Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Φιλοσοφικά κινήματα και σχολές της Αρχαιότητας
Το Μονοπάτι του Δον Χουάν (Ινδιάνικος Σαμανισμός)
El Morya:
Φίλε μου Αvari,
απο όλη την φιλοσοφία του Δον Χουάν το πιο σημαντικό είναι τα γόνατα του.
Αν προσπαθήσεις να κάνεις τις ασκήσεις που προτείνει θα καταλάβεις πως όλα αυτά τα λόγια είναι οι κινήσεις του σώματος.
Και δυστηχώς το διάβασμα δεν είναι γυμναστική ούτε για τα γόνατα, ούτε για το πνεύμα.
φιλιά.
Avaris:
--- Παράθεση από: El Morya στις Μαΐου 30, 2007, 23:22:36 ---Φίλε μου Αvari,
απο όλη την φιλοσοφία του Δον Χουάν το πιο σημαντικό είναι τα γόνατα του.
Αν προσπαθήσεις να κάνεις τις ασκήσεις που προτείνει θα καταλάβεις πως όλα αυτά τα λόγια είναι οι κινήσεις του σώματος.
Και δυστηχώς το διάβασμα δεν είναι γυμναστική ούτε για τα γόνατα, ούτε για το πνεύμα.
φιλιά.
--- Τέλος παράθεσης ---
Καλέ μου φίλε,
καμία αντίρρηση πως τα "Δρώμενα", η "έντεχνη πρακτική" του Εσωτερισμού είναι που προκαλεί τις "ισχυρότερες μεταλλαγές" στον Ψυχισμό του Μαθητή.
Μην υποτιμάς όμως τις δυνατότητες του "διαβάσματος" να προκαλέσει εξαιρετικές "συνειδητοποιήσεις", "κλικαρίσματα" και "εσωτερικές πραγματώσεις" στον ψυχισμό του Μαθητή όταν αυτός είναι "ευαίσθητος" και "γόνιμος δέκτης".
Και αυτά "σπόρος" είναι....
Εαν είναι "κατάλληλο" και "έτοιμο το εσωτερικό χωράφι" , καταφέρνουν να προκαλούν "τρομερές μεταστοιχειώσεις μέσα του".....
Και φυσικά να δώσουν τροφή για "διαλογισμό" και ως εκ τούτου να πάνε τον Ψυχισμό του Μαθητή ένα ακόμη βήμα παραπέρα.....
Νάσαι καλά
Avaris:
Κάτι που κάνει εντύπωση στον Ινδιάνικο Σαμανισμό, είναι οι "ομοιότητές" του με τον Σιβηρικό Σαμανισμό.
Φυσικά αυτό εξηγείται εαν σκεφτεί κανείς πως ουσιαστικά οι Ινδιάνικοι πληθυσμοί της Αμερικής είναι εκ Σιβηρίας μετανάστες που πέρασαν τον Βερίγγειο Πορθμό όταν αυτός ακόμη δεν ήταν θάλασσα.
Κι εδώ ακριβώς είναι το "εντυπωσιακό" στοιχείο.
Αυτή η "μετανάστευση" συνέβη προ 13,000 ετών περίπου.....
Είναι εκπληκτικό να σκέφτεται κανείς πως 13,000 πριν, υπήρχαν ήδη "δομημένες Τεχνικές" "επαφής" με το "Υπερφυσικό" και δη απο "πρωτόγονους πληθυσμούς " πριν καν το πρώτο φως του γνωστού Αρχαίου Κόσμου.....
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση