Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Ροδοσταυρικές Διδασκαλίες και Τεχνικές

ΝΗΣΤΕΙΑ

<< < (5/6) > >>

Trithemius:
Είναι σημαντικό όμως να σημειώσουμε πως τα ανωτέρω που αναφέρετε δεν ισχύουν παντού. Ο κάθε οργανισμός δρα διαφορετικά σε τέτοιες επιρροές. Η προγενέστερη κατανάλωση αλκοόλ ή ένα μεγάλο γεύμα πριν τον ύπνο δεν είναι απαραίτητο να οδηγήσουν σε εφιάλτες. Έχω προσωπική πείρα και στα δύο, γι' αυτό σας το λέω ;D

Εγώ νομίζω πως το ιδανικό για το σώμα και την υγεία μας είναι να βρισκόμαστε στην ποσότητα ένα βήμα πριν τον κορεσμό (που ως πληροφορία μας έρχεται αρκετά λεπτά αφότου όντως συμβεί). Όσο για τις προδιαγραφές των τροφών, σίγουρα κάθετί που χαρακτηρίζεται βλαβερό είναι όντως βλαβερό. Αλλά αυτά είναι και τα πιο νόστιμα :o :D

Όταν η νηστεία απαιτείται για μεταφυσικούς λόγους, εκεί πιστεύω πως τα σιτηρέσια δεν καθορίζονται από κανόνες. Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν αρκετές δίαιτες που προκαλούν υπερβατικότητα, χαλάρωση ή αντίθετα ένταση στον οργανισμό. Όλα εξαρτώνται από το αν η δίαιτα και η συγκεκριμένη σωματική κατάσταση είναι πρωταγωνιστικά ή δευτερεύοντα σε μία γραμμή εσωτερισμού.

akhenaton:
Το μετρο ειναι ο ορισμος χρησης ολων των πρακτικων μεταξυ αυτων και της νηστειας...το θεμα ειναι να ανακαλυπτουμετον σωστο χρονο που πρεπει να εφαρμοσουμε την καθε πρακτικη για να εχουμε τα αναλογα αποτελεσματα...Παλι η ελευθερη βουληση...και η σωστη χρηση των νομων της Φυσης....

Trithemius:

--- Παράθεση από: akhenaton στις Ιουνίου 13, 2007, 16:02:17 ---το θεμα ειναι να ανακαλυπτουμετον σωστο χρονο που πρεπει να εφαρμοσουμε την καθε πρακτικη για να εχουμε τα αναλογα αποτελεσματα...Παλι η ελευθερη βουληση...και η σωστη χρηση των νομων της Φυσης....
--- Τέλος παράθεσης ---

Σωστή η παρατήρηση ;)

Ορφέας:

--- Παράθεση από: akhenaton στις Ιουνίου 13, 2007, 16:02:17 ---Το μετρο ειναι ο ορισμος χρησης ολων των πρακτικων μεταξυ αυτων και της νηστειας...το θεμα ειναι να ανακαλυπτουμετον σωστο χρονο που πρεπει να εφαρμοσουμε την καθε πρακτικη για να εχουμε τα αναλογα αποτελεσματα...Παλι η ελευθερη βουληση...και η σωστη χρηση των νομων της Φυσης....

--- Τέλος παράθεσης ---

Χτες το βράδυ βέβαια το παρατεντώσαμε το μέτρο και κόντευε να γίνει ...χιλιόμετρο,
αλλά θεωρώ ότι και στο μέτρο χρειάζεται να έχουμε ...μέτρο ....

Περί νηστείας, η πιο δύσκολη νηστεία είναι η ...ποσοτική....
Μειώστε αισθητά την ποσότητα τροφής να δούμε ποιος θα το καταφέρει, ω εγκρατείς φίλοι και αδελφοί....
Ομολογουμένως, το ωραίο φύλο, σ' αυτού του είδους νηστεία (την πιο δύσκολη), τα πάει περίφημα.
Στην ...γευστική νηστεία αποτυγχάνει παταγωδώς ;D

Κανένας:
Αχ Ορφέα, μη μου το θυμίζεις.  Πόσες φορές έχω δεί γυναίκες να αποφευγουν τα φρούτα για να κάνουν οικονομία στις θερμίδες, ώστε να μπορέσουν το απόγευμα να φάνε μία πάστα. Η λογική της γυναίκας....

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση