'Αρθρα Εσωτερισμού > Καμπαλά

Η Μυστική Καμπάλα

<< < (30/32) > >>

suida:

ΝΑΙ,   ε τ σ ι    ΕΙΝΑΙ.....γιατι

Απο   Τ Ο Τ Ε    που   Ε Ι Δ Α ....

Η   ΣΚΕΨΗ   του   ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ   ΜΟΥ   α ρ χ ι σ ε   να  β λ ε π ε ι

την    Π Α Ρ Α Μ Ε Λ Η Μ Ε Ν Η    λειτουργικοτητα   μου....

Η   Ψ Υ Χ Η   ΜΟΥ,   ολακερη,   Ε Γ Ω ....

Δοσμενος   ημουν   και  ειμαι   στην    Ε Υ Γ Ε Ν Ι Κ Ο Τ Η Τ Α   της....

Φ Ι Λ Ο Ι ,   ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ   και   αλλοι.....ΔΕΝ   ΤΟΥΣ   Α Ρ Ε Ν Ε    Η   Π Α Ρ Ο Υ Σ Ι Α    ΜΟΥ.....

Ο Χ Ι ....    δεν   τους    α ρ ε σ ε ....

ΝΑ   Μ Α Θ Ο Υ Ν ,    ηθελαν....    το    Μ Υ Σ Τ Ι Κ Ο   ΜΟΥ...

Α Υ Τ Ο ,   που   ε γ ω   να    Κ Ρ Υ Ψ Ω ....   ηθελα.   

--ΠΕΣ...Π Ε Σ !         Σ Κ Λ Η Ρ Ο Τ Α Τ Α  ,    ρωτουσαν....    π ε ς !

---χ α μ ο γ ε λ ο ν τ α ς.....         τους    θωρουσα,   ναι ,   τους   κοιτω...

Τ Ι Π Ο Τ Α ....δεν   τους   ειπα.

τ ι π ο τ α !      ....   τους   λεω....         

αδελφια  μου.

efreem:
ΕΙΜΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΥΣΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΕΡΓΑΖΩΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡ
ΓΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΑΧΕΙΜ  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ   ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ
ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ  ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΗΣ

Rose:
Αγαπητέ Efreem καλωσόρισες.

Είναι σημαντικό να ερευνούμε τα πάντα, να φιλοσοφούμε τα πάντα, αλλά να μην παρασυρόμαστε από τα διανοητικά ή "μεταφυσικά" συστήματα τα οποία έχει δημιουργήσει κατά καιρούς ο άνθρωπος.

Η ενασχόληση με τις μαγγανείες, ή με τους αγγέλους, δεν είναι τίποτα άλλο, από αυθυποβολή του ψυχισμού μας, έτσι ώστε να ενεργοποιούνται διάφορες ψυχικές ιδιότητες.  Δυστυχώς η μη κατανόηση αυτών των φαινομένων οδηγεί σε δεισιδαιμονίες, ή ακόμα σε φαντασιοπληξία, ή κατάληψη από δημιουργημένες από τον ενασχολούμενο αιθερικές οντότητες.

Στο επίπεδο της κατώτερης μαγείας, ο ενασχολούμενος δεν επικοινωνεί με καμία οντότητα, αλλά με ιδιότητες του ψυχισμού του, και κυρίως υλοποιεί τα πάθη του.

Η πραγματική μαγεία είναι η υψηλή μαγεία, η μαγεία των ιδεών, και κανείς ασχολείται με αυτήν μόνο εφόσον εργάζεται ανιδιοτελώς προς το κοινό όφελος.

Οι περισσότεροι δήθεν μάγοι και όχι αυθεντικοί μάγιστροι, είναι κυνηγοί δύναμης, και το μόνο που καταφέρνουν είναι να καταντήσουν ψυχασθενείς ή ακόμα εγκληματίες.

Στην ΑΜΡΑ ασχολούμαστε με την Φιλοσοφική Ελληνική έκδοση της Καμπάλα, μελετώντας τους Φυσικούς Νόμους του Σύμπαντος, και όχι με την Εβραϊκή έκδοση που καταλήγει σε ενασχόληση με μαύρες τεχνικές.

Ορφέας:

--- Παράθεση από: efreem στις Αυγούστου 08, 2010, 00:37:29 ---ΕΙΜΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΥΣΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΕΡΓΑΖΩΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡ
ΓΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΑΧΕΙΜ  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ   ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ
ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ  ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΗΣ

--- Τέλος παράθεσης ---

Ένα από τα ρητά του τεκτονισμού που ασπαζόμαστε ανεπιφύλακτα, είναι το "ουδέν όριον τίθεται στην αναζήτηση της Αλήθειας".... Συνεπώς, κανένα γνωστικό πεδίο δεν μένει έξω από την διαπραγμάτευση στα πλαίσια των αναζητήσεων της ΑΜΡΑ. Παρότι η Μαγεία δεν διδάσκεται και δεν ασκείται στην διάρκεια της μαθητείας στην ΑΜΡΑ (είναι "αντικείμενο" στην εσωτερική οργάνωση των μεγάλων μυστηρίων, "Α.Κ.Ο.Σ."), παρ' όλα αυτά αναλύεται και προσεγγίζεται γνωστικά, τιθέμενη παράλληλα σε διάλογο για σπουδή και εντρύφηση θεωρητικά.

Συνήθως ο Νεόφυτος "Μάγος" βρίσκει κάποια έτοιμα μαγικά τελετουργικά με τα οποία δοκιμάζει τον άγνωστο κόσμο της μαγείας. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που χρειάζονται να επισημανθούν. Πρώτα πρώτα, η πρακτική "Μαγεία" είναι έργο αποκλειστικά προσωπικό. Η Αρχή αυτή μας προειδοποιεί ότι ΔΕΝ επαναλαμβάνουμε πρακτικές άλλων, αλλά δημιουργούμε την δική μας ατομική πρακτική. Επικλήσεις, σφραγίδες και υποτίθεται ονόματα δύναμης, το μόνο που δύνανται να πετύχουν είναι η ανάδυση των αρρωστημένων φαντασιώσεων ενός διαταραγμένου ψυχισμού που "γέννησε" στο "αστρικό" εικόνες των παραλογισμών - παθών του. Στο βιβλίο του μάγου Αμπραμελέν παρατίθεται η πρακτική που οφείλει να ακολουθήσει ο ασκούμενος Μάγος (η πρακτική του Αμπραμελέν χρειάζεται κάποιες διασαφηνίσεις). Με λίγα λόγια, μόνος του ο καθένας θα "γνωρίσει" τον άυλο κόσμο, μόνος του θα προσεγγίσει τα αυτονομημένα κομμάτια του εσώτερου κόσμου και από τον ίδιο τον εαυτό του θα γνωρίσει τις όποιες πρακτικές - σφραγίδες - ονόματα για το ατομικό του αποκλειστικά τελετουργικό.

Πρώτο εργαλείο του Μάγου ο "μαύρος καθρέφτης", η πύλη όχι για μιαν άλλη διάσταση όπως διαδίδουν οι άσχετοι, αλλά ο αληθινός καθρέφτης του δικού του εσωτερικού κόσμου με τον οποίο θα έρθει σε επαφή ο ασκούμενος Μάγος. Δεύτερον η ενεργοποίηση του εσωτερικού του φύλακα και τρίτο και βασικότερο που έχουμε εξαρχής, το Μαγικό βιβλίο όπου καταγράφονται οι εμπειρίες - αντιλήψεις - επιγνώσεις οι οποίες θα γίνουν η βάση σύνθεσης των ατομικών του μαγικών πρακτικών. πλέον φυσικά τα λοιπά εργαλεία του Μάγου τα οποία γενικά είναι πράγματι αυτά που αναφέρονται σε πολλά εγχειρίδια Μαγείας (πιο αναλυτικά του Φρανς Μπάρτον).

Ένα βασικό στοιχείο για την πρακτική μαγεία είναι και το απαραίτητο "διάμεσο" (οι παλαιοί Μάγοι πλαισιώνονταν από ένα ανήλικο αγοράκι, αυτό βέβαια είναι απαράδεκτο σήμερα). Τον ρόλο του "διάμεσου" από την φύση του δύναται να εκπληρώσει η σύντροφος του ασκούμενου σε κάποιες συγκεκριμένες πρακτικές που χρειάζεται (ακίνδυνες πρακτικές).

Πρωτού όμως ο ζηλωτής Μάγος ασκηθεί στην πρακτική Μαγεία, είναι απολύτως απαραίτητο να έλθει σε επαφή με τις ενέργειες της Φύσης, να "κοινωνήσει" στον κόσμο των στοιχειακών και να προετοιμαστεί κατάλληλα για το μεγάλο εγχείρημα. Πολύ εύκολα ο φιλόδοξος ζηλωτής μπορεί να ξεπέσει στον απάνθρωπο δρόμο της μαγγανείας και της γοητείας. Πολύ εύκολα μπορεί να βρεθεί να περπατά την σκοτεινή ατραπό της μαύρης μαγείας....

Ας έχει πάντα ο ασκούμενος μπροστά του το καμπαλιστικό ιερόγλυφο για να του υπενθυμίζει και να του υποδεικνύει την ανελικτική διαδρομή και την ανύψωση και είθε να του χαρίσει η μητέρα Φύση την ικανότητα της Διάκρισης ώστε να αποφεύγει τον ολισθηρό δρόμο και τα βάραθρα....

hierophantis:
μελετω την μυστικη καμπαλα , και την εισαγωγη στην τελετουργικη μαγεια της ντιον , εχω ξεκινήσει εδω και 2 μέρες να ασκούμε στην σφαίρα της γης  .

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση