Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Γενικά θέματα προβληματισμού

Αποφθέγματα σοφίας και φράσεις με "δυνατά" νοήματα...

<< < (2/8) > >>

livelove:
Φίλτατε Anon...
ευχαριστώ κι εγω για τα αποφθέγματα!! Το λακωνίζειν εστιν φιλοσοφειν... πράγματι!

Avaris:
Κάτι που έπεσε στην αντίληψή μου εχτές το βράδυ και μου έκανε εντύπωση:

" Πρώτα έρχεται η Περηφάνεια και μετά η Πτώση....."

Trithemius:
Ι'm sorry but did my karma run over your dogma?

Δηλαδή, συγγνώμη, μήπως το κάρμα μου ποδοπάτησε το δόγμα σου; Που σημαίνει πως το κάρμα δείχνει το τι συμβαίνει στη ζωή κάποιου και είναι η μοναδική πιθανή και αληθινή εκδοχή σε κάθετί στο σύμπαν. Από την άλλη, το δόγμα ακολουθεί μία δοξασία ανεξάρτητα αν αυτή είναι σωστή και αληθοφανής ή λάθος και μη συμβατή με τη ζωή μας. Έτσι, η παραπάνω φράση υποδηλώνει πως η πραγματικότητα είναι τόσο ξεκάθαρη, έντονη και ορμητική που "ποδοπατά" το αβάσιμο μίας θεωρίας-δόγματος :)

Trithemius:
Κατόπιν μιας χθεσινοβραδυνής επικοινωνίας με μια αδελφή μας (μιλούσαμε για τις δυσκολίες στη ζωή μας και πως κάποιες φορές μας έρχονται όλα τα στραβά μαζί), πάνω στην κουβέντα μου ήρθε η εξής φράση.

Όσο πιο μεγάλος είναι ο σταυρός, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το ρόδο που θα ανθίσει επάνω του.

Trithemius:
Ένα update με τη βοήθεια της Sr. Rose_777

Υπάρχουν άνθρωποι που πολεμάνε απλά λόγω αδρεναλίνης και υπάρχουν ήρωες που πέφτουν για την Δικαιοσύνη...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση