Φιλο-σοφία = Εσωτερική Φιλοσοφία = Εσω-τερισμός, το ίδιο πράγμα είναι...
Όχι δεν είναι, από που συμπεραίνετε κάτι τέτοιο; Δεν υπάρχει ούτε υπήρχε καμιά κίνηση που λέγονταν κίνηση εσωτεριστων. Στην οποία συμμετείχαν η παραδεχτήκαν (οι αρχαίοι μας φιλόσοφοι) ότι ανήκουν εκεί. Ούτε στην αρχαιότητα, ούτε στον μεσαίωνα. Άρα είναι δικά σας συμπεράσματα. Και οι σκοπιανοί ετσιθελικά λένε ότι είναι Μακεδόνες, χωρίς να συνηγορεί τίποτα ξεκάθαρα με αποδείξεις γι 'αυτό. Εντελώς ίδια περίπτωση μου φαίνεται. Για να πλαισιώνεις έτσι μέσα σε μια έννοια πολιτισμούς και προσωπικότητες, πρώτα πρέπει να το έχουν παραδεχτεί οι ίδιοι ή να υπάρχει μια ξεκάθαρη πηγή (αρχαία) που να το βεβαιώνει. Απόλυτα και ξεκάθαρα.
Επίσης έχει ήδη δοθεί μία πηγή1 που περιγράφει τα Ελληνικά Μυστήρια σε βάθος... καθώς επίσης έχουμε καταθέσει πως συνδέεται η Φιλο-σοφία της Αρχαιότητας με τον Κίνημα του Εσωτερισμού, μετά τον Μεσαίωνα... που είναι η Αναγέννηση των Εσωτερικών Επιστημών στην Ευρώπη2.
Rose, ούτε τα τάγματα στον μεσαίωνα αναφέρονται ότι είναι συνεχιστές κάποιου εσωτερισμού. Ο καθένας είχε μια οπτική για τα αόρατα και δικαίωμά τους. Στο τέλος θα φανεί ποιος γελάει τελευταίος, δεν διαφωνώ. Αλλά απέχει πάρα πολύ αυτό, από το να τα συνδέουμε εμείς ετσιθελικά με δικά μας συμπεράσματα μια έννοια, νομίζοντας ότι είναι όλοι εσωτεριστες. Κανείς μα κανείς από κάποιο τα τάγμα του μεσαίωνα, δεν κήρυξε ότι υπηρετεί κάποιο τάγμα εωτερισμου και ότι είναι εσωτεριστης. Πρέπει να είμαστε πολύ ακριβείς με αυτές τις εκφράσεις ώστε για να είμαστε έντιμοι προς τον εαυτό μας.
Η ιστορία χρειάζεται κόπο χρόνο σκεπτικισμό και εντιμότητα για να την ερευνήσεις. Εύκολα πέφτουμε σε λάθος συμπεράσματα. Επειδή ρομαντιζομαστε και μαγνητιζόμαστε εύκολα στο να εισάγουμε τα συμπεράσματα μας σαν μέρος της ιστορίας. Έκτος όπως σου είπα και παλαιώτερα, αν μου υποστηρίζεις αυτό που διδάσκουν και οι ΝεοΑκροπολιτανοι. Ότι όλα αυτά που γνωρίζουν, τα γνωρίζουν από παλαιότερες ενσαρκώσεις των διδασκάλων τους και τους τα εκμυστηρεύτηκαν. Αυτό όμως είναι ένα ξεκάθαρο δόγμα και θρησκεία κατά συνέπεια. Αφού επικαλούνται κάποια εξαποκαλιψεος αλήθεια. Άρα σε αυτήν την οπτική δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε καθόλου. Έξαλλου τι να πούμε εμείς τα μικρά καιμένα ανθρωπάκια μπροστά στην μεγαλειώδη αποκάλυψη. Εγώ θα έλεγα, άσε τον τρελό στην τρέλα του.
Τι να κάνω αγαπημένη μου Rose; Eνα ελάττωμα έχω και εγώ πολύ ξεκάθαρο. Μου αρέσει να κοροϊδεύω τους αιθεροβάμονες. Ας με αγαπήσετε με τα ελάτωματά μου, όπως είπε και ο Γιάννης. Εγώ πως αγαπώ τους άλλους με τα ελαττώματα τους; Χριστιανική αρετή θα έλεγα.
Πρόσεξε Rose γιατί η χριστιανική φιλοσοφία δίνει μεγάλη σημασία για την αγάπη προς στην προσωπικότητα. Ενώ ο πανθεϊστής την πολεμά λες και είναι εχθρός της.