Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Μυστικισμός - Αποκρυφισμός

Τι είναι "φώτιση"?

<< < (2/7) > >>

Κανένας:

--- Παράθεση από: Phoenix69 στις Ιουλίου 27, 2007, 08:13:27 ---Αυτό είναι που κάνουν ήδη οι επιστήμονες, αστροφυσικοί κτλ
…………………
Αυτά μπορούν να γίνουν και απο ένα ψυχίατρο ή ψυχολόγο.

Όλοι αυτοί που τα κάνουν είναι φωτισμένοι; Σε τι διαφέρουν απο κάποιον "εσωτερικά φωτισμένο";

--- Τέλος παράθεσης ---
Ναι, ΑΝ πράγματι είναι ικανοί και έχουν βαθιά κατανόηση του αντικειμένου, είναι «φωτισμένοι» στον τομέα αυτό.  Όπως ο προπονητής και ο μηχανικός.  Εμένα όμως ο τίτλος «επιστήμονας» ή «ψυχίατρο/ψυχολόγος» δε μου λέει πολλά.  Αποτελέσματα θέλω να δω.  Στο θέμα της ψυχανάλυσης πχ θα κάνω μία παράθεση από τον Ορφέα.  Αν επιμένεις, να ψάξω για πιο επιστημονικές αναφορές:

--- Παράθεση από: Ορφέας στις Ιουλίου 11, 2007, 21:58:51 ---Θα έχεις πληροφορηθεί φαντάζομαι τις τελευταίες στατιστικές, για τα αποτελέσματα της κάθε σχολής ψυχανάλυσης.  Πρώτον, μεγάλο ποσοστό "θεραπευμένων" χάνει την ζωτικότητα και την διάθεση για ζωή και, δεύτερον, συντριπτικά μεγάλο ποσοστό "θεραπαυμένων", μετά από πάροδο δύο με πέντε χρόνια, ξαναϋποτροπιάζει και χρειάζεται πάλι ψυχολογική υποστήριξη.
--- Τέλος παράθεσης ---

Ο εσωτεριστής «φωτισμένος» λοιπόν είναι αυτός που έχει βαθιά και ολιστική κατανόηση όλων (ή μεγάλου μέρους) των παραμέτρων που επιρεάζουνε τον άνθρωπο και την εξέλιξή του.  Και φυσικά φέρνει αποτελέσματα.

Ξέρει δηλαδή τη σχέση της ψυχολογικής κατάστασης της επιθετικότητας με τις επιρροές/κόμπλεξ από την παιδική ηλικία, με την περιοδική επιρροή του πλανήτη Άρη αλλά και την επιρροή του Άρη ή του Κριού στο ωροσκόπιο του ανθρώπου.  Αυτό χρειάζεται το συνδυασμό ενός ικανού ψυχαναλυτή και ενός ικανού αστρολόγου (ολιστική γνώση).  Ξέρει να οδηγήσει τον άνθρωπο σε σωστή αυτοψυχανάλυση/αυτογνωσία και πως πρακτικά να τον προειδοποιήσει από δύσκολες περιόδους όπου θα πρέπει να αποφύγει τους μεγάλους καυγάδες.

El Morya:

--- Παράθεση ---Μα το φωτισμένο κουράδι του Βούδα ... τι λέτε ?
--- Τέλος παράθεσης ---

sss....μην κάνεις φασαρία..μιλά η φαντασία ::)

Γνώση λοιπόν ίσον φώτιση;

χμ..υπάρχουν κάποιοι Νaga Babas που είναι εντελώς άσχετοι με όλα αυτά.

--- Παράθεση ---τελικά έχει κανείς ιδέα τι είναι? 
--- Τέλος παράθεσης ---

μια ιδέα ίσως;

--- Παράθεση ---Πως αναγνωρίζουμε κάποιον "φωτισμένο"?
--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν τον αναγνωρίζουμε.

Κανένας:

--- Παράθεση από: El Morya στις Ιουλίου 27, 2007, 13:31:16 ---Γνώση λοιπόν ίσον φώτιση;
--- Τέλος παράθεσης ---
Όχι απλή γνώση.  Αλλά βαθιά ολιστική κατανόηση.

Μέχρι εδώ μίλησα από δική μου εμεπιρία. 

Αυτά που θα πώ τώρα τα ξέρω μόνο πληροφοριακά:  Η φώτιση έρχεται στη σφαίρα του Ήλιου, όπως είπε ο Ορφέας.  Είναι μία κατάσταση την οποία αποκλείεται να την παραβλέψεις.  Ξυπνάς ένα πρωί και βλέπεις τον κόσμο διαφορετικό.  Παλιά προβλήματα και ερωτηματικά που είχες τα βλέπεις με άλλο μάτι.  Κατανοείς πράγματα που πριν σε προβλημάτιζαν.  Σου φαίνοντε απλά.  Απορείς πως δεν το καταλάβαινες τόσον καιρό. 

Trithemius:

--- Παράθεση από: El Morya στις Ιουλίου 27, 2007, 13:31:16 ---
Γνώση λοιπόν ίσον φώτιση;
..............................................
μια ιδέα ίσως;
.............................................
Δεν τον αναγνωρίζουμε.
--- Τέλος παράθεσης ---

Μιας και τελικά θεωρείς πως έναν φωτισμένο δεν μπορούμε να τον αναγνωρίσουμε, ας το δούμε λίγο ανάποδα. Θέλεις να μας πεις τι για 'σένα δεν είναι ο φωτισμένος άνθρωπος; Πιστεύεις ότι υπάρχουν τέτοιοι;

Thaumiel:

--- Παράθεση από: Κανένας στις Ιουλίου 27, 2007, 03:10:38 ---Η «Φώτιση» μπορεί να επιτυγχάνεται στη σφαίρα του Ήλιου.  Αλλά ποιες ιδιότητες έχει κανείς για να είναι φωτισμένος?

Κατανόηση. 
--- Τέλος παράθεσης ---
Μιας και το ξεκινήσαμε Καμπαλιστικά, η σφαίρα του Ήλιου χαρακτηρίζεται από ΚΑΛΛΟΣ και όχι από ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, η οποία είναι το χαρακτηριστικό της σφαίρας του Κρόνου.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση