'Αρθρα Εσωτερισμού > Καμπαλά
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
arhs:
Επανερχομαι αδελφια μου σ' αυτο το ποταμι της ζωης οπου ο καθένας είναι υποχρεωμένος να απορροφά τα σκουπίδια που πετάνε οι άλλοι, ο'τι εκπορεύεται από τα ένστικτα, από τις μνησικακίες, από τις ανεξέλεγκτες υστεροβουλίες. Είτε όμως είναι αγνή ,είτε είναι μολυσμένη, αυτή η ζωή ,ακόμα κι όταν κατεβαίνει μέχρι τις υπόγειες περιοχές ,τρέφει επίσης τους κατοίκους της. Διαφορετικά από που αντλούν την ύπαρξη τους αυτές οι οντότητες΄του σκοταδιού?
Τα δυο άκρα του ποταμού, η πηγή στο βουνό και η εκβολή στην θάλασσα, απεικονίζουν τους δύο αντίθετους πόλους τις ψυχικής ζωής : την υπερσυνείδηση και το υποσυνείδητο, δηλαδή τον Ουρανό και την Άβυσσο. Διότι, κατά την παράδοση βέβαια και ανάμεσα σε άλλες συμβολικές ερμηνείες,η θάλασσα συχνά θεωρείται (εξαιτίας του ανοργάνωτου και χαώδους χαρακτήρα της) σαν χώρος όπου γεννιούνται και αναπτύσσονται οι δυνάμεις του σκότους, οι καταστροφικές οντότητες όπως ο Λεβιάθαν,ένα θαλάσσιο τέρας. (βιβλίο του Ιώβ). Το νερό το οποίο ξερνάει ο δράκοντας, απεικονίζει ένα μέρος των δυνάμεων τις οποίες προβάλλει για να μπορέσει να αιχμαλωτίσει τη γυναίκα. Είναι νερό,είναι ζωή,όμως ζωή στις χαμηλότερες βαθμίδες της. Αυτό το νερό απορροφάται από τη γη, πράγμα που και αυτό είναι συμβολικό. Στο φυσικό επίπεδο τα τέσσερα στοιχεία (φωτιά, νερό, αέρας και η γη) μπορούν να ενδυναμωθούν ή να εξουδετερωθούν αμοιβαία.Το ίδιο ισχύει και στο ψυχικό επίπεδο.Στο ψυχικό επίπεδο η γη μπορεί να απορροφήσει τα κακά ρεύματα.
Όταν νιώθετε αναστατωμένοι,όταν αισθάνεστε να σας διασχίζουν αρνητικές δυνάμεις,μπορείτε να ξαπλώσετε στο χώμα, να κάνετε ένα μικρό άνοιγμα στο χώμα,να βάλετε μέσα το δάχτυλό σας και να ζητήσετε από τις οντότητες που εργάζονται εκεί,στο χώμα,να σας απελευθερώσουν από αυτά τα κακά ρεύματα.
Η γη βοήθησε τη γυναίκα καταπνίγοντας το ποτάμι που ο δράκοντας είχε προβάλει επάνω της. Με τον ίδιο τρόπο η γη μπορεί να μας βοηθήσει κι εμάς απορροφώντας τα κακοποιά ρεύματα που η κατώτερη φύση μας ( η κατώτερη φύση μας είναι ο αληθινός Δράκοντας) προβάλει επάνω μας. Η εξέλιξη της κοινωνίας κάνει έτσι ώστε οι άνθρωποι να έχουν όλο και λιγότερη επαφή με τη γη και είναι κρίμα διότι αυτή η επαφή πάντοτε είναι ευεργετική για τον ψυχισμό μας.
Όσοι υποφέρουν από αγωνίες,από έμμονες ιδέες, να εργάζονται με τη γη, επειδή το σκάλισμα, το σκάψιμο, το ξεχορτάριασμα, το φύτεμα, μπορούν να εφαρμοστούν σαν θεραπεία. Ακόμα μια φορά τα σύμβολα της Αποκάλυψης έχουν στενή σχέση με τα προβλήματα της καθημερινής ζωής... Προς τη Χαρά...
ΔΙΟς ΑΕΤΟς:
Επανερχομαι αδελφια μου σ' αυτο το ποταμι της ζωης οπου ο καθένας είναι υποχρεωμένος να απορροφά τα σκουπίδια που πετάνε οι άλλοι, ο'τι εκπορεύεται από τα ένστικτα, από τις μνησικακίες, από τις ανεξέλεγκτες υστεροβουλίες.
Αδερφέ ΑΡΗ μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις γιατί γράφεις ''ο καθένας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟς '' ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ,Ο΄ΤΙ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ,ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΕς,ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΕς ΚΤΛ..???
Υπο πίαν έννοια είναι υποχρεομένο το άτομο να σωρεύει μέσα του το συλλογικό κάθε τι,αν το ίδιο το άτομο καθαρό και τίμιο,ίσιο και ξεκάθαρο σε πράξεις,σκέψεις,ιδέες,συμπεριφορες,εντός του και εκτός του...τι υποχρέωση φέρει να κάνει τον σκουπιδιάρη των άλλων όλων...ΑΔΙΚΟ.
Κρίνουμε και ελέγχουμε εαυτόν.Κρίνουμε και ελέγχουμε κατόπιν τον γύρο μας και απέχουμε μυαρών και βδελυγμάτων προς αποφυγήν συλλογής ακριβώς τέτειων ακαθαρσιών...
Δεν κάνει κανείς έναν αγώνα να τηρεί καθαρή την ψυχή και το πνεύμα του και μετά να παριστάνει την ηλεκτρική πανσυμπαντική σκούπα των άλλων (προσωπική εκτίμηση)
Τουλάχιστον τα διάφορα έλκη που κυκλοφορούν ευρέως και δή τελεύταια στην ''αγορά'' με προσωπείο μάλιστα κεκαλυμένο όπως και τα πολλά ενεργειακά ''κουνουπάκια'' κι άλλων ειδών και λογιών λογιών σκουπιδαριό που'χει μαζευτή ;D δεν έχω σκοπό όχι απλά να το συλλέξω (πρός βοήθεια του σύμπαντος κόσμου) κάθε άλλο...ας μείνουν μακρυά μου διότι τους καταλαβαίνω ακόμη κι από την....χρειά του υπολογιστή μου...και τους θεωρώ είδη πρός εξόντωση..!!! :)
Ελπίζω να μην είμαι εκτός θέματος (καμιά φορά μου συμβαίνη...μα ευτυχώς ο αδερφός Ορφέας διορθώνει τα πράγματα) ;D
ΔΙΟς ΑΕΤΟς:
Όσοι υποφέρουν από αγωνίες,από έμμονες ιδέες, να εργάζονται με τη γη, επειδή το σκάλισμα, το σκάψιμο, το ξεχορτάριασμα, το φύτεμα, μπορούν να εφαρμοστούν σαν θεραπεία. Ακόμα μια φορά τα σύμβολα της Αποκάλυψης έχουν στενή σχέση με τα προβλήματα της καθημερινής ζωής... Προς τη Χαρά... :)
Πραγματικά υπέροχη ιδέα.Σε ευχαριστούμε αδερφέ Άρη. :)
arhs:
Aδελφη Διος Αετος ζης στη χωρα των μακαρων,στη συντροφια των αγνων,χαρα σ΄εσενα..Οταν το νερο αναβλυζει απ την πηγη ειναι κρυσταλινο ,υπεροχο, θρεπτικο . Σιγα σιγα οσο κατεβαινει διασχιζει ολων των ειδων τις περιοχες απ' τις οποιες δεχεται ολων των ειδων τα κατακαθια και βρωμιες. Στο τελος αυτο το ποταμι δεν ειναι παρα ενα ελος. Υπαρχουν ομως καποιοι που εμαθαν ν΄ανεβαινουν σε ποιο υψηλες πνευματικες περιοχες ,για να ξεδιψουν και να δροσιζονται. ΑΥΤΟΙ ΤΡΩΝΕ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΑΓΑΠΗ ,...ΚΙ ΕΤΣΙ ΖΟΥΝ....
ΔΙΟς ΑΕΤΟς:
--- Παράθεση από: arhs στις Αυγούστου 21, 2011, 08:53:24 ---Aδελφη Διος Αετος ζης στη χωρα των μακαρων,στη συντροφια των αγνων,χαρα σ΄εσενα..Οταν το νερο αναβλυζει απ την πηγη ειναι κρυσταλινο ,υπεροχο, θρεπτικο . Σιγα σιγα οσο κατεβαινει διασχιζει ολων των ειδων τις περιοχες απ' τις οποιες δεχεται ολων των ειδων τα κατακαθια και βρωμιες. Στο τελος αυτο το ποταμι δεν ειναι παρα ενα ελος. Υπαρχουν ομως καποιοι που εμαθαν ν΄ανεβαινουν σε ποιο υψηλες πνευματικες περιοχες ,για να ξεδιψουν και να δροσιζονται. ΑΥΤΟΙ ΤΡΩΝΕ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΑΓΑΠΗ ,...ΚΙ ΕΤΣΙ ΖΟΥΝ....
--- Τέλος παράθεσης ---
Πιθανότατα έτσι είναι αδερφέ μου.....σε ευχαριστώ.
Κοντολογίς συμφωνούμε πως ''κάποιοι'' λαθραία ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ από πηγή της οποίας όμως δεν αξίζουν.
Στην χώρα ''των μακάρων'' όσοι έφτασαν,δεν έφτασαν από γέννηση,με καμία θεική σφραγίδα στα μέτωπα,ούτε με ρουσφέτια και γλύψιμο ασφαλώς.... :) έφτσασαν με πολύ προσωπικό αγώνα,μόχθο,πλάσιμο του ίδιου του έσω τους και έτσι σίγα σιγά ανέβηκαν με τα νύχια.....δρόμος σκληρός και δύσβατος...πιστεύω κατανοείς.
Η κατάκτηση των υψηλών (και καθάριων)κορυφών δύσκολη κι επίπονη διαδικασία και απαιτή θυσίες απίστευτες!
Γιατί λοιπόν τα πλάσματα αυτά που έκαναν τόσο μακρύ ανοδικό ταξίδι να είναι όπως γράφεις ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ να καθαρίζουν και να λαμβάνουν εντός τους τούς βούρκους και τα έλη, ??? δεν είναι θεωρείς άδικο και παράλλογο,το ποιό σωστό δεν είναι τα πλάσματα που ζούν δικαιωματικά στην χώρα των μακάρων που αναφέρεις να καταγκρεμνίζουν απλώς τούς μυαρούς εισβολείς ???και πάλι βάση δικαίου ?
Διότι αν τούς αφήσουν εκεί το αποτέλεσμα θα είναι...να μολύνουν με την παρουσία τους ακόμη και την αρχική κρυστάλλινη πηγή...(σκέφτομε... ::) )
Είθε κι εσύ αδερφέ Αρη φώς και αρμονία να χαίρης :)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση