'Αρθρα Εσωτερισμού > Ψυχολογία και εσωτερισμός

ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ Η ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

<< < (3/16) > >>

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ:
όταν.....επιχειρούμε,   ΑΠΟΤΑΥΤΙΣΗ......από  την   ταυτιση   με  τις   αισθησεις....

πρεπει   να   ετοιμαζόμαστε....για  αλλαγη  ...

π.χ.....στο    διαστημα....μεταξυ   της   ΓΑΙΑς....και   της   ΣΕΛΗΝΗς....

ΥΠΑΡΧΕΙ    ατμοσφαιρικο   κενο.....κατά   καποιο  τροπο....ετσι

οσο   και  να   φωνάζεις....κανεις   δεν  θα  σε  ακουσει....

επισης.....στη   ΣΚΙΑ....του   πλανητη....ΔΕΝ    βλέπεις.....

επισης.....ο   ΧΡΟΝΟς    ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ.....ανεξαρτοποιηται....

το   ΠΝΕΥΜΑ......ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ.....ΑΦΟΥ    ΚΑΙ   ΤΑ    ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ...

ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.....ΛΟΓΩ    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.....

Η  ΑΠΟΤΑΥΤΙΣΗ....γινεται    με   νοητικη   στηριξη....και   εκπαιδευση.....μονον..

οσο   αφορα.....το    ΑΣΤΡΙΚΟ   ΠΕΔΙΟ....

ΟΤΑΝ.....ΑΡΧΙΖΕΙΣ  και   επιδιωκεις....μονος   κατι   από  αυτό....

μαλλον....Ο   ΦΟΒΟς.....θα  παρει   την   θεση....της   εξαψης....

καλως   ορισες.....

xristosx:

--- Παράθεση --- Η  ΑΠΟΤΑΥΤΙΣΗ....γινεται    με   νοητικη   στηριξη....και   εκπαιδευση.....μονον..

οσο   αφορα.....το    ΑΣΤΡΙΚΟ   ΠΕΔΙΟ....
--- Τέλος παράθεσης ---

Κανω οσο καλυτερα μπορω

Τουλαχιστον ετσι λεω ....μπορει ομως και οχι

Προσπαθω να αποκαλυπτω , να  τακτοποιω ,και να αναγνωριζω τις αποκαλυψεις μου την καθε στιγμη , στο φυσικο πεδιο , ουτως ωστε να εχω μια ελπιδα παρεμβασης αποταυτισης ...αν θα μπορεσω

Αυτο ενοω σαν νοητικη στηριξη και εκπεδευση

Γνωριζω οτι λειπουν πραγματα ......., που μαλον αφορουν την δυνατοτητα- ικανοτητα του σωματος να μην δημιουργει τοσες αισθησεις , η τουλαχιστον τοσο δυνατες , ωστε να μην ειναι διαχειρισιμες ....ας πουμε οταν βροχη απο ερεθισματα ειναι σε εξελιξη και δεν δινουν την δυνατοτητα   συνειδητης αυτοεστιασης , με σκοπο να γινουν αντιληπτες οι διαφορες μηχανικοτητες

Υποθετω εχουν να κανουν με την ισοροπια της  ενεργειας και το αστρικο πεδιο

--- Παράθεση --- ΟΤΑΝ.....ΑΡΧΙΖΕΙΣ  και   επιδιωκεις....μονος   κατι   από  αυτό....

μαλλον....Ο   ΦΟΒΟς.....θα  παρει   την   θεση....της   εξαψης....

καλως   ορισες.....
--- Τέλος παράθεσης ---

Γινε πιο συγκεκριμενος

Υ.Γ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΦΙΛΟΙ

xristosx:
Βρεθηκα λοιπον το απογευμα σε καποιο τουρνουα ρακετας , εκει που ο ανταγωνισμος και η εξαψη εχουν φορτωσει την ατμοσφαιρα

Ετσι φρεσκαρισα καποιες παρτατηρησεις που ειχα κανει παλαιοτερα , λογω του απλου κινητρου ..... του οτι δηλαδη, ειχα φυσικοτατα καταληφθει ,και εγω, απο αναλογες αισθησεις

Σε μια προσπαθεια λοιπον, να δωσω την ευκαιρια στον εαυτο μου, να παρατηρησει ,τα δεδομενα που ειχαν ''γαντζωθει πανω μου''  απο προηγουμενα ερεθισματα , και οχι αυτου που εξελισεται στην στιγμη [αδυνατο για μενα ] ξαναθυμηθηκα , ποσο βαθια πρεπει να παει η παρατηρηση των δεδομενων αυτων  .... δηλαδη η παρατηρηση

Οταν καταφερνω, να στειλω την προσοχη συνειδητα καπου αλλου  ,τοτε καθιστω τον εαυτο μου ικανο , εστω και για πολυ λιγο, να γινω παρατηρητης  απο τα απομειναρια

Ακομα ,και η ισοροπια του σωματος, [ενοω την αισθηση της ισοροπιας ]επηρεαζεται  διοτι πλεον υποθετω, οτι ,οι αισθησεις δεν βρισκονται στο σωμα , αλλα στην συνειδητη φαντασια ....καπου αλλου

Οσο επισης , παραμενουμε σε αισθησεις , και μαλιστα ασυνειδητα , τοσο μειωνεται η ικανοτητα της αντικειμενικης  παρατηρησης

Και αυτο βεβαια σε αντιθεση , με μια κατασταση στην οποια δεν αφηνουμε αισθησεις να ''λιμναζουν ''....απλα χρησιμοποιωντας την συνειδητη φαντασια

xristosx:
Εργαλειο  ολων μου των παρατηρησεων ....η συνειδητη φαντασια

Συνειδητη φαντασια [για μενα σημαινει] , να στελνω την προσοχη συνειδητα καπου , ....στο παρελθον [αναδρομη συνηθως του προηγουμενου δευτεριολεπτου  ] , στο μελλον , σε καποια εικονα  κλπ

Η συνειδητη προσοχη ειναι απαλαγμενη απο τις ταυτισεις , της εξελιξης των πραγματων  , των εξωτερικων καταστασεων δηλαδη , διδει την δυνατοτα ,παρατηρησης αυτου που συμβαινει στην στιγμη , εστω και αν αυτη εχει , στην πραγματικοτητα περασει

Υποθετω , οτι επειδη τραβω μερος της προσοχης ,[ενω αισθησεις ειναι εν εξελιξη] την ''ξυπνω ''για λιγο απο την ταυτιση , τον υπνο,  και ετσι μπορει να αντιλαμβανεται τον εγκλωβισμο της

Ισως  αυτο γινεται , και  επειδη περνω  απο την θεση στην αντιθεση  που μαλλον ειναι το ιδιο

Μαλλον επισης κατι τετοιο πρεπει συστηματικα να γινεται , ουτως ωστε να συνειδητοποιουνται ολο και περισσοτερο παρομοιες δυνατοτητες

Αλλωστε αυτο νομιοζω προτεινεται , και στη προταση που παρεθεσα αρχικα απο ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΦΤΕΡΩΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ

''ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΣΕΝΑ'' [αυτο δηλαδη, που συνηθως συμβαινει ]

xristosx:
Ολο  το ζητημα  και το ζητουμενο βρισκεται στο σημειο , να συνειδητοποιουμε τις αισθησεις

Η καθε αισθηση δρα πανω σε μας καταλυτικα

Οι αισθησεις δρουν ασυνειδητα και ανεξελεγκτα  και  επηρεαζουν  αμεσα τις συμπεριφορες μας , χωρις να μπορουμε να το αντιληφθουμε , επειδη τις μπερδευουμε με μας

Ασυνειδητες και τυχαιες αυτες  αυτες , ασυνειδητοι και τυχαιοι και  εμεις

Ακομα ομως ,και αν επανειλημενα εχω κανει αυτην την διαπιστωση   δεν δικαιουμε να ΘΕΛΩ να ειμαι συνειδητος

Το ΘΕΛΩ δεν βρισκεται στο τωρα  ...στην στιγμη , και αν ασχοληθω μαζι του θα ειναι σαν να κυνηγω φαντασματα

Η φυση της καταστασεως δεν το επιτρεπει

Οσο ταυτιζομαστε με τις αισθησεις τοσο πιο ασυνειδητοι γινομαστε

Με αλλα λογια , οσο περισσοτερο διαστημα παραμενουμε σε μια αισθηση , χωρις παρεμβαση , τοσο θα ειναι πιο δυσκολο να συνειδητοποιουμε , διοτι ολο και δυνατοτερες αισθησεις γεννιουνται στο προσκηνιο , τραβωντας ετσι ολο και περισσοτερη προσοχη

Οταν ηθελημενα διακοπτετε η αισθηση ,μεσω συνειδητης φαντασιας , διαπιστωνει κανεις αμεσα , το ποσο αναγκαιο ειναι να γινεται αυτο σε συνεχη βαση ....ποση ενεργεια ξοδευουμε επειδη δεν συνειδητοποιουμε τις αισθησεις , ποσο αλλοπροσαλα δουλευουν αυτες

Εκανα μια βολτα στο λιμανι των Χανιων πριν απο μερικες ωρες

Μια συνεχη ροη συναισθηματων αισθησεων

Το ενα πανω στο αλλο ....πληρη ακαταστασια ,και κανενας ελεγχος

Αισθηση που απλα μας οδηγει , εκει που αυτη επιθυμει ...καθοριζει αυτο που ειμαστε

Τυχαια !!

Το να σταματαει κανεις την αισθηση , φερνοντας στο μυαλο, συνειδητα , την προηγουμενη αποτυπωση της ορασης ,[που ειναι και πιο ευκολο επειδη αυτη η αποτυπωση ειναι ακομα ζωντανη ] κοπτει την τυχαια αισθηση , που βασιζεται και αποτελειται ισως απο πολλες προηγουμενες

Μας αποκαλυπτει στιγμιαια κρυμενες καταστασεις

Κατω απο τετοιες συνθηκες  μειωμενης  μηχανικοτητας μπορει κανεις να ''δει'' με αλλο ματι τους νοητικους εγκλωβισμους που προβαλουν την καθε στιγμη

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση