Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Μυστικισμός - Αποκρυφισμός

Υπάρχει η Ειμαρμένη; (μοίρα) Υπάρχει κάποιο κοσμικό σχέδιο για τους ανθρώπους;

<< < (9/9)

livelove:
Avaris ...
--- Παράθεση ---Κατακλύζουν, βομβαρδίζουν στην κυριολεξία το Δέκτη με τα "κατάλληλα μηνύματα"
--- Τέλος παράθεσης ---

Τώρα που είπες αυτο θυμήθηκα τις προάλλες, όταν ο αδερφός μου είχε πάει να δει τους 300 στον κινηματογράφο..
Μερικά μηνύματα παρα είναι ύπουλα.
Μου είχε πει οτι κάποια στιγμή, καθως παρακολουθούσαν με έναν φίλο του την ταινία, διαπίστωσαν και οι δύο... οτι στο κάτω τμήμα της οθόνης δεξιά "ελλόχευε" ο αριθμός 23 και μόλις που μπορούσε κανεις να τον διακρίνει λέει, μια και ήταν στα ίδια χρώματα που είχε και το σύνολο της εικόνας.
23 είναι ο τίτλος της επομενης ταινίας που θα παιζόταν στους κιν/φους. Εξακρίβωσαν μεταξύ τους οτι έιχαν δει το ίδιο πράγμα, γιατι τους φάνηκε λίγο αλλόκοτο να υπάρχει ο αριθμός εκεί.
Μου είπαν οτι οι Αμερικάνοι πχ που δεν χρειάζεται να στρέψουν την προσοχή τους και να εστιάσουν κάπως στο συγκεκριμένο τμήμα της εικόνας δεν θα το παρατηρούσαν. Αντίθετα, κάποιος που έπρεπε να διαβάσει τους υπότιτλους, θα είχε περισσότερες πιθανότητες να το παρατηρήσει.
Είναι σχεδόν τρομακτικό.
Πόσοι θεατές γνωρίζουν οτι πήραν την πληροφορία αυτή -και πόσες άλλες Θεέ μου-;
Και πόσοι θα δουν αυτη την -και -τοιουτοτρόπως διαφημιζόμενη ταινία -όχι όμως επειδη αξιοποιήσαν την ελεύθερη βούλησή; 

:o :o :o

Trithemius:
Φίλε clarion γράφεις:

--- Παράθεση ---Διαφωνώ. Η Ελεύθερη Βούληση υφίσταται για όλους.
Αλλά τα άτομα που έχουν συνείδηση του εαυτού τους την αξιοποιούν κιόλας...! -άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο
--- Τέλος παράθεσης ---
Ναι αλλά τι είδους ελεύθερη βούληση μπορεί να έχει ένα βρέφος 10 ημερών; Φυσικά, η συνείδησή του υφίσταται ακόμα και στην προγενέθλιο κατάσταση. Ακόμη και σ' εκείνη την κατάσταση ένα έμβρυο είναι σε θέση να καταγράψει τα δρώμενα γύρω του. Όμως δεν ισχύει το ίδιο και για το ζήτημα της ελεύθερης βούλησης. Εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ελεύθερη βούληση σημαίνει απαράιτητα δράση κατ' επιλογήν και άνθρωποι που δεν είναι σε θέση να δράσουν αυτοβούλως (όπως ένα βρέφος ή ένας άνθρωπος που τον έχουν ναρκώσει για να τον εγχειρήσουν) δεν μπορούμε να θεωρήσουμε πως ασκούν την ελεύθερη βούληση. Επίσης, η καταγραφή συμβάντων υπό την έννοια της συνειδήσεως, επιτελείται ακόμη και παρά τη θέληση του ανθρώπου, επιτελείται ως ανθρώπινο αντανακλαστικό και συμβαίνει ακόμη και σε έμβρυα!

'Ετσι, καταλήγουμε και πάλι στο αρχικό ερώτημα περί προέλευσης και αιτίας των ενεργειών μας (και άκρη δεν βγαίνει ???)

Πιο κάτω, ο "άγρυπνος"  :D Avaris μας παρουσιάζει ένα ακόμα παράδειγμα αυτού που ονομάζω μηχανιστική δράση. Εκεί ακριβώς, στον κινηματογράφο, 150-200 άνθρωποι, χωρίς να το έχουν καταλάβει, βίωσαν (άλλη μία φορά) την αμείλικτη δράση κάποιου κοσμικού νόμου. Εκεί ακριβώς βρίσκεται και ο προβληματισμός μου. Αν αποδεχτούμε ότι κάθε πιθανή εκδήλωση στη φύση είναι αποτέλεσμα επίδρασης των νόμων (άρα είναι και προβλέψιμη), τότε, τι μπορούμε να πούμε για την προαίρεση κάποιων να βάλουν κάτω δεξιά τον αριθμό 23; Πως θα έπρεπε να αποδόσουμε αυτή την "πονηριά";

Καμιά φορά, σκέφτομαι πως για να κατανοήσω (μηχανιστικά) τον τρόπο λειτουργίας του σύμπαντος, πρέπει να το παρομοιάσω με το ανθρώπινο σώμα. Στο σώμα μας, όλα λειτουργούν βάσει κανόνων και νόμων, όπου το κάθε κύτταρό μας δημιουργείται, ζει και πεθαίνει βάσει απαράβατων νόμων. Εκεί νοιώθω πως δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση. Ταυτόχρονα, υπάρχει η νόησή μας, αυτή η άυλη υπόσταση που αναγνωρίζει αυτή την ανυπαρξία βούλησης.

Ένα ερώτημα σαν κι αυτό κάνει τον εγκέφαλό μου να καταναλώσει τόσο ηλεκτρικό ρεύμα, όσο θα χρειαζόταν μια ολόκληρη πόλη για να φωτιστεί :D Ταυτόχρονα, αντιλαμβάνομαι το πεπερασμένο των σκέψεών μου και "θυμώνω" με τον εαυτό μου που δεν μπορώ τελικά να δώσω μια σαφή και ξεκάθαρη απάντηση σε ένα ερώτημα που ενώ αρχικά φαίνεται απλό (τόσο που θα μπορούσε να είναι και ανύπαρκτο!), τελικά παραμένει αναπάντητο, τουλάχιστον μέχρι εκεί που μπορεί μέχρι τώρα να φτάσει η νόησή μου. Ο δρόμος για το Ροδοσταυρικό ψυχικό και πνευματικό επίπεδο είναι μακρύς και έχω πολύ δουλειά ακόμη να κάνω...

livelove:
Λοιπον... κοίτα.. Απλά έχω την αίσθηση (τουτέστιν δεν γνωρίζω) οτι αυτη η έννοια, η Ελεύθερη Βούληση είναι μια θεόρατη έννοια. Απ' όσο μπορώ να κρίνω παρατηρώντας ό,τι και όσο μπορώ. Και απλά την αισθάνομαι ως κάτι που ο Ανθρωπος έχει...και πώς αυτο το έχει κατακτήσει μέσα απο πολλές ενασαρκώσεις πολλών ανθρώπων.Αλλά αυτο δεν αποτελεί παρα μια δική μου αίσθηση--δεν ξέρω ποια άλλη λέξη ταιριάζει για να το περιγράψω εκτος απο το "αίσθηση".Διότι δεν είναι ακριβώς αίσθηση. Διότι δεν είναι ούτε και σκέψη. Γι΄αυτο και λέω "αίσθηση" συμβατικά.
Και σίγουρα δεν είναι Γνώση.   

--- Παράθεση ---Ένα ερώτημα σαν κι αυτό κάνει τον εγκέφαλό μου να καταναλώσει τόσο ηλεκτρικό ρεύμα, όσο θα χρειαζόταν μια ολόκληρη πόλη για να φωτιστεί  :D Ταυτόχρονα, αντιλαμβάνομαι το πεπερασμένο των σκέψεών μου και "θυμώνω" με τον εαυτό μου που δεν μπορώ τελικά να δώσω μια σαφή και ξεκάθαρη απάντηση σε ένα ερώτημα που ενώ αρχικά φαίνεται απλό (τόσο που θα μπορούσε να είναι και ανύπαρκτο!), τελικά παραμένει αναπάντητο, τουλάχιστον μέχρι εκεί που μπορεί μέχρι τώρα να φτάσει η νόησή μου. Ο δρόμος για το Ροδοσταυρικό ψυχικό και πνευματικό επίπεδο είναι μακρύς και έχω πολύ δουλειά ακόμη να κάνω...
--- Τέλος παράθεσης ---

Το ίδιο σκέφτομαι κι εγώ...
Καμια φορά αναρωτιέμαι...πχ προχθές σε μια συζήτηση τέθηκε θέμα για το που είναι η Τζαμάικα. Είπα οτι έιναι στην Καραϊβική. Και μετα ρώτησε κάποιος; Η Καραϊβική που έιναι;... Δεν ήξερα. Κάτι τέτοιες στιγμές συνειδητοποιώ οτι ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ φαινομενικά ΑΠΛΑ θέματα,  απλής γνώσης γεωγραφίας...δεν έχω απάντηση. Βασικά για τα περισσότερα πράγματα. Αυτο με κάνει να τα χάνω, αφου απο την άλλη προσπαθώ να δώσω απαντήσεις σε θέματα πιο ΄δυσκολα όπως τα εσωτερικά ... Είναι πολύ περίεργο...εκείνες τις ώρες...
Θα μου πεις για τα άλλα τα απλά είναι ενός δευτερολέπτου υπόθεση... Πληκτρολογείς Τζαμάικα και να και η Καραιβική και να όλη η υδρόγειος...
Για τα άλλα.... ο δρόμος είναι μακρύς... !!!

Αλλά συνεχίζουμε!!

Eleni:

--- Παράθεση ---Λοιπον... κοίτα.. Απλά έχω την αίσθηση (τουτέστιν δεν γνωρίζω) οτι αυτη η έννοια, η Ελεύθερη Βούληση ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΟΡΑΤΗ ΕΝΝΟΙΑ
--- Τέλος παράθεσης ---

:)

Εγώ πάλι έχω την άισθηση οτι και η βούληση και η ελευθερία είναι έννοιες διαρκώς μεταβαλλόμενες, ανάλογα του τι και πότε το κατανοούμε.
Νομίζω οτι όσο προχωράμε θα αλλάζουν τα όρια τους και η μορφή τους.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση