'Αρθρα Εσωτερισμού > Καμπαλά
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
arhs:
Αδελφή μου, μελέτησε το σώμα,ψυχη και πνεύμα, πιστευω οτι θα παρεις απαντησεις σε όλα τα ερωτηματα σου... ;)
Ορφέας:
--- Παράθεση από: arhs στις Αυγούστου 20, 2011, 16:37:26 ---Επανερχομαι αδελφια μου σ' αυτο το ποταμι της ζωης οπου ο καθένας είναι υποχρεωμένος να απορροφά τα σκουπίδια που πετάνε οι άλλοι,….
--- Τέλος παράθεσης ---
Δικαιολογημένη η ένσταση της αδελφής ΔΙΟς ΑΕΤΟς για το αν και πόσο είμαστε υποχρεωμένοι να απορροφούμε τα σκουπίδια που πετάνε οι άλλοι. Όχι, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να τρώει ότι του δίνουν, εκτός αν είναι μωρό ή μωρός….
--- Παράθεση από: arhs στις Αυγούστου 20, 2011, 16:37:26 ---Επανερχομαι αδελφια μου σ' αυτο το ποταμι της ζωης οπου ο καθένας είναι υποχρεωμένος να απορροφά τα σκουπίδια που πετάνε οι άλλοι, ο'τι εκπορεύεται από τα ένστικτα, από τις μνησικακίες, από τις ανεξέλεγκτες υστεροβουλίες………..
--- Τέλος παράθεσης ---
….Ποιος είπε πως ότι εκπορεύεται από τα ένστικτα είναι σκουπίδια; Μα φυσικά το μισάνθρωπο εβραϊκό δόγμα και ο απάνθρωπος κλώνος του – ο εβραιοχριστιανισμός – δαιμονοποιώντας το θεμέλιο της ύπαρξης, την βάση εκδήλωσης της ίδιας της ζωής που είναι τα ένστικτα. Τα μυσαρά αυτά ιερατεία με πρόστυχες και υποκριτικές μεθοδεύσεις, με διγλωσσία φιδιού πέτυχαν να εξαπατούν για αιώνες αθώες ψυχές, διαβάλοντας τις ίδιες τις λειτουργίες του κοσμήματος που γέννησε το θείο, διαβάλοντας την ίδια την άσπιλη Μητέρα Φύση, δημιουργώντας τραγικά συμπλέγματα, γεμίζοντας με ανείπωτες ενοχές, μολύνοντας τις αθώες ψυχές των ανθρώπων.
Αλήθεια! Ακόμα και σύμφωνα με το ανόητο δόγμα περί δημιουργίας του κόσμου! Ο Ιεχωβά ήταν τόσο ανόητος ή τόσο κακός ώστε δημιούργησε έναν κόσμο που στην ουσία του είναι κάκιστος; Τους Νόμους της Ζωής που έθεσε – τα ένστικτα – η μαυρίλα του τα νομοθέτησε ή η κακεντρέχειά του;
Όχι….Δεν είναι καθόλου έτσι…. Το ορθό το έθεσε σε άλλη συζήτηση πάλι η αδελφή ΔΙΟς ΑΕΤΟς, πληροφορώντας τους αδαείς ότι το ένστικτο έχει δίκαιο γιατί εκεί μέσα κατοικεί η ίδια η αλήθεια. Το διαβολικό δόγμα του εβραιοχριστιανισμού, αυτήν ακριβώς την αλήθεια πασχίζει να εξολοθρεύσει, εναντιούμενη στα ένστικτα, στην ίδια την ζωή καθότι είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι το δόγμα αυτό προάγει την θανατολατρεία και μέμφεται την ζωή.
--- Παράθεση από: arhs στις Αυγούστου 20, 2011, 16:37:26 ---….Διότι, κατά την παράδοση βέβαια και ανάμεσα σε άλλες συμβολικές ερμηνείες, η θάλασσα συχνά θεωρείται (εξαιτίας του ανοργάνωτου και χαώδους χαρακτήρα της) σαν χώρος όπου γεννιούνται και αναπτύσσονται οι δυνάμεις του σκότους, οι καταστροφικές οντότητες όπως ο Λεβιάθαν, ένα θαλάσσιο τέρας. (βιβλίο του Ιώβ)…..
--- Τέλος παράθεσης ---
Η θάλασσα δεν θεωρείται καθόλου συχνά χώρος όπου γεννιούνται και αναπτύσσονται οι δυνάμεις του σκότους, οι καταστροφικές οντότητες…. Μόνο για τους νομάδες του εβραϊσμού – οι οποίοι βέβαια δεν είχαν καμιά σχέση με την θάλασσα- που διαπνέονταν από μανιακούς φόβους λόγω άγνοιας για την θάλασσα, η θάλασσα είναι η μήτρα γέννησης δυνάμεων του σκότους. Για τους πολιτισμένους λαούς – και όχι μόνο για τους Έλληνες – η θάλασσα, ο Ωκεανός, η «mare» ήταν η μήτρα που γέννησε την ζωή, ήταν η Μαρία Παναγία Φύση που έδωσε ζωή στις πρώτες έμβιες μορφές, ήταν η πάνδημος Αφροδίτη που με τα δώρα του έρωτα ως Υλική Φύση διαιωνίζει την ζωή, αυτή η θεά Κόρη του Ουρανού, γίνεται η ίδια «Ζωή» που πρωτογεννιέται από τον Ωκεανό, όπως και η αληθής επιστήμη απέδειξε. Γνωρίζουμε όμως την μισάνθρωπη στάση που κρατά το εβραιοχριστιανικό δόγμα απέναντι στην Γυναίκα, ενάντια στην Μητέρα όλων των ανθρώπων, την γεννήτορα της ζωής, την εικόνα της Μητέρας Φύσης που τόσο μισεί το απάνθρωπο αυτό δόγμα.
--- Παράθεση από: arhs στις Αυγούστου 20, 2011, 16:37:26 ---Όταν νιώθετε αναστατωμένοι,όταν αισθάνεστε να σας διασχίζουν αρνητικές δυνάμεις,μπορείτε να ξαπλώσετε στο χώμα, να κάνετε ένα μικρό άνοιγμα στο χώμα, να βάλετε μέσα το δάχτυλό σας και να ζητήσετε από τις οντότητες που εργάζονται εκεί, στο χώμα, να σας απελευθερώσουν από αυτά τα κακά ρεύματα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μόλις βάλετε το δάχτυλο μέσα στο χώμα, θα προστρέξουν οι οντότητες που εργάζονται εκεί (τα μυρμήγκια δηλαδή) και θα σας το ….φάνε ;D
Rose:
--- Παράθεση από: ΔΙΟς ΑΕΤΟς στις Αυγούστου 21, 2011, 14:10:06 ---Η κατάκτηση των υψηλών (και καθάριων)κορυφών δύσκολη κι επίπονη διαδικασία και απαιτή θυσίες απίστευτες!
Γιατί λοιπόν τα πλάσματα αυτά που έκαναν τόσο μακρύ ανοδικό ταξίδι να είναι όπως γράφεις ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ να καθαρίζουν και να λαμβάνουν εντός τους τούς βούρκους και τα έλη, ??? δεν είναι θεωρείς άδικο και παράλλογο,το ποιό σωστό δεν είναι τα πλάσματα που ζούν δικαιωματικά στην χώρα των μακάρων που αναφέρεις να καταγκρεμνίζουν απλώς τούς μυαρούς εισβολείς ???και πάλι βάση δικαίου ?
Διότι αν τούς αφήσουν εκεί το αποτέλεσμα θα είναι...να μολύνουν με την παρουσία τους ακόμη και την αρχική κρυστάλλινη πηγή...(σκέφτομε... ::) )
--- Τέλος παράθεσης ---
Η κάθε σφαίρα της Καμπάλα, δηλώνει σε ποια θέση, ή φάση, βρίσκεται ο 'Ηρωας, καθώς ανεβαίνει το μονοπάτι του προς τον Θεό, ή σε ποιο βαθμό συντονίζεται ψυχικά, με την Θεότητα του Σύμπαντος Κόσμου, καθώς εξελίσσεται η κατανόησή του.
'Ετσι λοιπόν, ανάλογα σε ποια σφαίρα συνείδησης, ή ψυχικών μαθημάτων, βρισκόμαστε, βλέπουμε και μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα τη ζωή, τον κόσμο γύρω μας, κάνουμε διαφορετικές επιλογές, διότι τα Μαθήματα της Συνείδησης διαφέρουν.
Στην σφαίρα του 'Ηλιου, όπου περιγράφεται και ως "η Θυσία", ή "η Ανάληψη της Ψυχικής Αποστολής", παρατηρείται το φαινόμενο, πως ο Ήρωας, κατά μία έννοια, θυσιάζεται υπέρμετρα για όλο τον κόσμο, κουβαλώντας στην πλάτη του, τις "αμαρτίες", τις λανθασμένες επιλογές, των άλλων, ανοίγοντας δρόμο προς ένα Νέο τρόπο αντίληψης.
Επειδή αυτός ο Νέος τρόπος αντίληψης, τείνει να διαταράξει την ισορροπία του παλιού οικοσυστήματος, δέχεται την ανάλογη Αντίδραση, από το συντηρητικό κατεστημένο, το οποίο εμφανίζεται ως η Κοινωνία που Σταυρώνει τον Ήρωα.
Το παράδοξο φαινόμενο που παρατηρείται στη σφαίρα του 'Ηλιου, είναι πως ενώ ο 'Ηρωας εμφανίζει μία Υπέρμετρη αλαζονεία, ένα υπερφουσκωμένο ΕΓΩ, δηλαδή, "Εγώ θα σας σώσω", "Εγώ είμαι ο Σωτήρας σας" κτλ., την ίδια στιγμή ο 'Ηρωας αποζητά την θυσία, και την αυτοταπείνωση, για να εξιλεωθεί, από αυτό το ψυχικό βάρος, και να μεταβεί από το υπέρμετρο Εγώ (Δοξάστε με) στο Εμείς ('Οχι για την δική μου δόξα...)
'Ετσι λοιπόν πάει γυρεύοντας για τη Σταύρωση. Και μέσα από τη Σταύρωση και την αυτοταπείνωση, εξαγνίζεται, κατανοεί, και Φωτίζεται. Με άλλα λόγια, οι σφαλιάρες πάνε σύννεφο, μέχρι να προσγειωθεί... :D
Στην σφαίρα του 'Αρη, που είναι η Συνειδησιακή διαδικασία του Ήρωα μετά την Φώτιση, παρατηρείται το γεγονός, πως ο Ήρωας δεν θέλει να τους Σώσει όλους. Δεν αναγνωρίζει όλους άξιους να σωθούν.
Επιλέγει ποιους θα βοηθήσει και ποιους θα στείλει στα Τάρταρα. Το σπαθί του 'Αρη, το σπαθί του Αρχαγγέλου, είναι σκληρό, και καθαρίζει τη σαπίλα, την απάτη, το ψέμα. Γνωρίζει πως δεν είναι όλοι, οι άνθρωποι το ίδιο.
Υπάρχουν καλόψυχοι, και κακόψυχοι, υπάρχουν ψυχούλες, και καθάρματα, και έτσι δρα ως Κριτής, ως η Νέμεσης, σώζοντας όσους αξίζουν να σωθούν, και αφήνοντας τους ανάξιους, έρμαια στην κόλασή τους. Αυτή η στάση, του Ήρωα του 'Αρη, η στάση του Ιππότη, σημαίνει Δικαιοσύνη.
Στην σφαίρα του Δία, του Δασκάλου, και Νομοθέτη, υπάρχει ακόμα μία περαιτέρω, συνειδησιακή μετατόπιση. Ο θυμός του 'Αρη, για τους κακούς, (μετά από πλήθος μάχες) έχει καταλαγιάσει, και στην θέση του, έχει αντικατασταθεί, το 'Ελεος, για όλους.
Αν και αρχικά μοιάζει με την συμπεριφορά του Ήρωα στην σφαίρα του Ήλιου, όπου ο Ηλιακός Ήρωας θυσιάζεται για όλους, υπάρχει μία Κύρια διαφορά. Ο Ήρωας του Δία, φέρει εντός του, την Βασιλεία ('Ηλιος), την Δύναμη ('Αρης) και το 'Ελεος (Δίας), όπου γνωρίζει πλέον πως όντως οι κακοί δεν αξίζουν, τη θυσία μας, αλλά σε ένα άλλο επίπεδο, Ιδεολογικά, μάχεται για έναν καλύτερο κόσμο, ακόμα και για τους κακούς, ευχόμενος πως μια μέρα θα αφυπνιστούν και θα πράττουν και αυτοί με την σειρά τους, το καλό απολύτως. Εδώ ολοκληρώνεται η Ψυχική ταυτότητα του 'Ηρωα, και μεταμορφώνεται σε Ημίθεο.
Η επόμενη Σφαίρα του Χείρωνα, του Θεραπευτή - Κοσμικού Δασκάλου, βρίσκεται εκτός Μικρών Μυστηρίων. Η Ψυχική Ιδιότητα, του Χείρωνα, είναι η 'Ιαση, του νου, της ψυχής, και του σώματος. Ο Χείρωνας είναι ο Δάσκαλος των Ηρώων, και η γέφυρα προς τον Πνευματικό κόσμο.
'Ολοι οι άνθρωποι, φέρουμε εντός, και τις 12 ιδιότητες, των σφαιρών της Καμπάλα, σε διαφορετικά επίπεδα, και σε διαφορετικά μεγέθη, σύμφωνα με την ψυχική μας διαδρομή, τις ψυχικές μας εμπειρίες, και τις κατανοήσεις μας.
'Ομως σε μία συγκεκριμένη ενσάρκωση, μία είναι η Κύρια Ιδιότητα, ή Σφαίρα που έχουμε ως στόχο να αναπτύξουμε, η οποία και χαρακτηρίζει, την Ψυχική μας Ταυτότητα.
hierophantis:
πόσο απλά και καθαρά φαίνονται όλα μέσα από την καμπαλά , αν και έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια που την εχω μελετήσει , μόνο που σας διαβάζω την ξαναθυμαμαι πολύ καθαρά !
προμηθέας:
εγώ καμπαλά δεν έχω σπουδάσει αλλά μπορώ και αισθάνομαι πως ένας Ήρωας λειτουργεί.
Ο Ήρωας για παράδειγμα,δεν σκοτώνει για να σώσει(αυτή η δουλειά είναι της αστυνομίας ;D),προσπαθεί να σώσει θύμα και θύτη.
Όχι δεν απορροφώ σκουπίδια αλλά με επηρεάζουν,όπως και επηρεάζουν όλους μας λίγο ή πολύ.
Σωμένες,θεραπευμένες ψυχές..λιγότερα σκουπίδια.
Λιγότερα σκουπίδια,καλύτερη ζωή για όλους μας.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση