Κανονισμός - Πληροφορίες > Γενικές πληροφορίες για την ΑΜΡΑ
'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
Frater Immortal:
Συμφωνώ για ίδρυση Πνευματικής Ακαδημίας, είναι φυσικά ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο αλλά αξίξει τον κόπο να προσπαθήσει-ουμε κάποιος-οι...
nikos:
Γεια σας και πάλι ... :) Πολύ νέκρα στο φόρουμ ρε παιδιά ... ::) Διαβάζω αυτά περί Πνευματικής Ακαδημίας. Πιστεύετε ακόμη πως μπορείτε να φτιάξετε κάτι τέτοιο? Διαβάζω τις τελευταίες απαντήσεις και είναι απεσταλμένες τον Αύγουστο του 2007! Τι έχετε κάνει ως τώρα ; Συγνώμη που ρωτάω, αλλά μου φαίνεται περίεργο. ::)
Rose:
Αγαπητέ Νίκο,
η ΑΜΡΑ έχει χαράξει το δρόμο και έχει δώσει το όραμα το τι χρειάζεται η κοινωνία μας. Το πόσο γρήγορα θα υλοποιηθεί αυτό το όραμα δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τους ιδρυτές της ΑΜΡΑ αλλά από όλον τον ενδιαφερόμενο κόσμο, που θα ήθελε να δει ένα τέτοιο όραμα να υλοποιείται...
Προσωπικά, από τον Αύγουστο, ιδρύοντας την ΑΜΡΑ μέσα από ένα ενθουσιασμό, αλλά και από μία ανάγκη για κοινωνική εξυγίανση, για πνευματική ολοκλήρωση του κάθε ατόμου και επομένως την επίτευξη μιας ειρηνικής κοινωνίας, έπεσα θύμα ενός βίαιου πολέμου, μίας βίαιης αντίστασης του "μυητικού" συντηρητικού κατεστημένου, και του "υλιστικού/αγνωστικιστικού" κατεστημένου, που ήθελαν με κάθε θυσία να κλείσουμε την κάθε προσπάθειά μας.
Επίσης για να δεχτεί και να αφομοιώσει μία κοινωνία, μία νέα ιδεολογική και πρωτοποριακή γραμμή, χρειάζεται ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, για να κατανοήσει και να αποδεχτεί την νέα κίνηση... Αν και η ΑΜΡΑ έχει απλά δηλώσει την βασική ανάγκη της κοινωνίας μας, που δεν είναι άλλη από την ολιστική μόρφωση.
Το όραμα της Πνευματικής Ακαδημίας υπάρχει και θα υλοποιηθεί, και ήδη βρισκόμαστε σε διεργασίες σχεδιασμού του οράματος αυτού. Η σύμπραξη, η συμπαράσταση και η συμμετοχή των λοιπών φίλων και αδελφών είναι που επιταχύνει την υλοποίηση αυτού του "συλλογικού" οράματος.
Ο καθένας μόνος του, όσο μπορεί αυτό κάνει. Αντί όμως να ρωτάμε τι κάνουν οι άλλοι για την κοινωνία μας, θα ήταν καλό να αναρωτιέται ο καθένας μας τι κάνει ο ίδιος για την κοινωνία του.
Στην ερώτηση σου Νίκο μου, τι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής, είναι ότι βάλαμε τα θεμέλια μιας Ελληνικής, ξεκαθαρισμένης και παραδοσιακής Ροδοσταυρικής Μυητικής Γραμμής, έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε ενασχολούμενος να μορφωθεί ολιστικά στον δρόμο του προς την ολοκλήρωση.
Τέλος, θα ήθελα να ενημερώσω τους αναγνώστες και φίλους του φόρουμ, πως εδώ και κάποιες μέρες λείπω από το φόρουμ, λόγω ασθένειάς μου, και μετά την ανάρρωσή μου θα επιστρέψω. Ευχαριστώ για την κατανόησή σας.
nikos:
Χαίρομαι που το μύνημά μου έγινε αφορμή για να γράψεις δυο λόγια Rose_777! :D ;)
Καλή ανάρρωση και καλή επιτυχία στο έργο σου ... :D
Rose:
Θα ήθελα να προσθέσω πως έχουμε ξανατονίσει στο παρελθόν, πως τον ρόλο της Πνευματικής Ακαδημίας αναπληρώνει το φόρουμ της ΑΜΡΑ. Σύντομα το φόρουμ της ΑΜΡΑ θα αναδιαμορφωθεί και θα αρχίζει να προετοιμάζει σιγά-σιγά το έδαφος για την δημιουργία μιας πραγματικής Πνευματικής Ακαδημίας.
Μέχρι τότε όμως, αυτό που θα παρουσιάσουμε σταδιακά μέσω του φόρουμ, είναι η θεματολογία της Π.Α. προσεγγίζοντας το όραμα "η κοινωνία μας να μορφωθεί ολιστικά", έτσι ώστε ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, να απεκδυθεί τις πλάνες και τις δεισιδαιμονίες του, να μην γίνεται υποχείριο, κανενός πολιτικού, κοινωνικού ή θρησκευτικού συστήματος, και να εκπαιδευτεί σε αρχές δημοκρατίας, αλληλεγγύης, φιλαλληλίας και πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.
Ξαναπαίρνοντας την σκυτάλη από την Γαλλία, μια και οι Γάλλοι κατάφεραν να είναι πιο Έλληνες από τους Έλληνες στις μέρες μας, αναζωπυρώνοντας την Ολυμπιακή φλόγα, μέσω του Ροδοσταυρισμού, ευελπιστούμε, να ξαναλάμψει αυτή η Ιερή Φωτιά, για ακόμη μια φορά, μετά από 2000 χρόνια πίσω στην χώρα που την γέννησε, να την δυναμώσουμε και να την αποκαταστήσουμε, έτσι ώστε κάθε Έλληνας να θυμηθεί την κληρονομιά που έδωσαν αυτά τα εδάφη στην δημιουργία του θαύματος της σημερινής Ευρώπης.
Όσο για το μήνυμά σου Νίκο, "Διδασκαλία δεν υπάρχει, δεν υπάρχει Λυτρωτής που ν΄ ανοίξει δρόμο. Δρόμος ν΄ ανοιχτεί δεν υπάρχει." μου ακούγεται πολύ απαισιόδοξο... εκτός αν εννοείς κάτι διαφορετικό από αυτό που αντιλαμβάνομαι...
θα ήθελα να επισημάνω πως όσοι νοιάζονται για την κοινωνία τους, καθημερινά διδάσκουν, λυτρώνουν, ανοίγουν και καθαρίζουν τον δρόμο για να διαβούν και οι υπόλοιποι, έτσι ώστε και εκείνοι με την σειρά τους να κάνουν το ίδιο μια μέρα, υπηρετώντας την κοινωνία που τους γέννησε και στην οποία οφείλουν την ζωή τους.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση