'Αρθρα Εσωτερισμού > Καμπαλά

ΤΑΡΩ:Το Ταξίδι του Τρελού

<< < (6/12) > >>

Rose:
Συγχαρητήρια Avaris, ευχαριστούμε θερμά για αυτήν την πολύτιμη κατάθεση...  :)

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Ο Ακοκρυφισμός είναι Αποσυμβολισμός...

Τα Ταρώ, είναι ένα από τα καλύτερα συστήματα που έχω γνωρίσει, που όντως περικλείουν όλη την Σοφία της Γης.

Κάθε κάρτα Ταρώ, είναι μία ζιπαρισμένη κατανόηση, ένα Κλειδί, στον Κόσμο του Ασυνειδήτου.

Διαλογιζόμενοι πάνω στο κάθε σύμβολο, κατανοούμε, βαθιές έννοιες του ψυχισμού μας, αλλά και αποκτούμε απόκρυφες δυνάμεις, και οφέλη, όπως,

0. Ο Τρελός, η χαρά της περιπέτειας, η ταλαιπωρία λόγω ανωριμότητας
1. Ο Μάγος, συγκέντρωση, απόλυτη συνειδητότητα, ενότητα, η πρωταρχική ιδέα
2. Η Μεγάλη Ιέρεια, διόραση, επαφή με το ασυνείδητο, μνήμη
3. Η Αυτοκράτειρα, δημιουργική φαντασία, δραστηριότητα
4. Ο Αυτοκράτορας, ενόραση, λογική, πραγμάτωση μιας ιδέας
5. Ο Ιεροφάντης, ο εσωτερικός τελετουργός ή διδάσκαλος
6. Οι Ερωτευμένοι, η διάκριση, η αρμονία
7. Το Άρμα, ο Ηνίοχος, ο αυτοκυρίαρχος, η γνώση
8. Η Δύναμη, ψυχικό σθένος, κυριαρχία της ψυχικής δύναμης (κουνταλίνι)
9. Ο Ερημίτης, ο πνευματικός οδηγός, ο ανώτερος εαυτός
10. Ο Τροχός της Τύχης, η αέναη περιστροφή, ο νόμος της ανταπόδοσης
11. Η Δικαιοσύνη, η εφαρμογή των νόμων, ισορροπία
12. Ο Κρεμασμένος, αφιέρωση σε έναν σκοπό λόγω αλλαγής αντίληψης
13. Ο Θάνατος, αναγέννηση, μεταμόρφωση
14. Η Εγκράτεια, η δοκιμασία
15. Ο Διάβολος, η εξάρτηση, η κατάληψη από το ασυνείδητο
16. Ο Πύργος, η αλαζονεία, διδάσκει την ταπεινοφροσύνη
17. Το Αστέρι, η ελπίδα, αναζωογόνηση
18. Η Σελήνη, τα ένστικτα, οι πλάνες μας
19. Ο ‘Ηλιος, η αφέλεια, η αγνότητα
20. Η Κρίση, η ανάσταση, συνειδητοποίηση
21. Ο Κόσμος, κοσμική αντίληψη, μορφοποίηση

Η αγαπημένη μου κάρτα είναι το Αστέρι... ξεκουράζει και αναζωογονεί αφάνταστα, και σώμα και πνεύμα... 

El Morya:
Γειά σου Αvaris με τα θέματα σου!

Στα δικά μου ταρώ -θα σου πρότεινα να φτιάξεις και συ τα δικά σου- ο Τρελός (Bάκχος στην δική μου) είναι η αρχική κάρτα και το ταξίδι του τελειώνει και πάλι στον ...Τρελό. ;)

Xμ... πάντως στην κλασσική ταρωτική σειρά που μας παρουσίασες με πολύ όμορφο τρόπο, αν το πάρεις ανάποδα βλέπεις πως φτάνεις :P στο θεό. Βεβαίως η κανονική σειρά πέρα απο΄το ταξίδι του τρελού που τον ταυτίζουμε με την πάρτη μας, φανερώνει επίσης και τον τρόπο δημιουργίας του κόσμου ειδικά αν αντιστοιχίσεις τις κάρτες με τα ζώδια-καποιες τα έχουν και γραμμένα στις γωνίες.

Γενικά είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία η ενασχόληση με τις κάρτες, ειδικά το να δημιουργήσεις τις δικές σου. :)

Phoenix69:
El Morya μου έκλεψες τα Ταρώ;  ;D Ο Τρελλός είναι "πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ο θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός...κτλ κτλ" (δεν θυμάμαι πάρακατω). Χωρίς την τρέλλα (ενέργεια) του Τρελλού όλες οι άλλες κάρτες είναι στείρες...Στο δικό μου Ταρώ φυσικά πάντα... Αλλά και στα χαρτιά ο joker πάει παντού και μεταμορφώνεται σε ότι θέλει.

"The universe is Bacchic and deserves an emotion" -Arthur Machen

El Morya:
 ;D Eτσι φαίνεται φίλε μου... ο κλέφτης του πάντοτε.

--- Παράθεση ---Αλλά και στα χαρτιά ο joker πάει παντού και μεταμορφώνεται σε ότι θέλει.
--- Τέλος παράθεσης ---

Έγραψες...

Avaris:
Κύριοι, μου βάλατε ιδέες όσον αφορά στην πρόταση να δημιουργήσω την δική μου Ταρώ.

Και δώσατε και μια σημαντική απαντητική παράμετρο στο ερώτημα "γιατί άραγε να δημιουργήθηκαν τόσες πολλές εκδοχές Ταρώ"!

Εδώ να προσθέσουμε την παράμετρο που έβαλε κάποιος φίλος σε ένα άλλο φόρουμ (νομίζω ήταν ο Ingmar?) που μίλαγε για τις "υψηλότερες δυνατότητες" που αποκτούσαν οι κάρτες Ταρώ εαν τις φιλοτεχνούσες εσύ με το ίδιο σου το χέρι.

Μια ακόμη παράμετρο που δημιουργεί όμως ερωτήματα:

Όταν ψαχνόμουν ακόμη για το πως να ξεκινήσω την μελέτη των Ταρώ, μια καλή και σεβαστή φίλη μου είπε τα εξής :

"...εαν πας στις Ταρώ του Osho θα βρεις το Πνευματικό Μονοπάτι σου....εαν πας σε οποιαδήποτε άλλη έκδοση Ταρώ, απλώς θα χαθείς...."

Τότε μου έκανε εντύπωση και με μπέρδεψε να πω την αλήθεια....

"Πως είναι δυνατόν", σκεπτόμουν, "η μία να σε μπερδεύει και η άλλη να σε οδηγεί σωστά? Τι παίζεται με τις Ταρώ?"

Οπότε απλώς επέλεξα την πιο "κλασσική" (του Γιεϊτς) ως πιο "πεπατημένη" και "συνηθισμένη"...

Ούτε φανταζόμουν τότε πόσες Ταρώ υπήρχαν....

Αλλά και ακόμη δεν αντιλαμβάνομαι την χρησιμότητα τόσων και τόσων εκδοχών Ταρώ...

Εκτός και αν είναι όπως και στις "εκδοχές της Ατραπού" γενικότερα....

"Τόσα Μονοπάτια, όσες και οι ανάσες των γυιών του Ανθρώπου", όπως λέει και η αρχαία Αραβική παροιμία.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση