Σχόλια > Κοινωνικοί Προβληματισμοί
"ZEITGEIST" the movie
etidorhpa:
--- Παράθεση από: Ιεροφάντης στις Οκτωβρίου 28, 2008, 18:32:29 ---
Ο μαιτρέγια ( η με λίγα λόγια ο επίδοξος μελλοντικός μεσσίας που θα πλασάρει το σύστημα) θα είναι η φωνή "σωτηρίας" και απόγνωσης για κάτι καλύτερο στο ζοφερό μέλλον που μας επιφυλάσσουν . Θα είναι Εκείνος που θα ενώσει όλες τις θρησκείες εις 1 εξαλείφοντας τις κατά τόπους διαφορές με κύριο γνώμονα την γνώση . Την ίδια γνώση που και εμείς εδώ αναζητάμε . Δια αυτόν ακριβώς τον λόγο πολλοί εξ ημών των αναζητητών πλανώμεθα και παραπλανώμεθα οικτρά ορισμένες φορές.
--- Τέλος παράθεσης ---
εφ'οσον θα ειμαστε τοσο απελπισμενοι και σε απογνωση,και αφου δεν θα πιστευουμε πια στους εαυτους μας,δεν βλεπω τιποτε κακο να υπαρξει μια παγκοσμια θρησκεια,για να μας βοηθησει..Η διατηρηση των θρησκειων δεν ειναι αυτοσκοπος..Υπαρχουν οσο εχουν κατι να πουν..Αρα τοτε δηλαδη οι ανθρωποι αυτοι θα λειτουργησουν για το καλο μας..
+n-
Rose:
--- Παράθεση από: etidorhpa στις Οκτωβρίου 28, 2008, 19:30:25 ---εφ'οσον θα ειμαστε τοσο απελπισμενοι και σε απογνωση,και αφου δεν θα πιστευουμε πια στους εαυτους μας,δεν βλεπω τιποτε κακο να υπαρξει μια παγκοσμια θρησκεια,για να μας βοηθησει..
--- Τέλος παράθεσης ---
'Ετσι πίστευα και εγώ κάποτε... και δυστυχώς ωθούνται εκεί τα πράγματα, να πιαστεί από οπουδήποτε ο απεγνωσμένος άνθρωπος να σωθεί...
Η παγκόσμια θρησκεία... και γενικά η παγκοσμιοποίηση, δημιουργεί συνθήκες πνευματική ισοπέδωσης, δεν αφήνει τον άνθρωπο να εκφράσει την διαφορετικότητά του, και επομένως δεν υπάρχει χώρος για Πνευματική Εξέλιξη και Ελευθερία...
--- Παράθεση από: Ιεροφάντης στις Οκτωβρίου 28, 2008, 18:32:29 ---Για εμένα η Ελλάς Είναι Μεγάλη και οφείλει να ξαναμεγαλώσει . Όχι με την Εδαφική - Μεγαλοιδεατική έννοια αλλά με την γνήσια και ατόφια. Την πνευματική , την Παιδαγωγική !
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτός είναι ο Αγώνας μας, μια και ο Ελληνικός Πολιτισμός αποτελεί το ΑΝΤΙΔΟΤΟ, στην Παγκόσμια Κρίση, και στον Παγκόσμιο ξευτελισμό της Ανθρώπινης ύπαρξης.
--- Παράθεση από: Ιεροφάντης στις Οκτωβρίου 28, 2008, 18:32:29 ---Αν κάποιος μπορεί μια πράξη ενός ανθρώπου να την δει και να την αναλύσει - κρίνει σε οκταβική σφαίρα κατανόησης τότε αυτομάτως μπορεί να τον καταλάβει πλήρως σε σημείο που ούτε ο ίδιος ο άνθρωπος (ο Θύτης) δεν έχει καταφέρει να διανοηθεί.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της Πνευματικής Ενόρασης, μέσω της Αυθεντικής Εμπειρίωσης...
etidorhpa:
--- Παράθεση από: Ιεροφάντης στις Οκτωβρίου 28, 2008, 18:32:29 ---
Ο Τίτλος έχει ακριβώς αυτόν τον σκοπό και μόνο ... Να σκανδαλίσει συνειδήσεις και να προκαλέσει . Το περιεχόμενο της σελίδος δεν προωθεί απολύτως καμιά ιδεολογική γραμμή αλλά ΜΟΝΟ την γραμμή της δικής μου οπτικής γωνίας. Για εμένα η Ελλάς Είναι Μεγάλη και οφείλει να ξαναμεγαλώσει . Όχι με την Εδαφική - Μεγαλοιδεατική έννοια αλλά με την γνήσια και ατόφια. Την πνευματική , την Παιδαγωγική !
--- Τέλος παράθεσης ---
ενταξει..δεν σκανδαλισε τιποτε φιλε μου..
Η Ελλας εγινε μεγαλη γιατι αυτα που ειπε ηταν Αληθινα Αιωνια και Πανανθρωπινα,οχι επειδη εβαλε φραγμους στην παγκοσμιοποιηση..Το μεγαλο προκυπτει,δεν ειναι αξιωμα..Και για να προκυψει πρεπει να χτισουμε...πολυ φιλε μου..
ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ..
Να'σαι καλα..
etidorhpa:
--- Παράθεση από: Rose_777 στις Οκτωβρίου 28, 2008, 19:37:05 ---
--- Παράθεση από: etidorhpa στις Οκτωβρίου 28, 2008, 19:30:25 ---εφ'οσον θα ειμαστε τοσο απελπισμενοι και σε απογνωση,και αφου δεν θα πιστευουμε πια στους εαυτους μας,δεν βλεπω τιποτε κακο να υπαρξει μια παγκοσμια θρησκεια,για να μας βοηθησει..
--- Τέλος παράθεσης ---
'Ετσι πίστευα και εγώ κάποτε... και δυστυχώς ωθούνται εκεί τα πράγματα, να πιαστεί από οπουδήποτε ο απεγνωσμένος άνθρωπος να σωθεί...
Η παγκόσμια θρησκεία... και γενικά η παγκοσμιοποίηση, δημιουργεί συνθήκες πνευματική ισοπέδωσης, δεν αφήνει τον άνθρωπο να εκφράσει την διαφορετικότητά του, και επομένως δεν υπάρχει χώρος για Πνευματική Εξέλιξη και Ελευθερία...
--- Παράθεση από: Ιεροφάντης στις Οκτωβρίου 28, 2008, 18:32:29 ---Για εμένα η Ελλάς Είναι Μεγάλη και οφείλει να ξαναμεγαλώσει . Όχι με την Εδαφική - Μεγαλοιδεατική έννοια αλλά με την γνήσια και ατόφια. Την πνευματική , την Παιδαγωγική !
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτός είναι ο Αγώνας μας, μια και ο Ελληνικός Πολιτισμός αποτελεί το ΑΝΤΙΔΟΤΟ, στην Παγκόσμια Κρίση, και στον Παγκόσμιο ξευτελισμό της Ανθρώπινης ύπαρξης.
--- Τέλος παράθεσης ---
συμφωνω...και εγω δεν μπορω να φανταστω πως θα υποχρεωθουμε ολοι να πιστεψουμε το ιδιο πραγμα ως Σωτηρα..Ηδη δεν το εχουμε κανει με τον Χριστιανισμο...
Το να υπαρξει μια ενωση των δυο ρευματων του Χριστιανισμου,ισως να φαινεται πιο πιθανο,αλλα το να βρεθει μια θρησκεια που να κανει τα εκατομμυρια των Μουσουλμανων (οι οποιοι δεν εχουν το ιδιο εσχατολογικο "αγχος") να αλλαξοπιστησουν..χμμ..μου φαινεται οτι χρειαζεται αλλα 2000 χρονια..
+n-
Rose:
--- Παράθεση από: Ιεροφάντης στις Οκτωβρίου 28, 2008, 18:32:29 ---Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υπερασπιστώ τον χριστιανισμό αυτή την στιγμή απλά επεξηγώ τους λόγους που το Σιωνιστικό Ιερατείο θέλει να εξοντώσει και να εξαλείψει τον Χριστιανισμό πλήρως.
Ο μαιτρέγια ( η με λίγα λόγια ο επίδοξος μελλοντικός μεσσίας που θα πλασάρει το σύστημα) θα είναι η φωνή "σωτηρίας" και απόγνωσης για κάτι καλύτερο στο ζοφερό μέλλον που μας επιφυλάσσουν . Θα είναι Εκείνος που θα ενώσει όλες τις θρησκείες εις 1 εξαλείφοντας τις κατά τόπους διαφορές με κύριο γνώμονα την γνώση . Την ίδια γνώση που και εμείς εδώ αναζητάμε . Δια αυτόν ακριβώς τον λόγο πολλοί εξ ημών των αναζητητών πλανώμεθα και παραπλανώμεθα οικτρά ορισμένες φορές.
--- Τέλος παράθεσης ---
Η μόδα σήμερα είναι να είσαι ΑΘΡΗΣΚΟΣ όχι ΑΘΕΟΣ...
Δεν χρειαζόμαστε καμία θρησκεία... Θα επιστρέψουμε στην Πανθεϊστική Εποχή, όπου ο καθένας μας θα θρησκεύεται όπως επιθυμεί, αν επιθυμεί...
... και αυτό κατορθώνεται μέσω της Ελληνικής Παιδείας...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση