Αποστολέας Θέμα: Νέα Ακρόπολη  (Αναγνώστηκε 249917 φορές)

ΚΡΑΧΤΗΣ

• Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #90 στις: Νοεμβρίου 03, 2013, 11:27:59 »
Παράθεση
Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες

Σου το είχα πει και παλαιότερα Γιάννη. Ο εσωτερισμός τα βάζει όλα μέσα στη χύτρα, ταχύτητας μάλιστα. Ένα κάλο κούνημα και τώρα βου αλά! Ξεπετάγονται πανανθρώπινα ιδανικά που θέλουν να σε λυτρώσουν. Ρε παιδιά να τους λες, είμαι καλά δεν έχω κάτι! Όχι σου λένε αυτοί, είσαι άρρωστος και δεν το ξέρεις. Ρε παιδιά νιώθω μια χαρά. Όχι σου λένε αυτοί, είσαι δεμένος μέσα στην σπηλιά του Πλάτωνα και δεν το καταλαβαίνεις. Εντάξει τους λες εσύ για να πας παρακάτω την συζήτηση, αλλά αφήστε με να βγω μόνος μου. Όχι, δεν έχουμε χρόνο, πρέπει να τελειώνουμε για να βοηθήσουμε και τους άλλους. Τι να πω, τέτοια εμονή για να κάνουν τον κόσμο καλυτερο και ανώτερο, ούτε ο Χίτλερ δεν την είχε!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 03, 2013, 12:41:58 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

Rose

• Administrator
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Νοεμβρίου 03, 2013, 15:07:27 »
Παράθεση
αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αφορίζουμε όλες τις εσωτεριστικές κινήσεις,

Το ίδιο ακριβώς, θα μπορούσε να σου πει κάποιος που ανήκει σε μια από τις 45.000 αιρέσεις του χριστιανισμού.

Να σου πει δηλαδή... " Αγαπητή Rose, όντως είναι τραγικό που είχες μια κακή εμπειρία από μια χριστιανική εκκλησία , αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να αφορίζουμε όλες τις χριστιανικές κινήσεις, αν δεν γνωρίσουμε πρώτα, τις αξίες τους, τα ιδανικά τους, τα οράματά τους, αλλά και έργα που επιτελούν, που τελικά αυτό μετράει, η θεωρία μας, να γίνεται πράξη και για τον εαυτό μας, αλλά και για την κοινωνία μας."

Πες μου τώρα, πως σου φαίνεται η "λογική" σου.

Λυπάμαι δεν είναι το ίδιο...

Η Θρησκευτική αίρεση είναι τυφλή πίστη, δημιουργεί τυφλούς οπαδούς, ο εσωτερισμός, όμως δημιουργεί Ελεύθερους και Χρηστοήθεις Αγωνιστές...
Είναι ακριβώς το αντίθετο... Η θρησκεία και η φιλοσοφία είναι αντίθετες έννοιες... όπως η Δικτατορία και η Δημοκρατία είναι αντίθετες έννοιες...

Δυστυχώς πολλές εσωτερικές σχολές, εκδηλώθηκαν ως θρησκευτικές αιρέσεις, αλλά έχουμε καταγγείλει, πως δεν ήταν Αυθεντικές... Ας μην μπερδεύουμε λοιπόν, την παραποίηση του εσωτερισμού, με τον Αυθεντικό Εσωτερισμό, που είναι καθαρά Φιλοσοφία και Επιστήμη.

Ο "ανθρωπισμός", είναι καλός μόνο αν τον βλέπεις με την ματιά ενός πανθεϊστή, αλλιώς το μόνο σίγουρο είναι πως εξοβελίζει από το κέντρο της συνείδησης του ανθρώπου τον Θεό και βάζει, εντελώς εγωιστικά, σαν κέντρο, τον ίδιο τον άνθρωπο.

Ο Πανθεϊσμός, δείχνει ξεκάθαρα πως ο Ανθρωπος είναι ένας εν δυνάμει θεός, αρκεί να κατανοήσει, αυτή την θεϊκή του φύση.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 03, 2013, 15:41:57 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

• Administrator
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Νοεμβρίου 03, 2013, 15:18:51 »
Παράθεση
«Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης.
                                                                       Αν δεν σωθεί εγώ φταίω!»  

Νίκος Καζαντζάκης : Ασκητική - Salvatores Dei....

Το σίγουρο, για μένα τουλάχιστον, είναι πως η φράση που μας μετέφερε η Rose, από την Ασκητική και την οποία έλαβα σαν αφορμή για να σας πω λίγα λόγια για τον μεγάλο μας λογοτέχνη, είναι ένα μεγάλο λάθος.

[...]
Ο πολιτισμός, είναι αυτός που μας κάνει... π.χ να μην οπλοφορούμε και να μπορούμε να περπατάμε αμέριμνοι στον δρόμο, χωρίς να φοβόμαστε πως θα βρεθεί κάποιος να μας πληγώσει ή να προτιμάμε αντί της ηρωικής φιλανθρωπίας την κοινωνική πρόνοια και τόσα άλλα...

Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τις ηρωικολάγνες αντιλήψεις μας με κάστρα και ιππότες για όταν μόνο λέμε παραμύθια στα μικρά παιδιά μας.

Αγαπητέ Γιάννη,

ειλικρινά δεν γίνεται κατανοητό, γιατί θεωρείς "μεγάλο λάθος" αυτή τη φράση του Καζαντζάκη... Επίσης δυστυχώς, ο κόσμος είναι γεμάτος μικρά παιδάκια, που αρνούνται να μεγαλώσουν, και να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους, προς την κοινωνία τους... Αρα λοιπόν, τι έχεις να πεις σε όλα αυτά τα ενήλικα "μικρά παιδάκια", που μπορεί να πέρασαν και τα "....άντα", και τα "...ήντα"?

Οι Αρχαίοι 'Ελληνες είχαν λίγο πιο σκληρή γλώσσα, για αυτά τα "μικρά παιδάκια". 'Οποιος ήταν Ιδιοτελής, (idiot) τον πετούσαν εκτός κοινωνίας, διότι, πολύ σωστά, μόνο όποιος συν-εργάζεται για το κοινό όφελος, θα πρέπει να απολαμβάνει και τα οφέλη μιας Συν-εργατικής Κοινωνίας, ειδάλλως είναι άξιος των τυράννων και των βαμπιριών, που πίνουν το αίμα του...

Δεν έχουμε μόνο Πολιτικά Δικαιώματα, αλλά έχουμε και Πολιτικές Υποχρεώσεις προς την Κοινωνία μας... που δυστυχώς, εσκεμμένα οι περισσότεροι ξεχνούμε...

Επίσης τι εννοείς Ηρωϊκή Φιλανθρωπία, και πως διαφέρει από την Κοινωνική Πρόνοια? Το θέμα είναι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, και ας βρει ο καθένας, τον δικό του τρόπο να το πράξει.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 03, 2013, 16:53:36 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

• Administrator
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Νοεμβρίου 03, 2013, 15:37:42 »
Παράθεση
Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες

Σου το είχα πει και παλαιότερα Γιάννη. Ο εσωτερισμός τα βάζει όλα μέσα στη χύτρα, ταχύτητας μάλιστα. Ένα κάλο κούνημα και τώρα βου αλά! Ξεπετάγονται πανανθρώπινα ιδανικά που θέλουν να σε λυτρώσουν. Ρε παιδιά να τους λες, είμαι καλά δεν έχω κάτι! Όχι σου λένε αυτοί, είσαι άρρωστος και δεν το ξέρεις. Ρε παιδιά νιώθω μια χαρά. Όχι σου λένε αυτοί, είσαι δεμένος μέσα στην σπηλιά του Πλάτωνα και δεν το καταλαβαίνεις. Εντάξει τους λες εσύ για να πας παρακάτω την συζήτηση, αλλά αφήστε με να βγω μόνος μου. Όχι, δεν έχουμε χρόνο, πρέπει να τελειώνουμε για να βοηθήσουμε και τους άλλους.

Κράχτη, σε ανάγκασε κανείς, να κάνεις κάτι που δεν θέλεις? 'Ηρθε κανείς "Σωτήρας" και σε υποχρέωσε να σωθείς? Μήπως φαντάζεσαι πράγματα? Για δέστο...

Τι να πω, τέτοια εμονή για να κάνουν τον κόσμο καλυτερο και ανώτερο, ούτε ο Χίτλερ δεν την είχε!

Ποιός είναι ο στόχος σου Κράχτη, σε αυτόν τον διάλογο? Να συνδέσεις τον Εσωτερισμό ή ακόμα την ΑΜΡΑ, με τους Ναζί και την ΧΑ? Αν αυτό επιδιώκεις, πέστο ξεκάθαρα...

Το ότι ο Χίτλερ ασχολήθηκε με τον εσωτερισμό, δεν συνεπάγεται αυτόματα πως όλοι οι εσωτεριστές είναι φασίστες...
Ο εσωτερισμός δεν είναι φασισμός, είναι απλά αναζήτηση της Αντικειμενικής Αλήθειας, είναι η Γνώση των Μυστηρίων της Ζωής, είναι η Υψηλή Επιστήμη και του Φυσικού και του Πνευματικού Κόσμου. Το πως χρησιμοποιεί ο καθένας αυτή τη Γνώση, είναι υποκειμενικό, και το υποκείμενο χαρακτηρίζεται από τις προθέσεις του, και όχι η Εσωτερική Γνώση και Φιλοσοφία, που απλά είναι ένα εργαλείο, στα χέρια κάθε Συνείδησης...
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 03, 2013, 17:48:26 από Rose »

Rose

• Administrator
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Νοεμβρίου 03, 2013, 16:10:14 »
Παράθεση
Ολοι στην πορεία είμαστε...  για αυτό και υπάρχουν τα Μυστήρια, μπας και μερικοί φτάσουν πιο γρήγορα... και δώσουν κανένα χέρι βοηθείας και στους υπόλοιπους...

Οποίος βιάζετε σκοντάφτει και όπου ακούς πολλά μυστήρια κράτα μικρό καλάθι. Είπαμε, που να σε καταλάβω εγώ από εδώ χαμηλά που βρίσκομε. Ένας σωκρατακος είμαι τίποτα ιδιαίτερο.

Κράχτη, αν υπάρχει κάτι να καταγγείλεις δημόσια, προχώρα, ειδάλλως, όλες αυτές οι έμμεσες προσβλητικές σου τοποθετήσεις σε τι εξυπηρετούν? Είναι ζηλοφθονία ή μικρότητα, να πετάμε πέτρες σε ανθρωπιστές, και ανθρωπιστικά έργα? Ειλικρινά είναι άξιο απορίας...

Παράθεση
Εσύ ΚΡΑΧΤΗ, που δεν έχεις ούτε χρέος, ούτε καθήκον προς την Κοινωνία σου, νοιάζεσαι να βοηθήσεις τους Συνανθρώπους σου, σε Αδυναμία? Ναι ή όχι, και αν Ναι, τι κάνεις για αυτό?

Γράφω στα φόρουμ, Καλό ε!
Προηγείσαι εσύ όσον αφορά αυτήν την ερώτηση και εφόσον δεν μου απάντησες έως τώρα, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να σου απαντήσω εγώ! Θα κάνω και εγώ την πάπια όπως εσύ!

Μην κρίνεις, εξ ιδίων, τα αλλότρια. Η άγονη αντιπολίτευση, δεν προσφέρει πλέον τίποτα... Ο κόσμος κουράστηκε από την εφηβική αντίδραση και θέλει προτάσεις και λύσεις... 'Οσο για τις δικές μας προτάσεις και έργα, μέσω του Ροδόκηπου και της ΑΜΡΑ, είναι δημοσιευμένα.1
________________________________________________________________________________________________________

1 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,2910.0.html
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,3123.0.html
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 03, 2013, 17:01:02 από Rose »

Rose

• Administrator
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Νοεμβρίου 03, 2013, 16:32:54 »
Παράθεση
Σε κάποια πράγματα η Επιστήμη, έμεινε πίσω αγαπητέ Κράχτη, και σε κάποια προχώρησε. Αν μελετήσεις πιο βαθιά, θα τα διαπιστώσεις.

Αυτήν έχουμε και με αυτήν πήγαμε στο φεγγάρι. Ξέρω πολύ καλά τι φαντασιώνεσαι για την επιστήμη. Την φαντάζεσαι ένα είδους σημερινής επιστήμης και ταυτόχρονα μυητικου κέντρου που και καλά θα εισάγει κάποιον στα άβατα μυστικά αυτής της τρομερής γνώσης ώστε να μπορει να την χειριζετε σωστα με σεβασμό. Ταινία επιστημονικής φαντασίας είναι αυτό όχι πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα τα πράγματα δουλεύουν εντελώς διαφορετικά.  Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα rose και δεν υπήρχε ποτέ βάση της κοινής λογικής. Είναι η άκαρπη προσπάθεια σου να εισάγεις θρησκευτισμό στην σημερινή επιστήμη.

Καταρχήν Κράχτη, έχω δηλώσει άθρησκη, και απέχω πραγματικά από κάθε "θρησκευτισμό". Θα σε παρακαλούσα λοιπόν, να σταματήσεις να με συκοφαντείς ή εμένα ή το έργο μας... πως προωθούμε "θρησκευτισμούς", εκτός αν έχεις αποδείξεις...

Δυστυχώς συγχέουμε συχνά τον Μυστικισμό και τον Αποκρυφισμό, με την θρησκεία... Χρειάζεται όμως να μελετήσουμε, σε βάθος, ιδεολογίες και θρησκειολογίες, έτσι ώστε να διακρίνουμε την διαφορά μεταξύ τους. Η Πνευματική Επιστήμη, δεν είναι θρησκεία...

Τι στο μπιπ ξέρουμε? ΤΑΙΝΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ !!!
http://www.youtube.com/watch?v=4eEQ04hr0yY

What The Bleep Do We Know! (greek sub) 1/16
http://www.youtube.com/watch?v=Q_kUpR9C5KU

Παράθεση
Βρε Κράχτη, τι προσφέρει η Παιδεία, τι προσφέρουν τα Μαθηματικά, η Αστροφυσική, τι προσφέρει? Η Αστρολογία, η Αλχημεία, η Μεταφυσική τι προσφέρει? Η Ενεργειακή Θεραπευτική τι προσφέρει? Να γνωρίζουμε την Πραγματική Ιστορική Πραγματικότητα τι προσφέρει? Να γνωρίζουμε τι είναι ο Άνθρωπος, και ποιος είναι ο ρόλος του στον Πλανήτη Γη, τι προσφέρει? Η Φιλοσοφία τι προσφέρει? Η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία τι προσφέρει?

Στον Τεκτονισμό έχουν μία φράση που λένε οι "μυημένοι"  Grin
Πόσο χρονών είσαι? "Τριών ετών" απαντά ο μυούμενος, ο οποίος δεν γνωρίζει, ούτε ανάγνωση, ούτε γραφή.

Αν θέλουμε να γνωρίσουμε "την Ανάγνωση και την Γραφή"... ας πάμε να μελετήσουμε ΣΟΒΑΡΑ τον Εσωτερισμό... Άλλος τρόπος δεν υπάρχει...
Πήγαινε στους τεκνονες, τι κάθεσαι; Αυτοί ξέρουν! Όλοι στους τέκτονες παιδιά. Φύγαμε!

Αν θέλει κάποιος να μελετήσει τον Ελευθεροτεκτονισμό, είναι ελεύθερος να το πράξει... Ομως δεν προωθούμε τον σημερινό Ελευθεροτεκτονισμό, τον οποίο έχουμε καταγγείλει, πως έχει αποκλίνει από την αρχική του ίδρυση... Στηρίζουμε όμως τον Αυθεντικό Ελευθεροτεκτονισμό, που είναι συνέχεια του Αυθεντικού Ροδοσταυρισμού, που είναι συνέχεια των Εσωτερικών - Μυστηριακών Σχολών, της Ελληνικής Αρχαιότητας.

Παράθεση
Υπήρχαν τα Ελευσίνια Μυστήρια, τα Καβείρια, τα Ορφικά Μυστήρια? Τι ήταν αυτά? Πού Μυήθηκαν οι Φιλόσοφοι, και έγραψαν όλα αυτά τα υπέροχα βιβλία που θαυμάζουμε ακόμα και σήμερα? Τι δίδασκαν αυτές οι σχολές, και γιατί?

Ποιοι φιλόσοφοι έγραψαν για τα ελευσίνια μυστήρια και που είναι τα βιβλία τους; Σου το εξήγησα και σε παραπάνω μήνυμα. Μεταφράσεις κόντρα στις μεταφράσεις και ξανά αντιγραφές γεμάτο ανθρωπιστικό εμπλουτισμό ανάλογα πάντα του εκάστοτε καλοπροαίρετου αντιγραφέα. Τα μυστικά αυτών τον μυστηρίων είναι χαμένα, δεν θα τα μάθουμε ποτέ.
Δεν έχουμε κανένα βιβλίο από φιλόσοφους της αρχαιότητας, άρα μπορείς να μου λες ότι θέλεις γι αυτούς φιλόσοφους.  Η γνώση είναι περασμένη κάτω από το φίλτρο τον τεκτόνων γεμάτο αόριστους ρομαντισμούς και ψέματα για να μην χαλάσουν την ζαχαρένια της ονειροφανταστικής τους ρομαντικότητας. Είναι ψέματα μεγάλα. Όπως παράδειγμα για τον ιπποτισμό. Eίσαι πολύ εύπιστη με αυτά τα δύσκολα ζητήματα Rose. Κριτική ικανότητα χρειαζόμαστε για αυτά τα θέματα και όχι πιστή. Η επιστήμη και η φιλοσοφία δεν ονειροβατεί.

Λυπάμαι Κράχτη, αλλά αν θέλουμε να γνωρίσουμε την Αλήθεια, πρέπει να μελετήσουμε σε βάθος τα πράγματα... 'Αλλος τρόπος δεν υπάρχει... Υπάρχουν πολλά βιβλία1 που αποδεικνύουν πως γνωρίζουμε τα Μυστήρια της Αρχαιότητας.

Τα Μυστικά λοιπόν αυτά, δεν είναι χαμένα, και τα κατέχουμε σήμερα2... 'Ολη η Γνώση, ήδη κυκλοφορεί ελεύθερη, το μόνο χρειάζεται να αποκτήσουμε, είναι η Ικανότητα της Διάκρισης, για το ποια πληροφορία είναι Αληθινή, και αυτό είναι αποτέλεσμα, πνευματικής εργασίας, και έρευνας.
________________________________________________________________________________________________

1 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1045.0.html
2 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,582.0.html
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 03, 2013, 17:49:51 από Rose »

Rose

• Administrator
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Νοεμβρίου 03, 2013, 17:54:00 »
'Ένας σωκρατακος είμαι τίποτα ιδιαίτερο.

Κανείς δεν αμφισβητεί την προσφορά των Σωκρατικών φιλοσοφικών διαλόγων, όμως είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζουμε, πως ο Σωκράτης ήταν ένας αριστοκρατικός (κρυφο-φασίστας), μια και πρόδωσε την Δημοκρατία, και για αυτόν τον λόγο δικάστηκε.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 03, 2013, 18:00:42 από Rose »

Rose

• Administrator
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Νοεμβρίου 03, 2013, 19:09:17 »
Μπορώ όμως να κατανοήσω ότι, άλλο είναι ένας πολίτης εκφρασμένος μέσα από την δημοκρατία και εντελώς άλλο είναι να εισάγουμε άλλα συστήματα που καταλύουν μια δημοκρατία, και η ιπποσύνη και ο εσωτερισμός στο είπα και παραπάνω δεν προωθεί πουθενά την δημοκρατία.

Το Δημοκρατικό σύνταγμα της Αμερικής, η Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Διαφωτισμός, η Ελευθερία της Ελλάδας (Φιλική Εταιρεία), το Διεθνές Δίκαιο, η Γαλλική Επανάσταση, το σύνθημα (Ελευθερία, Ισότης, Αδελφότης) είναι προϊόντα του Εσωτερισμού (Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος, Ροδοσταυρισμού, Ελευθεροτεκτονισμού).

Η Βάση τους, η Αρχαία Μυθολογία μας, ο Μύθος του Διόνυσου, που διαμελίστηκε, και όλοι μας, κατέχουμε, ισότιμα, ένα κομμάτι του θεού (θείου) εντός μας. Στο χέρι μας, είναι λοιπόν, να κατανοήσουμε την θεϊκή μας φύση και να την εκφράσουμε.

Τώρα για τον Χίτλερ, μου λες ότι το πρόβλημα είναι, πως κατέληξε σε εγκληματική συμπεριφορά. Για εξήγησέ μου αν θέλεις αγαπητή Rose. Μέχρι ποιo σημείο δηλαδή τα πήγαινε ο Χίτλερ μια χαρά, αλλά μετά ξέφυγε και κατέληξε σε εγκληματική συμπεριφορά. Γιατί έχει ενδιαφέρων το σημείο αυτό.

Αν μελετήσεις τον «Αγώνα» του Χίτλερ, θα δεις πως ήταν ένας "Αγανακτισμένος" Ιδεολόγος. (http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,2539.0.html) Δυστυχώς όμως προσπαθώντας να φέρει Δικαιοσύνη και Κοινωνικοπολιτική Αλλαγή για τον Γερμανικό λαό, λοξοδρόμησε ιδεολογικά, καταλήφθηκε από ένα αιμοβόρο εγρηγορός, που ζητούσε εκδίκηση, καταλήγοντας σε μία εγκληματικότητα.

αν υπήρχε αυτός ο κάποιος με αυτό το υπόβαθρο των μυήσεων και είχε αλλάξει επίπεδο, θα είχε μια έμφυτη εξωστρέφεια για να βοηθήσει και τον κόσμο (όπως λες). Και σε ρωτάω εδώ και δυο σελίδες, που είναι; Πες μου. Ποιος είναι; και δεν μου λες! Δείξε μου για να το κατανοήσω.

Δεν βλέπεις κανένα εξωστρεφή έργο στην ΑΜΡΑ και στον Ροδόκηπο?  Για κοίτα καλύτερα...

Ακουσε Κράχτη, δεν θα πέσουμε στην Σωκρατική σου παγίδα, να το παίξουμε αυτό-αναγνωριζόμενοι γκουρού. Δίνουμε το καλό παράδειγμα, κάνουμε αντιπολίτευση, αλλά δίνουμε και τις λύσεις, και προχωράμε ακόμα και στην υλοποίηση των λύσεων. Για πρώτη φορά, προσφέρουμε, μία Ολιστική Θεραπευτική Λύση, για όλα τα δεινά που περνάει ο κάθε Ανθρωπος, που βρίσκεται σε αδυναμία, και στον χώρο της Παιδείας, και στον χώρο της Υγείας, αλλά και ως Κοινωνικο-πολιτικό Σύστημα. Και για να σε προλάβω… Την λύση προσφέρουμε, δεν επιβάλουμε καμία λύση… άρα λοιπόν οι υπαινιγμοί σου περί φασισμού, ακυρώνονται… Εκτός αν θεωρείς, πως δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, να σκεφτούμε, και να προτείνουμε… και τότε εσύ θα είσαι ο κακός φασίστας, στο παραμύθι μας…

Όσον αφορά για αυτο που λες για αυτούς που δεν θέλουν να καταλάβουν γιατί δεν θέλουν και συκοφαντούν....κ.τ.λ. Ας μην υποτιμούμε έτσι την νοημοσύνη μας. Του ηλίου φαεινότερων δεν χωρά λεζάντες. Αυτό που έχει μια πραγματική αυθεντική εκδήλωση δεν κρύβετε πίσω από το αν θέλω, αν θέλεις, υποφέρω και υποφέρεις. Είναι μια εκδήλωση και επηρεάζει ξεκάθαρα και δεν χρειάζεται υπότιτλους. Έκτος αν είναι κάτι ανύπαρκτο και με το ζόρι προσπαθούμε να του δώσουμε υπόσταση. Εκεί πάντα θα κρυβόμαστε πίσω από έννοιες για να θολώνουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα παίζοντας με τις εντυπώσεις. Ανέντιμο εντελώς.
Όπως επίσης θεωρώ ανέντιμο αν θεωρείς ότι έχεις την δυνατότητα μιας κάποιας ανώτερης πνευματικής αντίληψης, η οποία αντίληψη, αυτομάτως μέσο κοινή λογικής,μας κατατάσσει όλους εμάς που δεν μυηθήκαμε σε κατώτερους πνευματικά. Για πες τώρα; διακρίνεις καθόλου στοιχειά ναζισμού εδώ; Αν θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο από μένα, ποσό έντιμα ισορροπημένο είναι; και τουλάχιστον όταν τρέχει ο bolt κατοστάρι κάνει μπαμ ότι είναι ο γρηγορότερος; Δεν χρειάζεται να μου αποκαλύψει τίποτα. Δεν χρηαζετε να με μυησει πρωτα για να καταλαβω ποσο γρηγορος είναι.

Δηλαδή, να πάω σε έναν γιατρό ή σε έναν δικηγόρο, και να τους πω, για ιατρική και δικηγορική, την οποία δεν έχω σπουδάσει, πως είναι βλακείες, και άχρηστα για την κοινωνία, και να μου αποδείξουν την χρησιμότητα, της ιατρικής και της δικηγορικής, και να μην μου το παίζουν πως είναι σοφότεροι και καλύτεροι από μένα, γιατί είναι γιατροί και δικηγόροι… Πόσο χρονών είσαι Κράχτη?

Ο οποίος εσωτερισμός χρονολογείτε το πολύ 140 χρόνια.
Μην κανείς το λάθος να οικειοποιείσαι σαν τους εσωτεριστές φασιστές την ιστορική πορεία των πολιτισμών. Μην να τους συνχέεις όπως σε βολεύει, γιατι τελικά δημιουργείς την δική σου μυθοπλασία και την χρησιμοποιήσεις προς όφελος κάποιου προσωπικού ενχειρήματος. Ούτε έντιμο είναι αυτό, ούτε ανιδιοτελές.
Άλλο το θέατρο στο οποίο βίωναν σαν ελεύθεροι πολίτες στην αρχαία Αθηνά χωρίς να πλαισιώνονται δεσποτικά και ολιγαρχικά σε καθεστώτα και δόγματα, και άλλο ο εσωτερισμός οποίος είναι ένα αναγνωρισμένο σύστημα πίστης.
Αν αρέσει να κάνουν θέατρο οι εσωτερικές οργανώσεις, δεν σημαίνει ότι γίνονται κληροδότες ή κληρονόμοι της ιστορίας. Σου ξανα-θυμίζω ότι μόνο οι φασίστες επικαλούνται την ιστορία σαν νόμιμοι κληροδότες και κληρονόμοι αυτής.
Σε συμβουλεβώ να μην απευθύνεσαι οπότε για τον ιπποτισμό κατ' αυτον τον τρόπο.  

Λυπάμαι αλλά δεν κατέχεις το αντικείμενο… Ο Εσωτερισμός ξεκινάει από τις Μυητικές Σχολές της Ελληνικής Αρχαιότητας, και έχει να κάνει με τα Μυστήρια, που διδασκόταν «ΕΣΩ» Εσωτερικά αυτών των Σχολών.

Επίσης μην μου κολλάς συνεχόμενα, και εκβιαστικά, την ταμπέλα του Φασισμού, για να καλύψεις την αμορφωσιά περί εσωτερισμού, που είναι διάχυτη στα λεγόμενά σου, διότι απλά είσαι ένας Κοινός Συκοφάντης.

Με την ανθρωπιά της αφρικανικής Ηπείρου τι σκοπό έχετε να κάνετε.

Εμείς έχουμε κάνει. Εσείς τι έχετε κάνει? Ποια η ουσία αυτής της συζήτησης Κράχτη? Ποιος την έχει πιο μεγάλη, την Ανθρωπιά? Πόσο χρονών είσαι? Ξαναρωτώ.

Παράθεση
Μπορείς να μας φέρεις ένα παράδειγμα, πως ο εσωτερισμός δεν επιβεβαιώνεται με τίποτα πρακτικό? Διότι ο Εσωτερισμός που διδάσκει η ΑΜΡΑ, είναι Φιλοσοφία και Επιστήμη.
Βρε rose την κολοκυθιά θα παίζουμε; Εσύ είσαι που υποστηρίζεις ότι κάνεις πράγματα με αποτελέσματα! Δεν είμαι εγώ που υποστηρίζω ότι κάνω ανακαλύψεις! Όταν κάποιος μιλά για ανακαλύψεις, είναι λογικό να είναι αυτός  που θα τις παρουσιάσει.

Απλά δεν κατέχεις το αντικείμενο… Μην ντρέπεσαι… Πέστο… να τελειώνουμε…

Εξάλλου αυτό που με ρωτάς στο απάντησα παραπάνω. Σου είπα ότι ο εσωτερισμός δεν προσέφερε τίποτα στον πολιτισμό μας σε κανένα επίπεδο. Αν εσύ ξέρεις κάτι που πρόσφερε στον παγκόσμιο πολιτισμό μας, πες μου τι είναι αυτό.

Τα είπαμε και τα ξαναείπαμε, και να τα ξαναπούμε, τι νόημα έχει? Τα μάτια, τα αυτιά βουλωμένα… Δεν έχει έννοια…

Εγώ το μόνο που έκανα είναι μια ερώτηση. Τοσο δύσκολο είναι αυτό που  ρώτησα; Το μόνο που μένη είναι να μου βρεις κάτι που πρόσφερε, δεν έχει κανένα νόημα να μου αντιστρέφεις την ερώτηση. Όπως σου είπα δεν υποστηρίζω εγώ ότι είμαι αποτελεσματικός σε κάποιο πεδίο δράσης, εσύ είσαι που το υποστηρίζεις.
Αν δεν απαντηθεί αυτό το ερώτημα, τότε αυτο που ισχυριστικα ήταν πολυ εύστοχο.

Κράχτη, ολοφάνερα για όλους, έχει ήδη απαντηθεί, αλλά δυστυχώς, με σκοπιμότητα δεν δέχεσαι την απάντηση… Για ποιο λόγο το κάνεις αυτό?  Ο Εσωτερισμός είναι Εσωτερική Φιλοσοφία. Τι προσφέρει η Εσωτερική Φιλοσοφία? Πόσο χρονών είσαι Κράχτη?

Πλάκα μου κάνει Rose, εσύ μιλάς για ιπποτισμούς στο 2013, εσύ μιλάς για μεγάλα ιδεώδη με παχιά λόγια, εσύ υποστηρίζεις ότι είστε μυημένοι, όχι εγώ. Εγώ rose σου διαλύω τα παραμυθία, σε φέρνω πιο χαμηλά μήπως και κάνουμε διάλογο βάσει της λογικής. Δεν φτιάχνω, διαλύω παραμύθια. Ένας μικρός σωκρατακος είμαι, όχι μυημένος και τρανός σαν εσάς.

Όταν αρχίζουμε τις προσωπικές επιθέσεις, σημαίνει πως έχουμε χάσει ήδη το παιχνίδι, λόγω έλλειψης επιχειρηματολογίας.

Παράθεση
Ο Εσωτερισμός δεν έχει καμία σχέση με θρησκεία, ακριβώς το αντίθετο. Δεν έχει δόγμα, δεν έχει πίστη, είναι καθαρή γνώση, φιλοσοφία και επιστήμη. Σε λάθος "Εσωτερισμό" μαθητεύσατε, και δυστυχώς πάρα πολλές έννοιες τις εισπράξατε αρκετά παραποιημένα.
Ο εσωτερισμός αγαπητή Rose ως οργάνωση γεννήθηκε από του θεοσοφιστές και οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι η θεοσοφία είναι ένα σύστημα πίστης με δογματικές αρχές. Δηλαδή τα περί θεού και  αγγέλων και αόρατων δασκάλων, αν δεν είναι δόγμα, τι είναι βρε Rose;  Aυτό ακριβώς είναι πιστή. Kάτι που δεν αποδεικνύετε και εσύ επιλέγεις να το δέχεσαι ως αρχή, ως αξίωμα καθοδηγώντας την ζωή σου σύμφωνα με αυτές της αρχές.

Κράχτη, ο Εσωτερισμός δεν έχει σχέση με την Θεοσοφία. Η Θεοσοφία, απλά έχει χρησιμοποιήσει εσωτερισμό, και αρκετές θρησκειολογικές παπαριές… περί κοσμικών δασκάλων, που η ίδια η Μπλαβάτσκυ, κατηγόρησε στο τέλος της ζωής της, πως ήταν απλά κάποιοι καιροσκόποι, οι οποίοι της υπεξαίρεσαν αρκετά χρήματα… Αυτό όμως δεν ακυρώνει το έργο της Μπλαβάτσκυ, αλλά χρειάζεται αρκετή κριτική και ορθολογιστική ανάλυση, να ξεχωρίσουμε το ψεύδος από την Αλήθεια…

Κράχτη ο λόγος που δεν μπορούμε να συνεοηθούμε, είναι διότι θεωρείς πως ο Εσωτερισμός, είναι η Θεοσοφία… Ωραία εντοπίσαμε το bug. Λοιπόν, για να το κλείνουμε το θέμα… Λάθος κατάλαβες…

Παράθεση
Κατανοήσατε παντελώς λάθος τι είναι ο Εσωτερισμός, και ειλικρινά, είναι άξιο απορίας... Φταίει ο Δάσκαλος ή ο Μαθητής? Μπορεί και οι δύο...

Οπότε να! Είμαι πολύ τυχερός! Υπάρχει η ευκαιρία εδώ, να μου παρουσιάσεις τον εσωτερισμό τον σωστό. Σου παραχωρώ το βήμα και είμαι όλος αυτιά!

Κράχτη, λάθος κατάλαβες και πάλι… Οδηγοί είμαστε, να δείξουμε τον δρόμο… Δεν θα σκάψουμε για σας.. Ο καθένας σκάβει μόνος του, και κουβαλάει μόνος του τον σταυρό του, αν θέλει να ανδρωθεί…

Παράθεση
Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα γιατί στους Μύθους του Εσωτερισμού πουθενά μα πουθενά δεν διαπρέπει η δημοκρατία? Διότι εμείς γνωρίζουμε ακριβώς το Αντίθετο, όπως ο Μύθος του Διόνυσου, που διαμελίστηκε, και όλοι μας, έχουμε ένα κομματάκι του θεού μέσα μας...
Τι σχέση έχει αυτός ο μύθος με την δημοκρατία; Πως προωθεί ο Διόνυσος την δημοκρατία δηλαδή; Επίσης είναι αρχαίος ελληνικός μύθος, δεν τον εμπνεύστηκε ο εσωτερισμός. Δεν είναι δικό του απόκτημα.
Πάλι οικειοποιείσαι την ιστορία για χάριν του εσωτερισμού. Ανεντιμο εντελώς.

Αν δεν έχεις την δυνατότητα να κατανοήσεις, ΜΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ… γιατί αυτό είναι πραγματικά ΑΝΕΝΤΙΜΟ.

Ο Μύθος του Διόνυσου, μας λέει λοιπόν, πως έχουμε ένα κομματάκι του Θεού της Θείας Ουσίας μέσα μας, άρα είμαστε Συν-θεοί, Συν-εργάτες, Συν-εταίροι, άρα η Δημοκρατία, που είναι μία Συν-εργατική Κοινωνία είναι μία Συν-δημιουργική κοινωνία, και κάθε Συν-Δημιουργός είναι ένας Συν-θεός. Η 'Υψιστη προσφορά των Εσωτερικών Σχολών, είναι να φτάσει ο κάθε άνθρωπος, στο σημείο να αναγνωρίσει την θεϊκή του φύση, και να γίνει ένας Συν-δημιουργός Συν-θεος, Συμπαντικός Ανθρωπος, και έτσι να Συν-εργαστεί, Συν-δημιουργικά με τους Συν-ανθρώπους του.

Η Αληθινή Δημοκρατία, είναι μία Συν-εργατική Κοινωνία.

Τι δεν καταλαβαίνεις Κράχτη?
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 04, 2013, 13:30:47 από Rose »

Rose

• Administrator
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: Νοεμβρίου 03, 2013, 19:56:31 »
Στο κάτω κάτω της γραφής, πως να συζητήσουμε όταν μου μιλάς από το υψηλό επίπεδο που έχεις φτάσει, ενώ εγώ είμαι εδώ κάτω χαμηλά αμύητος; Προσγειώσου λίγο από την ανιδιοτέλεια που σε διακατέχει μήπως και βρεθούμε.

Κράχτη, σου μιλάω ισότιμα, και πολιτισμένα, παρά τις συκοφαντικές σου επιθέσεις. Από την άλλη όμως, αν αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου, ανέβα εσύ... (κάτσε μελέτησε, ερεύνησε, μορφώσου, και μετά ξαναμιλάμε).

Ο όρος εσωτερισμός αναφέρεται σε κάθε σύστημα εννοιών και εφαρμογών, που έχει ως στόχο την προϊούσα εσωτερική μεταμόρφωση του ανθρωπίνου όντος με τελική κατάληξη την οντολογική του εκπλήρωση ή "πνευματική αποκατάσταση" (που στην θρησκεία καλείται "θέωση").

Το μόνο κοινό που έχει ο Εσωτερισμός με την θρησκεία, είναι ο Μυστικισμός, ο οποίος δεν είναι θρησκεία.
Στην θρησκεία προσκυνάμε σε είδωλα της Φαντασίας μας.
Στον Μυστικισμό επικοινωνούμε συναισθηματικά, συντονιζόμαστε ψυχικά, με την Συμπαντική Νοημοσύνη...

Παράθεση
Στην Ουσία του ο Εσωτερισμός δεν αντιφάσκει, αλλά πρόκειται για εσωτερικές διαφωνίες, οι οποίες δεν έχουν επιλυθεί.
Όπως και το αν υπάρχει θεός και τι ιδιότητες έχει.
1.000.000.000 αιρέσεις στον κόσμο βρίσκονται σε κατάσταση εσωτερικής επίλυσης. Όταν βρεθεί κάποια άκρη και σταματήσουν οι αντιφάσεις, ενημέρωσέ με. Ως τότε όμως, εως τι στιγμή που θα υπάρξει αυτή η εσωτερική επίλυση, ο εσωτερισμός θα παραμένει αντιφατικός. Μαζί με 1.000.000.000 αιρέσεις στον κόσμο.
Με πολύ διάθεση χιούμορ λέει ο λαός, χέσε ψηλά κι αγνάντευε.

Ο Εσωτερισμός δεν είναι λαϊκός... Τα αποτελέσματα του Εσωτερισμού είναι για τον Λαό, αλλά η Εσωτερική Φιλοσοφία, είναι μία Τέχνη των Διανοούμενων. 'Οποιος λοιπόν διακατέχεται από Πνευματική Οκνηρία, δεν μπορεί να γίνει ούτε Φιλόσοφος, ούτε Πνευματικός Επιστήμονας.
Ο Εσωτερισμός δίνει τις απαντήσεις, ΜΟΝΟ σε όσους είναι ΑΞΙΟΙ, να τις ψάξουν, και να τις κατανοήσουν...

Δεν καταλαβαίνω γιατί σου αρέσει να βλέπεις την επιστήμη συνυφασμένη με ένα είδους ιδεολογικό υπόβαθρο; Καμία ανάγκη δεν έχει η επιστήμη για θρησκευτική καθοδήγηση. Ειδικά από ηθικολόγους εσωτεριστές. Μια χαρά ειναι τα πράγματα.

Μιλάμε για Πνευματικότητα, Φιλοσοφία, Αληθινή Επιστήμη, και μιλάς για θρησκευτικότητα... 'Αρα λοιπόν, εφόσον αντιλαμβάνεσαι τον Εσωτερισμό λανθασμένα, ως θρησκευτικότητα, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να συνεννοηθούμε. Επίσης αν δεν αντιλαμβάνεσαι πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν σήμερα, λόγω κακής χρήσης της επιστήμης, ή απλά μιας δογματικής αντι-επιστημονικότητας, που προβάλεται ως Επιστήμη, και πάλι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 03, 2013, 21:16:07 από Rose »

Ορφέας

• Διαχειριστής
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Νοεμβρίου 03, 2013, 20:03:53 »
Απ΄αρχής δηλώνουμε ότι ο χώρος αυτός διατίθεται για κατάθεση απόψεων και θέσεων που θα προάγουν τον εποικοδομητικό διάλογο. Από νωρίς στο θέμα αυτό διεφάνη ότι θα επικρατούσε ο καταγγελτικός λόγος και έτσι περιμέναμε να ολοκληρωθεί . Ενδιάμεσα τέθηκαν και επιπλέον απόψεις στις οποίες θεωρήσαμε ότι θα ήταν για το καλό του διαλόγου να συμμετέχουμε. Μάλλον όμως ο θεματογράφος δεν είχε ιδιαίτερη ζέση για διάλογο και ειδικά για κατάθεση άλλων απόψεων αντίθετων των δικών του πεποιθήσεων. Αφού το αντιληφθήκαμε και παραβλέποντας κάποιους χαρακτηρισμούς και κάποια «ατυχή» ποιηματάκια, διείδαμε ότι δεν είχε πλέον σημασία η συμμετοχή μας στο παρών θέμα, αφήνοντας χώρο στον θεματογράφο να αποφορτισθεί και να απελευθερωθεί από τα συναισθήματα και τον αρνητισμό που τον διακατείχαν για κάθε τι που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονταν με αυτό που αποκαλούμε εσωτερισμό και μυήσεις.

Από τα λίγα που γνωρίζουμε για την Ν.Α. αλλά περισσότερο από τις καταθέσεις του θεματογράφου που κατακρίνει την Ν.Α. αν και στο παρελθόν λέει ότι ηγήθηκε τμήματος αυτής, συμπεραίνουμε ότι αυτά που εκεί αποκαλούν μυήσεις και αυτό που παρουσιάζουν ως εσωτερισμό, απέχει μακράν από την αληθινή μύηση και ελάχιστη σχέση έχει με τον πραγματικό εσωτερισμό. Έτσι κατανοούμε την αντίθεση του θεματογράφου σε έναν κίβδηλο εσωτερισμό και την απαξίωσή του απέναντι σε δήθεν μυήσεις τύπου κολεγιακών αδελφοτήτων.

Κατανοούμε ακόμη και την πολεμική του διάθεση ενάντια σε κάθε αναφορά σχετική με εσωτερισμό και μύηση, όμως δεν δυνάμεθα να κατανοήσουμε αν η διαστρέβλωση των διαφορετικών παραθέσεων γίνονταν από παρορμητική αντιπολιτευτική διάθεση ή από στείρα άρνηση ή από αδυναμία αντίληψης του διαφορετικού ή από ευτελή σκοπιμότητα. Ενίοτε και οι – στα όρια της προσβολής – απαντήσεις μας έβαζαν να σκεφτούμε το καλοπροαίρετο των καταθέσεων και ανταπαντήσεων….

Σταχυολογούμε κάποια παραδείγματα, πρώτον ως στήριγμα των όσων προαναφέραμε και δεύτερον για το μάταιο του διαλόγου απέναντι σε τέτοιες θέσεις και εμμονές θέσεων.

Παράθεση
......μία Σχολή Φιλοσοφίας, με έναν υγιή και εποικοδομητικό τρόπο, χρειάζονται κανόνες, και αρχές, χρειάζεται ένα σύνταγμα, όπως και στη Δημοκρατία.
Καθόλου έντιμο αυτό αγαπητή Rose. Το σύνταγμα είναι ένα για όλους μας, και εκεί πρέπει να γίνονται η εργασίες μας για το κάλο τον συμπολιτών μας και όχι ύπουλα να γεννάμε  σχήμα λόγου συντάγματα μέσα στο υπάρχον υποσκάπτοντας τα θεμέλια της κοινωνίας μας. Ύστερα απορούμε γιατί πάει κατά διαόλου ο κόσμο μας.
Αν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος με τον κόσμο μας να προσπαθήσει να γίνει σωστός πολίτης με κοινή συνισταμένη το σύνταγμα μας. Αυτοί που φτιάχνουν μέσα σε σχόλες καινούρια τελειότερα συστήματα υπάρχει χαρακτηρισμός για αυτό που κάνουν "Προδότες". Να σου το πω και αλλιώς. Εσύ μου λες ότι μπορεί κάποιος να φτιάξει καινούριο σύνταγμα σχήμα λόγου μέσα σε μια σχολή ενώ ταυτόχρονα ότι το προσπαθεί σημαίνει ότι απέτυχε παντελώς σαν έντιμος πολίτης  για την κοινωνίας μας.
Άκαρποι και πενιχροί ρομαντισμοί αγαπητή Rose που μπορούν να γεννήσουν Χιτρλερισούς, με το κατάλληλο υπόβαθρο.
...

Εδώ είτε από παντελή άγνοια είτε από σκοπιμότητα, κατακρίνεται η αναφορά στο σύνταγμα, αναφορά όχι βέβαια στο κοινώς νοούμενο Σύνταγμα αλλά απευθυνόμενη η Rose σε αυτοπροβαλλόμενους γνώστες του εσωτερισμού, καταφάνερα αναφέρεται αναλογικά σε σύνταγμα, όπως τα Τεκτονικά Συντάγματα τα οποία – όπως γνωρίζει ο κάθε καλοπροαίρετος – σε καμιά περίπτωση δεν έχουν σχέση με τα Συντάγματα των κρατών ούτε φυσικά τίθενται για να τα υποκαταστήσουν.
Διαβάζουμε παρακάτω την απάντηση,

Παράθεση
Τι πρόβλημα υπάρχει όταν μία Σχολή εκπαιδεύει Συμβούλους Φιλοσοφίας, ή Lifecoachers, ας πούμε? Τώρα αν η Ν.Α. πετυχαίνει αυτό τον στόχο, είναι ένα ερώτημα...
Το πρόβλημα υπάρχει όταν μια σχολή εκπαιδεύει ανθρώπους για μυημένους και δεν είδαμε ποτέ κάποιον. Αυτό που το πας!

Τα καράβια του Κολόμβου πλησίαζαν στις ακτές αλλά οι Ιθαγενείς αδυνατούσαν να τα δουν γιατί δεν είχαν καμία αντίστοιχη εμπειρία….

Παρακάτω γίνεται αντιστοίχηση του σωτήρα με τον γονέα και έτσι υποστηρίζεται η αναγκαιότητά του,

Παράθεση
Δυστυχώς, ο κόσμος χρειάζεται σωτήρες, όπως τα παιδιά, χρειάζονται μαμά και μπαμπά μέχρι να ενηλικιωθούν. Το θέμα είναι όλοι εμείς που αισθανόμαστε μεγάλα παιδιά, και θέλουμε ίσως να ασχολούμαστε με τα κοινά, έχουμε χρέος να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, σε αδυναμία, ή ακόμα να τους οδηγήσουμε κάπως σε μία πνευματική ενηλικίωση?
Όλο αυτό που περιγράφεις δεν χρειάζεται μυήσεις. Παράδειγμα εγώ δεν χρειάζομαι μύηση για να καταλάβω και ξέρεις τι άλλο καταλαβαίνω όταν συζητάω με ανθρώπους, ότι ούτε οι άλλοι το χρειάζονται. Το να χρειάζεται κάποιος σωτήρα στην ουσία εκείνη την στιγμή υποτιμούμε την νοημοσύνη και την δύναμη αυτού του ανθρώπου. Tον θεωρούμε ανίκανο να προχωρήσει προς πάσα κατεύθυνση. Έξαλλου δεν είναι κακό το να μην θέλει να προχωρήσει προς πάσα κατεύθυνση rose, δικαίωμά του. Έτσι δεν είναι; Δεν πιστεύω να πιστεύεις ότι όλοι πάσα θυσία πρέπει να εξελιχθούμε σε κάτι που φαντασιώνεσαι εσύ ή οποιοσδήποτε;

,και η απάντηση με λίγα λόγια μας λέει ότι τα παιδιά δεν χρειάζονται γονέα για να τα μυήσει στα μυστικά και στα μυστήρια της ζωής και να τα προετοιμάσει ώστε με την σειρά τους και αυτά να αναλάβουν την ευθύνη να γίνουν γονείς….

Παρακάτω αρχίζουν οι αφορισμοί,

Παράθεση
Είναι όντως ενδιαφέρον, αλλά και ο Ναζισμός και η Ν.Α. είχαν κάποια σχέση με τον εσωτερισμό, αλλά και με μία Εξελικτική Ιδεολογία.
Δυστυχώς όμως λόγω ακραίου δογματισμού, εκδηλώθηκε ο φασισμός και έτσι απέτυχαν, χάνοντας το δίκαιό τους...

Δεν είχαν κανένα δίκιο στην Νέα Ακρόπολη για να το χάσουν Rose. Aπό μιαν αρχή βρομάει το πράμα. Ο εσωτερισμός σε οδηγεί σε μια σχέση δάσκαλου μαθητή προς μια αόρατη μυστική γνώσης που δεν επιβεβαιώνεται με τίποτα πρακτικό. Είδη σου το ρώτησα αυτό παραπάνω αλλά δεν μου απάντησε κάνεις σε τίποτα.
Στο σχολειό ο δάσκαλος σου μαθαίνει πολλά πρακτικά ζητήματα, ενώ στον εσωτερισμό σου πλασάρει κάτι που δεν επιβεβαιώνετε πουθενά. Ακριβώς σαν την πίστη σε μια θρησκεία. Αν την πιστεύεις τότε ισχύει.
Ο εσωτερισμός είναι ένα σύστημα πιστής που δεν έχει Παπά και εκκλησιαζόμενο αλλά έχει ιερέα-Δάσκαλο και πιστό-μαθητή.  
Στην ουσία τους είναι ίδια συστήματα απλά αλλάζει η βιτρίνα…..

,εδώ αφαιρείται καταρχήν το δικαίωμα σε μία οργάνωση δίκην ετυμηγορίας αδέκαστου δικαστή και στην συνέχεια παρουσιάζεται η παντελώς λαθεμένη αντίληψη περί εσωτερισμού, πιθανότατα λόγω ενασχόλησης με οργανώσεις όπου ο προβαλλόμενος εσωτερισμός τους έχει τόση σχέση με τον πραγματικό εσωτερισμό, όση σχέση έχουν τα ….γαριδάκια με τις γαρίδες!  Ο αφορισμός του αντιδρώντα περί μη πρακτικότητας του εσωτερισμού, προφανώς είναι καρπός παντελούς άγνοιας του πρακτικού εσωτερισμού, αλλά και του τμήματος εκείνου της εσωτερικής φιλοσοφίας που σήμερα πλέον είναι επιστήμη….

Εμείς που περάσαμε από την Ν.Α Rose μην νομίζεις ότι επειδή επιλέξαμε την Ν.Α σημαίνει ότι δεν καταλάβαμε τι είναι ο εσωτερισμός. Διαβάσαμε πολλά βιβλία και πριν και ποιο μετά από αυτήν. Πήγαμε και σε πολλά σεμινάρια άλλων ομάδων. Δεν είμαστε αφελείς. Μα ακριβώς και γι' αυτό την απορρίψαμε, γιατί μόνο αφελείς δεν ήμασταν.

Σίγουρα μομφή για αφέλεια δεν τίθεται, αλλά για άγνοια και ασχετοσύνη, πολλά στοιχεία συνηγορούν.

Οπότε δεν είναι το πρόβλημα η Ν.Α.  Είναι ότι οποιοσδήποτε ελιτιστής βοηθιέται από της διδασκαλίες τους εσωτερισμού ώστε να βρει πάτημα και έτσι ανθίνσει μια οργάνωση τέτοιου τύπου. Διότι μέσα στου μύθους του εσωτερισμού πουθενά μα πουθενά δεν διαπρέπει η δημοκρατία. Πάντα έχουνε παραδείγματα ολιγαρχισμου και απολυταρχισμού.

Από τους εσωτεριστές κάποιοι επέβαλαν δικτατορίες και κάποιοι εδραίωσαν δημοκρατίες. Μερική γνώση ιστορίας αρκεί για να το γνωρίζουμε. Όσο για τους μύθους, μάλλον αγνοείται η Ιλιάδα και η Οδύσσεια – τα πιο εσωτερικά μυθολογήματα της αρχαιότητας – όπου ακόμα και ο θεός δεν κάνει ότι θέλει, αλλά υπακούει στην Ανάγκη, ελέγχεται από την Νέμεση και για να αποφασίσει χρειάζεται συναπόφαση μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, από το συμβούλιο των θεών.

Μήπως ο ιπποτιμός δεν στηρίζετε ακριβώς σε αριστοκρατικό απολυταρχισμό. Από την μπακαβατ γκιτα μέχρι τον Βουδισμό και τους χριστιανούς οι οποίοι αγαπούν τον δεσποτισμό. Ο εσωτερισμός είναι αυτής αντίληψης, δεν είναι οι οργανώσεις που παρεκτρέπονται αγαπητή Rose. Από το κεφαλή βρομά το ψάρι και τα μήλα κάτω από την μηλιά πέφτουν.

Η Rose αναφέρεται στο Αρχέτυπο του Ιππότη, του προστάτη και υποστηρικτή των αδυνάτων με το οποίο συντάσσεται ο αληθινός εσωτεριστής. Αν δεν είναι αντιληπτή η άσπιλη έννοια του ευγενούς Αρχετύπου, είναι πιο έντιμο να σιωπούμε από το να το βεβηλώνουμε με την ποταπή εικόνα του άξεστου, απάνθρωπου και αιμοχαρή αριστοκράτη του μεσαίωνα που αυτοπροβάλλονταν ως Ιππότης….

Παράθεση
Το "σβήνουμε" κάρμα, είναι μία χαζή έκφραση, που θέλει μετάφραση. Ουσιαστικά, όταν ο Ανθρωπος αφυπνίζεται, απλά ηρεμεί περισσότερο ψυχικά, λύνει τα ψυχολογικά και ιδεολογικά του αδιέξοδα, και κάνει λιγότερα λάθη. Ετσι κατά μία έννοια πληρώνει λιγότερο "κάρμα" - λάθη...

Εξήγησέ μου τότε γιατί εγώ νιώθω ποιο αφυπνισμένος όταν απομακρύνθηκα από τον εσωτερισμό! προσεξε τι λέω, όχι μακριά από την Ν.Α αλλά μακριά από τον εσωτερισμό. Έχω ασχοληθεί ουκ ολίγον χρόνο με τον εσωτερισμό. Αντιφάσεις μεγάλες τον διακατέχουν.

Για το παραπάνω  είναι βέβαιο ότι ουδέποτε υπήρξε απομάκρυνση από τον εσωτερισμό για τον απλούστατο λόγο ότι ουδέποτε επετεύχθη το πλησίασμά του. Η αξίωση μάλιστα για «ουκ ολίγο χρόνο» ενασχόληση με τον εσωτερισμό και ο αφορισμός ότι ο εσωτερισμός διακατέχεται από αντιφάσεις, αποδεικνύει περίτρανα την ολοκληρωτική άγνοια στοιχείων εσωτερισμού.

Παράθεση
Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας, σε αδυναμία που χρειάζονται βοήθεια, και έχουμε Καθήκον να τους βοηθήσουμε, να σηκωθούν στα πόδια τους, να δυναμώσουν, και με την σειρά τους, να βοηθήσουν και εκείνοι άλλους συνανθρώπους τους, και αυτό ονομάζεται Ανθρωπιά. Το να αντιδρούμε στην Ανθρωπιά, και στην Ανιδιοτελή Προσφορά, υποκρύπτει μία Απάνθρωπη Ιδιοτέλεια.
Μην τα ερμηνεύεις έτσι απλά τα πράγματα αγαπητή Rose, κάνεις δεν αντιδρά στην ανθρωπιά.
Με την ανθρωπιά της αφρικανικής Ηπείρου τι σκοπό έχετε να κάνετε. Γιατί από ότι φαίνεται, εκεί έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από ανθρωπιά, και δεν βλέπω να γίνετε κάτι εκεί από εσάς.
Μήπως εγώ είμαι που αντιδρώ και γι αυτό; Ενώ εδώ μιλούμε για πνευματικές εξελίξεις, εκεί πεθαίνουν. Μήπως αυτοί που πηγαίνουν σε αποστολές στην Αφρική, ξεπερνούν κατά πολύ την ανθρωπιά που μου περιγράφεις; και τελικά μηπως δεν υπάρχει καμιά ανιδιοτέλεια σε αυτά που περιγραφείς; Μήπως αυτοί εκεί κάτω, επέλεξαν την πραγματικά δύσκολη αποστολή; Eνώ εσύ μου μιλάς για τα αόρατα εξυψώνοντας την προσωπική σου ιδιοτέλεια.

Είναι κάποιες φράσεις που επιπόλαια παρατίθενται, φράσεις ενδεικτικές της αντιδραστικής αντιλογίας, όπως αυτή, «Με την ανθρωπιά της αφρικανικής Ηπείρου τι σκοπό έχετε να κάνετε. Γιατί από ότι φαίνεται, εκεί έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από ανθρωπιά, και δεν βλέπω να γίνετε κάτι εκεί από εσάς», το «….και δεν βλέπω να γίνετε κάτι εκεί από εσάς», είναι η αφελής παραδοχή του ότι  «αφού δεν το βλέπω να γίνεται άρα δεν γίνεται».

Επειδή ο σκοπός από τους ιθύνοντες της ΑΜΡΑ ΔΕΝ είναι η εξύψωση της προσωπικής ιδιοτέλειας, όμως απέναντι στην ισοπέδωση και στον μηδενισμό, είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαλύψουμε (παρά την άρνηση της Rose) ότι, ειδικά για την Ανθρωπιά σε σχέση με την Αφρική, η Rose ως αντιπρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Οι φίλοι της Αφρικής» έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει πάρα πολλά και έξοχα, γεννώντας χαμόγελα σε πάρα πολλά παιδάκια του Κονγκό και του Καμερούν.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με πολλές παραθέσεις παραδείγματα, δεν θα είχε όμως νόημα, καθότι ο καλοπροαίρετος αρκείται σε λίγα για να παραδεχθεί το λάθος, ενώ ο κακοπροαίρετος ουδέποτε θα αποδεχθεί την πιθανότητα ότι σφάλλει όσα και να κατατεθούν.  Όταν μάλιστα μετά από τόσες καταθέσεις και διευκρινίσεις συνεχίζονται οι ίδιες εμμονές στην περιγραφή του εσωτερισμού ότι,
«Ο εσωτερισμός αγαπητή Rose ως οργάνωση γεννήθηκε από του θεοσοφιστές και οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι η θεοσοφία είναι ένα σύστημα πίστης με δογματικές αρχές»
, παραγνωρίζοντας ετσιθελικά ότι ο εσωτερισμός ούτε οργάνωση είναι, ούτε βέβαια γεννήθηκε από τους θεοσοφιστές, κάθε συνέχιση του διαλόγου καθίσταται μάταια. Δεν παραλείπουμε όμως να αναγνωρίσουμε ότι έχουν κατατεθεί και αξιόλογες απόψεις και αναλύσεις, οι οποίες δεν απαξιώνονται από τις λοιπές «ατυχείς» καταθέσεις….
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

γαραντζώτης γιάννης

• Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 18:49:59 »
Ωραία!, πολύ ωραία! τώρα μάλιστα! πέσανε κάπως οι μάσκες της ευγένειας και θα έχουμε πολλά να πούμε...

Αγαπητή Rose, μου λες...
Παράθεση
Αγαπητέ Γιάννη,

ειλικρινά δεν γίνεται κατανοητό, γιατί θεωρείς "μεγάλο λάθος" αυτή τη φράση του Καζαντζάκη... Επίσης δυστυχώς, ο κόσμος είναι γεμάτος μικρά παιδάκια, που αρνούνται να μεγαλώσουν, και να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους, προς την κοινωνία τους... Αρα λοιπόν, τι έχεις να πεις σε όλα αυτά τα ενήλικα "μικρά παιδάκια", που μπορεί να πέρασαν και τα "....άντα", και τα "...ήντα"?

Κατ αρχάς αυτή η φράση του Καζαντζάκη  μπορεί να ειπωθεί μόνο από κάποιον που έχει καβαλήσει μεγάλο καλάμι ή μήπως δεν είναι έτσι.
Ποιος νομίζει πως είναι κάποιος που πρέπει να μπορεί , μόνος του, να σώσει ολάκερη τη γή? Σίγουρα ένας όχι και τόσο ταπεινός άνθρωπος.

Όσο για το να ..."αγαπάς την ευθύνη", δεν συμφωνώ και όχι γιατί είμαι φυγόπονος αλλά επειδή βρίσκω πιο σωστό το να προτιμάς να αναλαμβάνεις μια ευθύνη που σου έτυχε χωρίς να την επιδιώξεις από το να κυνηγάς την ευθύνη.

Ο φυσιολογικός άνθρωπος μοιάζει όπως η φωτιά, που όσο πλησιάζεις τόσο πιο πολύ ζεσταίνεσαι ή με την πέτρα που πέφτει σε μια ήρεμη λίμνη και δημιουργεί ομόκεντρους κύκλους. Αν δεν μπορείς να αγαπήσεις την προσωπικότητά σου, την προσωπικότητα της γυναίκας σου, των παιδιών σου, των φίλων σου, των συνεργατών σου και όποιων τυχαία βρέθηκαν στον δρόμο σου, μη περιμένεις να αγαπήσεις τους παραπέρα. Μόνο να υποκριθείς μπορείς. Και αγαπώ σημαίνει... τα προβλήματα του άλλου, να γίνοντε και δικά σου προβλήματα.

Όσο για τα "παιδάκια" που μου λες, αν δεν τα μεγάλωσαν σωστά οι γονείς τους, ε!, δεν θα γίνουμαι και οι γονείς τους. Ο καθένας με την μοίρα του.

Εξ άλλου η ημέρα έχει μόνο 24 ώρες. Ότι προλαβαίνει κάνει ο καθένας μας, ανάλογα με τις ευθύνες που έχει αναλάβει σε... σύζυγο, παιδιά, γονείς, εργάτες, φίλους, συνεργάτες...
Πρώην αρχηγός Νέας Ακρόπολης Θεσσαλονίκης

Rose

• Administrator
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 19:21:08 »
Ωραία!, πολύ ωραία! τώρα μάλιστα! πέσανε κάπως οι μάσκες της ευγένειας και θα έχουμε πολλά να πούμε...

Αγαπητέ Γιάννη, ας προσπαθήσουμε έναν πολιτισμένο διάλογο, και ας μην ξεφεύγουμε στα άκρα...

Κατ αρχάς αυτή η φράση του Καζαντζάκη  μπορεί να ειπωθεί μόνο από κάποιον που έχει καβαλήσει μεγάλο καλάμι ή μήπως δεν είναι έτσι.

Όχι δεν είναι έτσι. Είναι απλά κάποιος που Αφυπνίστηκε στην Συν-ευθύνη του...
Δηλαδή ο Καζαντζάκης είναι ένα καβαλημένο καλάμι?... Ο Γκάντι και κάθε Ευεργέτης της Ανθρωπότητας είναι ένα καβαλημένο καλάμι?...

Ποιος νομίζει πως είναι κάποιος που πρέπει να μπορεί , μόνος του, να σώσει ολάκερη τη γή? Σίγουρα ένας όχι και τόσο ταπεινός άνθρωπος.

Ποιός νομίζει πως είναι κάποιος, που ενηλικιώθηκε ηλικιακά, και δεν θέλει να αναλάβει καμία κοινωνική ευθύνη? Σίγουρα ένας όχι και τόσο 'Ανθρωπος.1

βρίσκω πιο σωστό το να προτιμάς να αναλαμβάνεις μια ευθύνη που σου έτυχε χωρίς να την επιδιώξεις από το να κυνηγάς την ευθύνη.

Ο Αφυπνισμένος 'Ανθρωπος συν-δημιουργεί το πεπρωμένο του, και δεν αφήνεται στην τύχη...

Αν δεν μπορείς να αγαπήσεις την προσωπικότητά σου, την προσωπικότητα της γυναίκας σου, των παιδιών σου, των φίλων σου, των συνεργατών σου και όποιων τυχαία βρέθηκαν στον δρόμο σου, μη περιμένεις να αγαπήσεις τους παραπέρα. Μόνο να υποκριθείς μπορείς. Και αγαπώ σημαίνει... τα προβλήματα του άλλου, να γίνοντε και δικά σου προβλήματα.

Δυστυχώς νομίζουμε πως αγαπάμε, αλλά δεν αγαπάμε κανέναν, ούτε καν τον εαυτό μας... Μόνο αν Εργαστούμε Εσωτερικά, έτσι ώστε να επέλθει μία βαθύτερη Κατανόηση, θα καταφέρουμε να βιώσουμε την ενσυναίσθηση, και να νοιαστούμε πραγματικά, όπως μία Μητέρα νοιάζεται για το παιδί της...

Όσο για τα "παιδάκια" που μου λες, αν δεν τα μεγάλωσαν σωστά οι γονείς τους, ε!, δεν θα γίνουμαι και οι γονείς τους. Ο καθένας με την μοίρα του.

Εξ άλλου η ημέρα έχει μόνο 24 ώρες. Ότι προλαβαίνει κάνει ο καθένας μας, ανάλογα με τις ευθύνες που έχει αναλάβει σε... σύζυγο, παιδιά, γονείς, εργάτες, φίλους, συνεργάτες...

Από ότι φαίνεται Γιάννη μου, ο Ανθρωπισμός, είναι μία εξωγήινη συνήθεια για σένα... Κατανοητό...
'Aλλωστε όλα τα "παιδάκια", βγάζουν σπυράκια με την λέξη "ευθύνη"...   :)

'Αρα τι καταγγέλλεις, για να καταλάβουμε? Το να θέλει κάποιος, να είναι Ανθρωπιστής?
Αυτό τελικά σε ενόχλησε στην Ν.Α.? Οι συνειρμοί σου, ειλικρινά σε αδικούν...
___________________________________________________________________________________

1 http://www.youtube.com/watch?v=JX7guuf-3UU
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 04, 2013, 21:52:17 από Rose »

ΚΡΑΧΤΗΣ

• Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 21:52:02 »
Γιατί τόσος εκνευρισμός και ταραχή;
Το μόνο που έκανα, είναι να ρωτώ γιατί, και πως. Σας πειράζουν τόσο η απόψεις μου;
Όσο για την συκοφαντία που λες Ορφέα. Εντελώς άστοχο!
Δεν απευθύνθηκα σαν επώνυμος σε κάποιον επώνυμο ώστε να Συκοφαντίσω. Δεν μίλησα για κανενός την προσωπικότητα.
Ύστερα, δεν ήμουν εγώ που ξεκίνησα να μιλώ για το Αμρα. Εγώ μιλούσα για την Νέα Ακρόπολη και εσείς αρχίσατε να προσθέτετε για το πόσο σωστό είναι το  Αμρα σε σχέση με της άλλες σχολές. Δεν είναι φυσιολογικό να ρωτήσω;
Δεν κατάλαβα, αν θεωρώ τον εσωτερισμός τον εκφράζει ένα είδους φασισμού, θα μου το απαγορεύσετε.
Παιδικά καμώματα είναι όλα αυτά Λες και σας έκλεψα το κολατσιό για το σχολειό.

Ας γίνουμε λίγο ποιο ουσιαστικοί. Αλλά για να γίνουμε, πρέπει ότι λέμε και να το τεκμηριώνουμε. ειδικά αφού μιλάμε για τα αόρατα Πρέπει να προσέχουμε για το πόσο σίγουροι δείχνουμε ότι είμαστε  για αυτά που πιστεύουμε αλλιώς πάντα θα παραμονεύει ένας συνομιλητής να μας ρωτήσει, γιατί, Πως αυτό πως εκείνο Μην βάζετε ψηλό πήχη, για να μπορούμε να τεκμηριωνόμαστε.
Rose πολύ άστοχο αυτό που ανέφερες για το Σωκράτη. Ύστερα λες έμενα ανιστόρητο.
Καταρχήν, αν ο Σωκράτης είναι υπαρκτό άτομο και έγιναν όλα έτσι όπως μας τα εξιστόρησε ο Πλάτωνας, αν και πάλι δεν παραποιήθηκε από κάποιον νεοπλατωνικό και πάει λέγοντας, τότε ο Πλάτωνας μας μιλά για ένα  άνθρωπο που τον κορόιδευαν γιατί δεν καλλωπιζόταν όσο έπρεπε, αφού φορούσε κατά τους άλλους κουρέλια. Ύστερα, αυτό που μας λέει ο Πλάτωνας, είναι ότι ήταν μανιακός με τον διάλογο και ήταν ο τελευταίος στο συμπόσιο που σταμάτησε να ενδιαφέρετε για την συζήτηση. Τέλος μας λέει ο Πλάτωνας, ότι όταν του πρότειναν να τον φυγαδέψουν, αυτός προτίμησε να πιει το κώνειο για να μείνει πιστός στους νόμους της αγαπημένης του Αθήνας.
Άρα αριστοκράτης δεν ήταν, γιατί ούτε καλλωπίζονταν, ούτε τον ενδιαφέρονταν για τις εξουσίες που είναι η συνηθισμένη μανία του αριστοκράτη και φασίστα. Επιπλέον ή αν ήταν αριστοκράτης, θα ζούσε όπως τον Αριστοτέλη μέσα στο ανάκτορο ή από μεγαλο-οραματισμο θα έφτιαχνε μια σχολή όπως ο Πλάτωνας. Αριστοκράτη δεν τον λες οπότε ούτε με σφαίρες. Προτεραιότητα έδινε στα κοινά. Όταν έλεγαν τότε κοινά, δεν εννοούσαν ούτε ότι κάνανε δωρεές, ούτε σεμινάρια, ούτε ομιλίες και οδοκαθαρισμό, ούτε εθελοντισμό. Όταν έλεγαν κοινά, εννοούσαν αυτόν που δεν κράτα για τον εαυτό του τις απόψεις άλλα  εμπλέκετε με τα πολιτικά. Ότι είχε πολιτική άποψη και όταν έβλεπε κάτι λάθος, το επισήμαινε. Επίσης αν ήταν άνδρας, έπρεπε να πολεμούσε για την πόλη του και τελικά, να συμμετείχε ώς θεατής στο θέατρο. Καμιά σχέση με μυστικές τελετές και μυήσεις μυστικών γνώσεων και ανώτερες πνευματικές αλήθειες. Όι άνθρωποι έγιναν πολύ πρακτικοί με τον καιρό εξήψωσαν την κοινη λογική και έτσι δημιούργησαν ένα λίκνο πολιτισμού. Τον Σωκράτη δεν το συμπαθήσαν ποτε διότι τους χαλούσε την φαντασιοπληξία και του προσγείωνε. Rose να ξέρεις ότι τον Αθηναικό πολιτισμό τον θυμούνται για την δημοκρατία του και όχι για τα μυστήρια του που ήταν μυστικά. Όλος ο κόσμος σήμερα μέχρι και την Ιαπωνία, θρέφουν σεβασμό για την δημοκρατία της Αθήνας όχι για τα μυστήρια της. Άρα η δημοκρατία επηρέασε ποιο άμεσα και περισσότερο κόσμο και μάλιστα με αποδείξεις περίτρανες. Άλλαξε όλων τον κόσμο.

Οπότε ο Σωκράτης Rose, είναι το καλύτερο παράδειγμα απλοικού ανθρώπου που αγαπά την πόλη του και πεθαίνει για αυτήν χωρίς να ζητήσει τίποτα, αποφεύγοντας την μανίες για εξουσίες, αφιερώνοντας τον εαυτό του στον διάλογο με τους αγαπημένους του συμπολίτες. Παραμέρισε ακόμα και την προσωπική του ομορφιά. Μόνο φασίστα δεν τον λες.
Η είσαι ανιστόρητη παντελώς για το συγκεκριμένο ζήτημα (γιατί αυτά δεν τα λέω εγώ παραπάνω αλλά οι επίσημοι ιστορικοί την εποχής μας) ή σου βγήκε κακία νομίζοντας ότι θα θίξεις το πρότυπο μου τον Σωκράτη και έτσι κάτι τρέχει στα γύφτικα. Rose διαφωνώ με πολλά χαρακτηριστικά του Σωκράτη, δεν τρέμω μήπως τον υποβιβάσεις όπως θίγεσαι όταν μιλάω για τον εσωτερισμό.  
Εμένα Ορφέα και rose δε με απασχολεί το αν πεισθείτε,  ούτε επιδιώκω να ανεβάσω την βιτρίνα μου. Με ενδιαφέρει να κάνουμε διάλογο. Γι αυτό και θα σας ρωτάω πάντα το γιατί και το πως. Για να είμαστε όσο ποιο έντιμοι ως προς αυτά που διαπραγματευόμαστε. Όσο και να με προσβάλετε. Δεν θα μηδενίσω ούτε την συζήτηση, ούτε τον συνομιλητή μου αποχωρώντας. Για εσάς ο εσωτερισμός είναι κάτι ιερό, γι 'αυτό πληγώνεστε όταν κάποιος μίλα για αυτόν διαφορετικά. Rose δέστε το λίγο αυτό!
Αν Ορφέα κάποιος θέλει αν αποχωρίσει από την συζήτηση, δεν με απασχολεί. Εγώ όμως δεν έχω λόγο να αποχωρίσω.
Ήμουν έντιμος από μιαν αρχή σχετικά με αυτά που σκέφτομαι και δεν κρύβομε πίσω από ευγενικές συμπεριφορές.
Τουλάχιστον μετά από τις μυήσεις που πήρατε, δεν δικαιολογείτε τέτοια κυκοθιμικότητα στην συμπεριφορά σας.
Τέλος πάντων, αν θέλετε μπορούμε να επικεντρωθούμε ποιο ουσιαστικά στα πράγματα. Εξάλλου η οποιαδήποτε παραξήγηση μόνο μέσο διαλόγου θα μπορεί να λυθεί.

Παράθεση
Κράχτη, σε ανάγκασε κανείς, να κάνεις κάτι που δεν θέλεις? 'Ηρθε κανείς "Σωτήρας" και σε υποχρέωσε να σωθείς? Μήπως φαντάζεσαι πράγματα? Για δέστο...

Καλό, με στρίμωξες πάλι!
Παρόλο που δεν έχω ανάγκη να σωθώ, εφόσον δεν χάθηκα  σε κάποιο υπερβατικό υπερφυσικό πνευματικό μονοπάτι. Παρόλα αυτά, άσε με να εκφράσω την γνώμη μου, για το πως μπορεί να αισθάνεται κάποιος που συζητά με ετοιμοπόλεμους σωτήρες της ανθρωπότητας.
Αν θέλεις πάντως, μπορείς να  σταματήσεις να επαναλαμβάνεσαι και να εμβαθύνουμε λίγο.

Παράθεση
Ποιός είναι ο στόχος σου Κράχτη, σε αυτόν τον διάλογο? Να συνδέσεις τον Εσωτερισμό ή ακόμα την ΑΜΡΑ, με τους Ναζί και την ΧΑ? Αν αυτό επιδιώκεις, πέστο ξεκάθαρα...

Καλά λοιπόν, θα σου πω ποιος είναι ο στόχος μου!
Είμαι ένας μαύρος μάγος και έχω σκοπό να καταστρέψω την φωτεινή ιεραρχία, να κλέψω τις ψυχές τον μυημένων και να τους κάνω πειθήνια όργανα.
Για να κανουμε και λιγο χουμορ!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 04, 2013, 23:38:32 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

Rose

• Administrator
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 21:54:40 »
Παράθεση

Καλά λοιπόν, θα σου πω ποιος είναι ο στόχος μου!
Είμαι ένας μαύρος μάγος και έχω σκοπό να καταστρέψω την φωτεινή ιεραρχία, να κλέψω τις ψυχές τον μυημένων και να τους κάνω πειθήνια όργανα.
Για να κανουμε και λιγο χουμορ!

Το ήξερα πως κάποιο κακό σκοπό είχες... ;D

Λοιπόν, πέραν της πλάκας, Κράχτη...

1. Κανείς δεν σου αρνείται τον διάλογο, αλλά γίνεσαι αρκετά προσβλητικός, επιθετικός, ακόμα και συκοφαντικός... Αν θέλεις έναν εποικοδομητικό και υγιή διάλογο, χρειάζεται να γίνει λίγο πιο πολιτισμένη η κουβέντα μας...

2. Συνδέεις τον Εσωτερισμό με τον Φασισμό, ενώ εμείς συνδέουμε τον Εσωτερισμό με την Δημοκρατία... Εξηγήσαμε γιατί τον συνδέουμε με την Δημοκρατία, εξηγήσαμε, ποιός είναι ο Στόχος του Εσωτερισμού, να προάγει τον Ανθρωπισμό, την Πολιτισμική και Πνευματική Εξέλιξη, το ΦΩΣ, και τη Ζωή, πως ο Εσωτερισμός, είναι ένα σχολείο και όχι θρησκεία, όπως επιμένεις...

3. 'Οσον αφορά τον Σωκράτη, μια και εγώ τον είχα συμπαθήσει όσο και εσύ, χρειάζεται ειλικρινά, να κατανοήσουμε πως η Αντικειμενική Αλήθεια, μπορεί να είναι λίγο διαφορετική από την δική μας υποκειμενική αντίληψη, μία αντίληψη που μπορεί να οφείλεται σε μία λανθασμένη Παιδεία που δεχτήκαμε. Aν μελετήσεις την δίκη του Σωκράτη, φαίνεται ξεκάθαρα, πως καταδικάστηκε, επειδή πρόδωσε την Δημοκρατία.1
________________________________________________________________________________________________________

1 http://www.onassis.gr/onassis-magazine/issue-57/socrates-trial

Όσον αφορά στην διαφθορά των νέων αυτή δεν συνίσταται γενικότερα στην εξώθηση στην βία ή στην επιθυμία ανατροπής των θεσμών, αλλά στις αντιδημοκρατικές διδασκαλίες και την περιφρόνηση των θεσμών.

Οι αντιδημοκρατικές διδασκαλίες του Σωκράτη έφεραν τα αποτελέσματά τους. Μεταξύ των μαθητών του ήταν ο Αλκιβιάδης, ο Κριτίας και ο Χαρμίδης. Η καταδίκη του επιβάλλεται για λόγους ασφάλειας της δημοκρατίας, των παραδόσεων, των αξιών της Αθήνας. Η ελευθερία του λόγου, την οποία, άλλωστε, ο Σωκράτης ήθελε μόνον για τον ίδιο, δεν αποτελεί αντεπιχείρημα στην καταδίκη του.
[...]
Το 399 π.Χ. η Αθήνα μόλις είχε αφήσει πίσω της φοβερά δεινά. Η διδασκαλία του Σωκράτη μπορούσε να κλονίσει την Αθήνα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Ο Αλκιβιάδης και ο Ξενοφών ήταν προδότες, ο Κριτίας και ο Χαρμίδης ήταν δύο από τους Τριάκοντα Τυράννους. Η διδασκαλία του φιλοσόφου οδηγούσε τους πολίτες στην παραμέληση των καθηκόντων τους, αντί να συντελέσει στην προσκόλλησή τους στην Πόλη και στα σύμβολά της, τα οποία αποτελούσαν οι θεοί. Με άλλα λόγια, έκοβε τους δεσμούς των συμπολιτών του με την Πόλη και, έτσι, απειλούσε την ίδια την ύπαρξή της. Κατά την αρχαία αντίληψη περί ελευθερίας, ο Σωκράτης ήταν ένοχος.
[...]
Ο Σωκράτης δεν πολυσύχναζε στην Εκκλησία του Δήμου, συνέχισε η δικαστής, υποτιμούσε το δημοκρατικό πολίτευμα της πατρίδας του, ενώ θαύμαζε το ολιγαρχικό πολίτευμα της Σπάρτης και κατά κάποιον τρόπο υποστήριζε τους Τριάκοντα. Θρησκεία και πολιτεία ήταν απόλυτα συνυφασμένες και το χρέος του δικαστή έγκειτο στο να τις προστατεύει.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 04, 2013, 22:58:29 από Rose »

Rose

• Administrator
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 23:22:07 »
Rose να ξέρεις ότι τον Αθηναικό πολιτισμό τον θυμούνται για την δημοκρατία του και όχι για τα μυστήρια του που ήταν μυστικά. Όλος ο κόσμος σήμερα μέχρι και την Ιαπωνία, θρέφουν σεβασμό για την δημοκρατία της Αθήνας όχι για τα μυστήρια της. Άρα η δημοκρατία επηρέασε ποιο άμεσα και περισσότερο κόσμο και μάλιστα με αποδείξεις περίτρανες. Άλλαξε όλων τον κόσμο.

«Πιστεύω ότι μεταξύ των πολλών εξαίρετων και θείων πραγμάτων που η Ελλάδα χάρισε στην ανθρωπότητα, το κάλλιστο είναι τα Μυστήρια. Γιατί, μέσα από αυτά μεταμορφωθήκαμε και από έναν σκληρό και βάρβαρο τρόπο ζωής, περάσαμε σε μια κατάσταση ανθρωπισμού και πολιτισμού. Ακριβώς χάρη σε αυτά που ονομάζονται μυήσεις, μάθαμε στην πραγματικότητα τα βασικά πράγματα της ζωής και συλλάβαμε το νόημα, όχι μόνον να ζούμε με χαρά, αλλά επίσης και να πεθαίνουμε με καλύτερη ελπίδα». - Κικέρωνας

Υ.Γ. Η Δημοκρατία, είναι γέννημα, της Μυητικής Αγωγής, της Ελληνικής Αρχαιότητας... και Κράχτη σου έδειξα πώς συσχετίζεται άμεσα με τα Ορφικά Μυστήρια...
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 04, 2013, 23:55:29 από Rose »