Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Γενικά θέματα προβληματισμού

"Αγάπη" : άραγε επιτυγχάνεται εσκεμμένα?

<< < (3/3)

Eleni:

--- Παράθεση ---Οι ρίζες ήταν στην παιδική του ηλικία.  Θυμήθηκε ότι όταν ήταν πολύ μικρός, η μητέρα του για να τον φοβερίσει, απείλησε ότι θα τον εγκαταλείψει.  Αυτό τον πλήγωσε αφάνταστα.
--- Τέλος παράθεσης ---

Περνώντας ο καιρός και ψάχνοντας ανακαλύπτω κι εγώ οτι οι ρίζες σχεδόν των περισσότερων ανασφαλιών μας ανάγονται στην παιδική μας ηλικία και μάλιστα στην πολύ μικρή καθώς και στην μίμηση που κάνουμε της γονεϊκης συμπεριφοράς.
Το οτι το γνωρίζουμε δεν σημαίνει οτι έχουμε βρεί και την μέθοδο απαλλαγής τους πάντα.
Οταν για ΄πρώτη φορά ''ανακάλυψα'' την βαρύτητα του οικογενειακού παρελθόντος, θύμωσα σε μεγάλο βαθμό και με τους γονείς μου που θεώρησα υπεύθυνους και με τον εαυτό μου που ήταν τόσο ευαίσθητος.
Απο την μια μου φαινόταν γελοίο να ορίζεται η ψυχοσύνθεση μου απο κάτι παλιό και αντικειμενικά ασήμαντο αλλά απο την άλλη το έβλεπα να γίνεται.

Παρατηρώντας όμως τα πράγματα απο την ανάποδη [ απο την θέση του γονιού και οχι του παιδιού ] φάνηκε οτι είναι αδύνατο να μην γίνουν λάθη...όσο κι αν αγαπάμε τα παιδιά μας..αφού είμαστε κι εμείς άνθρωποι.
Συνέλαβα τον εαυτο μου να μην μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του οταν ο μικρός '' θαυματουργούσε'' στους τοίχους κλπ.....και να λέει πράγματα εντελώς αστεία που ομως μπορεί να πλήγωναν την παιδική ψυχή...[ αποκλείεται να τον εβγαζα στο μπαλκόνι αν ξαναέκανε γκράφιτι το σπίτι αλλά το είπα...και αυτός το θυμώταν μετά απο χρόνια....]

Οσοι είναι γονείς θα ξέρουν ήδη οτι μάλλον πρέπει να συγχωρέσουμε τούς γονείς μας για τα πιθανά ''λάθη'' που έκαναν απο την αγάπη που μας είχαν και εμάς για αυτά που θα κάνουμε πάλι''΄αγαπώντας''.

Μακάρι να τα καταφέρουμε....

Κανένας:
Αγαπητή try

Έγραψα τις απαντήσεις στη συζήτηση :
AMORC Ελλάδας > Θέματα αποκλειστικά για τα μέλη του AMORC > Forum - Ομιλίες > Δοκιμασία Σελήνης
http://www.amorc.gr/forum/index.php/topic,13.msg484.html#msg484
http://www.amorc.gr/forum/index.php/topic,13.msg485.html#msg485

Eleni:
Ευχαριστώ πολύ, Κανένας. Είναι πράγματι ενδιαφέρουσες και ανακουφιστικές θα έλεγα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση