Πολύ διαφωτιστική η διεύθυνση που έδωσε ο Γιάννης. Αυτά που περιγράφει ότι στην οργάνωση της Ν.Α. ασχολούνται με Φιλοσοφία, με ιδεαλιστική βέβαια μόνον και όχι με Επικούρεια, δείχνει τα μαύρα μεσάνυχτα που διακατέχει την οργάνωση σχετικά με την Φιλοσοφία. Έτσι εξηγείται και η διαστρεβλωμένη εικόνα και ελλειπή γνώση που έχει ο φίλος μας ΚΡΑΧΤΗΣ περί Φιλοσοφίας.
WIKIPEDIAHistory
Ιστορία
Since the field of esotericism is not a single tradition but a vast array of often unrelated figures and movements, there is no single historical thread underlying them all.[13] The developments that one might wish to emphasize in drawing up a history of esotericism furthermore depends on whether esotericism in the dictionary (non-scholarly) or the scholarly sense is intended.
Esotericism or Esoterism signifies the holding of esoteric opinions or beliefs,[1] that is, ideas preserved or understood by a small group of those specially initiated, or of rare or unusual interest.[2] The term derives from the Greek ἐσωτερικός (esôterikos), a compound of ἔσω (esô): "within", thus pertaining to interiority or mysticism. Its antonym is "exoteric".
The term can also refer to the academic study of esoteric religious movements and philosophies, and religious movements or philosophies whose proponents distinguish their beliefs, practices, and experiences from mainstream exoteric and more dogmatic institutionalized traditions.[3]
Examples of esoteric religious movements and philosophies include Alchemy, Astrology, Anthroposophy, early Christian Mysticism,[4] Freemasonry, Gnosticism, Kabbalah, Neoplatonism, Magic, Merkabah mysticism, Mesmerism, Rosicrucianism, Taoism, Numerology, Swedenborgianism, Spiritualism, the Alawites,[5] the Theosophy of Jacob Böhme and his followers, and the Theosophical revivalist movement associated with Helena Blavatsky.
Although Esotericism refers to the exploration of the inner meanings and symbolism of various philosophical, historical and religious texts, these texts themselves are often central to mainstream religions. For example, the Bible and the Torah are examples of esoteric material.[6]
http://en.wikipedia.org/wiki/Esotericism"Δεδομένου ότι το πεδίο του εσωτερισμού δεν είναι μια ενιαία παράδοση, αλλά μια μεγάλη σειρά από πλήθους στοιχείων και κινήσεων άσχετων μεταξύ τους, γι' αυτό δεν υπάρχει ενιαίο ιστορικό νήμα που διέπει όλα αυτά.
Αν κάποιος επιθυμούσε να κάνει μια μελέτη ως προς την προέλευση και δημιουργία του εσωτερισμού, αυτό θα εξαρτιόταν καθαρά από την δική του οπτική γωνία και από τα επιστημονικά ή μη επιστημονικά τεκμήρια που θα χρησιμοποιούσε στην έρευνα αυτήν."Προφανώς φίλε μου Ορφέα δεν είμαι εγώ που έχω διαστρεβλωτική αντίληψη για τον εσωτερισμό αλλά ολόκληρος ο κόσμος σύμφωνα με εσένα,
αφού διαφωνείς με το wikipedia και όχι με έμενα!
Το ίδιο θα μπορούσα να πω και εγώ για σένα κάλλιστα όπως εξάλλου και εσύ αναφέρεις για εμένα στο τελευταίο μήνυμά σου! Ότι η χρόνiά σου ενασχόληση με τον λεγόμενο εσωτερισμό που θεωρείς ότι γνωρίζεις, αλλοίωσε την αντίληψή σου για την έννοια της επιστήμης και της φιλοσοφίας στο παρόν!
Κάνεις επίσης μεγάλος λάθος για την Νέα Ακρόπολη, η Νέα Ακρόπολη δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την φιλοσοφία άλλα με τον εσωτερισμό έχει άμεση σχέση (φυσικά με τον εσωτερισμό που αναγνωρίζει το wikipedia και όλος ο κόσμος και όχι τον εσωτερισμό που ερμηνεύεις εσύ ατομικά) και στο βεβαιώνω καθώς εντρύφησα χρόνια σε αυτήν άλλα και σε άλλα συστήματα ενώ εσύ δεν είχες αυτήν την ευκαιρία!
Τι λέει το wikidedia ακόμα αγαπητε μου Ορφέα; Ότι δεν μπορείς να υποστηρίζεις ότι όλα αυτά τα ρεύματα τα διέπει η ίδια γενεαλογική συνέχεια. Και ότι αν το δεις έτσι, θα είναι μια εντελώς προσωπική οπτική,
Αυτό ήταν κάτι που σου διατυμπανίζω από την πρώτη στιγμή. Άρα το να τους πλαισιώνεις όλους τους θεωρητικά φιλόσοφους της ιστορίας σαν εσωτεριστες, Είναι ξεκάθαρα και θα είναι, μια δική σου οπτική και όχι κάτι αναγνωρισμένο από την παγκόσμια βάση δεδομένων. Επίσης αυτή η φράση αποδεικνύει, ότι υπάρχει εξήγηση στο γιατί όλες η εσωτερικές σχόλες εχουν βασικές διαφωνίες μεταξύ τους.
"Ο εσωτερισμός σηματοδοτεί την συγκέντρωση "εσωτερικών απόψεων" ή "πιστεύω" η οποία είναι, ιδέες που διατηρούνται και κατανοούνται από μια μικρή ομάδα ανθρώπων η οποία δείχνει ένα ασυνήθιστο ενδιαφέρων για τον τομέα αυτόν. Ο όρος προέρχεται από την ελληνική λέξη "εσωτερικός" ένας συνδυασμός της λέξεως "έσω" που αφορά τον μυστικισμό."Πρόσεξε ότι δίδετε κατεύθυνση. Αφορά λέει τον μυστικισμό, ο οποίος δεν έχει σχέση με την επιστήμη και την φιλοσοφία. Ο όρος λέει ότι προέρχεται από την ελληνική λέξη "εσωτερικός" ένας συνδυασμός της λέξεως
"έσω" που αφορά τον μυστικισμό.
Ο όρος αναφέρεται στην ακαδημαϊκή μελέτη των εσωτερικών θρησκευτικών κινημάτων και φιλοσοφιών των οποίων οι υποστηρικτές, εμπνέονται τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές τους και τις εμπειρίες, από τους παραδοσιακούς θεσμούς και τις δογματικές παραδόσεις.Λέει το wikipedia ότι η εσωτεριστικές εμπειρίες πηγάζουν από τους θεσμούς και τις δογματικές παραδόσεις! Είναι θρησκευτική οντολογία και άρα έχει δόγματα!
Παράδοση και δογματικές παραδόσεις, επισημαίνετε!
"Για παράδειγμα, απόκρυφα θρησκευτικά κινήματα και φιλοσοφίες που περιλαμβάνουν: Αλχημεία , Αστρολογία , Ανθρωποσοφία , Πρώιμο χριστιανικό μυστικισμό , Ελευθεροτεκτονισμός , Γνωστικισμός , Καμπάλα , η νεοπλατωνική φιλοσοφία , Magic , Merkabah μυστικισμό , Mesmerism , Ροδοσταυρισμό , Ταοϊσμός , Αριθμολογία , Swedenborgianism , πνευματισμός , οι Αλεβίτες , [ 5], η Θεοσοφία του Jacob Böhme και των οπαδών του, και το Θεοσοφικό κίνημα αφυπνιστών που σχετίζονται με Έλενα Μπλαβάτσκυ."[/u]
Το wikipedia εντάσσει στον εσωτερισμό ξεκάθαρα και την Έλενα Μπλαβάτσκυ! Πάντως θα είμαι όλος αυτιά αν θα ήθελες να μας παρουσιάσεις των δικό σου εσωτερισμό. Απλά ας θυμόμαστε και το σημείο αναφοράς όπως το wikipedia που μας αποδεικνύει το τι αποδέχεται ο περισσότερος αν όχι όλος ο υπόλοιπος κόσμος!
"Αν και ο εσωτερισμός αναφέρετε στην έρευνα της εσωτερικής σημασίας και του συμβολισμού των διαφόρων φιλοσοφιών, ιστοριών και θρησκευτικών κειμένων, τα ίδια τα κείμενα αποτελούν το κέντρο των θρησκειών των μαζών. Παράδειγμα: Η" Βίβλος" και το "Τορα"."τα ίδια τα κείμενα αποτελούν το κέντρο των θρησκειών των μαζών.Είδες τι μας λέι Ορφέα μου αυτό το σημείο, λέι.... "αν και αναφέρετε λέει προς την φιλοσοφία". Δηλαδή είναι σαν να λέμε, ότι κάποιος αναφέρετε σε εμένα, άλλα το ότι κάποιος έχει την ανάγκη να αναφέρετε σε εμένα, δε σημαίνει ότι αυτός ταυτίζετε με εμένα. Οπότε δεν υπάρχει καμιά επιστήμη που να λέγετε εσωτερισμός απά επειδή ο εσωτερισμός ασχολείται με το να κάνει αναφορές στην φιλοσοφία!
Όσον αφορά την φιλοσοφία στα πανεπιστήμια, έτσι και αυτά αναφέρονται, δηλαδή κάνουν αναφορές στον πιθανό εσωτερισμό, δεν αναγωνωρισζουν όμως κάποιο τέτοιο τομέα ως ειδικότητα που μπορείς να ακολουθήσεις και να γίνεις εσωτεριστής, ας μην λέμε ότι θέλουμε. Ερευνητικά μιλούν για τον εσωτερισμό, δηλαδή είναι αντικείμενο αναφοράς και έρευνας από την πραγματική φιλοσοφία ο εσωτερισμός, τίποτε άλλο! Η σύγχυση τον εννοιών εδώ δεν συμβαίνει από εμένα φίλε Ορφέα, εκτός αν ακυρώσεις την παγκόσμια βάση δεδομένων!
Επίσης ο εσωτερισμός λέει το wikipedia κάνει αναφορές διαφόρων φιλοσοφιών, ιστοριών και θρησκευτικών κειμένων, τα οποία τα κείμενα αποτελούν το κέντρο των θρησκειών των μαζών.
Δεν τα λέω εγώ οπότε φίλε μου Ορφέα αυτά που μου προσδίδεις.
Εγώ θα σου πρότεινα να ξοδέψεις λίγο παραπάνω χρόνο στην συζήτησή μας ώστε να επιχειρηματολογήσεις και όχι να κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια συμπεραίνοντας πράγματα για την προσωπικότητα μου!
Η Νέα Ακρόπολη είναι μια καλoοργανωμένη εσωτερική αδελφότητα ινστιτούτο σύμφωνα με το wikipedia και ως προς αυτόν τον τίτλο δεν υστερεί καθόλου.