Σχόλια > Κοινωνικοί Προβληματισμοί
Η Νέα Ελληνική Επανάσταση
Rose:
Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας...
zappIT.gr Ο Ζero των Vegas για Χρυσή Αυγή
http://www.youtube.com/watch?v=Cpl80zSJNVM&feature=related
Μαζί με τα σκουρόχρωμα παιδάκια, και τα Αυτόχθονα Ελληνόπουλα, βιώνουν τον ρατσισμό στα σχολεία μας, διότι αρνούνται να είναι εβραιο-χριστιανά, και όπως διδάσκουν οι "καλοί χριστιανοί" στα παιδάκια τους, "όποιος δεν είναι χριστιανός, είναι κακός άνθρωπος".
Απέχουμε πολύ σήμερα, στο να είμαστε μία πραγματική Ελληνική Κοινωνία...
Rose:
Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ουρλιάζει και είναι εκτός εαυτού !
http://www.youtube.com/watch?v=jrNfXUdYHVs
'Οχι... όχι... όχι...
Δεν είναι ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας, πιόνια, στα βαμπιριστικά συμφέροντα της πλουτοκρατίας... ;D
Μερικοί όμως είναι, φανεροί, και κάποιοι άλλοι, πιο κρυφοί...
http://www.newsbomb.gr/bloggers/kwstas-chardabellas/story/71439/mas-prokaloyn-ahdia
Μας προκαλούν αηδία
Με αηδία οι περισσότεροι, με έκπληξη όλοι μας για την έλλειψη ευαισθησίας στα βάσανα του ελληνικού λαού από ορισμένους πολιτικούς, παρακολουθούμε αυτή τη ζοφερή ιστορία με την Proton Bank.
Σε μια εποχή που, ματώνοντας όλοι μας, προσπαθούμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια, ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών προσφέρει 51 εκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία για να κλείσει η «μαύρη τρύπα» σε μία τράπεζα που την ίδια εποχή κατηγορείται για παρανομίες ο βασικός της μέτοχος κ. Λαυρεντιάδης.
Ο Λαυρεντιάδης κάνει τη δουλειά του.
Αλλά και ο Βενιζέλος κάνει τη δουλειά του, γιατί ο Λαυρεντιάδης ήταν εδώ όταν τον χρειάστηκε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ.
Από κει και πέρα όμως, το να βγάζει ένα νόμο ο Βενιζέλος που καλύπτει κάθε παρανομία υπουργών από το 1997 για εκτός νόμου κρατικές επιδοτήσεις τραπεζών, έχω την αίσθηση ότι προκαλεί το κοινό αίσθημα.
Τη μία με νόμο για την ασυλία των βουλευτών, την άλλη με την παραγραφή αδικημάτων υπουργών και τώρα με την κάλυψη όσων υπουργών Οικονομικών παρανόμησαν από το 1997 μέχρι σήμερα, αποκαλύπτει την αντίληψη των πολιτικών για την άσκηση πολιτικής στην Ελλάδα: «Κάνουμε ότι γουστάρουμε και λογαριασμό δεν δίνουμε, αφού δεν μπορεί κανείς να μας τιμωρήσει».
Ελλάδα, Μποτσουάνα, Ουζουμπούρου που λέει και ο μέγιστος Τράγκας.
Διαλέγετε και παίρνετε.
Rose:
Κόντρα Κώστα Βαξεβάνη - Ευάγγελου Βενιζέλου
http://www.youtube.com/watch?v=-t8f0fjoRNU
http://www.neolaia.gr/2011/10/19/vaksevanis-venizelos-layrediadis/
Κύριε Βενιζέλο,
Αυτά που σας γράφω τα ξέρετε και εσείς και εγώ. Τα υποψιάζεται, φαντάζομαι πλέον και ο κόσμος. Θα περιοριζόμουν στην “αντιπαράθεσή” μας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αν δεν μου πατούσατε τον “κάλο” με αυτό το “είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό”. Εύχομαι να μην εννοείτε αυτό που όλοι κατάλαβαν.
Είμαι λοιπόν δημοσιογράφος και αυτή την εποχή τυγχάνει να εργάζομαι στην Δημόσια Tηλεόραση και όχι Κρατική όπως την αποκαλείτε εσείς. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, γιατί αντικατοπτρίζει την αντίληψη που έχει ο καθένας για την ΕΡΤ. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία. Αυτή είναι η υποχρέωσή μου, άσχετα αν αυτό δεν σας αρέσει. Το γεγονός επιπλέον πως “με πληρώνει ο ελληνικός λαός” είναι μια ακόμη ευθύνη για μένα, καθώς πρέπει να “αξίζω τον μισθό μου”. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως και τους δυο μας πληρώνει ο ελληνικός λαός. Εσάς από το 1989,εμένα για τα 2-3 χρόνια που είμαι στην ΕΡΤ.
Το δεύτερο που ακούστηκε ως απειλή σε αυτή την εκπομπή είναι πως θα δημοσιοποιήσετε το πόθεν έσχες των δημοσιογράφων. Αμήν! Προς το παρόν δημοσιοποιήστε στο ίντερνετ το πόθεν έσχες των βουλευτών, όπως ορίζει ο νόμος 3979 του 2011 (νόμος Ραγκούση), γιατί ως την ώρα που σας γράφω είσαστε παράνομοι. Θα πρότεινα επίσης να ελέγξετε το “πόθεν” και όχι το “έσχες” των εκατομμυριούχων βουλευτών και βεβαίως να το φορολογήσετε. Είναι πιο ηθικό και αποδοτικό από το να κόβετε συντάξεις των 300 ευρω. Δεν κατηγορώ κανέναν έλληνα πολιτικό για κλέφτη. Αλλά ξέρετε τα περί της γυναικός του Καίσαρα. Αν και στην ελληνική Βουλή δίνεται η εντύπωση πως ο Καίσαρας είναι η γυναίκα του βουλευτή, που απλώς έτυχε να έχει προίκα.
Πάμε τώρα στα πιο δύσκολα. Κύριε Βενιζέλο, είσαστε μια πολύ σημαντική μονάδα αυτού που ονομάζουμε πολιτικό σύστημα. Του συστήματος που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό γι αυτό που είναι η χώρα. Μας αρέσει να μιλάμε αορίστως γι αυτό, αλλά εγώ έχω μάθει να μιλώ συγκεκριμένα. Στα υπουργεία που υπηρετήσατε, τα νομοθετήματά σας (ναι, ξέρω είναι της Βουλής, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ) τα συναντώ συνεχώς σε έρευνές μου, ως “ασπίδα προστασίας” του πολιτικού συστήματος και του ζωτικού του χώρου. Ο νόμος “περί ευθύνης υπουργών” περί μη ευθύνης δηλαδή, είναι δικό σας δημιούργημα. Αυτό το έκτρωμα που οδηγεί στην ατιμωρησία, που μετρά την παραγραφή όχι με χρόνια αλλά (άκουσον άκουσον) με θητείες στη Βουλή, που είναι μια πρόκληση για την κοινωνία. Αυτό το νόμο χρησιμοποίησε ο κύριος Καραμανλής για να παραγράψει τα αδικήματα των υπουργών του στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και όχι μόνο.
Δικό σας νόμος είναι και αυτός που ορίζει τα περί λειτουργίας των καναλιών. Σε όλη τη χώρα, δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε περίπτερο χωρίς άδεια. Μπορούν όμως τα κανάλια. Αυτά τα κέντρα εξουσίας, λειτουργούν με προσωρινές άδειες. Έτσι καναλάρχες και κυβερνήσεις μπορούν να αλληλοεκβιάζονται και να “αυτορυθμίζονται”.
Δικό σας είναι ο νόμος που ρύθμισε τα χρέη των ΠΑΕ, δηλαδή Ανωνύμων Εταιριών, κάτω από την «λαϊκή απαίτηση» των οπαδών. Οι ΠΑΕ αυτές χρεώθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους (μέχρι και πλαστά τιμολόγια έκοβαν) και εσείς χαρίσατε τα χρέη. Τα κλεμμένα. Πήρατε δηλαδή τα δικά μου λεφτά και τα δώσατε στα λαμόγια και τις παράγκες.
Ας αφήσουμε το παλιό σας νομοθετικό έργο και ας πάμε στο δεύτερο. Δηλαδή στο Proton. Σημειώνω προκαταβολικά πως όλα τα στοιχεία δείχνουν πως είναι μια προσωπική σας μεθόδευση και όχι μια κυβερνητική απόφαση. Αυτό δεν έχει να κάνει με την δική μου “επιθετική σχεδίαση” αλλά με την πραγματικότητα. Στο υπουργικό συμβούλιο δεχθήκατε σφοδρή επίθεση για την υπόθεση Proton αλλά προχωρήσατε.
Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία αποκάλυψε πως τον Ιούλιο του 2011, πήρατε την απόφαση να δώσετε 100 εκατομμύρια από τα αδιάθετα του Δημοσίου στην Τράπεζα Proton του κυρίου Λαυρεντιάδη. Την εποχή εκείνη ο κύριος Λαυρεντιάδης και η Τράπεζά του ήταν υπό έλεγχο για υπεξαιρέσεις. Επίσης ο νόμος 2362/95 (νόμος που έγινε ακριβώς για να μην υπάρχουν σκάνδαλα Κοσκωτά) δεν επέτρεπε αυτή την χρηματοδότηση. Τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με επιστολή τους σας είχαν πει πως αυτό είναι παράνομο. Εσείς όμως το κάνατε. Στην εκπομπή είπατε πως η απόφαση αυτή των στελεχών του Λογιστηρίου του Κράτους «ήταν παράνομη γιατί δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα» Πρωτοτυπία νομική. Κάτι είναι ή όχι παράνομο, με βάση το αν συμπορεύεται με το νόμο και όχι με την κυκλοφορία των εφημερίδων. Πέρα βέβαια από το γεγονός πως όταν σας κοινοποιήθηκε η διαφωνία, δεν είχε δημοσιευτεί σε καμιά εφημερίδα. Ο παράνομος ήσασταν εσείς, με βάση το νόμο του 1995.
Αυτό το ξέρατε καλά. Γι αυτό προχωρήσατε σε ένα άλλο «νομοθέτημα». Σε άσχετο νόμο, τον 4002/2011 προσθέσατε άρθρο που σας αμνηστεύει προκαταβολικά. Νομοθετήσατε δηλαδή πως αν πρόκειται για θέματα συστημικής ευστάθειας των Τραπεζών, έχετε το δικαίωμα να πάρετε αποφάσεις χρηματοδότησης των Τραπεζών. Αυτό το «συστημικής» είναι μια νέα εφεύρεση. Μάλιστα ο νόμος φροντίζει να αμνηστεύσει τους υπουργούς Οικονομίας (και εσάς βέβαια) από το 1997. Γιατί από το 1997; Είχαμε συστημική αστάθεια από τότε ή παρουσιάζει αστάθεια κάποιος υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη;
Αφού δώσατε τα 100 εκατομμύρια τώρα χρεώνετε το Δημόσιο με άλλα 800 για την κρατικοποίηση της Τράπεζας. Η πτώση βεβαίως της Τράπεζας Proton δεν έχει καμία σχέση με την κρίση. Είναι αποτέλεσμα της διαχείρισης της από τα αφεντικά της. Επιχορηγούσαν τον εαυτό τους. Αντί να ασκήστε έλεγχο (με την Τράπεζα της Ελλάδας, (άλλη μεγάλη αμαρτία μια ιδιωτική Τράπεζα που εμφανίζεται ως θεσμικό όργανο του κράτους) τους χρηματοδοτήσατε και τελικώς μας τα φορτώσατε στην πλάτη.
Αλλά δεν σταματήσατε εκεί. Ο κύριος Λαυρεντιάδης ο οποίος φέρεται να έχει καταχραστεί 51 εκατομμύρια, δεν θα πάει φυλακή. Δεν θα υπάρξει καν ποινική δίωξη. Ο λόγος είναι ένας άλλος νόμος που έχετε ψηφίσει. Πάλι εδώ η υπογραφή σας. Με τον νόμο 3904/2010, θεσμοθετείτε το ακαδίωκτο γι αυτούς που θα καταχραστούν χρήματα αλλά θα τα επιστρέψουν πριν διωχθούν ποινικά. Ετσι ο κύριος Λαυρεντιάδης, επιστρέφοντας τα 51 εκατομμύρια (αφού τα επένδυσε, κέρδισε απ αυτά ή οτιδήποτε άλλο) δεν διώκεται. Πρόκειται για μία ακόμη νομική «επανάσταση» που γίνεται με το πρόσχημα της αποσυμφόρησης των φυλακών. Ως πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, γνωρίζετε πως κατά καιρούς νόμοι για «αποσυμφορήσεις» κρύβουν την απελευθέρωση ολίγων επωνύμων που καταδικάστηκαν. Έτσι στο παρελθόν έχουν αποφυλακιστεί, «για την αποσυμφόρησης του σωφρονιστικού συστήματος» ο Μάκης Ψωμιάδης, ένας καναλάρχης και κάποιοι απατεώνες δικηγόροι εκ Θεσσαλονίκης…
Μπορώ να σας πω πολλά ακόμη. Πολλά, τα οποία είναι η δουλειά μου να σας τα πω. Πώς τα λένε στα δικαστήρια στις αγωγές κατά δημοσιογράφων (άλλος δικό σας νόμος); «Γεγονότα και αξιολογικές κρίσεις». Αυτό ακριβώς κάνω. Ένας λόγος παραπάνω γιατί πληρώνομαι «από τα λεφτά του Ελληνικού Λαού» όντας εργαζόμενος στην πολύπαθη Δημόσια Τηλεόραση που οι κυβερνήσεις θεωρούν τσιφλίκι τους. Θα σας παρακαλούσα να το σεβαστείτε. Και να σπαταλήσετε λίγη από την φημολογούμενη ευφυΐα και ρητορεία σας, να μου απαντήσετε. Γιατί αυτή είναι η δικιά σας υποχρέωση. Εκτός αν προτιμάτε να με απολύσετε.
Rose:
Βαξεβάνης για Εκατομμυριούχους Βουλευτές
http://www.youtube.com/watch?v=SbuUck9ubEM&feature=related
Πάντως η αλήθεια είναι πως η ΑΡΧΙΚΗ προσωπική περιουσία του Πάγκαλου, πριν ασχοληθεί με την Πολιτική, μειώθηκε, με την ενασχόλησή του με την Πολιτική...
Δεν είναι όλοι οι πολιτικοί μας απατεώνες, αλλά σίγουρα, όλοι είναι συνένοχοι... για μία διαρκή εκμετάλλευση του Ελληνικού Λαού. Από το '81 και μετά είναι αλήθεια πως η Ελλάδα άλλαξε προς το καλύτερο, μέσω των αρχικών ιδεολόγων και πράσινων αγωνιστών, όμως... έγιναν και πάρα πολλά και τραγικά λάθη.
Μαζί με την οικονομική μας ανάταση, είχαν μπει και οι βάσεις πραγματικά, της Νέας Οικονομικής μας Κατηφόρας, όπου τελικά φτάνουμε σήμερα, στο σημείο, να απειλείται η Εθνική μας Κυριαρχία.
Μέσω του Οράματος της Ενωμένης Ευρώπης των Λαών, καταντήσαμε να υποπέσουμε σε μία Ευρώπη του Κεφαλαίου.
'Αλλο οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, ένα 'Οραμα που συμβάλει στην Πολτιισμική και Οικονομική Ανέλιξη, όλων των Ευρωπαίων, και άλλο μία Βαμπιριστική Νοοτροπία υποδούλωσης και εξασθένισης όλων των Λαών.
Rose:
Η κύρια αιτία που εμποδίζει τον Ελληνικό Λαό, να προοδεύσει, είναι ο Ραγιαδισμός μας...
...η νοοτροπία της υποτέλειας και της σκλαβιάς, που βιώνει στην ψυχή του κάθε Έλληνας, απέναντι στο Δυνάστη, Αυτοκράτορα, Πολιτικό και θρησκευτικό του Ηγέτη.
Ο Ραγιαδισμός γεννήθηκε στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και συνεχίστηκε στο Βυζάντιο, και μέχρι σήμερα, αυτή η υπαρξιακή υποτέλεια, δεν σβήστηκε από την ψυχή μας.
Μετά τον Κωνσταντίνο, το 323μκχ και μετά, στην Ουσία δεν ελευθερωθήκαμε ΠΟΤΕ, ως Ελληνικός Λαός, ούτε Πνευματικά, ούτε Πολιτισμικά, ούτε Πολιτικά, ούτε Οικονομικά.
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_7609.html
Το απόλυτο ΑΝΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ σε μια κοινωνία αδιάφορη, διχασμένη , οπού ο ραγιαδισμός, η ξενολατρία , η δουλοπρέπεια και το βόλεμα αποτελούν τα ιδανικά της.
To video "ΑΝΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" αποτελεί απεικόνιση του μέσου Έλληνα ψηφοφόρου ο οποίος μολονότι χρόνια τώρα βιώνει την πραγματική κατάσταση της χώρας του, για κάποιον περίεργο λόγο επιβραβεύει με την ψήφο του τα κόμματα εξουσίας που γνωρίζει πολύ καλά οτι οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή Εθνική ταπείνωση.
Το απόλυτο ΑΝΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ για έναν αναξιοπαθούντα και περιφρονημένο λαό που αποδεικνύεται πως στο μεγαλύτερο ποσοστό του δεν του έχει απομείνει πια τίποτα απο τις αρετές και τη σοφία των αρχαίων προγόνων του.
Το απόλυτο ΑΝΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ σε μια κοινωνία αδιάφορη, διχασμένη , οπού ο ραγιαδισμός, η ξενολατρία , η δουλοπρέπεια και το βόλεμα αποτελούν τα ιδανικά της. Ένα απέραντο πέπλο ημιμάθειας, εμποτισμένο απο ελεγχόμενη παραπληροφόρηση και τρομολαγνεία, διαμορφώνει την κοινή γνώμη και επιτάσσει λόγους για θυσίες επικαλούμενη τη δήθεν σωτηρία της πατρίδας. Μια κατ'επίφαση δημοκρατία οπου εξουσιάζει εναν ολόκληρο λαό ώς μάζα η οποία έχει καταντήσει να εμπιστεύεται ως σωτήρες της τους υπαίτιους για τη σημερινή της εξαθλίωση.
Ανάξιον εστί - Εκλογές Ιούνιος 2012
http://www.youtube.com/watch?v=T7H7T4rvBHg&feature=player_embedded#!
Και η Ελλάδα Κύριε?.... :'( :'( :'( :'(
Η Ελλάδα κύριε σήμερα πεινάει...
Τα παιδιά μας, πεινάνε και λιποθυμούνε στα σχολεία μας, ενώ βλέπουν στην τηλεόραση, πληθώρα αγαθών του Καπιταλισμού, χωρίς να μπορούν να τα αγγίξουν, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα, προς το ζειν.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση