'Αρθρα Εσωτερισμού > Καμπαλά

ΤΑΡΩ:Το Ταξίδι του Τρελού

<< < (8/12) > >>

pressphoto:
εμενα με αντιπροσωπευουν ο τρελλος και η αυτοκρατοιρα.οσο αναφορα την αστρολογια δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα αλλα ειμαι ιχθυς με ωροσκοπο υαυρο :D

Ορφέας:

--- Παράθεση από: pressphoto στις Μαΐου 28, 2008, 15:22:26 ---εμενα με αντιπροσωπευουν ο τρελλος και η αυτοκρατοιρα.οσο αναφορα την αστρολογια δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα αλλα ειμαι ιχθυς με ωροσκοπο υαυρο :D

--- Τέλος παράθεσης ---

Επειδή η κάρτα του τρελλού τίθεται σε διαφορετικές θέσεις -στην αρχή κατά τον Κρόουλι και άλλους και στο τέλος κατά τους παλαιότερους Καμπαλιστές- με συνέπεια να βρίσκουμε και διαφορετικές ερμηνείες της κάρτας, ποια ερμηνεία και ποιες ιδιότητες είναι αυτές που θεωρείς ότι σε αντιπροσωπεύουν; θάταν πολύ χρήσιμες οι απόψεις σου για την ενδελεχέστερη ανάλυση της κάρτας του τρελλού, η οποία είναι και η χαρακτηριστικότερη ως προς τις αντικρουόμενες ερμηνείες των μελετητών, εκείνων των μελετητών που, επειδή  έχουν απωλέσει τα εσωτερικά κλειδιά, οδηγήθηκαν σε ερμηνευτικές παρανοήσεις.

Καλωσόρισες (αν και οι ευχές είναι "κατόπιν εορτής") στις συζητήσεις μας. Χαίρομαι που η πρώτη εικόνα σου φανερώνει έναν ένθερμο ζηλωτή της εσωτερική γνώσης, χαίρομαι που γνωρίζουμε έναν ακόμη ειλικρινή συνοδοιπόρο. Καλή συνέχεια....

Κανένας:

--- Παράθεση από: Ορφέας στις Μαΐου 29, 2008, 00:24:48 ---Επειδή η κάρτα του τρελλού τίθεται σε διαφορετικές θέσεις -στην αρχή κατά τον Κρόουλι και άλλους και στο τέλος κατά τους παλαιότερους Καμπαλιστές- με συνέπεια να βρίσκουμε και διαφορετικές ερμηνείες της κάρτας,
--- Τέλος παράθεσης ---

Εγώ ψηφίζω υπέρ της Κρόουλι.  Είμαι από τους λιγότερο διαβασμένους σε Ταρώ και Καμπάλα.  Είχα την τύχη όμως να έχω βιωματικές εμπειρίες με διαλογισμούς και σύμβολα που συμπεριλαμβάνανε Ταρώ.  Βίωσα λοιπόν το σύμβολο του Τρελού.  Κι επειδή σίγουρα δεν είμαι στο τέλος της διαδρομής, οι παλιότεροι Καμπαλιστές μάλλον έχουν λάθος.

Εκτός αν..........  Στο τέλος του δρόμου καταλήγεις να είσαι πάλι σε μία καινούρια αρχή.  Σε ένα καινούριο κύκλο.  Ε, τόσα πολλά δεν ξέρω.

pressphoto:
Απαντηση στον Ορφεα.ειμαι αυθορμητη,ανοιχτη και δεν προσεχω στους γκρεμους.ομως παντα καταφερνω να τους προσπερναω η αν πεσω να πεσω κατα το ημισυ.θελω να τα μαθω ολα.θελω η ζωη μου καθε μερα ναναι μια καινουργια περιπετεια.δεν θελω ναναι στασιμη.δεν μπορω την στασιμοτητα .με πνιγει.τι λες γιαυτο ορφεα?

Ορφέας:

--- Παράθεση από: Κανένας στις Μαΐου 29, 2008, 01:04:31 ---
--- Παράθεση από: Ορφέας στις Μαΐου 29, 2008, 00:24:48 ---Επειδή η κάρτα του τρελλού τίθεται σε διαφορετικές θέσεις -στην αρχή κατά τον Κρόουλι και άλλους και στο τέλος κατά τους παλαιότερους Καμπαλιστές- με συνέπεια να βρίσκουμε και διαφορετικές ερμηνείες της κάρτας,
--- Τέλος παράθεσης ---

Εγώ ψηφίζω υπέρ της Κρόουλι.  Είμαι από τους λιγότερο διαβασμένους σε Ταρώ και Καμπάλα.  Είχα την τύχη όμως να έχω βιωματικές εμπειρίες με διαλογισμούς και σύμβολα που συμπεριλαμβάνανε Ταρώ.  Βίωσα λοιπόν το σύμβολο του Τρελού.  Κι επειδή σίγουρα δεν είμαι στο τέλος της διαδρομής, οι παλιότεροι Καμπαλιστές μάλλον έχουν λάθος.

Εκτός αν..........  Στο τέλος του δρόμου καταλήγεις να είσαι πάλι σε μία καινούρια αρχή.  Σε ένα καινούριο κύκλο.  Ε, τόσα πολλά δεν ξέρω.

--- Τέλος παράθεσης ---

Φαίνεται ξέχασες ότι η διαδρομή που κάνουμε τώρα στην καμπάλα είναι από το τέλος της γένεσης του κόσμου προς την αρχή. Ο Κρόουλι την έχει ως την ανώτερη κάρτα Ταρώ, στο ανώτερο σημείο, άρα στο τέλος της διαδρομής. Το σφάλμα του βέβαια μέγιστο. Αργότερα παρακάτω θα αναπτύξουμε τα επιχειρήματα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση