Κανονισμός - Πληροφορίες > Γενικές πληροφορίες για την ΑΜΡΑ
Τι είναι η ΑΜΡΑ
Azazel:
Νομίζω πως ως προς το θέμα για το αν είναι καλό να είσαι παιδί η όχι είναι και η μεγάλη μου διαφωνία με Νίτσε!!!(ιεροσυλία) γιατί από τα παιδιά μπορούμε να μάθουμε πολλά!βέβαια δεν αρκεί να είσαι μόνο ''παιδί'' αλλά αν είσαι παιδί έχεις και αγνό πνεύμα, οι πράξεις και το βλέμμα σου εκπέμπουν αγνή καθαρή επιθυμία μακριά από την τρέλα του κόσμου.Ένα παιδί αντιμετωπίζει την ζωή όπως της αρμόζει!!Ελαφριά και με αγνή θέληση υπό την αγάπη......όμορφο.
Και ξέρεις κάτι.....?Πως μπορείς να περάσεις καλύτερα κάτι καλό σε κάποιον?1ον με ατελείωτες θεωρίες ηθικής η 2ον απλά με ένα τίμιο βλέμμα στα μάτια και αγνές πράξεις επιθυμίας και ''τρέλας''(στάση ζωής!)?
Απλά το υπέρτατο αγαθό θεωρώ ότι είναι η ελευθερία και η αλήθεια!!!!(αλήθεια στα μάτια και στους λόγους την κάθε στιγμή)Ξέρω είναι δύσκολο!Αλλά ένα παιδί είναι πάντα αληθινό γιατί ακόμα και σου ψέματα με τα λόγια θα πάρεις την αλήθεια από τα μάτια του!!!!Τώρα το μόνο που πρέπει να κερδίσει ένα ''παιδί'' ;) είναι η ελευθερία!!!!Ελευθερία είναι γνώση και η γνώση οδηγεί σε παράξενα μονοπάτια........Για μένα λοιπόν πρέπει να πεθάνει το ''παιδί''(τα κατώτερης αξίας μέταλλα) για να γεννηθεί το ελεύθερο ''παιδί''(η άνθρωπος)η(το χρυσό παιδί!).Αλλά η ελευθερία και η αλήθεια κρύβουν πάντα μια μεγάλη δόση παιδικότητας.....πολλοί το αποκαλούν και τρέλα (με την καλή έννοια αυτή τη φορά!!!)
Rose:
'Οταν αναφέρθηκα στην έννοια του παιδιού, δεν αναφέρθηκα στην έννοια της αγνότητας αλλά της ιδιοτέλειας. Υπάρχουν παιδιά που είναι αγνά στην ψυχή, αλλά υπάρχουν και "παιδιά" (πάνω από τα 18) που είναι απλά ανεύθυνοι και ιδιοτελείς. Αναφερόμαστε λοιπόν στην ανευθυνότητα, την ιδιοτέλεια, που είναι κατακριτέες, σαν στάση ζωής, και όχι στην παιδική αγνότητα.
Επίσης στο φόρουμ, δεν αναφερόμαστε σε ηθικοπλαστικά σενάρια, αλλά σε ανθρωπιστικά έργα. Η ΑΜΡΑ, μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας του Ροδόκηπου των Φιλοσόφων έχει σχεδιάσει ένα ανθρωπιστικό έργο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. 'Αρα μιλάμε για έργα και όχι απλά λόγια.
'Ομως τα έργα απαιτούν χρήματα για να υλοποιηθούν, σε μία χώρα, που όλοι παραπονιούνται για αδικίες και διαφθορά, αλλά σπάνια κάποιος συμβάλλει για το κοινό όφελος. Επίσης δεν υπάρχει καμία στήριξη από το Δημόσιο, για τέτοιες Ανθρωπιστικές δράσεις, για αρκετά χρόνια, αλλά εφόσον γίνουν έργα, με ιδιωτικά κεφάλαια, τότε μπορεί να συμβάλλει σε κάποιο ποσοστό, για την συνέχεια των έργων.
Με άλλα λόγια, παλεύουμε μόνοι μας, για να σηκώσουμε βράχους, και ταυτόχρονα μας πετάνε πέτρες.
'Οποιος έχει Συνείδηση απλά συμβάλλει προς το Κοινό 'Οφελος. 'Οποιος είναι ασυνείδητος, απλά το μόνο που κάνει για να κρύψει την γύμνια του, είναι να καταλήγει σε συκοφαντίες, προς όσους αγωνίζονται.
Azazel:
Ω ναι βλέπω πως εδώ γίνεται μια φιλότιμη προσπάθεια και γι αυτό έκανα και εγγραφή!!δεν νομίζω να παρανόησε κάποιος την επιθυμία μου για ανταλλαγή απόψεων ως κριτική (ελπίζω!).
Η Ελλάδα είναι ακόμα μπανανία (για να μην πω οίκος ανοχής και προσβάλω τους οίκους ανοχής!!!) όσο αφορά την βοήθεια σε ανθρωπιστικές ομάδες.Α και το κράτος και η κοινωνία έχει την παιδεία ως εχθρό,για να μιλάμε και για στύρηξη τέτοιων προσπαθειών.......(να σας κάνει πόλεμο ίσως!!!) αλλά βοήθεια όχι!!!
Rose:
'Ετσι ακριβώς έχουν τα πράγματα αγαπητέ Azazel.
Αυτή είναι η κοινωνία στην οποία γεννηθήκαμε. Είναι μία κατεστραμμένη κοινωνία, χωρίς αρχές και ιδανικά. Παντού υπάρχει απάτη και διαφθορά. 'Ομως σε κάθε εποχή υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι που αγωνίστηκαν, και σε αυτούς οφείλουμε έστω και αυτά τα ελάχιστα ίχνη ελπίδας για ένα καλύτερο κόσμο.
Σε κάθε εποχή, σε κάθε γενιά, καλούνται κάποιοι να αγωνιστούν, και να νικήσουν την καταστροφή, στην οποία οδηγεί πάντα, το Ανθρώπινο Κτήνος.
Υπάρχουν ακόμα άτομα που δίνουν το αίμα τους, την ζωή τους την ίδια, άλλοι πάλι παιδεύονται μια ζωή και στα βαθιά γεράματα αναρωτιούνται, κατάμονοι, αν άξιζαν τόσες θυσίες.
Είναι δύσκολος αυτός ο δρόμος, του 'Ηρωα, του Αγωνιστή. Δεν είναι για όλους τους ανθρώπους, αλλά μόνο για εκείνους, που δεν μπορούν αλλιώς. Δεν μπορούν να είναι μέρος της απάτης και της διαφθοράς, ούτε της κτηνώδης ύπαρξης.
Ο 'Ηρωας δεν έχει άλλη επιλογή, από το να αγωνιστεί, διότι έχει χαραχθεί βαθιά στην ψυχή του, η αδικία, η υποκρισία και η εγκληματικότητα. 'Οσο επίπονο και αν είναι, ο 'Ηρωας προχωράει μπροστά με οποιοδήποτε κόστος.
ΚΛΑΣ:
Πέρασαν λίγες ημέρες από τότε που ενημερώθηκα για την αμρα και τον σκοπό της και θεωρώ ότι είναι μια ιδεαλιστική και πράγματι ρομαντική προσπάθεια. Θεωρώ ότι ο μεγαλύτερος εχθρός στην προσπάθεια της, είναι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και όλη αυτή η υλιστική πανδαισία που δημιουργούν αυτά και με την σειρά τους γεννούν τον εγωισμό στους ανθρώπους. Όμως, όταν η ανθρωπότητα αποφασίσει να εκδηλώσει, αγάπη, τότε θα οδηγηθούμε στην μεγάλη αλήθεια και θα αποκαταστήσουμε την επικοινωνία με το θείο.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση