'Αρθρα Εσωτερισμού > Ψυχολογία και εσωτερισμός
Μήπως είσαι Ψυχοπαθής?
El Morya:
Κανένας, το δευτερο βήμα μετά την αναγνώριση είναι να πας σε ψυχολόγο-ψυχίατρο.
Rose:
--- Παράθεση από: El Morya στις Σεπτεμβρίου 06, 2007, 15:27:35 ---Κανένας, το δευτερο βήμα μετά την αναγνώριση είναι να πας σε ψυχολόγο-ψυχίατρο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αγαπητέ El Morya,
μακάρι να λυνόταν τόσο εύκολα... αλλά δυστυχώς από την εμπειρία μου, οι ψυχολόγοι ή οι ψυχίατροι, μπορούν να βοηθήσουν μέχρι ένα σημείο... και ίσως όχι σε τόσο βάθος, όσο μία υγιής μέθοδος εσωτερισμού.... διότι ασχολούνται με την ψυχή βάση Αριστοτελικής προσέγγισης και στερούνται, οι περισσότεροι, γνώσεις πάνω στην βαθύτερη πνευματική διάσταση του ατόμου...
Θυμάμαι την τελευταία φορά, που είχα έρθει σε επαφή με μία ψυχολόγο, πως ένοιωσα την χειραγώγηση, την ασχετοσύνη, και την εκμετάλευση του χώρου, σε τέτοιο βαθμό, που η αγανάκτησή μου ήταν μεγάλη...
Σίγουρα ένας ψυχολόγος μπορεί να βοηθήσει σε κάποιες ειδικές στιγμές, αλλά για μένα ο καλύτερος τρόπος θεραπείας είναι η Αυτογνωσία. Το προσωπικό μου όραμα και επιθυμία είναι μία νέα μέθοδος ολιστικής θεραπευτικής, συνδοιάζοντας πολλούς και διάφορους δρόμους... κρατώντας την ουσία από τον καθένα τους...
Κανένας:
--- Παράθεση από: El Morya στις Σεπτεμβρίου 06, 2007, 15:27:35 ---Κανένας, το δευτερο βήμα μετά την αναγνώριση είναι να πας σε ψυχολόγο-ψυχίατρο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αγαπητέ El Morya.
Να το αλλάξουμε λίγο? Το δεύτερο βήμα μετά την αναγνώριση είναι να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον που ξέρει τι του γίνεται και έχει φέρει θετικά αποτελέσματα σε παρόμοιες περιπτώσεις. Δεν πιστεύω να διαφωνείς σε αυτό.
Έχω φίλους επαγγελματίες ψυχολόγους/ψυχαναλυτές. Χρεώνουνε 40-45 ευρώ την ώρα. Πολύ παλιά είχα κάνει με κάποιον από αυτούς ψυχανάλυση, με πολύ φτωχά αποτελέσματα. Όταν χρόνια αργότερα ζήτησα τη βοήθεια κάποιου εσωτεριστή (που για καλή μου τύχη ήξερε τι έκανε) είδα εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Τώρα, όταν λέω στους φίλους μου ψυχολόγους/ψυχαναλυτές σε τι βάθος έχω φτάσει (ανακάλεσα αναμνήσεις και τραύματα από ηλικία μέχρι και 5 μηνών), μένουν με το στώμα ανοιχτό και με ρωτάνε όλο ενδιαφέρον να τους πω την τεχνική μου. Διότι αυτοί ποτέ δεν κατάφεραν κάτι τέτοιο με τον εαυτό τους ή τους πελάτες τους.
Κανένας:
--- Παράθεση από: Avaris στις Σεπτεμβρίου 06, 2007, 12:08:13 ---Κι εσύ πιστεύεις τώρα πως θα πάρεις ειλικρινείς απαντήσεις και μάλιστα δημόσια.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αγαπητέ Avaris. Η ερώτηση είναι καθαρά ρητορική. Τώρα πια ξέρω πολύ καλά την απάντηση.
Στόχος μου είναι να έρθει ο καθένας ένα δισεκατομυριοστό του χιλιοστού πιο κοντά στη διάγνωση του προβλήματός του.
Ορφέας:
«Η σχολή του φιλοσόφου, άνδρες, είναι ιατρείο, δεν πρέπει να βγαίνετε χαρούμενοι αλλά πονεμένοι. Δεν έρχεστε βέβαια αν είστε υγιείς, ο ένας έχει τον ώμο βγαλμένο, ο άλλος έχει απόστημα, ο άλλος συρίγγιο κι ο άλλος πονοκέφαλο. Και θα καθίσω εγώ να σας λέω ωραία λόγια και φρασούλες, για να με επαινέσετε και να φύγετε, ο ένας με τον ώμο όπως τον έφερε, ο άλλος με τον ίδιο πονοκέφαλο, ο άλλος με το συρίγγιο κι ο άλλος με το απόστημα;»
(ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ, Διατριβές Γ'/κγ', 29-32).
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση