Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Ροδοσταυρικές Διδασκαλίες και Τεχνικές
"Εγωϊσμός και Αυτοταπείνωση".
Trithemius:
Πολύ "δυνατός" ο διάλογος που παρέθεσες Fr. Avaris :)
Φίλοι μου, η γνώμη μου περί εγωϊσμού και αυτοταπείνωσης, δεν ξεφεύγει από αυτό που εξέφρασε πιο πάνω η Sr. Rose_777, δηλαδή πως (και εδώ) πρέπει να ισχύσει η χρυσή τομή.
Άνθρωπος που δεν σέβεται τον εαυτό του, που δεν νοιώθει την αξία της προσωπικότητάς του είναι το ίδιο καταδικασμένος με εκείνον που νομίζει πως είναι το κέντρο του κόσμου και η προσοχή όλων.
Το αναγκαίο είναι, όπως ήδη έχει αναφερθεί, να αναγνωρίσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, να αποκτήσουμε έλεγχο της συνείδησής μας, να έχουμε το γνώθι σεαυτόν και να βρούμε τη χρυσή τομή μεταξύ αυτοταπείνωσης και υπέρμετρου εγωϊσμού. Οι ακρότητες ποτέ δεν βγήκαν σε καλό ;)
Avaris:
Εαν συμφωνήσουμε πως η Αλαζονεία είναι συνώνυμο της Έπαρσης, τότε σύμφωνα με το ΤΑΟ ο Εγωϊσμός και η Αλαζονεία καταπολεμώνται με το να αποφεύγεται ο Ανταγωνισμός:
".....όποιος ακολουθεί το ΤΑΟ,
δεν χαρακτηρίζεται απο το πνεύμα του Ανταγωνισμού.....
Με άλλα λόγια....
Δεν έχει Έπαρση......"
Ταο Τε Τσινγκ
Φαντάζομαι και θέλω να πιστεύω πως, εαν αποφύγεις να "Ανταγωνιστείς", στο τέλος "υποβιβάζεται" η "Έπαρση/Αλαζονεία" σου, σταδιακά παύει να σε "ενοχλεί" αυτός ο "Εσωτερικός (εγωϊστικός) Αυτοϋποβιβασμός" και εντέλλει "Μεταλάσσεται" η ίδια η "Εσωτερική σου Θεώρηση/θέαση" των πραγμάτων σε "κάτι καλύτερο".
El Morya:
Repet Mode On
To εγώ είναι όσα προσποιείται οτί δεν είναι.
Ο μόνος λοιπόν, πραγματικός εγωιστής, είναι αυτός που άκομψα ονομάζουμε Ανώτερο Εγώ.
Avaris:
--- Παράθεση από: El Morya στις Απριλίου 26, 2007, 15:53:25 ---
Repet Mode On
To εγώ είναι όσα προσποιείται οτί δεν είναι.
Ο μόνος λοιπόν, πραγματικός εγωιστής, είναι αυτός που άκομψα ονομάζουμε Ανώτερο Εγώ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Λοιπόν,
εαν αναγραμματίσουμε λίγο το Repet Mode On βγαίνει το Erpet Mode On
που σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσε να σημαίνει : Ενεργοποιείστε Διαδικασία Ερπετικού Συμπλέγματος....δηλαδή τα κατώτερα στοιχεία του ανθρώπου....χαχαχα.... ;D
αστειεύομαι φίλε μου El Morya....
Καλώς ήλθες φίλε,
η συμμετοχή σου εδώ ήδη ανεβάζει τον "πήχη".....(έτσι για να σου χαϊδέψω λίγο τον δικό σου εγωϊσμό και ματαιοδοξία)....
Ομολογώ ότι με μπέρδεψες λίγο.....να υποθέσω πως δεν πιστεύεις στην ύπαρξη ενός Ανώτερου μη εγωϊστικού Εγώ?
El Morya:
Γεια σου φίλε μου και ευχαριστώ για τα υπερβολικά σου λόγια.
--- Παράθεση ---να υποθέσω πως δεν πιστεύεις στην ύπαρξη ενός Ανώτερου μη εγωϊστικού Εγώ?
--- Τέλος παράθεσης ---
Σωστά υποθέτεις. Αλλά δεν έχει σημασία τι πιστεύουμε, αλλά το τι συμβαίνει πραγματικά.[/font]
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση