'Αρθρα Εσωτερισμού > Ψυχολογία και εσωτερισμός
Το Όραμα της Ψυχής
ΜΥΘΗΡΑ:
........κι ομως οι δυναμεις που αναμετριωμαστε ειναι απλα τηε λογικης φυσης του ανθρωπου ..δεν εινα κατι πανω απο τις δυναμεις μαςνα κατανοησουμε την πασα εσωτερικη αληθεια
...με συλλογιστικο τροπο περα απο τη εσωτερικη εμπειρια μπορει κανεις να καταληξει στο λογικο συμπερασμα οτι οι πυλες του εσωτερισμου ( οπως χαρακτηριστικα το εθεσε ο Ιππολυτος ) ειναι οσες και τα βασικα μας τσακρας ..... η εστιαση της ψυχης ειναι η πυλη που επιλεγει η ψυχη για την εσωτερικη επιγνωση .στιαση ειναι κρισιμο χαρακτηριστικο της ψυχικης μας ταξης ..
,,,οι κατωτερες ταξεις ψυχων εισερχοναι απο τα κατωτερα κεντρα καθως εκει εστιαζουν ,,οι ανωτερες απο τα ανωτερα κεντρα καθως εκει εστιαζουν...και γαι ολα αυτα αρκει η λογικη μας για να τα κατακτησουμε ως γνωσεις θεωρητικες .. ως πρακτικες βιωσης βεβαια ειναι ενα αλλο θεμα πολυ πιο προχωρημενο ...
xristosx:
--- Παράθεση ---........κι ομως οι δυναμεις που αναμετριωμαστε ειναι απλα τηε λογικης φυσης του ανθρωπου ..δεν εινα κατι πανω απο τις δυναμεις μαςνα κατανοησουμε την πασα εσωτερικη αληθεια
--- Τέλος παράθεσης ---
Το σιγουρο ειναι , οτι η λογικη αναλυση , ειναι τελειως απαραιτητη
Να εξεταζουμε ,τα πραγματα , του εσω αλλα και του εσω , κοσμου
Να ανακαλυπτουμε τα περιεργα , τα α-λογα , και ολα αυτα γενικα , που προσβαλουν την νοημοσυνη μας σαν ατομα
Να ανακαλυπτουμε το ψεμα , αλλα και την απατη , την συγκεκαλυμενη και την μη
Η λογικη αναλυση ομως , θα μας παει μεχρι ενα ορισμενο σημειο
Η πραξη , δειχνει καθαρα οτι λειπει αποτελεσματικοτητα
Αλλωστε ....η επιγνωση , δεν ειναι μια λογικη διαδικασια, οπως και πολλα αλλα , παρολο , που σε αυτα , μπορει να οδηγηθουμε απο λογικα συμπερασματα
Ειναι αποτελεσμα πειραματισμου, ερευνας , και σκοπου του καθενος μας
Για ολους αυτους τους λογους , πρεπει να ειμαστε ανοικτοι σε ολα
Προσεχοντας απο την μια , να μην κολαμε σε ενοιες στειρες ,ξεφευγωντας απο την εμβελεια ικανοτητα των δικων μας ερευνων , αλλα απο την αλλη να ειμαστε ανοικτοι σε ολα
ΜΥΘΗΡΑ:
--- Παράθεση ---Αλλωστε ....η επιγνωση , δεν ειναι μια λογικη διαδικασια, οπως και πολλα αλλα , παρολο , που σε αυτα , μπορει να οδηγηθουμε απο λογικα συμπερασματα
--- Τέλος παράθεσης ---
... συμφωνω η επιγνωση δνε εινα μονο μια λογικη διαδικασια .. αλλα ειναι και αυτο ..σε καποιες γνωσεις μπορουμε να φτασουμε με την λογικη μας ακομη κι αν η βιωματικη μας εμπειρια λογω συνθηκων υστερει ...
...λογικα σκεφτομενη οδηγηθηκα στο συμπερασμα οτι εφοσον ως οντοτητες ενεργειακες εχουμε 4 κυρια τσακρας ( η 7 κατα αλλους ) χμμμ και εφοσον αυτα αποτελουν κατι σαν πυλες και στοματα τη ψυχης ,, λογικα σκεφτηκα οτι αυτα θα ειναι και οι δυνατες εισοδοι μας προς τον εσω κοσμο ...<<πυλες τους εσωτερισμου>> κατα Ιππολυτο ..χμμ
μπορει να μην εχω διαβει αυτε ς τις πυλες γιατι τα τσακρας μου ειναι παγωμενα και ακινητα αλλα με την λογικη κατεκτησα αυτη την γνωση ..χμμ..αυτο βεβαια για να γυρισουμε και στο θεμα της Ροζ απεχει απο τη βιωματικη εμπειρια του οραματος της εσωψυχης ..αλλα και παλι λογικα θεωρωντας οτι η ψυχη ειναι ενα κραμα απο φως και σκοτος,, η βιωση του οραματος της ψυχης ειναι ακριβως η βιωσης της φωτεινη θεικης αλλα και της δαιμονικής μας οψης ...
...με την φωτεινη οψη να αποτελει την ωραιαητα που θελουμε να ακολουθησουμε και να την εκφρασουμε απολυτα ενω η σκοτεινη οψη αποτελει την ασχημοσυνη τη ψυχης την απεχθη οψη που πρςπιε να πολεμησουμε και να εξαλλειψουμε ..
ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ = ΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΤΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ
...του οραματος της εσωψυχης πρεπει να ακολουθει η ισχυρα εσωτερικη αποφαση της καταπολεμησης του δαιμονα και της αναδειξης του θεου μεσα μας !!!
αυτος ειναι ο σκοπος του εσωτερισμου πιστευω ,, σχετικα με το δικομας ειναι χμμ αλλα και των αλλων γιατι παρομοια βιωση μπορουμε να εχουμε και για τους αλλους ..
να βιωσουμε δηλσδη την φωτεινη και σκοτεινη φυση των αλλων και να προσπαθησουμε να τους βοηθησουμε να αναδειξουν την θεικη οψη τους πολεμωντας το δαιμονα μεσα τους ...
...αν αυτες οι αποψεις σας φαινονται θρησκευτικες ναι ειμαι μια θησκευομενη ...
...με την ευκαιρια του ταφου της Αμφιπολης που τοσος ντορος γινεται ..να εδω ενα δημοσιευμα για μια αλλοκοτη θεωρια απο αυτε ς που δεν κυκλοφορουν στα ΜΜΕ σχετικα με το τι θα μπορουσε να ειναι ο υποτιθεμενος ταφος ...σε αυτο το δημοσιευμα θα βρειτε και μια σπανια ερμηνεια της αρχεγονης εννοιας της <<Θρησκειας >> ...
... αυτο ειναι ιδιαιτερα για σενα Ορφεα που απεχθανεσαι τις θρησκειες αδιακριτως ,,χωρις να κανεις την διακριση αναμεσα σε εκεινο που ηταν καποτε και σε αυτο που καταντησαν διαμεσου αιωνων παρακμης των μυητικων τελετουργικων και θεωριων ..
http://www.katohika.gr/2014/09/o-tafos-tis-amfipolis-den-einai-tafos.html
xristosx:
--- Παράθεση --- αλλα ειναι και αυτο ..σε καποιες γνωσεις μπορουμε να φτασουμε με την λογικη μας ακομη κι αν η βιωματικη μας εμπειρια λογω συνθηκων υστερει ...
--- Τέλος παράθεσης ---
Η λογικη ...ο σκεπτομενος νους δηλ μπορει να επεξεργαστει μονο δεδομενα που εχει
Μπορει να δεχτει , να αποριψει , να συνθεσει βιωματα εμπειριες , να συγκρινει , και επισης να κανει υποθεσεις
Και δες πχ
Εγω δεχομε , οτι , η ικανοτητα , το να μπορουμε , βιωνουμε, την πραγματικη φυση μας, ειναι εν δυναμη ικανη , να μας προσφερει γνωση , πληροφορια , για μια πληρεστερη γνωση του εαυτου
Αυτο το λεει ο λογικος νους .....συμφωνα με τα δεδομενα που εχει , απο τα συμπερασματα που δυναται να βγαλει , λογω των δεδομενων που διαθετει , και εχει βιωσει
Αυτο δεν εχει σε τιποτα να κανει , με την αμεση βιωση του γεγονοτος αυτου
Πιστευωντας , υποθετωντας , συμφωνωντας η διαφωνωντας , δεν προκειται να εχω κανενα αποτελεσμα .....οσον αφορα , τον στοχο-σκοπο μου να καταλαβω- κατανοησω , και αρα να διαφοροποιηθω , να γινω καλυτερος
Δεν θα διαφερω καθολου , απο εναν απλο θρησκευομενο
Και αυτο , ειναι κατι , που μπορει να συμβει ανα πασα στιγμη , εστω , και για την πιο μικρη ενοια και για αυτο το λογο θελει προσοχη
Στην ιδια κατηγορια βεβαια , εμπιπτουν , και οι υποθεσεις σου για τα τσακρας
Εγω δεχομαι , οτι τα τσακρας , μπλα , μπλα και μπλα μπλα μπλα .......αποτελεσμα μηδεν
Σε καμμια περιπτωση , αυτη η θεωρητικη γνωση , δεν θα με κανει να κατανοησω , η να γινω καλυτερος
Το εχω , στα υποψιν , για μελοντικη ισως χρηση .........., ομως τωρα , δεν βρισκω κανενα νοημα , να το αναφερω καν
Το ιδιο ισχυει επισης , και για καθε ονομασια που βαζουμε , που συνηθως παραποιει την πραγματικοτητα
Γινεται χαλιφης , στην θεση του χαλιφη
Αυτο που για μενα εχει την υψιστη σημασια , ειναι να κατανοησω το τωρα ΜΟΥ και να δωσω , τις ΔΙΚΕΣ μου εξηγησεις ΓΙΑ ΟΛΑ
Καμμια ενοια δεν πρεπει να περασει ετσι
Ειναι πολυ δυσκολο , στα αρχικα σταδια , του εσωτερισμου , που εμεις βρισκομαστε , να βρουμε ενοιες ετοιμες , που να ειμαστε σε θεση να κατανοησουμε πληρως
Ψαχνουμε , μεσα απο τις διδασκαλιες , να βρουμε πραγματα , που ειναι του δικου μας επιπεδου κατανοησης
Αν δεν μπορουμε να τα βρουμε , προσπαθουμε , δωσουμε την δικη μας θεση , αποψη , για αυτα που μας αφορουν
Αυτο θα ειναι ενα σκαλοπατι , για να παμε παραπερα
Και δες αλλο ενα παραδειγμα !!!
Ο ορος ''οραμα ψυχης'' , μπορει για την ROSE να αντιπροσωπευει , εμπειριες , βιωματα κλπ
Για ΜΕΝΑ ομως δεν αντιπροσωπευει τιποτα
Αν ασχοληθω με αυτο , θα ειναι χασιμο χρονου , και ενεργειας , και θα ειναι σε βαρος , της δικης μου μικρουλας κατανοησης , που θα μπορουσα να αποκτησω , για τον εαυτο
Η μονη , η πραγματικη αληθεια για μενα , ειναι αυτο που βιωνουν οι αισθησεις μου
Τιποτα αλλο
xristosx:
Και παλι ομως .................
Πρεπει να ειμαι συνεχεια ανοικτος
Αν πχ ....καποιος , μου πει ........
Κυριε [και καλα ] Χρηστο , κανε ......ΑΥΤΟ ......
Μια πρακτικη , η κατι αλλο , που θα οδηγησει , στην βιωματικη εμπειρια , του πραγματικου εαυτου .........διοτι ΕΧΩ στοχο ........., εχω γινει , πολυ συγκεκριμενος στο τι θελω , και επισης , γνωριζω .....γιατι το θελω .....δεν κυνηγω πολλα πραγματα
Ακομα ομως , και αν εχω βαλει στο ματι , και αλλες ενοιες , που θα ηθελα να κατανοησω , αυτες απο την μια ,[αν υπαρχουν ειναι μετρημενες]και ξαναλεω , ειναι κοντα ,η, υπολογιζω , πως ειναι κοντα, στο επιπεδο κατανοησης μου , και εχω γινει ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ
Και επισης ξερω γιατι τις θελω
Οχι ομως , επειδη καποιος , ειπε οτι ειναι σημαντικες , αλλα μονο επειδη , τις αισθανομαι , ΚΟΝΤΑ στο επιπεδο κατανοησης μου
Οταν επικεντρωνομαι σε ενα πραγμα , και με τις προυποθεσεις που σου ειπα , .....ακομα και αν δεν κατανοησω , αυτο , που ειχα στοχο , θα λαβω , κατανοησεις που σιγουρα θα ειναι σημαντικες
Ειναι για μενα , σαν να εχω κανει αιτηση στο συμπαν , και περιμενω
Απο εμπειρια σου λεω , οτι σπανιο το φαινομενο ....ισως και ανυπαρκτο , να μην παρω κατι
Και βεβαια αυτο δεν ισχυει , μονο για τα θεματα του εσωτερισμου , αλλα για ολα
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση