova Macedonia». Η πρότασις Πινεϊρο απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Αρχηγών της Ευρώπης (ΕΟΚ) γιατί περιείχε το όνομα «Μακεδονία».

     Στις 13 Απριλίου 1992, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής κάλεσε σε σύσκεψη το Συμβούλιο των Ελλήνων Πολιτικών Αρχηγών να πάρει θέση για την ονομασία και την αναγνώριση της Νοτιοσλαβίας ως νέου κράτους. Μετά την συνάντηση των Αρχηγών ο Πρέσβης παρά τω Προέδρω Πέτρος Μολυβιάτης, ο σημερινός Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, διάβασε για τις τηλεοράσεις και τα άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης το ακόλουθο ανακοινωθέν.

     «Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον εάν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ στις 16 Δεκεμβρίου '91 με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη «Μακεδονία».

     Στις 27 Ιουνίου 1992 οι ηγέτες της Ενωμένης Ευρώπης ψήφισαν ομόφωνα και συμφώνησαν με την Ελληνική θέση ότι θα αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως ανεξάρτητο κράτος «μόνον εάν η ονομασία δεν περιέχει τη λέξη "Μακεδονία"».

     Στις 7 Ιουνίου 1992, ο Αμερικανός ιστορικός και αρθρογράφος Johann Fink δημοσίευσε άρθρο στην αλυσίδα 300 και πλέον εφημερίδων του "Scripps Howard News Service"στο οποίο άρθρο έλεγε και τα εξής:

    «Η Μακεδονία, η φτωχότερη από τις πρώην δημοκρατίες της Γιουγκοσλαβίας, που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της, είναι και πάλι ελεύθερη έπειτα από είκοσι δύο αιώνες κατοχής από ξένους. Τώρα υπάρχει ανησυχία ότι η πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, επί πολλά χρόνια εκρηκτική ύλη σε πυριτιδαποθήκη, είναι πιθανόν να αποτελέσει και πάλι το μήλον της έριδος ανάμεσα στις γείτονες χώρες, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Αλβανία και τη Σερβία.

     Η σημαντικότερη αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας προέρχεται από την Ελλάδα. Η Αθήνα, που περιγράφει υποτιμητικά τη Μακεδονία ως «ψευτο-δημοκρατία», αντιτίθεται στη χρήση του ονόματος Μακεδονία ως εθνικού ονόματος για τη νεοσύστατη δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι η ονομασία αυτή είναι ταυτόσημη με την ονομασία της διοικητικής περιφέρειας που βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και αποτελούσε τμήμα της ιστορικής Μακεδονίας μέχρι το 1913. Ως μέλος διαφόρων διεθνών οργανισμών, η Αθήνα έχει τελικά απομονώσει τη Μακεδονία από τη διεθνή κοινότητα».

     Κυρίες και κύριοι, έχετε ξανακούσει τέτοιες ηλιθιότητες να λέγονται από ιστορικούς; Αυτός ο κύριος ισχυρίζεται ότι εδώ και δύο χιλιάδες διακόσια χρόνια υπήρχε κράτος Μακεδονία, οι κάτοικοί του οποίου ήταν Σλάβοι, όπως και ο ένδοξος βασιλεύς του ο Μέγας Αλέξανδρος. Τι κακό πράγμα η άγνοια!

     Στις 2 Οκτωβρίου 1992 ο τότε υποψήφιος για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Κυβερνήτης Μπίλ Κλίντον (Bill Clinton) έκανε την επίσημη γραπτή δήλωση με τίτλο:

     «ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ».

     Είπε ο κ. Κλίντον: «Στηρίζω την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την οποία η νοτιότερη πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος υπό τον όρο να μην περιλαμβάνεται στην ονομασία της η λέξη «Μακεδονία». Πολλοί Αμερικανοί δυσκολεύονται να κατανοήσουν το πρόβλημα που προκύπτει από τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία».Περί τα τέλη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου η χρήση αυτού του ονόματος για το νότιο τμήμα της Γιουγκοσλαβίας χαρακτηρίστηκε από τον τότε υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας «ως προκάλυμμα για επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας» ενώ θα μπορούσε, επίσης, να αποτελέσει και πάλι πηγή αποσταθεροποίησης και διαμάχης.

     Η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Εάν το νέο αυτό κράτος επιθυμεί την αναγνώριση της Αμερικής, θα πρέπει κατ΄ αρχάς να δεχθεί τις αρχές της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι, να ικανοποιήσει τις γείτονες χώρες και την παγκόσμια κοινότητα όσον αφορά τις προθέσεις του, ότι δηλαδή είναι ειρηνικές και σύμφωνες με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία απορρίπτει τη χρήση του ονόματος Μακεδονία. Η Κυβέρνηση Κλίντον θα υπερασπιστεί αυτές τις αρχές και θα διασφαλίσει την ικανοποίηση των νόμιμων συμφερόντων της Ελλάδας».

     Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου του 1992 ο Μπίλ Κλίντον εκλέχτηκε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κερδίζοντας τις εκλογές από τον Πρόεδρο Τζόρτζ Μπούς.

     Λίγες μέρες μετά άρχισε ένας μαραθώνιος αγώνας να αποτραπεί η έντονη και πιεστική προσπάθεια της απερχόμενης κυβέρνησης Τζόρτζ Μπους να αναγνωρίσει τη Νοτιοσλαβία (τα Σκόπια) ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

     Τί έγινε τότε... Μετά την ήττα των εκλογών από τον Μπίλ Κλίντον ο Τζόρτζ Μπούς έστειλε τον Υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Λόρενς Ήγκελμπέργκερ (Lawrence Eagleburger) στην Ευρώπη προκειμένου να πείσει τις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις να αλλάξουν θέση που ομόφωνα είχαν πάρει στις 27 Ιουνίου 1992 και να αναγνωρίσουν μαζί με τις ΗΠΑ το νέο κράτος των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος Μπους προσπάθησε να εκπληρώσει την προεκλογική του υπόσχεση στους Σκοπιανούς των ΗΠΑ, οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά στην αποτυχημένη προεκλογική του προσπάθεια.

    Επιστρατεύτηκα από την τότε Ελληνική Κυβέρνηση να βοηθήσω σαν ένας από τους «παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας».

 

    Εκείνη την εποχή είχα την ιδιότητα του Προέδρου του Δημοκρατικού κόμματος στην Πολιτεία του Νιού Χαμσάϊρ, την πιο σημαντική πολιτεία της Αμερικής όσον αφορά στις Προεδρικές Εκλογές, και μόλις είχα εκλεγεί Πρόεδρος των Εκλεκτόρων του Μπίλ Κλίντον στην ίδια πολιτεία. Στόχος ήταν να μην μπορέσει η Αμερικανική Κυβέρνηση πριν τη λήξη της θητείας της στις 20 Ιανουαρίου 1993 να πείσει τους Ευρωπαίους και ιδιαίτερα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να αναγνωρίσουν το νέο αυτό κράτος ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Αυθαίρετη αναγνώριση από την κυβέρνηση της Αμερικής θα ήταν άσχετη εφόσον η κυβέρνηση Μπους ήταν πλέον μεταβατική. Στην Αθήνα συναντήθηκα στο Γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον κ. Πέτρο Παπαγεωργίου, πολιτικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού και μερικές μέρες αργότερα με τον κ. Λουκά Τσίλα, τότε σύμβουλο του Πρωθυπουργού για θέματα ασφαλείας. Λίγους μήνες αργότερα ο κ. Τσίλας διορίστηκε Πρέσβης της Ελλάδος στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ελληνική Κυβέρνηση. Επίσης για το ίδιο θέμα συναντήθηκα και με την κα. Ντόρα Μπακογιάννη, τότε υπουργό πολιτισμού.

    Ο κ. Παπαγεωργίου, ο κ. Τσίλας και η κα. Μπακογιάννη τόνισαν την σπουδαιότητα του να αποτραπεί η προσπάθεια της απερχόμενης Κυβέρνησης Μπούς να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ζήτησαν από μένα να βοηθήσω και με τους συμβούλους και συνεργάτες του Μπίλ Κλίντον αλλά και με την ηγεσία της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας και ιδιαίτερα τα στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος που συνέβαλαν στην εκλογή του νέου Προέδρου Μπίλ Κλίντον.

    Δέχτηκα να βοηθήσω και πραγματικά μετά από μια σκληρή προσπάθεια και με την βοήθεια του Μαϊκλ Δουκάκη και πολλών άλλων συναδέλφων στην Αμερική κατορθώσαμε να αποτρέψουμε την προσπάθεια του Τζόρτζ Μπούς. Στην Αμερική συναντήθηκα με τον Μαϊκλ Δουκάκη έναν από τους πιο στενούς πολιτικούς φίλους και υποστηρικτές του Μπίλ Κλίντον. Ενημέρωσα τον Μαϊκλ Δουκάκη για το σημαντικό θέμα της αναγνώρισης της Νοτιοσλαβίας από τις ΗΠΑ με ονομασία που περιείχε το όνομα «Μακεδονία»και του ζήτησα να συμμετάσχει στην προσπάθεια να σταματήσουμε την Κυβέρνηση Μπούς.

     Ο Μαϊκ Δουκάκης συμφώνησε να έρθει σε επαφή με τον Aντονυ Λέικ (Anthony Lake) και την Μαντλίν Ολμπραϊτ (Madeleine Albright). Ο Λέϊκ και η Ολμπράϊτ ήταν κορυφαίοι σύμβουλοι του Μπίλ Κλίντον για θέματα Εξωτερικής πολιτικής και Εθνικής Ασφάλειας στην Προεδρική του εκστρατεία του 1992. Ο Aντονυ Λέϊκ διορίστηκε Σύμβουλος Ασφαλείας του Προέδρου Κλίντον στο Λευκό Οίκο και η Μαντλίν Ολμπραϊτ έγινε Πρέσβης της Κυβέρνησης Κλίντον στα Ηνωμένα Έθνη και αργότερα Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ενημέρωσα επίσης πολλούς ακόμη επιφανείς Ελληνοαμερικανούς πολιτικούς ηγέτες, όπως τον Φιλ Αγγελίδη, τότε Πρόεδρο του ισχυρού Δημοκρατικού κόμματος της Καλιφόρνιας με περισσότερα από έξι (6) εκατομμύρια δημοκρατικά μέλη όπως και τον Μάϊκ Πάνος, Πρόεδρο του Δημοκρατικού κόμματος της Πολιτείας Ιντιάνα. Όλοι τους συμφώνησαν να βοηθήσουν.

    Με σκληρή επιμονή και με τη βοήθεια πολλών άλλων Ελληνοαμερικανών οι οποίοι ήταν κοντά στον Μπίλ Κλίντον καταφέραμε να σταματήσουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης Μπους να φέρει το θέμα της αναγνώρισης στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για ψήφισμα, παρότι ο Ήγκελμπέργκερ προσπάθησε να το κάνει ακόμη και στις 19 Ιανουαρίου 1993 μια μέρα πριν από την ορκωμοσία του Μπίλ Κλίντον. Πρέπει να προσθέσω εδώ ότι στη χρονική αυτή διάρκεια συναντήθηκα αρκετές φορές με τους Συμβούλους του τότε Έλληνα Πρωθυπουργού και πέρασα και τα Χριστούγεννα του '92 και την Πρωτοχρονιά του 1993 στην Αθήνα. Συνέβαλα επίσης και στην προετοιμασία του τότε Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Ανδριανόπουλου, ο οποίος ταξίδευε στη Νότιο Αμερική σε μια αποστολή να ζητήσει υποστήριξη από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και από την Ελληνοαμερικανική ηγεσία ενάντια στην προσπάθεια της Κυβέρνησης Μπους. Στο υπόμνημά μου προς τον κ. Τσίλα με ημερομηνία 31/12/1992 πρότεινα στις Ηνωμένες Πολιτείες ο κ. Ανδριανόπουλος να έρθει σε επαφή με τους Μάϊκλ Δουκάκη, Πόλ Τσόγκα, Φίλ Αγγελίδη, Μάϊκ Πάνο, Aγγελο Τσακόπουλο, Νίκ Μητρόπουλο και Τζόρτζ Στεφανόπουλο. Στο υπόμνημά μου συμπεριέλαβα τα τηλέφωνα σπιτιού και τα προσωπικά τηλέφωνα του καθενός τους.

    Όπως αργότερα αποδείχτηκε δεν ξέραμε πολλά για το τι ακριβώς συνέβαινε με το Μακεδονικό θέμα. Είναι τώρα όμως ξεκάθαρο ότι η τότε Ελληνική Κυβέρνηση εργαζόταν με αντιφατικές στρατηγικές. Δημόσια και επίσημα η Ελληνική Κυβέρνηση εργαζόταν να αποτρέψει την Κυβέρνηση Μπους να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Παρασκηνιακά όμως η Ελληνική Κυβέρνηση συζητούσε ένα σύνθετο όνομα που θα ήταν κάπως παραδεκτό και θα είχε λιγότερο πολιτικό κόστος.

    Είναι τώρα προφανές ότι αυτή η στρατηγική εφαρμόστηκε παρασκηνιακά για αρκετό χρονικό διάστημα από τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό. Ακούστε τι είπε σε μια πρόσφατη δήλωσή του ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς, στην εκπομπή «Οι φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά στο τηλεοπτικό κανάλι "MEGA" στις 16/11/2004.

    «Εκείνη την στιγμή στη σύσκεψη αυτή (6 Μαρτίου) ενόψει του γεγονότος ότι εγώ έπρεπε σε τρεις ημέρες να πάω στις Βρυξέλες να συζητήσω με Μπέικερ και Υπουργούς των Εξωτερικών, ο Μητσοτάκης λέει πρέπει να έχουμε μια δεύτερη γραμμή άμυνας. Τι θα γίνει εάν οι Αμερικανοί δεν θελήσουν να αναγνωρίσουν αυτό το οποίο έχουν αναγνωρίσει οι Ευρωπαίοι, τους τρεις όρους;

    Μα δεν υπάρχει περίπτωση να μην το δεχθούν παρά εάν εμείς δεν δώσουμε την μάχη. Μου λέει δεν σου κρύβω, παρουσία των άλλων, ότι εγώ το θέμα του ονόματος δεν το θεωρώ σημαντικό. Λέω τότε κύριε Πρόεδρε, μου λέτε αυτό που έχετε πει στον Ελληνικό λαό, αυτό που έχει αποφασίσει το Συμβούλιο των πολιτικών Αρχηγών, αυτό το οποίο λέτε εσείς προς τον Ελληνικό λαό, άλλο τι μας λέτε εδώ, να βγω εγώ και να πω τα αντίθετα στο εξωτερικό; Πώς θα το κάνω; Πηγαίνω έξω και, κύριε Παπαχελά, ποτέ δεν έχω αισθανθεί τόσο άσχημα και δεν θα ήθελα ποτέ άλλος Έλληνας Υπουργός των Εξωτερικών να αισθανθεί το ίδιο άσχημα. Έγινα περίγελος.

    Με ρωτούσε ο κύριος Ντελόρ με υπονοούμενα, με ρωτούσε ο κύριος Πόστ του Λουξεμβούργου, με ρωτούσε ο Γκένσερ, με ρωτούσε ο κύριος Κόλλινς της Ιρλανδίας και μου λέγανε, καλά Αντώνη, εδώ μας λές άλλα και μαθαίνουμε από το κέντρο ότι άλλη είναι η γραμμή. Είχανε ήδη αρχίσει οι διαρροές ότι μην ακούτε τον Σαμαρά, αυτός έχει την θέση όνομα, εμάς δεν μας νοιάζει».

    Φαίνεται λοιπόν πια ξεκάθαρα ότι όταν εμείς αγωνιζόμασταν να αποτρέψουμε την Κυβέρνηση Μπους, η Ελληνική Κυβέρνηση συζητούσε με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να βρούν τρόπο να αποφύγουν αναγνώριση της Νοτιοσλαβίας σαν νέο κράτος από την Ενωμένη Ευρώπη. Ο μόνος άλλος φορέας ήταν τα Ηνωμένα Έθνη! Έτσι και έγινε. Στις 22 Ιανουαρίου 1993, δύο μέρες μετά την ορκωμοσία του Μπίλ Κλίντον και πριν τελειώσουν οι τελετές ορκωμοσίας στην Ουάσιγκτον η κυβέρνηση των Σκοπίων έκανε επίσημη αίτηση στα Ηνωμένα Έθνη να αναγνωριστεί η Νοτιοσλαβία ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Πώς και γιατί αποφάσισε η κυβέρνηση των Σκοπίων να παρακάμψει την Ενωμένη Ευρώπη; Δύο μέρες αργότερα στις 24 Ιανουαρίου 1993 τρεις μεγάλες χώρες της Ενωμένης Ευρώπης η Αγγλία, η Γαλλία και η Ισπανία με τη σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής κυβέρνησης πρότειναν αναγνώριση της Νοτιοσλαβίας από τα Ηνωμένα Έθνη με μια δήθεν συμβιβαστική ονομασία. Πρότειναν αναγνώριση της Νοτιοσλαβίας με το όνομα «Πρώην-Γιουγκοσλαβική-Δημοκρατία-της Μακεδονίας» FYROM.

    Πώς και γιατί αποφάσισαν οι τρεις αυτές κυβερνήσεις να κάνουν την επίσημη αυτή «συμβιβαστική» πρόταση στα Ηνωμένα Έθνη; Μήπως είχαν ψηφίσει οι ηγέτες της Ευρώπης να αλλάξουν στάση και να αναγνωρίσουν τα Σκόπια με όνομα που περιείχε την λέξη Μακεδονία; Ασφαλώς όχι. Το κάνανε εν ονόματι της Ενωμένης Ευρώπης; Ασφαλώς όχι!!

    Φαίνεται ότι όλα είχαν προσυμφωνηθεί παρασκηνιακά. Η Ελληνική Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση των Σκοπίων και οι Ευρωπαίοι τα είχαν βρει για μια σύνθετη ονομασία η οποία περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» . Αυτό που παρέμεινε σε εκκρεμότητα ήταν η θέση του Μπίλ Κλίντον. Τι έγινε όμως με την ομόφωνη απόφαση των πολιτικών ηγετών της Ελλάδος; Τί έγινε η περίφημη δήλωση του Πέτρου Μολυβιάτη εν ονόματι του Συμβουλίου των Ελλήνων πολιτικών Αρχηγών ότι η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίσει τα Σκόπια εάν η ονομασία περιέχει την λέξη «Μακεδονία»; Είχαν αλλάξει στάση οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες; Ασφαλώς όχι!!

    Το θέμα Κλίντον όμως ήταν το πιο σοβαρό. Ο Μπίλ Κλίντον είχε δεσμευτεί στους Ελληνοαμερικανούς υποστηρικτές του και ο Κλίντον θα τηρούσε την δέσμευσή του. Γι' αυτό είμαι απόλυτα σίγουρος. Επομένως οι αρχιτέκτονες της συμβιβαστικής λύσης ρισκάρανε το βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας από την Κυβέρνηση Κλίντον εάν προτείνανε αναγνώριση των Σκοπίων με ονομασία που περιείχε την λέξη «Μακεδονία». Μόνον οι Ελληνοαμερικανοί ηγέτες μπορούσαν να αποδεσμεύσουν τον Μπίλ Κλίντον. Εξάλλου αυτοί τον δέσμευσαν στις 3 Οκτωβρίου 1992.

    Έτσι κατασκευάσθηκε προσεκτικά ένας σύγχρονος «Δούρειος Ίππος»! Ιδού τι έγινε.

    Δεν ξέρω ακριβώς πόσες ώρες μετά την ορκωμοσία του Μπίλ Κλίντον στο αξίωμα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν περάσει όταν οι μισθωτοί αντιπρόσωποι της Ελλάδος (paid lobbyists) στην Ουάσιγκτον κ.κ. «Manatos & Manatos» δημιούργησαν μια «προσωρινή ειδική» επιτροπή με την ονομασία «Ad hoc American Hellenic Leadership Committee».

    Ποιά ήταν τα μέλη αυτής της «προσωρινής επιτροπής» δεν έμαθα ποτέ. Αυτό που ξέρω είναι το εξής: Εκ μέρους αυτής της πρόχειρης επιτροπής η εταιρεία «Μάνατος και Μάνατος» ζήτησε από εκλεγμένους πολιτικούς, επιχειρηματίες και Δημοτικούς άρχοντες όλους επιφανείς Ελληνοαμερικανούς να συνυπογράψουν μια επιστολή που απευθυνόταν στον Πρόεδρο Κλίντον και του ζητούσε να υποστηρίξει την «νέα θέση» της Ελληνικής Κυβέρνησης για μια «συμβιβαστική λύση» στο ζήτημα της αναγνώρισης του ονόματος της Νοτιοσλαβίας. Η επιστολή είχε συνταχθεί και είχε διατυπωθεί τόσο προσεκτικά που μπροστά της ο «Δούρειος Ίππος» έμοιαζε σαν μια ερασιτεχνική εφεύρεση! Παρόλα αυτά το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Ο Μπίλ Κλίντον θα έπρεπε να υποστηρίξει την νέα θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης στην ονομασία του νέου κράτους της Νοτιοσλαβίας, παρότι η συμβιβαστική λύση περιείχε τη λέξη «Μακεδονία».

    Η προτεινόμενη επιστολή προς τον Πρόεδρο Κλίντον είχε την ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 1993 έξι μέρες μετά την ορκωμοσία του. Είναι τόσο ωραία γραμμένη και τόσο υπέροχα εθνικοποιημένη που αν δεν είσαι γνώστης των πραγμάτων και «γάτα» στα πολιτικά υπονοούμενα ποτέ δεν θα καταλάβεις ότι με την συνυπογραφή σου συμβάλλεις σε μια Κολοσσιαία εθνική προδοσία! Και όμως ακριβώς αυτό ήταν. Όταν εγώ έλαβα το προτεινόμενο γράμμα προς τον Πρόεδρο Κλίντον και μου ζητήθηκε να το υπογράψω οι συγγραφείς του είχαν ήδη εξασφαλίσει την υπογραφή των: Phil Angelides (Φίλ Αγγελλίδης), Πρόεδρο του Δημοκρατικού κόμματος της Καλιφόρνιας. Art Agnos (Αρτ Aγκνος), πρώην Δήμαρχο του Σαν Φρανσίσκο, Andrew Athens (Aντριου Aθενς), Προέδρου του Ηνωμένου ΑμερικανοΕλληνικού Κογκρέσου, John Casimatidis (Τζων Κατσιματίδης), Πρόεδρο του "Red Apple Groups". Philip Christopher (Φίλιπ Κρίστοφερ), Προέδρου PSEKA, dr. Gus Konstantine (Γκάς Κονσταντίν), Supreme President of AHEPA, δρ. Takey Crist (Τάκη Κρίστ), Προέδρου American Hellenic Institute, Public Affairs Committee. Michael Dukakis (Μιχάλης Δουκάκης), πρώην Κυβερνήτης της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, Nicholas Gage (Νίκολας Γκέιτς), συγγραφέας, Fotis Gerasopoulos (Φώτης Γερασόπουλος), αντιπρόεδρο Hellenic American National Council. Dr. Christos Ioannides (Χρήστος Ιωαννίδης), Καθηγητής Greek and Middle Eastern Affairs, Michael Zaharis (Μιχάλης Ζαχαρής), Chairman KOS Pharmaceutical INC, Sotiris Kolokotronis (Σωτήρης Κολοκοτρώνης), President SKK Enterprises, Andrew Manatos (Αντριου Μάνατος), Special Counsel United Hellenic American Congress, John Nathenas (Τζων Ναθήνας) President Hellenic American National Council. Peter J. Pappas (Πήτερ Πάππας), President P.J. Mechanical Corporation, Jim Regas (Τζιμ Ρήγας) Esq. Senior Courses Regas, Freratos & Harp, Eugene Rossides (Ευγένιος Ροσίδης), Esq. Chairman American Hellenic Institute, Angelo Tsakopoulos (Αγγελος Τσακόπουλος), Former National Chairman Greek American for Clinton and Professor Spiros Vreonis jr.(Σπύρος Βρυώνης), New York University.

    Ασφαλώς έγινε κοινοποίηση της επιστολής στον Warren Christopher (Γούορεν Κρίστοφερ) Υπουργό Εξωτερικών ΗΠΑ, Anthony Lake (Αντονυ Λέικ), Σύμβουλο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου και dr. Madeleine Albright (Μαντλίν Ολμπράϊτ), Πρέσβη των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη. Διάβασα προσεκτικά την προτεινόμενη επιστολή που μου ζητούσαν να συνυπογράψω και είπα μέσα μου «Ώρα καλή Μακεδονία μας». Ασφαλώς δεν δέχτηκα να την συνυπογράψω και η επιστολή εστάλη στον Πρόεδρο Κλίντον. Κατάλαβα ότι εάν τα Ηνωμένα Έθνη αναγνώριζαν το νέο κράτος των Σκοπίων με ένα όνομα που περιείχε τη λέξη «Μακεδονία» θα γεννιόταν για πρώτη φορά στην ιστορία μια νέα χώρα με την ονομασία «Μακεδονία» και δεν θα ήταν Ελληνική. Με άλλα λόγια η νοτιότερη περιοχή της Γιουγκοσλαβίας θα αναγνωριζόταν από τα Ηνωμένα Έθνη σαν χώρα με το όνομα «Μακεδονία» και η Ελληνική περιοχή της Μακεδονίας θα ήταν πια απλώς μια διοικητική περιφέρεια όπως την αποκάλεσε ο προαναφερθείς ιστορικός κ. Johann Fink. Μια διοικητική περιφέρεια η οποία στο μέλλον θα διεκδικείται από το νεοσύστατο κράτος.

    Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι που πρόσφεραν την υπογραφή τους δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο για να μελετήσουν το ακριβές κείμενο της επιστολής και υπέγραψαν καλή τη πίστει νομίζοντας ότι υπογράφουν για το συμφέρον της Ελλάδας. Αλλωστε η υπογραφή ζητήθηκε και δόθηκε τηλεφωνικά!! Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα δίμηνο γεμάτο παραπληροφόρηση και αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης. Για περισσότερο από δύο μήνες οι συζητήσεις και οι «αγώνες» περιστρέφονταν γύρω από δευτερεύοντα και τριτεύοντα θέματα. Σημαίες, σύμβολα, παλικαρισμοί, Τουρκικές παρενοχλήσεις οτιδήποτε άλλο παρά το όνομα Μακεδονία απασχολούσαν την κοινή γνώμη. Τελικά η μάσκα έπεσε. Στις 7 Απριλίου 1993 επίσημα πια με επιστολή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εν ονόματι της Ελληνικής Κυβέρνησης ο τότε Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιχάλης Παπακωνσταντίνου ανήγγειλε ότι η Ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται την συμβιβαστική πρόταση με την οποία τα Ηνωμένα Έθνη θα αναγνωρίσουν το νοτιότερο τμήμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας ως νέο κράτος με την ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

    Την ίδια μέρα, στις 7 Απριλίου 1993 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε την αναγνώριση του νέου κράτους και φυσικά έτσι ψήφισε και η Ελλάδα! Εκείνη την ημέρα ένα κομμάτι από την Ελληνικότητά μου πέθανε. Έτσι λοιπόν εάν σας ρωτήσει κανείς πότε αναγνωρίστηκε (γεννήθηκε) το πρώτο και μόνο μη Ελληνικό κράτος με το όνομα «Μακεδονία» να του πείτε στις 7 Απριλίου 1993.

    Αν σας ρωτήσει ποιά ήταν η θέση της Ελλάδος, να πείτε ότι ψήφισε υπέρ!

    Αν σας ρωτήσει πώς ψήφισε η Αμερική να του πείτε και αυτή ψήφισε υπέρ.

    Αν σας ρωτήσει γιατί οι Ελληνοαμερικανοί φίλοι του Μπίλ Κλίντον του ζήτησαν να αλλάξει την θέση που είχε πάρει στις 3 Οκτωβρίου 1992 να του πείτε γιατί η Ελληνική κυβέρνηση τους ζήτησε να το κάνουν!

    Ακούστε προσεκτικά παρακαλώ, κυρίες και κύριοι, τι είπε ο τότε πανίσχυρος Αμερικανός βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής των Εξωτερικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου κ. Lee Hamilton (Λι Χάμιλτον) όπως είχε γραφεί στην ανταπόκριση του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου στην ημερήσια εφημερίδα «Πρωϊνή» της Νέας Υόρκης λίγες μέρες μετά την επίσημη αναγνώριση από τα Ηνωμένα Έθνη.

    Είπε ο κύριος Χάμιλτον:

    «ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑΤΕ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ. ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΣΥΞΥΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΑΣ»

    Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στην Πρωϊνή: «ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.

    Η Ελληνική κυβέρνηση έχασε μοναδική ευκαιρία να κερδίσει σημαντικά πλεονεκτήματα στη μάχη των Σκοπίων, όταν λόγω ασυνεννοησίας με την Ουάσιγκτον και ερασιτεχνικών χειρισμών δέχθηκε τον «έντιμο συμβιβασμό» χωρίς να περιμένει τη δημοσιοποίηση της θέσης της νέας αμερικανικής κυβέρνησης. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Λι Χάμιλτον, δήλωσε στη διάρκεια εκδήλωσης Ελληνοαμερικανών στο Λος Αντζελες, ότι ο ίδιος αλλά και στελέχη της κυβέρνησης Κλίντον εξεπλάγησαν από την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην επιμείνει στη γνωστή θέση της για την ονομασία και αντίθετα να αποδεχθεί τη διαδικασία της διαιτησίας και της όποιας απόφασης των μεσολαβητών Σάιρους Βάνς και Λόρδου Όουεν.

    Ο Αμερικανός βουλευτής, που θεωρείται ένας από τους λίγους πολιτικούς που γνωρίζουν τα ελληνικά εθνικά θέματα, ιδιαίτερα το Κυπριακό και το πρόβλημα που δημιουργούν τα Σκόπια, είπε ότι η πλειοψηφία των βουλευτών και των γερουσιαστών «είχαν πειστεί για τις δίκαιες θέσεις της Ελλάδας» και τις υποστήριξαν μάλιστα εγγράφως, υπογράφοντας κείμενο επιστολής προς τον Πρόεδρο Τζόρτζ Μπούς. Όπως εξήγησε ο κ. Χάμιλτον, «το Κογκρέσο ενημερώθηκε σωστά από την Ελληνοαμερικανική κοινότητα», τα μέλη της οποίας πίεσαν με διάφορους τρόπους τους βουλευτές και τους γερουσιαστές, οι οποίοι πείστηκαν ότι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ήταν στην πραγματικότητα η κλοπή του ονόματος της Μακεδονίας.

    Ο Αμερικανός βουλευτής βλέπει «διαφωνία μεταξύ των θέσεων της Αθήνας και της Ομογένειας» αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι μόνοι που απέμειναν να επιμένουν για μη χρησιμοποίηση του ονόματος της Μακεδονίας είναι οι Ελληνοαμερικανοί. Ο κ. Χάμιλτον κατέληξε λέγοντας ότι ακριβώς λόγω της αποδοχής από την Αθήνα συμβιβαστικής λύσης, ούτε το Κογκρέσο, ούτε η Κυβέρνηση Κλίντον μπορούν πια να βοηθήσουν, υπονοώντας ότι δεν ισχύουν οι προεκλογικές υποσχέσεις του Αμερικανού Προέδρου».

    Στις 22 Φεβρουαρίου 1994 ο παλαίμαχος στρατηγός του Ελληνικού στρατού εν αποστρατεία Ελευθέριος Παπαγιαννάκης με επιστολή του προς τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα αναρωτήθηκε πως η Αυστραλία αναγνώρισε τα Σκόπια ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

    Στις 28 Μαρτίου 1994 ο Αυστραλός Πρέσβης C.A. Edwards απάντησε στο στρατηγό Παπαγιαννάκη ως εξής:

 

    «Στρατηγέ μου,

    Το γράμμα σας με ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου με εντυπωσίασε με την ειλικρίνεια με την οποία εκφράσατε τα αισθήματά σας προς την Αυστραλία και τους Αυστραλούς που έπεσαν μαχόμενοι για την ελευθερία της Ελλάδος.

    Είναι μεγάλο κρίμα που άνθρωποι όπως εσείς που έχουν τόσο δυνατά αισθήματα για τη χώρα μου αισθάνεται ότι κατά κάποιο τρόπο η πρόσφατη απόφαση της Αυστραλίας να αναγνωρίσει την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM) αποτελεί με οποιοδήποτε κτύπημα κατά της Ελλάδος. Από την πλευρά της η Κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν αισθάνεται ότι η απόφασή της ήταν με οποιοδήποτε τρόπο κατά των συμφερόντων της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα παίρνοντας την απόφασή της η κυβέρνηση κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να ανταποκριθεί στις επιθυμίες της Ελλάδας. Καθώς πιθανώς προσέξατε το όνομα με το οποίο αναγνωρίσαμε τη χώρα ήταν το ίδιο όνομα με εκείνο που χρησιμοποίησε η ίδια η Ελλάδα στην δική της αναγνώριση και σε όλες τις άλλες δοσοληψίες που έχει με αυτή τη χώρα».

 

    Μετά από όλα αυτά κυρίες και κύριοι τώρα πια ξέρετε:

    Τι κάνανε οι Ελληνοαμερικανοί

    Ξέρετε τι κάνανε οι Αμερικανοί

    Ξέρετε τι κάνανε οι Ευρωπαίοι

    Ξέρετε τι κάνανε οι Σκοπιανοί και

    ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΝΤΟΠΙΑΝΟΙ!!



 

 

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 01, 2008, 18:24:49 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 29, 2008, 10:49:47 »
Για να μην ξεχνιώμαστε, δείτε ΕΔΩ τις βλέψεις της Βουλγαρίας για τη Μακεδονία μας. Το μενού περιλαμβάνει μοίρασμα όλης της βόρειας Ελλάδας σε Τουρκία (καταλαμβάνει τη Θράκη), Βουλγαρία (καταλαμβάνει τη Μακεδονία) και Αλβανία (καταλαμβάνει την Ήπειρο), όλα αυτά στον 3ο Βαλκανικό πόλεμο που ονειρεύονται περί το 2013, με τις ευλογίες της Αμερικής και με τελικό αποτέλεσμα την εξαφάνιση ολόκληρου του Ελληνικού έθνους (ο θάνατος της Ελλάδας όπως το αποκαλούν). Φυσικά, ούτε λόγος για διεθνείς συνθήκες (Βουκουρέστι κλπ.).

Επίσης, χθες αν δεν κάνω λάθος, αναρτήθηκε ιστοσελίδα με συλλογή υπογραφών για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Δείτε το ΕΔΩ και υπογράψτε κι εσείς αν θέλετε.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 01, 2008, 18:25:56 από Rose_777 »
...spes mea in mentem est...

livelove

  • Μηνύματα: 144
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 29, 2008, 16:57:28 »
έχω πρόβλημα....

είδα χτες για πρώτη φορά τη σημαία τους...(μάλλον..-δεν νομίζω οτι επρόκειτο για πανό-αλλά ό,τι και να 'ταν..το ίδιο είναι)

Γενικά δεν βλέπω τηλεόραση χρόνια τώρα...
Τί ήθελα και στάθηκα μπροστά σε αυτό το κουτί...

Και είδα την σημαία..κατακόκκινη και στο κέντρο το αστέρι της Βεργίνας...
Το κόκκινο δεν με πείραξε τόσο...(κόκκινο πανί..χαχα) Δεν ξέρω κι εγώ πώς κάνω χιούμορ τώρα... ;D
..αλλά το άστρο... :'(

Αυτό με το αστέρι...αλήθεια μέσα μου ΠΟΝΕΣΕ...
περίεργο ίσως...

έχω πρόβλημα;;;
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 01, 2008, 18:26:30 από Rose_777 »
The opposite of a correct statement is a false statement. But the opposite of a profound truth may well be another profound truth

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 29, 2008, 19:21:11 »
Για το αληθές της ιστορίας: ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ που προσέφερε σε σχετικό blog, ο χρήστης με το όνομα "Ακρίτας". Πρόκειται για το Γεωγραφικό Λεξικό του Edmond Bohun που τυπώθηκε το 1688 και που δίνει απαντήσεις σε όσους αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας αλλά και σε μερικούς ανεκδιήγητους Έλληνες που υποστηρίζουν ότι τα έθνη είναι ΕΦΕΥΡΕΣΗ του 19ου αιώνα...



Χαιρετίσματα... :-*
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 04, 2018, 00:17:35 από Rose »
...spes mea in mentem est...

livelove

  • Μηνύματα: 144
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 30, 2008, 10:04:25 »
χτες βράδυ...άκουσα να λένε οτι πρόκειται για τον "ήλιο" της Βεργίνας....
αλλά πάντα "αστέρι" το γνώριζα...Και ήλιος και αστέρι...Αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει διαφορά..(η ου΄σια του μία έιναι ούτως ή άλλως)
τέλος πάντων...

λοιπόν..

άκουσα και ότι υπάρχει ένα "θέμα" που συζητείται...ανά τον "κόσμο"...

λέει ότι...
Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήτο Έλλην...

ακόμα...λέει ότι οι Έλληνες ήταν ένα φύλο...που ανέβηκε από τη Σαχάρα....

(πώς είχα την "εντύπωση" ότι κατήλθον κατα μία έννοια από τον ουρανό...;;; ::))

Ένας πολιτικός μας στην Βουλή....
Βρήκε τη λύση

κάπου άκουσα να λέει --ανάμεσα σε άλλα βέβαια--

"Γεωγραφία για όλες τις χρήσεις".....!!!!!!!!!!! ;D ;D ;D ;D

μίλα για να σε καταλαβαίνουν, όχι για να μιλάς....!!!



Λοιπόν...έψαξα και βρήκα ένα γράμμα που έστειλα το περασμένο φθινόπωρο...σε κάποιον φίλο...και το παραθέτω ως ΑΝΕΚΔΟΤΟ.

"...Βρήκα μες το σπίτι ένα παλιο κέρμα, των 100 δρχ. Φρίκη σου λέω. Απο τη μια το έμβλημα της Βεργίνας, από την άλλη η προτομή του Μ.Αλέξανδρου, μάλλον προφιλ. Και ανεγράφετο: Μέγας Αλέξανδρος-Βασιλευς των Μακεδόνων...Χαχαχα...
Αυτοι (ΟΛΟΙ) πριν λίγα χρόνια έκοβαν νομίσματα στο όνομα της Μακεδονίας...Τώρα δεν πάνε να κόψουν το λαιμό τους- λέω εγώ τώρα...
Να σου πω...Στη δουλειά.Τουρίστες μιλούν μια γλώσσα άγνωστη. Τί γλώσσα μιλάνε άραγε αναρωτιέται ανυποψίαστα ο υπάλληλος, ΞΕΝ-αγός...Ένας αυθόρμητος διάλογος...ακολουθεί

-"Excuse me, sir. Where are you from?"
-From Macedonia.
-Ωραία, τότε μιλάτε Ελληνικά!! (είπα με ενθουσιασμό....τρομάρα μου--αυτη μου την αντίδραση θα ήθελα να την έχω σε video)
-Excuse me? I did not understand?
-You speak Greek then, don't you?
-I don' t understand.
-Where are you from?
-From Macedonia,
-From Macedonia, WHERE?
Με κοιτάει καλά-καλά...
- Macedonia. ok. WHERE? Kavala, Thessaloniki, Drama??
Με κοιτάει...Κουνάει τα χέρια..Δεν καταλαβαίνει..
Και λέω..
-Do you speak Greek?
-No.
Do you speak English?
-A little.
-What language do you speak...?
Μου λέει μια γλώσσα που δεν θυμάμαι, να πω την αλήθεια, διότι είχα ήδη κάψει το μυαλό μου.(για την ακρίβεια, μου έιχε πει το όνομα της γλώσσας μιας χώρας...αλλά όχι της Γιουγκοσλαβίας...)

Απομακρύνομαι δρασκελίζοντας. Προσπαθούσα να διατηρήσω την υπομονή και ψυχραιμία μου. Διότι άρχιζα να πιστεύω οτι με δουλεύει...Ή ό,τι έιναι τρελός
Επιστρέφω...και ξαναρωτώ...μιά απ' τα ίδια..

Και λεει εν τέλει...δόξα τω θεω...είπε
-This language we speak in FYROM....
-In FYROM.... μουρμουρίζω εγώ...Εμ, πες το έτσι άνθρωπέ μου να συνεννοηθούμε...
Όχι...δεν τον έβρισα..Απλά τον λυπήθηκα.. Λυπήθηκα κι εμένα"...

Αυτό είναι ένα πραγματικό γεγονός. Μετά από αυτό...δεν ήξερα τί να πώ. Σοκαρίστηκα ομολογώ.
Δεν ήξερα με ποιον να τα βάλω.
Βέβαια...σκέφτηκα να τα βάλω με τον εαυτό μου...που δεν έχω καταλάβει τί μου γίνεται και δεν έχω καμιά επαφή με τον κόσμο...και μου είχε διαφύγει....οτι υπάρχει κι άλλη Μακεδονία...
Μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν μου έιχε περάσει απ'το μυαλό οτι έιναι από τα Σκόπια...
Σκέφτόμουν για ώρα οτι αυτός θα νόμιζε οτι το έκανα επίτηδες...για ευνόητους λόγους, οτι δηλαδή οτι έκανα οτι δεν καταλαβαίνω...Θέλω να πώ..ντράπηκα κιόλας...αισθάνθηκα άσχημα...που μάλλον τον έκανα να αισθανθεί..άβολα..Που να 'ξερε όμως ...(τώρα όμως που το ξανασκέφτομαι...αφού ήταν από την Μακεδονία...θα κατανόησε οτι ντράπηκα, μια και ως μακεδόνας και έλληνας..θα γνωρίζει για την ελληνική φιλοξενία...)Βλέπεις, δεν μπορούσα και να συνεννοηθώ...Ελπίζω να καταλαβε οτι "δεν υπήρχε πρόβλημα" από τη στάση μου...Τέλος πάντων..Ενα όμως έιναι βέβαιο, αυτός ο άνθρωπος δεν θα ξεχάσει ποτέ την έκπληξη που ζωγραφίστηκε στο πρόσωπο μου, με τα μάτια διάπλατα και το στόμα να χάσκει...

Τώρα σκέφτομαι...
οτι αυτός ο άνθρωπος έλεγε την καταγωγή του και το πίστευε...Εγώ άκουσα να μιλά με "όνομα" για την καταγωγή του και θεώρησα οτι μιλά για την πατρίδα μου...

Και τελικά...αναρωτήθηκα και αναρωτιέμαι...

Είναι τόσο εύκολο να πιστέψει και να θεωρήσει κανείς πατρίδα του έναν τόπο που φέρει μια νέα "ονομασία" άλλη από αυτή που γνώρισε ως πατρίδα του ;
και ύστερα...
Είναι τόσο δύσκολο να αποδεχτεί κανείς οτι η ονομασία που φερει ένας τόπος που θεωρεί πατρίδα του μπορεί και ΣΗΜΑΙΝΕΙ και έναν άλλον τόπο (που δεν θεωρεί πατρίδα του);

Και όπως συνηθίζω να λέω...
Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Δεν ξέρω. Και τώρα που το ξανασκέφτομαι, δεν ξέρω.


{λες αυτό να εννοούν όταν λένε "γεωγραφία για όλες τις χρήσεις.... ::)



« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 01, 2008, 18:27:08 από Rose_777 »
The opposite of a correct statement is a false statement. But the opposite of a profound truth may well be another profound truth

livelove

  • Μηνύματα: 144
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 30, 2008, 12:04:04 »
Λες να επικαλεστούν και τον Saussure..? ;D
Να...ας πούμε...οτι ένα αντικείμενο συνδέεται με ένα όνομα - σημαίνων και σημαινόμενον- και ή σχέση που τα ενώνει είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ...!!!
Η σχέση ανάμεσα στη μορφή και το περιεχόμενο...είναι επίσης ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ???
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΤΕ....
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 01, 2008, 18:27:41 από Rose_777 »
The opposite of a correct statement is a false statement. But the opposite of a profound truth may well be another profound truth

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 30, 2008, 19:46:42 »
Για να μην ξεχνιώμαστε, δείτε ΕΔΩ τις βλέψεις της Βουλγαρίας για τη Μακεδονία μας. Το μενού περιλαμβάνει μοίρασμα όλης της βόρειας Ελλάδας σε Τουρκία (καταλαμβάνει τη Θράκη), Βουλγαρία (καταλαμβάνει τη Μακεδονία) και Αλβανία (καταλαμβάνει την Ήπειρο), όλα αυτά στον 3ο Βαλκανικό πόλεμο που ονειρεύονται περί το 2013, με τις ευλογίες της Αμερικής και με τελικό αποτέλεσμα την εξαφάνιση ολόκληρου του Ελληνικού έθνους (ο θάνατος της Ελλάδας όπως το αποκαλούν). Φυσικά, ούτε λόγος για διεθνείς συνθήκες (Βουκουρέστι κλπ.).

Επίσης, προχθες αν δεν κάνω λάθος, αναρτήθηκε ιστοσελίδα με συλλογή υπογραφών για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Δείτε το ΕΔΩ και υπογράψτε κι εσείς αν θέλετε το έντυπο διαμαρτυρίας.
...spes mea in mentem est...

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 30, 2008, 19:48:30 »
Η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα δεν είναι παρά το αποτέλεσμα πολλών λαθεμένων ενεργειών (που συνήθως ήταν μη-ενέργειες) για το Μακεδονικό.

To θέμα είναι τεράστιο και λεπτό, αλλά θέλω να θυμήσω πως για το Μακεδονικό στις δεκαετίες του 50-60, όσοι δημοσιογράφοι ήθελαν να γράψουν κάτι σχετικό, τους είχε απαγορευτεί από τους αρχισυντάκτες τους επί ποινή απολύσεως, για να μην ενοχλήσουμε τον Στρατάρχη Τίτο, την ίδια στιγμή που οι Σκοπιανοί-Γιουγκοσλάβοι αλώνιζαν στις βιβλιοθήκες των πλέον έγκριτων πανεπιστημίων, κυρίως των ΗΠΑ, γεμίζοντάς τες με βιβλία και συγγράματα για την Μακεδονία των Σκοπίων, για τον Αλέξανδρο, οι Βούλγαροι με την Μακεδονία του Πυρίν, οι Τούρκοι για την Κύπρο, φτιάχνοντας ισχυρά λόμπυ και πάει λέγοντας, και εμείς εδώ κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.

Τώρα βέβαια τρέχουμε και δεν φτάνουμε, και αντί να είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά για το Μακεδονικό θέμα, έχουμε πολλούς Ελληνάρες να κατηγορούν τους πολλούς για φανατισμό, για μισαλλοδοξία, για εθνικοπατριωτισμό κλπ άλλες αηδίες, και είναι πολλοί αυτοί, και έχουν και ισχυρή φωνή, τόσο ισχυρή που οι άλλοι παίρνουν θάρρος και θέτουν θέματα αλυτρωτισμού, οι Αλβανοί θέμα Τσαμουριάς και πάει λέγοντας. 

Η σχέση με τις γείτονες χώρες, καμιά φορά είναι δίκοπο μαχαίρι και όλα εξαρτώνται από την παιδεία και τη μόρφωση που έχει ο κάθε λαός. Κανείς δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να αρνηθεί τις επαγγελματικες συνεργασίες με τις γείτονες χώρες αλλά κι εδώ, οι Σκοπιανοί και οι Αλβανοί, που τους δώσαμε δουλειές κι έγιναν άνθρωποι, τώρα βγάζουν και γλώσσα γιατί κάποιοι που έχουν συμφέρον τους έχουν δώσει πολύ αέρα, ειδικά τώρα που όπως λέγεται ο Οδυσσέας Τσενάϋ (νομίζω το θυμάστε αυτό το καλό παλικάρι που ήθελε να γίνει σημαιοφόρος και έγινε η χώρα μπάχαλο έτσι;), αυτός λοιπόν που σπούδασε ή σπουδάζει ακόμα στην Αμερική (άραγε με χρήματα ποιών;...), ετοιμάζεται να ιδρύσει Αλβανικό κόμμα στην Ελλάδα, καθώς οι Αλβανοί αποτελούν πλέον σημαντικό πληθυσμιακό ποσοστό (περίπου 1,5 εκ. αν δεν κάνω λάθος) και τελικά θα την πάθουμε (πάλι) με "άλωση εκ των έσω"...

Αυτές είναι δουλειές που κρατάνε 30+ χρόνια και κάποια στιγμή γίνεται το μπάμ κι εμείς οι ανυποψίαστοι πολίτες ζούμε απλώς τα μεθεόρτια και τις ανακοινώσεις μίας προδιαγεγραμμένης κατάστασης. Βάλαμε και τους μουσουλμάνους στην βουλή γιατί το καλό κόμμα ***** χρειαζόταν ψήφους και τώρα βλέπουμε ένα μικρό δείγμα του τι γίνεται κάθε τόσο στην Θράκη και τι θα γίνει στη συνέχεια εκεί όπου πολύ σύντομα οι μουσουλμάνοι θα αποτελούν περισσότερο από το 1/3 του πληθυσμού της Θράκης...

Αν υπάρχει κάτι που έχω συμπεράνει από την κατάσταση, είναι ένα περίεργο σύμπλεγμα που λυμαίνεται και επιβουλεύεται τη χώρα μας και αποτελείται από:

1. Έλληνες (ο όρος χρησιμοποιείται καταχρηστικά) που συνεργάζονται με ξένους για λόγους πλουτισμού και εξουσίας και μπροστά σε αυτό δεν υπολογίζουν ούτε ιερό, ούτε όσιο.

2. Πολίτες των 3-4 γειτονικών χωρών που ποτέ τους δεν έψαξαν και δεν διασταύρωσαν την ιστορικότητά τους, οι οποίοι σε συνδυασμό με μια σοβαρή έλλειψη παιδίας και μόρφωσης που τους χαρακτηρίζει (γιατί αν την είχαν δεν θα προέβαλλαν τώρα τέτοιες αξιώσεις), έχουν βρει στα εθνικά ζητήματα ένα raison d'etre, αυτό που τους κάνει να νοιώθουν χρήσιμοι, υπαρκτοί και υπολογίσιμοι. Πριν το "Μακεδονικό" και τη "μεγάλη Αλβανία" δεν τους ήξερε κανείς. Ήταν άνθρωποι που ζούσαν ακόμη σε μεταπολεμικές συνθήκες από όλες τις απόψεις και να που τώρα όλοι μας μιλάμε γι' αυτούς (και μάλιστα κάποιοι είναι υπάλληλοί τους...)

3. Την καλή μαμά Αμερική, για την οποία τα πάντα μεταφράζονται σε χρήμα και εξουσία και που πάντοτε ασκεί πιέσεις αν κι εφόσον θα είναι ο τελικός οφελημένος.

4. Τη δική μας αμετροεπή υπεράσπιση των Ελληνικών ιδεωδών όπως η ελευθερία έκφρασης και λόγου, η οποία σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό έφτασε να δίνει λόγο και φωνή (άρα να τον μάθουν και όσοι δεν τον ήξεραν) στον εκπρόσωπο του "ουράνιου τόξου", της γνωστής φιλοσκοπιανής οργάνωσης που δρά στην περιοχή της Φλώρινας, δημόσιος υπάλληλος ων (οποία ειρωνεία!) και να βγαίνει (δικαίως πλέον) στην τηλεόραση αυτός ο ανεκδιήγητος με περίσσεια ειρωνεία και εμετικό χαμόγελο και να έχει βήμα και λόγο!! Φυσικά δεν είναι μόνος του γιατί μόνον στην πόλη όπου ζω (κεντρική Μακεδονία) που ακόμα και κατ' όνομα συνδέεται απευθείας με τον Μέγα Αλέξανδρο, υπάρχουν 2 φωτογράφοι οι οποίοι εδώ και 18 περίπου χρόνια ασκούν φιλοσκοπιανή προπαγάνδα με κακόβουλες δραστηριότητες (γνωστές όμως στην ασφάλεια του νομού). Παλαιότερα ήταν περισσότερο θρασύς και κάθε 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου γυρνούσαν ανέτως από παρέα σε παρέα (καθώς ήταν πολύ γνωστοί σε όλους μας) και μιλούσαν για "Μακεδονίες" και άλλα τέτοια και ο κόσμος τους κοιτούσε απορημένος. Είχαν φτάσει μάλιστα στο σημείο να συντάσσουν σχετικές προκηρύξεις στα σπίτια τους αλλά ΟΥΔΕΙΣ συμπολίτης μου δεν βρέθηκε να τους ξεμπροστιάσει. Πλέον έχουν συνταξιοδοτηθεί (ο ένας δεν ζει) και ο άλλος έχει κάποια προβλήματα υγείας που δεν του επιτρέπουν να ασκήσει πλέον το θεάρεστο έργο του...

5. Ο δικός μας ωχαδελφισμός που δυστυχώς αποτελεί πλέον γνήσιο Ελληνικό ιδίωμα, ο οποίος μας κάνει συνενόχους στις καταστάσεις που βιώνουμε γιατί έχουμε δώσει πλήρη εξουσία και δικαίωμα αποφάσεων χωρίς έλεγχο και δική μας γνώμη στην εκάστοτε κυβέρνηση για τέτοια σοβαρά ζητήματα αλλά από την άλλη λέμε πως είναι ανεπαρκείς για διακυβέρνηση της χώρας μας (πόσο τελικά κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας...). Αυτό φυσικά συνοδεύεται και από την ατιμωρησία των "ατσαλάκωτων", ένας εκ των οποίων (ξέρετε ποιός...), όταν έπεσε το ελικόπτερο στα Ίμια το 1996 και χάσαμε 3 παλικάρια, αυτός ο απίστευτος "κύριος" ξεστόμισε το γνωστό "ευχαριστώ τους Αμερικανούς για τη βοήθειά τους"!!! Φοβόμαστε να τους "μαυρίσουμε" γιατί εξαρτώμαστε από αυτούς, γιατί θα μας βολέψουν σε κάποια θέση με καλά χρήματα και καθόλου δουλειά (το κλασικό Ελληνικό όνειρο...)

6. Η γνωστή-παραδοσιακή οσφυοκαμψία της εκάστοτε κυβέρνησης που ενώ βλέπει σε κάθε μέσο πληροφόρησης τα όσα καπηλεύονται και διαστρεβλώνουν οι γείτονές μας δεν κάνει ΤΙΠΟΤΕ έστω για να τα περιορίσει. Μιλάμε για σχολικά βιβλία, πανεπιστημιακά βιβλία, χάρτες στο Google, σημαίες, μπλουζάκια, ακόμη και "θέματα" για κινητά τηλέφωνα που κυκλοφορούν σε σχετικά fora (κάποιοι ίσως ήδη γνωρίζουν τον γνωστό Σκοπιανό προπαγανδιστή Aco Kuna...). Θυμάμαι πως σε ένα τέτοιο forum, όπου εγώ και κάποιοι άλλοι Έλληνες διαμαρτυρηθήκαμε για την προκλητική συμπεριφορά του, χάσαμε όλοι μας τα "reputation points", ενώ την ίδια στιγμή, αυτό το ανθρωπάριο που μας στόλιζε κανονικά με βρισιές και άλλα τέτοια δεν υπέστην καμία σχετική μεταβολή! Σε άλλο site κινητών, όπου είδα πάλι δικά του θέματα και διαμαρτυρήθηκα στους ιδιοκτήτες του, μου διέγραψαν τον λογαρισμό!

Φίλοι μου ας μην γελιώμαστε. Το Μακεδονικό ζήτημα πιστεύω πως έχει πλέον κλείσει και αυτό με το οποίο ασχολούμαστε τώρα δεν είναι τίποτε άλλο από το σε ποιό σημείο του τίτλου τους θα μπει το όνομα "Μακεδονία". Είναι πλέον ένα ζήτημα καθαρά "εικαστικής" φύσεως (κάτι σαν το πως θα πούμε στον άντρα ότι τον απατά η γυναίκα του...).

Καλησπέρα σε όλους :)
...spes mea in mentem est...

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 30, 2008, 19:49:23 »
έχω πρόβλημα....

είδα χτες για πρώτη φορά τη σημαία τους...(μάλλον..-δεν νομίζω οτι επρόκειτο για πανό-αλλά ό,τι και να 'ταν..το ίδιο είναι)

Γενικά δεν βλέπω τηλεόραση χρόνια τώρα...
Τί ήθελα και στάθηκα μπροστά σε αυτό το κουτί...

Και είδα την σημαία..κατακόκκινη και στο κέντρο το αστέρι της Βεργίνας...
Το κόκκινο δεν με πείραξε τόσο...(κόκκινο πανί..χαχα) Δεν ξέρω κι εγώ πώς κάνω χιούμορ τώρα... ;D
..αλλά το άστρο... :'(

Αυτό με το αστέρι...αλήθεια μέσα μου ΠΟΝΕΣΕ...
περίεργο ίσως...

έχω πρόβλημα;;;

Είναι αυτό ακριβώς που έγραψα πιο πάνω φίλε μου. Η όλη κατάσταση μας αφήνει μία πίκρα, έναν πόνο από την ίδια τη μαμά πατρίδα, μία πίκρα και απογοήτευση για τη χαμένη μας ψήφο, για τους "ατσαλάκωτους", αυτούς που ενώ χθες δοξάζαμε, σήμερα μας εγκαταλείπουν στο έλεος των ξένων επιβουλεύσεων. Δεν ισχυρίζομαι πως έχουμε τα μέσα να αλλάξουμε κατά 180ο το ρουν των γεγονότων, όπως είναι δεδομένο πως σταθήκαμε λίγοι στο να αντιληφθούμε εγκαίρως πριν 30+ χρόνια τι θα συνέβαινε σήμερα και αυτό που μας μένει είναι όπως λες κι εσύ ένα παράπονο, ένα "γιατί ρε παιδιά μας προδόσατε;" και αυτό θα είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε καθημερινά στο πετσί μας.

Ο αγώνας που κάνουμε για το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι απλά αναφαίρετο δικαίωμα αλλά υποχρέωσή μας και πέραν των άλλων συμβάλλει στη διατήρηση του εθνικού μας ιδεώδους και του άσπιλου της ιστορικότητάς μας. Άραγε μπορούνε να μιλάνε οι εξ άνωθεν και οι εξ αριστερών μας για το "ομόαιμον, ομόθρησκον, ομότροπον και ομόγλωσσον" του Ηροδότου, ο οποίος μιλούσε για εθνική ταυτότητα και εθνική συνείδηση 2.200 χρόνια πριν τον Μάρξ;

* πιστεύεις φίλε μου ότι γνωρίζουν τον συμβολισμό του αστεριού/ήλιου της Βεργίνας; Εγώ είμαι σίγουρος πως δεν γνωρίζουν καν πως υπάρχει συμβολισμός ;)
...spes mea in mentem est...

livelove

  • Μηνύματα: 144
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 31, 2008, 01:45:42 »
Για να μην ξεχνιώμαστε, δείτε ΕΔΩ τις βλέψεις της Βουλγαρίας για τη Μακεδονία μας. Το μενού περιλαμβάνει μοίρασμα όλης της βόρειας Ελλάδας σε Τουρκία (καταλαμβάνει τη Θράκη), Βουλγαρία (καταλαμβάνει τη Μακεδονία) και Αλβανία (καταλαμβάνει την Ήπειρο), όλα αυτά στον 3ο Βαλκανικό πόλεμο που ονειρεύονται περί το 2013, με τις ευλογίες της Αμερικής και με τελικό αποτέλεσμα την εξαφάνιση ολόκληρου του Ελληνικού έθνους (ο θάνατος της Ελλάδας όπως το αποκαλούν). Φυσικά, ούτε λόγος για διεθνείς συνθήκες (Βουκουρέστι κλπ.).

θέλουν να μας αφανίσουν;
εδαφικά; από τον χάρτη;
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ
Αλλά έιναι το μόνο που μπορούν -ίσως- να κατορθώσουν...Η φωτιά καίει γύρω τους, η φωτιά τους καίει τα πάντα...

Αλλά... η Φωτιά καίει μέσα μας...και καίει ΑΚΟΜΑ!!! Και δεν καταστρέφει, δεν αφανίζει.
Μόνο ζεσταίνει και ΚΥΡΙΩΣ ΦΩΤΙΖΕΙ...
The opposite of a correct statement is a false statement. But the opposite of a profound truth may well be another profound truth

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 31, 2008, 01:47:12 »
Ο διαδικτυκός τόπος τών Ελλήνων (Μακεδόνων) τών Σκοπίων

http://northmacedonians.blogspot.com/

www.northmacedonians.com
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

livelove

  • Μηνύματα: 144
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 31, 2008, 05:42:42 »
Ενδιαφέρων ο δικτυακός τόπος που παρέθεσε ο Ορφέας...

Αλλά...μόλις που προέκυψε..οτι αν είναι έτσι...

προκειται για λάθος διεκδικησεις απο πλευράς μας...

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να διεκδικούμε τα εδάφη όπου είναι Έλληνες...και όχι απλά το όνομα...

καλά...
ένα αστειάκι έκανα! ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 31, 2008, 13:41:12 από clarion »
The opposite of a correct statement is a false statement. But the opposite of a profound truth may well be another profound truth

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 31, 2008, 11:34:38 »
    Πάρα πολύ σοβαρό το ..αστειάκι σου, φίλε clarion !!!!  Αν είχαμε προβεί σε διεκδικήσεις, δεν θα βρισκόμασταν τώρα στην δεινή σημερινή θέση, αλλά θα είχαμε "το πάνω χέρι" στην υπόθεση "Σκόπια"....

    Και η ουσία δεν είναι ότι θα προβαίναμε σε απαράδεκτες διεκδικήσεις, αλλά ουσιαστικά θα επιτελούσαμε το καθήκον μας ως έθνος και ως υπεύθυνο κράτος απέναντι στους ομοεθνείς μας που ζούν διωκόμενοι σε γειτονικές χώρες. Το τραγικό είναι ότι, η μόνη χώρα που δεν αναφέρεται και ούτε αναγνωρίζει την ύπαρξη Ελληνικής μειονότητας στο γειτονικό κρατίδιο, είναι η ....Ελλάδα !

   
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 31, 2008, 16:02:48 »
Εξ όσων γνωρίζω, ποτέ δεν είχαμε ιμπεριαλιστικό προφίλ. Όχι ότι δεν υπάρχουν μειονότητες σε άλλες χώρες, γείτονες ή μη αλλά το θέμα είναι να σέβεσαι το χώρο που σου έχουν παραχωρήσει για να ζεις. Όπως έγραψα και πιο πάνω, είναι καθαρά θέμα παιδείας και αναγνώρισης κάποιων καταστάσεων που σου παρέχονται όταν είσαι "φιλοξενούμενος".

Οι Έλληνες της διασποράς, πάντοτε έδιναν αξία και σεβασμό στις χώρες όπου φιλοξενούνται και ποτέ δεν αξίωσαν κάτι περισσότερο από αυτά που τους αναλογούσαν. Αντίθετα, βλέπουμε πως στις γειτονικές κυρίως χώρες, έχουν πάρει τα μυαλά τους αέρα και ζητάνε τα απίστευτα. Άλλοι μιλάνε για μεγάλη Αλβανία, άλλοι για μεγάλη Βουλγαρία, άλλοι για τη δική τους μεγάλη Μακεδονία κλπ. Λυπάμαι που το (ξανα)αναφέρω αλλά θεωρώ πως όλα αυτά έχουν άμεση σχέση με την παιδεία και τη χειραγώγηση των απλών πολιτών που ενώ σήμερα κάποιοι τους ωθούν να μιλάνε για τη δική τους Μακεδονία και να παπαγαλίζουν τα απίστευτα, τόσο εύκολα αύριο, αν οι ταγές των ισχυρών αλλάξουν ρότα, θα ωθήσουν τους απλούς πολίτες να αξιώνουν κάτι άλλο. Αυτός είναι και ο σκοπός των ισχυρών άλλωστε.

Πρόκειται για λαούς που θέλοντας και μη, πρέπει να αναγνωρίσουμε πως το επίπεδό τους που βρίσκεται 30-40 χρόνια πίσω από το σύγχρονο. Πρόκειται για λαούς που "πεινάνε" και δεν το λέω μόνον κυριολεκτικά. Η πείνα τους έχει πλειοτροπική δράση και αφορά σε πολλά ζητήματα, στο γενικότερο βιοποριστικό και ιδεολογικό τους προφίλ, ζητάνε συνεχώς όπως έγραψα και πριν ένα ισχυρό "raison d'etre", έναν λόγο, μία αιτία που θα τους "μεταστοιχειώσει" από αφανείς, άχρωμους, άοσμους και άγευστους πολίτες σε ισχυρό όπλο της κυβέρνησης, μόνον που άλλα νομίζουν οι απλοί πολίτες και άλλα ονειρεύονται οι κυβερνήσεις τους. Οι ισχυροί τους "χρέωσαν" μία αξία που ενώ σε προσωπικό επίπεδο τους είναι απολύτως άχρηστη, εντούτοις, σε κυβερνητικό-γεωπολιτικό επίπεδο εξυπηρετεί σημαντικά συμφέροντα αλλά σίγουρα όχι αυτά του απλού λαού.

Ελπίζω να μην εκληφθούν οι σκέψεις μου ως ρατσιστικές, αλαζονικές κλπ. αλλά όπως μας έχει δείξει πολλές φορές η ιστορία, η δύναμη των λίγων μεταφράζεται σε εξάρτηση των πολλών από αυτούς. Δεν υπάρχει καλύτερος προπαγανδιστής από έναν αγνώμων λαό που του δίνεις ξαφνικά λόγο ύπαρξης και εκεί που δεν τους ήξερε κανείς παρά μόνον το γειτονικό σπίτι, έχουν γίνει πλέον διεθνείς celebrities...

Τους υπόσχονται εθνική (ποιό έθνος?) ελευθερία αλλά κανείς τους δεν γνωρίζει τίποτα για την προσωπική ελευθερία που ήδη θα έπρεπε να έχουν για να σταθούν ως ατομικότητες. Βασίζονται στο όνειρο του κάθε απλού και φτωχού πολίτη για αξιοπρεπή βιοπορισμό και του "πουλάνε" αυτό ακριβώς που χρειάζεται. Η Αλβανία, ως σχεδόν μοναδική πηγή εσόδων της έχει τα τραπεζικά εμβάσματα των οικονομικών μεταναστών που ζούνε στην Ελλάδα γιατί δεν έχουν ούτε παραγωγή, ούτε πρωτογενή τομέα, ούτε υπηρεσίες για να αποκτήσουν μέσω αυτών αξιοπρεπή οικονομία. Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, η άρχουσα τάξη στην Αλβανία τροφοδοτεί και διαιωνίζει την οικονομική μετανάστευση επιδοτώντας μάλιστα τον κάθε επίδοξο μετανάστη Αλβανό για τα πρώτα έξοδα μετεγκατάστασής του!

Αν υπάρχει κάτι που σιχαίνομαι είναι η αχαριστία των εκάστοτε ευνοημένων. Το να δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει και μάλιστα να θέλεις να φας ολόκληρο το σώμα του! Αν τα πράγματα διακατέχονταν από καλοπροαίρετο κλίμα, αν οι απλοί πολίτες, Αλβανοί και οι Σκοπιανοί αναγνώριζαν την αξία και τις ευκαιρίες στη ζωή που τους δόθηκαν από την Ελλάδα και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό, τότε δεν θα είχαμε αυτά τα τραγελαφικά. Όσο όμως ο απλός πολίτης δεν έχει γνώμη, δεν έχει ατομική αλλά μόνον συλλογική αξία ως πεινασμένη (ποικολοτρόπως) μάζα που την κατευθύνουν τα εγχώρια και ξένα συμφέροντα τόσο αυτές οι εντάσεις θα ανθούν. Το τραγικό είναι πως ο πραγματικός "πόλεμος" υφίσταται μεταξύ των απλών πολιτών μόνον. Οι λίγες εξαιρέσεις των πολιτικών που πραγματικά δακρύζουν για το Μακεδονικό, την Τσαμουριά κλπ, απλώς επιβεβαιώνουν τον θλιβερό κανόνα που μεταφράζεται σε ένα θλιβερό αλισβερίσι σε βάρος (πάλι-πάντα) των απλών πολιτών.

Καταλήγω λοιπόν στο ότι τελικά οι απλοί πολίτες της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, των Σκοπίων και της Τουρκίας, από μόνοι τους δεν θα σήκωναν τέτοια ανιστόρητα λάβαρα. Πραγματικά, σε προσωπικό επίπεδο δεν το έχουν ανάγκη. Όμως αυτό που για πολύ καιρό ακόμα θα χρειάζονται είναι η ανάγκη να νοιώσουν κάποιοι, να νοιώσουν σημαντικοί, να νοιώσουν αναγκαίοι, να νοιώσουν πως κι αυτοί έστω μια φορά έκαναν κάτι για την "πατρίδα" τους. Οι εκάστοτε πατέρες της χώρας τους λοιπόν, το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά. Επενδύουν σε αυτή την ανάγκη των απλών πολιτών και ευαγγελίζονται μια καλά δομημένη αλλά επίπλαστη νέα πραγματικότητα, μία νέα γη της επαγγελίας για όλους.

Αυτοί οι άνθρωποι όμως, πρέπει πρώτα να χορτάσουν σωματικά, να χορτάσουν μορφωτικά, να χορτάσουν πνευματικά και στη συνέχεια να τους δώσεις προς επεξεργασία τέτοιους προβληματισμούς όπως ο αλυτρωτισμός και οι χαμένες πατρίδες. Αλλά για ένα λεπτό! Αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις που ανέφερα, τότε οι κακόβουλοι επεκτατισμοί θα ήταν μια τρύπα στο νερό γιατί σχεδόν κανείς από τη "μάζα" δεν θα το υποστήριζε γιατί σχεδόν κανείς τους δεν θα το είχε ανάγκη. Και τότε, η εξουσία θα μεταφερόταν σε άλλα χέρια, πιο καλοπροαίρετα. Οι κακόβουλοι ηγέτες θα "έτρωγαν πόρτα" από τις θέσεις εξουσίας, γιατί όταν ηγείσαι αλλά κανείς δεν σε ακολουθεί, τότε απλώς κάνεις βόλτα...
...spes mea in mentem est...

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 02, 2008, 18:41:36 »
   
           Η    ΑΜΕΡΙΚΗ    ειναι   το  μοναδικο   "ε θ ν ο ς "  στην   Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α
                                που    κατα   Κ Α Π Ο Ι Ο    παραξενο....   Τ Ρ Ο Π Ο ....
                                ΠΕΡΑΣΕ   α π ε υ θ ε ι α ς    απο  την   Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α ...
                                στον   Ε Κ Φ Υ Λ Ι Σ Μ Ο ....!!! Χ Ω Ρ Ι Σ , να  περασει   α π ο
                                το   συνηθισμενο    Ε Ν Δ Ι Α Μ Ε Σ Ο    Σ Τ Α Δ Ι Ο ...  του
                                                  Π  Ο  Λ  Ι  Τ  Ι  Σ  Μ  Ο  Υ ....!!!

                  Ζ Ε Ι ,   δε   παρα  πολυ  τωρα   με   Δ Α Ν Ε Ι Κ Ο    Χ Ρ Ο Ν Ο ...
                                                                    Δ Α Ν Ε Ι Κ Α     Λ Ε Φ Τ Α ....
                                                          Κ Α Ι    Δ Α Ν Ε Ι Κ Ε Σ    Ι Δ Ε Ε Σ ....!!!