'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα > Amorc
ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑMORC ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Eleni:
--- Παράθεση ---Ως διδασκαλος βεβαιωνω, οτι οπως το πραξαμε στο παρελθον, ετσι αλλη μια φορα θα επεμβουμε, ανεξαρτητως χωρου και χρονου, μη μας αναζητησεται δεν υπαρχουμε, ειμαστε σε επαφη μονο με αυτους που πρεπει.
No nobis Domine, no nobis, sed nomini tue ta gloriam
--- Τέλος παράθεσης ---
Ασε φίλε....καλύτερα να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας ...ανεξαρτήτως χώρου και χρόνου.....
Κανένας:
Αγαπητή Try
Όσα έγραψε ο Ορφέας δεν έχουν να κάνουν με προσωπικές αναζητήσεις, αλλά με τη διαφθορά. Αντιζηλίες και πισώπλατα μαχαιρώματα αξιωματούχων συμβαίνουν καθημερινά σε κόμματα, εταιρίες και κάθε είδους οργανισμούς όπου υπάρχουν απλοί ανεκπαίδευτοι άνθρωποι. Δε μας εκπλήσσει που συμβαίνουν και σε μυστικιστικές οργανώσεις. Αυτά πράγματι είναι ενδοοικογενειακά και προκαλούν βαρεμάρα σε κάποιον από έξω.
Εφ’ όσον όμως υπάρχουν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, τα παρακάτω ξεπερνούνε τα όρια του amorc. Έχουν να κάνουν με εξαπάτηση απλών ανθρώπων, ιδεολόγων. Πρέπει να υπάρχει δημοσιοποίηση και ενημέρωση.
--- Παράθεση από: Ορφέας στις Ιουλίου 12, 2007, 18:52:35 ---Όργια, ατασθαλίες, πράξεις που εξανέμισαν την τεράστια περιουσία από δωρεές της Ελληνικής δικαιοδοσίας, παρότι καταγγέλθηκαν και αποχώρησε μεγάλος αριθμός ατόμων, αρχίζοντας και οικονομικός και όχι μόνον έλεγχος από ελεγκτές του παγκόσμιου AMORC,
……………….
Θα τα αναπτύξουμε όμως αναλυτικά στη συνέχεια, για το οικονομικό σκάνδαλο που προέκυψε και για τα μύρια ερωτηματικά που προέκυψαν για τους ηγέτες του Τάγματος, καθώς εξανεμίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια (σε δραχμές) ή πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ.
………………………
ο Βίκος και η κλίκα των παλιών της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ανερυθρίαστα μας αποκάλυψαν ότι σύσσωμοι θα στείλουν επιστολή στον Σβεν και θα δηλώνουν ότι δεν έχουν καμμιά αξίωση για την περιουσία
………………………….
Τώρα η αντιπαράθεση θα κλιμακωθεί και οι φυσικοί υπεύθυνοι, θα επιδιωχθεί να ξεμπροστιαστούν,
ειδικά ο αγώνας για την διάσωση των όσων τα παλιά μέλη-που έχουν φύγει απηυδισμένα- έχουν προσφέρει οικονομικά, για να παραμείνουν για ανθρωπιστική χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ειδικά εμάς τους εσωτεριστές, ασχέτως τάγματος και οργάνωσης, μας ενδιαφέρουν άμεσα τα παρακάτω, αν αποδειχτούνε αλήθεια.
--- Παράθεση από: Rose_777 στις Ιουλίου 13, 2007, 11:30:52 ---Με μεγάλη μου λύπη ανακάλυψα ότι στην Εταιρεία Amorc, ο Ροδοσταυρισμός βρίσκεται σε έσχατη πτώση, και η Αλχημεία απέτυχε στο Amorc, μια και οι Αλχημιστές - Μέτοχοι της Εταιρείας, ασχολούνται πλέον με την παραγωγή χρυσού, μέσω των δωρεών και των συνδρομών, παρά με την μεταστοιχείωση του Ανθρώπου.
……….
Όσον αφορά τις διδασκαλίες πήρα αρκετές καλές πληροφορίες και κατανοήσεις, κατανόησα όμως επίσης, ότι το σύστημα διδασκαλίας έχει αρκετά λάθη, και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο στην ψυχική υγεία του ανθρώπου.
……………….
ρωτώντας μήπως υπάρχει καμία ερευνητική ομάδα, που να εξετάζει τις μονογραφίες, μου απάντησαν δογματικά ότι αυτά δεν αλλάζουν με τίποτα... (αν και ο Sven με ξεγέλασε αρχικά πως θα τα δούμε αργότερα γιατί δεν είχε χρόνο). Επίσης τους ανάφερα πως στις διδασκαλίες γίνεται ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, αλλά δεν έδειξαν παντελώς κανένα ενδιαφέρον ούτε καν να το ερευνήσουν.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό είναι ενδοοικογενειακό? Το ότι τα Σκόπια αυτοαποκαλούνται «Μακεδονία» είναι ενδοοικογενειακό μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων? Κακώς η Ελλάδα το καταγγέλει παγκόσμια?
Αν πράγματι υπάρχουν στοιχεία που δικαιολογούνε μία δίκη, τότε σίγουρα δεν είναι ενδοοικογενειακά. Αφορούνε τον ποινικό κώδικα και θα καταλογιστούνε ευθύνες.
--- Παράθεση από: Rose_777 στις Ιουλίου 13, 2007, 11:30:52 ---ΚΑΛΩ, παλιά μέλη του Amorc, που αισθάνθηκαν εξαπατημένοι, και προδομένοι, να επικοινωνήσουν στο orfikos@gmail.com για να συγκεντρώσουμε στοιχεία, έτσι ώστε να καταγγείλουμε την εταιρεία Amorc, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μια και θεωρούμε πλέον πως όχι μόνο εξαπατά τον κόσμο, αλλά και φέρει στοιχεία επικίνδυνης σέκτας που ωθεί τους συμμετέχοντες, να γίνουν τυφλοί οπαδοί, με αντικοινωνικές τάσεις, καταχράται τα ανθρώπινα δικαιώματα, και προσβάλει την ελευθερία συνειδήσεως των ανθρώπων.
--- Τέλος παράθεσης ---
--- Παράθεση από: try στις Ιουλίου 13, 2007, 04:52:29 ---δεν αντιλαμβάνομαι καν γιατί θα πρέπει ο φοιτητής ενός πανεπιστημίου να νοιάζεται για την ζωή του καθηγητή του η την οικονομική του κατάσταση.....μήπως μαζί θα ζήσουνε η μαζί θα '' φύγουν?
--- Τέλος παράθεσης ---
Το τι κάνει ο καθηγητής με τα οικονομικά του, την ιδιωτική ή ερωτική του ζωή είναι καθαρά δικό του θέμα και θα ήταν ανήθικο να ασχοληθεί κάποιος άλλος. Αν όμως καθηγητής απαιτεί «φακελάκι» ή ερωτικές παραχωρήσεις από μία φοιτήτρια για να την περάσει σε κάποιο μάθημα, τότε είναι ευθύνη του καθενός να το καταγγείλει δημόσια και να τον στείλει στη δικαιοσύνη.
Ορφέας:
--- Παράθεση από: try στις Ιουλίου 13, 2007, 04:52:29 --- Καλημέρα σε όλους.
Ορφέα για το τι έγινε και δεν εγινε στο παρελθόν δεν μπορω να εκφέρω καμία γνώμη διότι δεν γνωρίζω ουτε τα πρόσωπα ούτε τα πράγματα.
Για αυτό που γίνεται όμως αυτή την στιγμή, είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω.
Δεν θεωρώ οτι εκανες σωστά που ανοίγεις ενα τέτοιο θέμα στην εμφανή περιοχή του φόρουμ. Σε τι ενδιαφέρουν τα μη μέλη τα εσωτερικά ενός τάγματος που υποτίθεται οτι εκπροσωπείς με μόνο στόχο να το διαβάλλεις?
--- Τέλος παράθεσης ---
Αδελφή μου, εκστομίζεις βαριά κουβέντα, γράφοντας ότι έχω στόχο να το διαβάλλω. Με έτοιμη ετυμηγορία που δηλώνει προκατάληψη, δεν νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να θέτουμε ερωτήσεις.
Τέλος πάντων....
Θεωρείς ότι δεν έκανα καλά ανοίγοντας ένα τέτοιο θέμα ανοιχτά, γιατί αναρωτιέσαι σε τι ενδιέφεραν σε μη μέλη τα εσωτερικά ενός τάγματος.
Αν και θα διαφανεί το γιατί τα όσα θα αποκαλυφθούν δεν αφορούν μόνον τα μέλη και θάταν χρίσιμο να περιμένεις να κρίνεις μόνη σου, προτρέχω λίγο για να βοηθήσω λίγο στη λύση των αποριών σου.
1. Τα θέματα που θα αναλυθούν, αφορούν πολύ περισσότερο παλαιούς πελάτες του AMORC που έχουν αποκοπεί πλέον,
άρα για νάχουν πρόσβαση, οφείλαμε να τα παραθέσουμε ανοιχτά. Ειδικά μάλλιστα για το οικονομικό θέμα, τα χρήματα που απέμειναν, είναι προϊόν γενναιόδωρων προσφορών που τα στερήθηκαν για να βοηθήσουν σε ένα γλυκό όνειρο, το οποίο σπεδείχθη δυστυχώς εφιάλτης, προϊόν προσφορών των καλοπροαίρετων από την Αθήνα, αυτών που απηυδισμένοι από το AMORC βρίσκονται πλέον στα σπίτια τους.
Οι "άλλοι" παλαιοί, αυτοί της Θεσσαλονίκης, όπως και ο παπάς της Αθήνας, που δεν έχουν δώσει ούτε δραχμή επιπλέον, με ελαφρά την καρδιά δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι, "τι και αν τα πάρουν όλα οι αμερικάνοι, τι μας νοιάζει εμάς, εμείς ας έχουμε τις συγκλίσεις μας και ας πάει να πνιγεί ο κόσμος όλος".
Ρώτησε καλή μου τον γηραιότερο του προνάου σας να σου πεί τί θυσίες υπέστη για να στήσουν την Αθήνα τον παλαιό καιρό και μετά κρίνε.
Δεν έχουμε το δικαίωμα να μην ενημερώσουμε όλους αυτούς που δώσαν και το αίμα τους για ένα όραμα που κάποιοι εγκληματικά γκρέμισαν, πληγώνοντας, σκοτώνοντας ουσιαστικά την εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους, νεκρώνοντας την πίστη τους, δηλητηριάζοντας την ψυχή τους.
2. Όταν γίνονται γεγονότα που βλάπτουν τα συμφέροντα ευρύτερων ομάδων ανθρώπων
και στην προκειμένη περίπτωση βλάπτονται συμφέροντα της Ελληνικής κοινωνίας,
επιτακτικό καθήκον του καθενός που αντιλαμβάνεται να ροκανίζεται δεξιοτεχνικά μια ολόκληρη περιουσία
και τα εναπομείναντα κομάτια να μας απειλούν ότι θα τα απορροφήσουν οι Αμερικάνοι,
τα εναπομείναντα κομμάτια που είναι δωρεές Ελλήνων πολιτών,
έ, όχι, δεν είναι θέμα ενδοοικογενειακό, αλλά αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.
3. Και για να μη μείνουμε μόνο στα οικονομικά σκάνδαλα -γιατί κάποιοι θεώρησαν ότι μόνον εκεί περιορίζονται τα κακώς κείμενα- ας υπενθυμίσουμε το οικτρό γεγονός της δημιουργίας απάτριδων και πολλάκις εναντιούμενων στην πατρίδα, οπαδών του AMORC, ας υπενθυμίσουμε την οικτρή παραχάραξη της ιστορίας μας, που θα εκθέσουμε στη συνέχεια με θέματα μέσα από τις μονογραφίες που επιστημονικά είναι παντελώς διαστρεβλωμένα, ας υπενθυμίσουμε τις απατηλές υποσχέσεις πολλών εσωτερικών μυνημάτων, που ενσταλάζουν πλανερές προσδοκίες στους νεόφυτους -θα παραθέσουμε λαμπρά μαργαριτάρια- ας υπενθυμίσουμε την προαγωγή της παγκοσμιοποίησης της ανθρωπότητας και της υπαγωγής της σε μιά θρησκεία- βλέπετε είναι υμνητές και ζηλωτές του βάρβαρου έργου του δυνάστη Ακενατόν-
για όλα αυτά και όλα αυτά και πολλά ακόμα,
δεν αφορούν μόνον τα άτομα "της οικογένειας" αλλά κάθε καλοπροαίρετο αναζητητή και κάθε πολίτη, κάθε κοινωνία, κάθε πατρίδα.
--- Παράθεση από: try στις Ιουλίου 13, 2007, 04:52:29 ---
Αυτές οι συζητήσεις δεν νομίζω οτι γίνονται μεσα σε φόρουμς, ούτε με την μορφή της κριτικής και του εμπλεκόμενου συναισθήματος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αγαπητή μου, αυτές οι συζητήσεις, όπου και να γίνονται, πάντα θα ακούμε ότι δεν είναι ο κατάλληλος τόπος.
Γιατί απλά, κανείς κατά κανόνα δεν θέλει να γίνονται....
Ξέρω ότι αποσπούμε πολλούς από την μακαριότητα του ωχαδερφισμού του,
ξέρω ότι ενοχλούμε πολλούς από την νιρβάνα των "εμείς θα βγάλουμε το φίδι από την τρύπα μωρέ;"
Ξέρω ότι ταράζουμε την ηρεμία της καθημερινότητας με συμβάντα που κανένας δεν θέλει να συμβαίνουν,
ξέρω ότι είμαστε η αιτία να χάνουν κάποιοι τον ύπνο τους.
Για κάποια πράγματα όμως, δεν μας επιτρέπει η συνείδησή μας να στρουθοκαμηλίσουμε....
Συγχωρέστε μας που σας χαλάμε την ησυχία και κινδυνεύετε να σας ξυπνήσουμε....
--- Παράθεση από: try στις Ιουλίου 13, 2007, 04:52:29 ---Εκτός αυτού η αναζήτηση είναι μοναχική υπόθεση και στις ημερες μας όλα λειτουργούν σαν σχολές οπου δίνονται τα εφόδια γαι την προσωπική ανάπτυξη του καθενός όπως αυτός νομίζει....ας προσγειωθούμε .....
Δεν βλέπω γιατί εγω θα πρέπει να ανακατέψω τις διδασκαλίες που διαβάζω στις μονογραφίες με τα οικόπεδα και με τα ερωτικά του καθενός..... δεν αντιλαμβάνομαι καν γιατί θα πρέπει ο φοιτητής ενός πανεπιστημίου να νοιάζεται για την ζωή του καθηγητή του η την οικονομική του κατάσταση.....μήπως μαζί θα ζήσουνε η μαζί θα '' φύγουν?
--- Τέλος παράθεσης ---
Για τον απλό λόγο καλή μου, γιατί στην ύλη βρίσκονται τα έργα των αληθινών και ψεύτικων διδασκάλων.
Και από τα έργα της αναγνωρίζεται η δασκαλία, η ομάδα, η αδελφότητα, η εσωτερική σχολή.
Avaris:
Μέχρι τώρα γίνεται λόγος κυρίως για τους δύο "εμφανείς" πρωταγωνιστές αυτής της δυσώδους συμπεριφοράς.
Άραγε, ο/η "ενορχηστρωτής" αυτής της κατάστασης, αυτός/ή που τους "βοήθησε καθοριστικά" να "κουρδιστούν" τόσο όσο χρειάστηκε για να κάνουν ότι άνομο και άτιμο έκαναν, πόσο "ικανός/ή" και "αδίστακτος/η" ραδιούργος νομίζει πως είναι άραγε ώστε να κάνει ότι βδελυρό έκανε και να κατορθώσει να παραμείνει στην "αφάνεια" και στο "απυρόβλητο"?
Βέβαια, ποντάρει στο ότι όταν "καούν" οι δύο "εμφανείς" πρωταγωνιστές αυτής της ατιμίας, θα μείνει "μόνος/η" καθαρός/ή για να "επωφεληθεί παντοιοτρόπως" απο την "νέα κατάσταση".
Αλλά δεν θα του/της βγει το "Σχέδιο"....
Όσο και να βάζει αφελείς καλοθελητές να βγαίνουν δημόσια εδώ μέσα και να αποκαλούν ως "απλή φαντασία" όλη αυτή την ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣΤΑΤΗ οργιώδη κατάσταση που αποκαλύπτεται σωρηδόν.....
Αλλά όπως κάθε "Υπόγειο υπόλλειμα ανθρωποειδούς" δεν έχει το θάρρος να βγει στην επιφάνεια....
Προτιμάει τα νοσηρά σκοτάδια του παρασκηνίου.....
Έρχεται ώρα όμως που ακόμη και αυτά τα δηλητηριώδη φίδια πεθαίνουν απο το ίδιο το δηλητήριό τους μια μέρα....
Καλόπιοτο....
El Morya:
Νομίζω οτι ορθά το έθεσα ως εμφύλιο πόλεμο (αλλού). Απλά δεν ξέρω αν στους εμφύλιους υπάρχουν νικητές.
Προτατεψτε τα μέλη σας,κάντε όμως και το καθήκον σας.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση