Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Γενικά θέματα προβληματισμού
Αποφθέγματα σοφίας και φράσεις με "δυνατά" νοήματα...
ΔΙΟς ΑΕΤΟς:
Ετσι είναι αγαπητή ROZE.Τα μυστικά και τα κρυμμένα..ναί σε αυτά αναφέρετε ο Καζατζάκης,απλοικός,λιτός,Δορικός.
Αλλοι τα κατανοούν με μόχθο πολύ και χρόνια και χρόνια επίπονες μελέτες,επάνω σε μελέτες άλλων, και πάλι και πάλι...κι ύστερα ανηφόρα πρός το Ορος της φώτεισης.Κι ίσως και τότε ακόμη να υπάρχουν ψύγματα ασάφειας σε λόγους σαν κι αυτόν που παράκαιρα λίγο (συγχωρείστε με) παρέθεσα.
Αλλοι πάλι,το διαβαζουν,κι έτσι απλά,γίνετε φώς.Γιατι ίσως κάποια λόγια έτσι είναι.Να βγαίνουν απο τις γραμμές και να τρυπώνουν ευθεία στην ψυχή και να ριζώνουν εκεί.Αρκεί τα μάτια που τα διαβάζουν να'ναι έτοιμα να τα περάσουν εντός τους και το πνεύμα να τα δεχθεί.
Εγραψα πως παραθέτω μια φράση που μου αρέσει πολύ.Σημαίνη ασφαλώς πως και κατανοώ.Με λυτρώνη και με κανει να νοιώθω ανάταση.Το βάρος που αναφέρει,το φορτίο αυτό,είναι θαρρώ και κληρονομιά και ευλογία.Είναι μαζί και το ξίφος που σπάει κάθε γόρδιο δεσμό και ελευθερώνει αυτόν που θέλει να προχωρά όλο πρός τα άνω.Μα κάθε προσπάθεια ανάλυσης μιάς τόσο απλοικής φράσης που μόνο να την αισθανθή πρέπει κανείς και ποτέ να την '' εξηγήσει'' νομίζω οτι χαλάει απλώς την ομορφιά και την αρμονία της.
Ωστόσο εγώ δεν έχω δυνατότητα επεξεργασίας στο κείμενο αγαπητή μου ROZE.Αν θεωρείτε πώς είναι νωρίς ακόμη για τέτειου είδους φράσεις,ας το διαγράψετε και το παραθέτετε όποτε θεωρείτε σκόπιμο στην σειρά των Πόστ.Το θέμα είναι τα νοήματα των φράσεων να έρχοντε ομαλά.
Με σεβασμό.
Rose:
Αγαπητή Διος Αετός,
πολλές φορές, λόγια που έχουν ειπωθεί, από φωτισμένες προσωπικότητες, παρερμηνεύονται, διότι δεν λαμβάνεται υπόψιν, όλη η προϊστορία. Και έτσι, στην παραπάνω περίπτωση, μπορεί κάποιος, λανθασμένα, να καταλήξει στο συμπέρασμα, πως δεν χρειάζεται να ψάξουμε, δεν χρειάζεται να αναζητήσουμε, δεν χρειάζεται να μελετήσουμε, δεν χρειάζεται να προβληματιστούμε.
'Ομως ο δρόμος της καρδιάς, όταν δεν συνδοιάζεται με την Διανόηση, με την Πνευματική εργασία, καταλήγει σε μία αποτυχία.
Γι'΄αυτό το λόγο, και στην παραπάνω φράση, χρειάζεται να κατανοήσουμε, τι πέρασε ο Καζαντζάκης, τι ένιωσε, τι έζησε, πριν τελικά καταλήξει σε αυτή τη φράση, όταν πλέον, πολλά Μυστικά, αν όχι όλα, του ήταν Κατανοητά, και ξεκάθαρα.
Rose:
Αδελφή μας, μας έστειλε το παρακάτω βίντεο.
Απολαύστε τον Sean Connery να απαγγέλει την Ιθάκη του Καβάφη σε μουσική υπόκρουση Βαγγέλη Παπαθανασίου. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ - ΙΘΑΚΗ
Ο Σον Κόνερι απαγγέλει την Ιθάκη του Καβάφη
http://www.youtube.com/watch?v=9puxoJ1f6YU&feature=youtu.be
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση