Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Ροδοσταυρικές Διδασκαλίες και Τεχνικές

"Εγωϊσμός και Αυτοταπείνωση".

<< < (4/8) > >>

Avaris:

--- Παράθεση από: El Morya στις Απριλίου 26, 2007, 16:43:28 ---

--- Παράθεση ---να υποθέσω πως δεν πιστεύεις στην ύπαρξη ενός Ανώτερου μη εγωϊστικού Εγώ?
--- Τέλος παράθεσης ---

Σωστά υποθέτεις. Αλλά δεν έχει σημασία τι πιστεύουμε, αλλά το τι συμβαίνει πραγματικά.[/font]

--- Τέλος παράθεσης ---

Εαν δεν υπάρχει Ανώτερο Εγώ , τότε δεν υπάρχει και η προοπτική να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι μέσω των Γνωστικών Διαδικασιών του

Εσωτερισμού.....

Δηλαδή, δεν υπάρχει η Ατραπός,  η οποία υ-ποδεικνύεται πλέον ως ένα "παραμύθι"....

Συνεπώς......για ποιόν άλλον λόγο είμαστε στον Εσωτερισμό?

El Morya:
Αvari εγω δεν είπα οτι δεν υπάρχει Ανώτερο Εγώ αλλά Ανώτερο μη εγωιστικό Εγώ. :)

--- Παράθεση ---Εαν δεν υπάρχει Ανώτερο Εγώ , τότε δεν υπάρχει και η προοπτική να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι μέσω των Γνωστικών Διαδικασιών του

Εσωτερισμού.....

--- Τέλος παράθεσης ---

Ποιός είπε οτι ο εσωτερισμός κάνει καλύτερους ανθρώπους;

Για ρώτα και τον Χιτλερ ;)

Avaris:

--- Παράθεση από: El Morya στις Απριλίου 26, 2007, 17:10:20 ---Αvari εγω δεν είπα οτι δεν υπάρχει Ανώτερο Εγώ αλλά Ανώτερο μη εγωιστικό Εγώ. :)

--- Παράθεση ---Εαν δεν υπάρχει Ανώτερο Εγώ , τότε δεν υπάρχει και η προοπτική να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι μέσω των Γνωστικών Διαδικασιών του

Εσωτερισμού.....

--- Τέλος παράθεσης ---

Ποιός είπε οτι ο εσωτερισμός κάνει καλύτερους ανθρώπους;

Για ρώτα και τον Χιτλερ ;)

--- Τέλος παράθεσης ---

Συνεπώς,

φίλε μου El Morya,

λες πως δεν υπάρχει Ανώτερο Μη Εγωϊστικό Εγώ....

Αρα, είναι άσκοπο να προσπαθούμε να αγγίξουμε κάτι ανύπαρκτο....(λέω εγώ τώρα)....

Ο Εσωτερισμός απο μόνος του δεν είναι ούτε Καλός, ούτε Κακός.....

Μία είναι η Δύναμη....το πως θα την χρησιμοποιήσει ο καθένας είναι που της δίνει το χρώμα Λευκό ή Μαύρο....

Εαν όμως δεν υπάρχει Ανώτερο Μη Εγωϊστικό Εγώ, είναι σαν να λέμε πως Εσωτερισμός σημαίνει αυτοδίκαια Κακή Εξέλιξη....Κακή Χρήση των

Δυνάμεων που θα αναπτύξει το άτομο...

Κάτι δεν μου "πάει" εδώ φίλε μου.....

El Morya:
Ναι φίλε μου κάτι δεν πάει καλά εδώ και αυτό είναι οτι εγω είπα οτι υπάρχει ανωτερος εαυτός αλλά είναι εγωιστικός και καλά κάνει. Κατ΄άλλους  ο Ανωτερος Εαυτός δεν υπάρχει αλλά Είναι.

Avaris:
Εαν μου "την πει" κάποιος μέσα στο φόρουμ και "προσβληθώ" δεν είναι καθαρά και μόνον "ακατάσχετος εγωϊσμός"?

Είναι "υγιής Αντίδραση" η οργή και οι ύβρεις που θα νοιώσω την ανάγκη να εξαπολύσω εναντίον του?

Δεν θα με "αναστατώσει" ψυχικά κι εμένα αλλά και τον άλλο που θα δεχτεί τα πυρά μου και το ίδιο το φόρουμ που θα υποστεί αυτή την ένταση?

Ο Εσωτερισμός δεν διδάσκει πως γι' αυτό τον λόγο θα πρέπει να κατανικήσουμε τον εγωϊσμό?

Συμφωνώ πως ο Εγωϊσμός είναι και "σανίδα σωτηρίας" ενίοτε....ΟΚ λοιπόν, να μην τον "αφανίσουμε"....να μην γίνουμε και "άβουλα ρομπότ"....

Αλλά, στη σκέψη πως δεν υπάρχει Ανώτερο μη Εγωϊστικό Εγώ, στην σκέψη πως ο ίδιος ο Βούδας είναι Εγωϊστής, ε, κάτι δεν μου "πάει"....

"Κάτι  χάνω" μάλλον απο τον "συλλογισμό" σου φίλε μου  El Morya....

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση