Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Γενικά θέματα προβληματισμού

Ποιός είσαι?

<< < (3/3)

giannis9:
όντως σε κάθε ανθρώπινο Ον, ενυπάρχει η Θεότητα, ή η Χριστική Συνείδηση, 

Αγαπητη Αδελφη Rose
θα συμφωνησω οτι ενυπαρχει σε καθε ανθρωπινο Ον η Θεοτητα αλλα οπως τα εχω βιωσει και τα εχω μελετησει θα ελεγα οτι ενυπαρχει μεσα σε καθε ΟΝ της πλασης. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειμαστε εμεις ο νομος και οχι μερος του νομου.
Σιγουρα ομως υπαρχει και η αρνητικη οψη μεσα μεσα μας και γινετε ο πολεμος μεσα μας. Παρατηρω οτι απο τα εκφραζομενα και του Αγγελου (προς θεου δεν εχω τιποτα μαζι του ,οτι λεω στα πλαισια του διαολογου πρωσπαθωντας να κατανοησω πραγματα) ξυπνησε το θηριο μεσα του. Εχω ακουσει παμπολες φορες απο διαφορους ανθρωπους "του πνευματος" να επικαλουντε κατι τετοιο (ειναι ενα εγω μου,μιλαει η λουσιφερικη μου ολευρα κτλ) για διαφορους λογους. Η απορια μου ειναι η εξης οταν φτανεις σε ενα τετοιο σημειο δεν πρεπει να το ελενξεις? να μην μιλησει η αλλη πλευρα σου? ποιο το νοημα να αναγνωριζεις οτι μιλαει η αλλη πλευρα σου και ριχνεις το φταιξιμο εκει ? Πρωσπαθω να κατανοησω περισσοτερο τον ανθρωπο περισσοτερο και για αυτο αρπαξα αυτην την ευκαιρια για προβληματισμο. Ερωτηση δευτερη. Αν γινει ενας πολεμος ποιο νομο θα ακουσεις? της καρδιας? του εγω ? του θεου? θα κανεις πολεμο ?θα γινεις ενας δολοφονος? ποσες φορες δεν εχουμε πει πανω στα νευρα μας θα σε σκοτωσω?  Ποσοι εχουν κανει φονο ειτε απο αμυνα ειτε εν βρασμο ψυχης ?
νομιζω κατανοω τι θελει να πει εδω ο Αδελφος Avaris
".....Εσύ ο γνωστός ή άγνωστος χρήστης....."

Ποιός είσαι?

Είσαι σίγουρος ότι δεν είσαι τρελλός?

Είσαι σίγουρος ότι δεν είσαι φονιάς?

Είσαι σίγουρος ότι δεν είσαι παιδεραστής?

Είσαι σίγουρος ότι δεν καταπατάς κάθε μέρα τα συναισθήματα των γύρω σου?

Και τι κάνεις γι' αυτό?

Μπορείς να απαντήσεις στον εαυτό σου?

".....Ποιός είσαι στ' αλήθεια...?"

νομιζω οτι θελει του πει αν ξερει πραγματικα ποιος ειναι μεσα του αν το εχει βρει.Γιατι  ολα τα παραπανω ηθελημενα η αθελα μας τα πρατουμε καθε μερα στην ζωη μας απλα απο ενα σημειο οντας συνειδητος εχεις κατανοησει και της δυο πλευρες σου και το κοιμιζεις το θηριο δεν το αφηνεις να σε ελενχει .Ακομα και απεναντι στην υπερτατη υβρη εισαι ηρεμος εισαι ηρεμος διαλογιζεσε στην κατασταση πριν πραξεις εν βρασμο πριν πεις οτιδηποτε γιατι τοτε δεν θα εισαι σε καλυτερη μοιρα απο αυτον που σε εχει τσιτωσει.
Μπορει να βγηκα εκτος να παρανοησα και θα ζητησω συγνωμη εκ τον προτερων. Ενας γνωστος μου καποτε μου ειχε πει μεσα εχουμε και τον δολοφονο , και τον παιδαρεστη και τον βιαστη ειμαστε ολα Απλα πρεπει να επιλεξοπυμε τι θελουμε να ειμαστε......
Ευχαριστω και παλι

Ορφέας:

--- Παράθεση από: giannis9 στις Νοεμβρίου 30, 2011, 15:17:46 ---
.........Ένας γνωστος μου καποτε μου ειχε πει, μεσα εχουμε και τον δολοφονο , και τον παιδαρεστη και τον βιαστη, ειμαστε ολα Απλα πρεπει να επιλεξουμε τι θελουμε να ειμαστε......

--- Τέλος παράθεσης ---

.......Και είχε απόλυτο δίκαιο....

Rose:

--- Παράθεση από: giannis9 στις Νοεμβρίου 30, 2011, 15:17:46 ---θα συμφωνησω οτι ενυπαρχει σε καθε ανθρωπινο Ον η Θεοτητα αλλα οπως τα εχω βιωσει και τα εχω μελετησει θα ελεγα οτι ενυπαρχει μεσα σε καθε ΟΝ της πλασης. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειμαστε εμεις ο νομος και οχι μερος του νομου.
--- Τέλος παράθεσης ---

Αγαπητέ Γιάννη,

ο Ροδοσταυρισμός είναι Πανθεϊσμός.  Εν το Παν, και εν΄τω παντί των Εν, που σημαίνει στα Πάντα ενυπάρχει η Θεϊκή Ουσία. 

'Ομως, μόνο ο άνθρωπος, από όλο το ζωϊκό βασίλειο, έχει την δυνατότητα να εκφράσει τον Θείο Λόγο, ή Νόμο, διότι έχει Συνείδηση.

Ο 'Ανθρωπος ως διπλή υπόσταση, και πνευματική και υλική, λειτουργεί και ως δημιούργημα (υποκείμενος στο Νόμο), αλλά και ως Νομοθέτης.

Ο 'Ανθρωπος είναι στην ουσία και μέσα στο Μάτριξ, ή κοσμική μηχανή, υποκείμενος στην μηχανιστική νομοτέλεια του, αλλά και ταυτόχρονα απ' έξω, ως ρυθμιστής και χειριστής της συμπαντικής μηχανής. 'Ετσι λειτουργεί και ως Παρατηρητής και ως παρατηρούμενο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση