'Αρθρα Εσωτερισμού > Ψυχολογία και εσωτερισμός
Η Επιστήμη της Κρίσης
Rose:
- Χθες το βράδυ ήμουν πολύ απασχολημένη. Δεν κοιμήθηκα καθόλου.
- Γιατί τι έγινε?
- Είδα όλη τη ζωή μου, από τότε που ήμουν μικρό παιδί.
- Και τι έγινε? Τι συμπέρασμα έβγαλες?
- Τίποτα, απλά τα είδα όλα από την αρχή. Τα θυμήθηκα.
- Κατάλαβες τώρα τι έγινε? Πως έφτασες ως εδώ?
- Ναι κατάλαβα.
- Το ξέρεις πως γλύτωσες στο παραπέντε? Πραγματικά θα πέθαινες. Σώθηκες σαν από θαύμα.
- Ναι κατάλαβα.
- Προσπαθούσα να σε σταματήσω, αλλά δεν με άκουγες. Σου εξηγούσα, πως αν συνέχιζες έτσι, θα πέθαινες, αλλά δεν άκουγες κανέναν. Βλέπεις λοιπόν που οδήγησε αυτή η συμπεριφορά?
- Ναι τώρα κατάλαβα.
- Από ότι βλέπω τώρα άλλαξες γνώμη. Μην στεναχωριέσαι, όλα θα αλλάξουν τώρα που αποφάσισες να ζήσεις. Η φύση έχει την δυνατότητα να αυτοθεραπεύεται.
Rose:
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,320.msg3783.html#msg3783
Κρίση
"....Ο Τρελός έχει ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ. Το πλαστό εγώ του έχει καταρρεύσει, επιτρέποντας στον ακτινοβόλο, πραγματικό εαυτό του να φανερωθεί. Έχει πλέον μάθει ότι η χαρά και όχι ο φόβος, είναι το κέντρο της ζωής.
Ο Τρελός νοιώθει ΕΞΑΓΝΙΣΜΕΝΟΣ. Συγχωρεί τον εαυτό του, αλλά και τους άλλους, γνωρίζοντας πια ότι μέσα του είναι αγνός και αγαθός. Ίσως και να λυπάται για τα παλιά του λάθη, αλλά γνωρίζει ότι οφείλονταν στην άγνοια της πραγματικής του φύσης. Αισθάνεται καθαρός και αναζωογονημένος, έτοιμος ν’ αρχίσει πάλι από την αρχή.
Είναι λοιπόν καιρός να ΚΡΙΝΕΙ (20) τη ζωή του σε βάθος…Έφτασε η στιγμή του προσωπικού απολογισμού. Τώρα μπορεί να δει τον εαυτό του όπως πραγματικά είναι, και κατά συνέπεια μπορεί να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις για το μέλλον του. Μπορεί να επιλέξει με σοφία, ποιες αξίες θα κρατήσει και ποιες θα απορρίψει.
Ο Άγγελος που βλέπουμε στην κάρτα 20 είναι ο Ανώτερος Εαυτός του Τρελού, και τον ΚΑΛΕΙ να σηκωθεί και να εκπληρώσει την υπόσχεσή του. Τώρα ανακαλύπτει την αληθινή κλίση του – το σκοπό για τον οποίο ζει. Οι αμφιβολίες και οι δισταγμοί σκορπίζονται και είναι έτοιμος να ακολουθήσει το όνειρό του...."
(Ο Κόσμος των Ταρώ, σ.391)
____________________________________________________________________________
Κόσμος
"....Ο Τρελός επιστρέφει στον Κόσμο (21), αλλά αυτή την φορά γνωρίζει περισσότερα. Έχει ΕΝΩΣΕΙ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ και έχει φτάσει στην πληρότητα. Τώρα, αγγίζει νέα επίπεδα ευτυχίας και ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ.
Η ζωή του, τώρα, είναι γεμάτη και σημαντική. Το μέλλον του γνέφει και υπόσχεται πολλά. Ανάλογα με τις προσωπικές του κλίσεις, ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΕΤΑΙ ενεργά στα κοινά και παρέχει τις υπηρεσίες του χρησιμοποιώντας τα μοναδικά δώρα και ταλέντα του. Γρήγορα διαπιστώνει ότι οι προσπάθειές του καρποφορούν. Επειδή ενεργεί με αυτοπεποίθηση και σιγουριά, το σύμπαν συνωμοτεί και ανταμείβει τις προσπάθειές του. Ο δρόμος του είναι σπαρμένος με ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ...."
(Ο Κόσμος των Ταρώ, σ.391)
Rose:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_26/05/2011__443404
Ο ΟΟΣΑ βλέπει από το 2012 ανάκαμψη, αλλά την Ελλάδα εκτός αγορών
Καταπολέμηση φοροδιαφυγής, αυστηρός έλεγχος δαπανών και μεταρρυθμίσεις οι συστάσεις του Οργανισμού
Σωτηρης Nικας
Αυστηρός έλεγχος των δαπανών, περαιτέρω πρόοδος στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προώθηση εκτενών μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη δημοσιονομική διαχείριση, καθώς και στις αγορές εργασίας και προϊόντων, είναι η «συνταγή» που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα για να εξέλθει της κρίσης, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Παράλληλα, αναφέρει ότι ο δρόμος της ανάκαμψης και της δημοσιονομικής εξυγίανσης είναι «ξεκάθαρα γεμάτος με κινδύνους» και το μόνο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να επιμείνει στην πιστή εφαρμογή του Μνημονίου.
Στην έκθεσή του για την παγκόσμια οικονομία, ο Οργανισμός προβλέπει ότι το κόστος δανεισμού της Ελλάδας θα παραμείνει στα υψηλά επίπεδα που βρίσκεται σήμερα και εφόσον το δημοσιονομικό και διαρθρωτικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα «αποδώσει καρπούς», τότε από το 2012 θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Επί της ουσίας, ο ΟΟΣΑ συμφωνεί με την εκτίμηση τόσο της τρόικας, όσο και του οικονομικού επιτελείου ότι η Ελλάδα δύσκολα θα καταφέρει να αντλήσει μόνη της κεφάλαια εντός του 2012.
Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις του Οργανισμού για τα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, εκτιμάται ότι η ανεργία θα εκτοξευτεί φέτος στο 16% και θα συνεχίσει να αυξάνεται και του χρόνου, με αποτέλεσμα να φτάσει στο 16,4%. Πρόκειται για το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα που θα έχει η Ελλάδα, καθώς ο ΟΟΣΑ εμφανίζεται πιο αισιόδοξος αναφορικά με την ανάπτυξη της οικονομίας.
Για φέτος θεωρεί ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 2,9%, ενώ του χρόνου θα αυξηθεί κατά 0,6%. Σχετικά με το έλλειμμα, ο ΟΟΣΑ πιστεύει ότι θα επιτευχθεί ο στόχος μείωσής του στο 7,5% του ΑΕΠ φέτος και θα μειωθεί περαιτέρω στο 6,5% του ΑΕΠ του χρόνου. Για τον πληθωρισμό ο Οργανισμός προβλέπει αποκλιμάκωση το 2011 στην περιοχή του 2,9% και μεγαλύτερη πτώση το 2012 στα επίπεδα του 0,7%.
Να σημειωθεί, πάντως, οι προβλέψεις αυτές του ΟΟΣΑ είναι βασισμένες στα στοιχεία που είχε έως τα μέσα Απριλίου, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις βασικές κατευθύνσεις του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου Στρατηγικής (ΜΔΠΣ). Δηλαδή, δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις με την εν μέρει εξειδίκευση των μέτρων.
Από την έκθεση του Οργανισμού για την Ελλάδα, καθίσταται σαφές ότι η προώθηση των μεταρρυθμίσεων και η δημοσιονομική εξυγίανση αποτελούν προϋπόθεση και προαπαιτούμενο για οτιδήποτε άλλο. Μάλιστα, ο ΟΟΣΑ χαρακτηρίζει ως «απαραίτητη» την τήρηση του Μνημονίου για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών, τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους μακροχρόνια και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Ειδικά για το δημόσιο χρέος, ο Οργανισμός εκτιμά ότι ακόμα κι αν συμπεριληφθούν τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις που αναμένεται να γίνουν φέτος και του χρόνου, το χρέος δεν θα υποχωρήσει κάτω από το 150% του ΑΕΠ στο τέλος του 2012.
«Ενα τόσο υψηλό επίπεδο χρέους υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για τη συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και για την προώθηση επιπλέον διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε δημοσιονομικό επίπεδο». Επιπλέον, θεωρεί ότι θα πρέπει να γίνουν εκτενείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να καταστούν πιο δυναμικές οι αγορές εργασίας και προϊόντων, ενώ αυτές οι αλλαγές είναι απαραίτητες και για την αύξηση της απασχόλησης, των εισοδημάτων και τη βελτίωση της δυναμικής του χρέους.
Ο ΟΟΣΑ παραδέχεται ότι υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι. Μέρος αυτών είναι και οι εξελίξεις στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Οπως σημειώνει, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πολλά για να επηρεάσει αυτές τις εξελίξεις, αλλά αυτό που μπορεί να κάνει, για να μειώσει τους κινδύνους, είναι να εφαρμόσει το πρόγραμμα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Μάλιστα, επισημαίνει ότι εάν δεν φέρει αποτελέσματα στους τομείς αυτούς, τότε θα πληγεί η αξιοπιστία της χώρας και θα επιβαρυνθεί περαιτέρω η ήδη δυσμενής κατάσταση που βιώνει η χώρα.
Rose:
'Οπως Πάνω έτσι και Κάτω!
'Οπως Μέσα έτσι και 'Εξω!
Ο Βασιλιάς πέθανε! Ζήτω ο Βασιλιάς!
Ο "ελληνοχριστιανισμός" πέθανε! Ζήτω ο Ελληνισμός!
Θα έπρεπε κανονικά ΟΛΟΙ ΜΑΣ στον πλανήτη Γη, να ζούμε σε πλήρη ευημερία και ευδαιμονία, αλλά δυστυχώς, ταλαιπωρούμαστε πάρα πολύ άδικα, και σπαταλάμε ανυποψίαστοι το πολύτιμο δώρο που λέγεται ΖΩΗ.
Και όλα αυτά τα βιώνουμε άδικα, λόγω της λανθασμένης εκπαίδευσης που έχουμε υποστεί.
Δεν θα μας σώσει κανείς Σωτήρας, αλλά ΕΜΕΙΣ είμαστε οι Σωτήρες ('Ηρωες) που θα σώσουμε την ανθρωπότητα1.
Αυτή η μικρή λεπτομέρεια, που φαντάζει εξωπραγματική, για τον σημερινό αποτυχημένο κόσμο μας, είναι και η οδός σωτηρίας μας, είτε ως άτομα, είτε ως κοινωνία.
Αυτή η απλή αντιστροφή της σκέψης, που θέτει τον καθένα μας, έναν 'Ηρωα - Πρωταγωνιστή στη ζωή, είναι και το μεγαλύτερο μυστικό του κόσμου, το βαθύτερο μυστήριο της κάθε ύπαρξης, η δύναμη της αυτοθυσίας, που μας χρίζει πραγματικούς βασιλείς (βάση ο ήλιος) του εαυτού μας και του κόσμου μας.
Ο Ελληνικός Ηρωϊσμός, η Ελληνική Φιλοσοφία, οδήγησε σε μία χρυσή εποχή πριν από εκατοντάδες χρόνια.
Αυτή η Χρυσή εποχή, μπορεί να ξαναγίνει δική μας, εφόσον συντονιστούμε με την Ελληνική Ιερότητα, με την Φύση, με τα Αυθεντικά Κοσμικά αρχέτυπα, που ενυπάρχουν εντός της ψυχής μας.
Τέρμα οι απάτες, τέρμα τα καθάρματα, τέρμα τα εγκλήματα, ζήτω η Δικαιοσύνη, η Δημοκρατία, η Φιλοσοφία.
Καταλάβαμε τι έφταιξε?
'Οσο πιο γρήγορα κατανοήσουμε, μετανοήσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα Αναστηθούμε!
Διότι η χώρα μας είναι προορισμένη να Αναγεννηθεί, διότι ο Νέος Φοίνικας της Ανθρωπότητας, θα αναγεννηθεί, πρώτιστα, από τη χώρα μας, αφυπνίζοντας, και οδηγώντας την υπνώσασα ανθρωπότητα πίσω στο ΦΩΣ!
Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, και οι ματιές θα αλλάξουν.
Τα μάτια διαφορετικά θα κοιτούν. Αυτή τη φορά θα βλέπουν.
Οι νεκροί θα αναστηθούν, και ως ζωντανοί θα ζήσουν.
Διότι η Δευτέρα Παρουσία του Ελληνικού Φωτός είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός.
Διότι αυτό είναι το Αληθινό ΦΩΣ, που βγάζει τα πάντα και τους πάντες από την Κρίση.
Ας γνωρίσουμε λοιπόν, ποιο είναι το πραγματικό μέλλον που μας περιμένει, πολύ σύντομα, καθώς χαράζει...
Και αυτή είναι η Επιστήμη της Κρίσης...
Η Μαύρη Νύχτα που οδηγεί ΠΑΝΤΑ στη Χρυσή Αυγή...
_________________________________________
1Η εποχή απαιτεί Κοινωνική υπευθυνότητα, κοινωνική ωριμότητα
Rose:
http://www.greenmarkets.gr/permalink/7258.html
ΠΑΣΕΓΕΣ: «Η κρίση ωθεί τους Έλληνες σε επιστροφή στην ύπαιθρο»
απο Green Markets 09/Μαϊου/2011 10:48
Ρεπορτάζ με τον τίτλο «Η κρίση ωθεί τους Έλληνες σε επιστροφή στην ύπαιθρο» και φυσικά αναφορά στη σχετική έκθεση που παρουσίασε πριν λίγο καιρό η ΠΑΣΕΓΕΣ, φιλοξενεί στις σελίδες του το γερμανικό περιοδικό FOCUS.
Ειδικότερα, ο συντάκτής του Gerd Höhler, σημειώνει τα εξής (κείμενο μεταφρασμένο):
Η κρίση ωθεί τους ΄Ελληνες σε επιστροφή στην ύπαιθρο
Εδώ και δεκαετίες υπήρχε στην Ελλάδα μία καθαρή τάση: Οι κάτοικοι μετακόμιζαν από τα χωριά τους (ύπαιθρο) στις πόλεις. Τώρα, που η χώρα έχει βυθιστεί στη μεγαλύτερη ύφεση μετά το β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η μία επιχείρηση μετά την άλλη κατεβάζει ρολά και η ανεργία καλπάζει, έχει αρχίσει η τάση φυγής να αντιστρέφεται: όλο και περισσότεροι ΄Ελληνες, οι οποίοι δεν έχουν καμία δυνατότητα να βρουν δουλειά στις πόλεις, επιστρέφουν στα χωρά τους και ασχολούνται με τη Γεωργία και την Αλιεία.
Ο Στέργιος Μάνος γεννήθηκε στο Άστρος, μια μικρή πόλη στις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου. Σε ηλικία 10 ετών (το 1982) μετακόμισε με τους γονείς του στην Αθήνα και τελευταία δούλευε σα διευθυντής, σε μία μεγάλη εταιρεία. Όμως από τον περασμένο Νοέμβριο η εταιρεία άρχισε να έχει δυσκολίες. «Δε χρειάστηκε να σκεφτώ πολύ λέει ο Στέργιος» αντί να ψάχνω για μήνες (αν όχι για χρόνια) μία καινούργια εργασία, επέστρεψε ο 39χρονος πίσω στο Άστρος. Εκεί διαθέτει ακόμα η οικογένεια ένα μικρό αγροτοτουριστικό συγκρότημα και 3 εκτάρια γής. Μέχρι τώρα η γή αυτή ήταν χέρσα. Σήμερα την καλλιεργεί ο Στέργιος με τη γυναίκα του και η Αθήνα δεν τους λείπει καθόλου.
Ξαναζωντανεύουν οι δεσμοί με τα χωριά
Πολλοί ΄Ελληνες σκέφτονται όπως το ζεύγος Μάνος. Εγκαταλείπουν τις πόλεις και ξαναγυρίζουν στις ρίζες. Περίπου ένας στους δύο κατοίκους της Αθήνας των 4 εκ. δε γεννήθηκε εδώ, απλά μετακόμισε στην Αθήνα από την επαρχία.
Επίσης και άλλες μεγάλες πόλεις, όπως η Θεσ/νίκη στο Βορρά, η Πάτρα δυτικά και το Ηράκλειο στην Κρήτη οφείλουν την πληθυσμιακή τους έκρηξη (άρχισε τη δεκαετία του ΄60) στην εσωτερική μετανάστευση. Οι πόλεις με τις καλύτερες δυνατότητες εκπαίδευσης, τις μεγαλύτερες επιλογές ελεύθερου χρόνου και τις δυνατότητες απασχόλησης, τραβούσαν τον πληθυσμό κοντά τους. Έτσι εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν την ύπαιθρο και συσσωρεύτηκαν στις πόλεις. Η σύνδεση με τα χωριά και την επαρχία ή τα νησιά άρχισε να χαλαρώνει και να περιορίζεται το Πάσχα και τις καλοκαιρινές διακοπές. Τώρα όμως που δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας στο εμπόριο και τον τουρισμό σκέφτονται πολλοί έλληνες ότι κάπου υπάρχουν στο χωριό τους μερικά στρέμματα γής. Χέρσα χωράφια άρχισαν να καλλιεργούνται και πάλι. Σύμφωνα με μία στατιστική (μελέτη) της Ομοσπονδίας Αγροτών ΠΑΣΕΓΕΣ τα προηγούμενα δύο χρόνια περίπου 40.000 νέοι αγρότες δραστηριοποιήθηκαν στη Γεωργία. Την τελευταία χρονιά σε επίπεδο χώρας η ανεργία αυξήθηκε από το 10% στο 15% και στη γεωργία αυξήθηκε η απασχόληση κατά 6,1%.
Με το Laptop στα χωράφια
Σε ορισμένες περιοχές την τελευταία διετία ο αριθμός απασχολούμενων αυξήθηκε δυσανάλογα, κυρίως στις ηλικίες μεταξύ 14 και 44 χρόνων. Στα νησιά του νότιου Αιγαίου αυξήθηκε κατά 55%, στην Κρήτη κατά 31% και στα Ιόνια νησιά κατά 20%. Το 95% των νεοεισερχόμενων δραστηριοποιούνται στη Γεωργία και την κτηνοτροφία και το 5% στην Αλιεία.
Οι περισσότεροι νεοεισερχόμενοι, οι οποίοι άλλαξαν την καρέκλα του γραφείου ή το εργοστάσιο της πόλης για ένα χωράφι, πρέπει να εκπαιδευτούν στο νέο τους επάγγελμα. Για το λόγο αυτό τώρα η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει περισσότερες αρμοδιότητες (δουλειά).
Τι μπορώ να κάνω, τι να καλλιεργήσω, ποια είναι η ενδεδειγμένη λίπανση, ποιά φρούτα υπόσχονται καλύτερο εισόδημα; Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.
Πολλοί νέοι αγρότες δραστηριοποιούνται στη βιολογική γεωργία ή ειδικεύονται στην εκτροφή σαλιγκαριών, την καλλιέργεια τρούφας και ροδιάς ή τη μελισσοκομία. ΄Οσοι νέοι εγκαταλείπουν τις πόλεις είναι πολύ δραστήριοι και διψούν για μάθηση λέει ένας αξιωματούχος της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Εκτός απ΄ αυτό έχουν ένα πλεονέκτημα απέναντι σε ηλικιωμένους αγρότες: Σχεδόν όλοι τους περιφέρονται με ένα Laptop και επικοινωνούν με e-mail.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση