'Αρθρα Εσωτερισμού > Καμπαλά
ΤΑΡΩ:Το Ταξίδι του Τρελού
Avaris:
Ο Ιεροφάντης
"....Τελικά, ο Τρελός ξεκινά την περιπέτεια φεύγοντας από το σπίτι του, για να γνωρίσει τον κόσμο. Συναντά τις πεποιθήσεις και τις παραδόσεις του πολιτισμού του τόπου του και η βασική εκπαίδευσή του αρχίζει. Ο Ιεροφάντης (5) αντιπροσωπεύει τα οργανωμένα ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΙΔΕΩΝ που αρχίζουν να περιβάλλουν το παιδί που μεγαλώνει και να του παρέχουν πληροφορίες.
Ο Ιεροφάντης είναι κάποιος που ερμηνεύει την Απόκρυφη Γνώση και τα Μυστήρια. Στην κάρτα 5 βλέπουμε έναν άνθρωπο της εκκλησίας να ευλογεί δύο βοηθούς ή ίσως, να τους χειροτονεί. Αν και η εικόνα είναι σαφώς θρησκευτική, στην πραγματικότητα συμβολίζει την Μύηση κάθε είδους.
Το παιδί εκπαιδεύεται λοιπόν σε όλες τις συνήθειες της κοινωνίας όπου ζει και μυείται σε μια συγκεκριμένη κουλτούρα και κοσμοθεωρία. Μαθαίνει να ανήκει στην ομάδα και ανακαλύπτει την αίσθηση του «ανήκειν». Χαίρεται να μαθαίνει τα έθιμα της κοινωνικής ΟΜΑΔΑΣ και να δείχνει πόσο καλά μπορεί να ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...."
(Ο Κόσμος των Ταρώ, σ. 383)
(...Συνεχίζεται....)
Avaris:
Οι Εραστές
"....Κι έρχεται η στιγμή που ο Τρελός αντιμετωπίζει δύο νέες προκλήσεις. Νοιώθει την ισχυρή παρόρμηση να ενωθεί ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ με κάποιο άλλο πρόσωπο. Πριν, το κέντρο όλων ήταν ο εαυτός του. Τώρα, αισθάνεται την ανάγκη για ισορροπία που εκφράζουν οι Εραστές (6), και θέλει να βρει το άλλο του μισό και να δημιουργήσει μια σχέση αγάπης. Επιθυμεί την ένωση πάρα πολύ.
Ο Τρελός καλείται επίσης να αποφασίσει για τις πεποιθήσεις του. Φυσικά, καθώς μεγαλώνει και αναπτύσσεται μαθαίνει να προσαρμόζεται και αυτό είναι καλό, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να καθορίσει και τις δικές του αξίες, για να είναι αληθινός απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό. Πρέπει να αρχίσει να αμφισβητεί τις γνώμες των άλλων....."
(Ο Κόσμος των Ταρώ, σ.384)
Avaris:
Το Άρμα
"...Όταν φτάνει η στιγμή της ενηλικίωσης, ο Τρελός διαθέτει πια προσωπική ταυτότητα και έναν αξιόλογο βαθμό αυτοκυριαρχίας. Μέσω της πειθαρχίας και της ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ, έχει αναπτύξει την ικανότητα του εσωτερικού ελέγχου που του επιτρέπει να θριαμβεύει στο περιβάλλον του.
Το Άρμα (7) αντιπροσωπεύει το ισχυρό Εγώ, που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και το κορυφαίο επίτευγμα του Τρελού μέχρι αυτήν τη στιγμή. Στην κάρτα 7, βλέπουμε μια υπερήφανη, αρχηγική μορφή να οδηγεί το άρμα ΝΙΚΗΦΟΡΑ ανάμεσα στον κόσμο. Είναι φανερό ότι έχει πλήρη ΕΛΕΓΧΟ του εαυτού του αλλά και του ζωτικού του χώρου. Προς το παρόν, η ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ και η επιτυχία του Τρελού είναι ότι περισσότερο θα μπορούσε να ελπίσει, κι έτσι είναι φυσικό να νιώθει ικανοποιημένος από τον εαυτό του. Έχει τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση της νεότητας...."
(Ο Κόσμος των Ταρώ, σ.384)
Avaris:
Η Δύναμη
"...Όσο περνά ο καιρός, η ζωή φιλοδωρεί τον Τρελό με νέες προκλήσεις, μερικές από τις οποίες ίσως και να του φέρουν βάσανα ή απογοητεύσεις. Είναι πολλές οι περιπτώσεις, λοιπόν, στις οποίες ίσως χρειαστεί να ψάξει μέσα του για ΔΥΝΑΜΗ (.8.). Τότε, αναγκάζεται από τις καταστάσεις να καλλιεργήσει το θάρρος και την αποφασιστικότητά του να βρει το κουράγιο να συνεχίσει παρά τις αντιξοότητες.
Ο Τρελός ανακαλύπτει επίσης τα «σιωπηλά» χαρακτηριστικά της ΥΠΟΜΟΝΗΣ και της ΑΝΟΧΗΣ. Συνειδητοποιεί ότι ο εκούσιος έλεγχος του άρματος πρέπει να μετριάζεται από την καλοσύνη και την ΗΠΙΑ ΔΥΝΑΜΗ της τρυφερότητας. Κατά περιόδους έντονα πάθη βγαίνουν στην επιφάνεια και τούτο συμβαίνει όταν ο Τρελός νομίζει ότι έχει πλήρη έλεγχο των πάντων, ακόμα και του ίδιου του εαυτού του...."
(Ο Κόσμος των Ταρώ, σ. 385)
Avaris:
Ερημίτης
"...Αργά ή γρήγορα, έρχεται η στιγμή που ο Τρελός θέτει στον εαυτό του τα πανάρχαια ερωτήματα. Αφιερώνεται στην ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ των απαντήσεων, όχι λόγω μιας αργόσχολης περιέργειας, αλλά από μια βαθιά προσωπική ανάγκη να ανακαλύψει εάν υπάρχει κάποιος άλλος σκοπός στη ζωή, πέρα από τα βάσανα και τον θάνατο. Ο Ερημίτης (9) αντιπροσωπεύει την ανάγκη του ανθρώπου να ψάχνει για τη βαθύτερη αλήθεια.
Ο Τρελός αρχίζει να ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ, προσπαθώντας να καταλάβει τα συναισθήματα και τα κίνητρά του. Ο κόσμος των αισθήσεων δεν τον τραβά πλέον, και επιζητά στιγμές μοναξιάς μακριά από τους πυρετικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Αργότερα, μπορεί να αναζητήσει ένα δάσκαλο ή έναν καθοδηγητή που να μπορεί να του δώσει συμβουλές και κατευθύνσεις...."
(Ο Κόσμος των Ταρώ, σ.385)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση