'Αρθρα Εσωτερισμού > Ψυχολογία και εσωτερισμός
ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ Η ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
xristosx:
Εχω καταγωγη , και μενω στην κρητη
Οχιιιιι .....δεν θα αναφερθω στο λαδι !!!!!
Εδω και καιρο μου ειχε ''κατσει '' ενα ερωτημα !!!!
Ηξερα οτι στα παλαιοτερα χρονια , [ισως 30....και πισω ], οι σχεσεις των ανθρωπων ηταν διαφορετικες
Μαλιστα , εχω και εγω παρει , μια καλη γευση απο αυτο
Ο αδερφος ηταν αδερφος , και ο ξαδερφος πρωτος , δευτερος , ηταν και αυτος κατι σαν αδερφος [τουλαχιστον στα χωρια ]
Γιατι ηταν τοτε ετσι , και γιατι τωρα, ειναι αυτο που....... τελος παντων ειναι ;
Ελαχιστα , εχουν μεινει απο αυτες τις ''αξιες''
Δεν το κρυβω , ότι λιγακι νοσταλγω εκεινες τις εποχες
Η εντυπωση τελος παντων , που μου εχει δημιουργηθει για αυτές
Μια πιθανη εκδοχη , ειναι , οτι εκεινα τα χρονια , επειδη οι ανθρωποι ειχαν ζησει , πολεμους , εσωτερικους , αλλα και εξωτερικους , και επισης , ηταν ζωντανες οι'' βεντετες'', η αξια των σχεσεων ηταν διαφορετικη
Η επιβιωση γενικοτερα , ειχε απαιτησεις , που προυπεθεταν την συνυπαρξη , συμπαρασταση , ουσιαστικοτερη κλπ
Η επιβιωση , εξαρτοταν αμεσα , απο την σχεση που υπηρχε , μεταξυ των ανθρωπων
Επισης , οι παραγοντες , που διαμορφωναν , τον χαρακτηρα , αλλα και τα θελω των ανθρωπων , ηταν διαφορετικοι
Η τηλεοραση , και ολα αυτα που μας εχουν πεισει οτι ειναι σημαντικα
Το τοτε , ηταν τοτε , και εχει πολυ μικρη σχεση με το τωρα
Το σιγουρο , και το φυσικο , ειναι , οτι η παλια νοοτροπια , δεν θα μπορουσε να εκλειψει , απο την μια στιγμη στην αλλη
Σιγουρα περασαν καποια χρονια , για να περασουμε στο σταδιο '' του πολιτισμενου ''.....ανθρωπου
Στο μεταξυ διαστημα , οι ''αξιες'' που προανεφερα, ολο και φθιναν , μεχρι που αλλαξαν ριζικα
Ποιος ;;; απο εκεινη την εποχη , αν δεν αναρωτιοταν , θα μπορουσε να φανταστει την επικρατουσα κατασταση του τωρα , και ποιος απο την εποχη ,του τωρα , μπορει εστω και να υποπτευθει , το ματριξ , που ζουμε τωρα , η το ματριξ που ζουσανε τοτε .... αν δεν αναρωτηθει
Την αλλαγη που εχει υποστει το αξιακο συστημα
Δεν θα ασχοληθω τωρα με το ενδεχομενο , καποιοι να εχουν καθορισει ,και σπρωσει , στο να ειμαστε αυτο που ειμαστε
Ειναι ομως πολυ ενδιαφερον , να συνειδητοποιησουμε , οτι αυτο που ζουμε τωρα , το αξιακο συστημα δηλαδη , ηταν πολυ διαφορετικοτερο
ΜΥΘΗΡΑ:
........η εμβαθυνση εσωτερικευση της αντιληψης μας .. ανοιγει το αρχειο των βιωματων μας .. ειναι σαν να μπαινουμε στην προσωπικη μας <<μνημονοθηκη >>.. εκει που βρισκονται "παγωμενα" τα βιωματα μας συμπιεσμενα σαν σε σκληρο δισκο ...χμμ .. φραση κι αυτη !!
..εινα αληθεια οτι η κουβεντα αυτη ειναι απο μονη της μια μυηση ...αχ .. λοιπον ...αγαπητοι συνομιλητες ...
..αξιζει η δεν αξιζει να μπαινουμε στην "μνημονοθηκη" μας ?? η μαλλον καλυτερα να επιχειρουμε συστηματικες διεσδυσεις σε αυτην ...
...τι εχουμε να κερδισουμε και βεβαια απο τι κινδυνους πρεπει να φυλακτουμε ...
επιτρεψτε μου να ονομασω αυτη την διαδικασια εμβαθυνσης <<αναβιωση ή αναδρομικη βιωση >>..
.. επισης να θεσω το ερωτημα .. εχετε αναλογιστει πως θα ηταν να το καναμε συλλογικα αυτο ???ο καθενας για τον εαυτο του και ολοι μαζι για την ...χμμμ ........ΜΝΗΜΗ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ !!!!
...σημερα μετα απο μιας ωρας περπατημα σε ανηφορικο δρομακι βουνου .. γυρνωντας πισω στη κυριολεξια ειμουν βυθισμενη για μια ωρα περιπου σε μνημες καταθλιπτικων βιωματων του παρελθοντος .. παραξενη συγκυρια .. η αναβαση αυτη μετην κατεισδυση σε αρνητικο υλικο της "μνημονοθηκης" μου ..
ΜΥΘΗΡΑ:
--- Παράθεση από: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ στις Οκτωβρίου 11, 2014, 08:40:43 --- Αγαπητη, Μυθηρα.......
τα γραφομενα σου με βρισκουν αφωνα....συμφωνο....
ένα ταπεινο....Ευγε σου....ομορφια μου....
Ελληνιδα μου.....
--- Τέλος παράθεσης ---
ΙΠΠΟΛΥΤΕ ,,,,εισαι μηπως λιγο υπερβολικος και στις υπερτιμησεις σου οπως και στις υποτιμησεις ???μη ενθουσιαζεσια τοσο γρηγορα ουτε τοσο γρηγορα να απογοητευεσαι .....
..οσο για την Ελληνικοτητα μου ..δεν ειναι και τοσο καθαρη εχω μπολικα μεσα μου στοιχεια Τουρκιας κια βαρβαροτητας ..ειπαμε το παλευουμε το σκοταδι μας ..ειμαι μολυσμενη με το σκοτος και απλα αντιστεκομαι σε αυτο !!!!!και ναι αυτη η αντισταση ειναι στοιχειο ελληνικοτητας ...
xristosx:
--- Παράθεση ---Ειναι ομως πολυ ενδιαφερον , να συνειδητοποιησουμε , οτι αυτο που ζουμε τωρα , το αξιακο συστημα δηλαδη , ηταν πολυ διαφορετικοτερο
--- Τέλος παράθεσης ---
Οι παραπανω σκεψεις , ακομα κα αν δεν αντιστοιχουν απολυτα στην πραγματικοτητα , ειναι σε θεση , ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ , να δωσουν μια μικρη κλωτσια , στο παγιωμενο συστημα αντιληψης που εχουμε
Να αναρωτηθουμε ......
Να μας δωσουν μια μικρη εστω εικονα της μιζεριας , και της στενης αντιληψης που εχουμε γενικα για την ζωη , και που μας καθοριζει
Η δουλιτσα μας , το φροντηστηριο των παιδιων , οι εξετασεις τους , το αυτοκινητο μας τα μικρα μας ονειρα , κλπ κλπ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ .. ΤΟ ΟΤΙ ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΠΑΔΙΟΥ .....ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ
Ουτε καν περναει απο το μυαλο , να χαραξουμε την δικη μας πορεια .......ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ......μπρρρρρρρρρ
ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ....εστω και ψευτικη
Οι παραπανω σκεψεις ,δινουν κλωτσια ,[ τουλαχιστον οσο αφορα εμενα ]σε ενα συνοθυλευμα αισθησεων , που καθοριζουν την πραγματικοτητα μου
Με σπρωχνουν να αναρωτηθω ακομα περισσοτερο και να εμβαθυνω ....γιατι εγινα συγκεκριμενος ....εδωσα κινητρο ....να προσπαθησω
Ταισα την ανησυχια μου
Και ας μην βιασθει καποιος να γελασει .....θελει και αυτη....... ταισμα
Αν προσπαθησουμε λιγακι να εμβαθυνουμε στο γιατι , [ και βεβαια εχοντας , και μια μικρη αποψη , για την λειτουργια των αισθησεων , αλλα και της λειτουργιας μας γενικοτερα ], θα αντιληφθουμε , οτι , ολα αυτα που εχουν παιξει καθοριστικο ρολο , σε αυτην την αλλαγη , ειναι αποτελεσμα , νοητικων μορφων -εντυπωσεων , που μας οδηγουν σε αισθησεις
Αισθησεις , που επειδη ποτε δεν δεν αναρωτηθηκαμε , ουτε για αυτες , αλλα ουτε και για την μητερα αυτων ....την σκεπτομορφη .....ειμαστε αυτο που ειμαστε
Να πιανουμε το χαλι στο τωρα , να αρχισουμε να το σηκωνουμε ,για να ανιχνευουμε αιτιες ......κοιτωντας ομως παντα , προς οποιαδηποτε κατευθυνση θα μπορουσαμε να αντλησουμε απαντησεις
Υ.Γ
Και μια μικρη τσοντουλα [οχι πορνο ]
Η μιμηση , μαθαινεται .....εξασκωντας την
Οποιος θελει να την'' τελειοποιησει'' ....ας αρχισει τωρα
Μιμουμενος εκφρασεις , λογια , προτασεις , ιδεες
Με τον καιρο ,το ονειρο θα γινει πραγματικοτητα!!!!!!
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΖΩΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΜΙΜΗΣΗ
Ολοι θα ειμαστε , ενα χαριτωμενο .....κοπαδι....... και κανεις πια δεν θα ειναι μονος
Κραξ..γακ....χμμμμμμμ
ΒΡΕ ΝΑ ΔΕΙς ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ !!!!!!!!!
ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ:
Αγαπητη μου, Μυθηρα.....
Χαιρομαι, πραγματικα.....όταν σε Διαβαζω.....
αυτό γιατι τα γραφομενα σου, Διακρινονται, ότι Είναι από Καρδιας.....
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση