Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Αλχημεία
Ερωτική Αλχημεία
Trithemius:
Αν και το ζήτημα της ερωτικής αλχημείας το έχω εξετάσει επιφανειακά, σχετικά με το τι έχει προβλέψει η φύση, θέλω να πω ότι η έκκριση των σχετιζόμενων με την ερωτική πράξη σωματικών υγρών καθίσταται απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.
Στους άνδρες, αν η έκκριση σπέρματος ακυρωθεί επί μακρό χρονικό διάστημα, υπάρχει κίνδυνος να υποστεί βλάβες ο προστάτης αδένας. Θυμηθείτε το ποσοστό των επισκέψεων στα νοσοκομεία, μοναχών του αγίου όρους για συναφείς παθήσεις και θα καταλάβετε τι εννοώ...
Επίσης, δεν συμφωνώ πως το σπέρμα πρέπει να αποθηκεύεται γιατί θεωρείται πολύτιμο και δεν πρέπει να ξοδεύεται. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, τα σπερματοζωάρια, από τη στιγμή που θα δημιουργηθούν, σε διάστημα λίγων ημερών εκφυλίζονται, καταστρέφονται αναγκαστικά και υποχρεωτικά, ασχέτως αν προκύψει ερωτική πράξη κι εκσπερμάτωση. Επομένως είναι ανούσιο να μιλάμε περί εξοικονόμησης υγρού που η φύση έχει αποφασίσει να καταστρέψει εντός λίγων ημερών.
Κατά τη γνώμη μου, και με όλο το σεβασβό προς αυτές τις τεχνικές και απόψεις, είναι άσκοπο να ψάχνουμε την αθανασία του σώματος. Πρέπει να αποδεχτούμε τη φύση μας, να την κατανοήσουμε και να προσπαθήσουμε να χτίσουμε απόψεις, θέσεις και τεχνικές πάνω σε απτά κι όχι ιδεατά ζητήματα. Η φύση μας έφτιαξε με αθάνατη ψυχή και θνητό σώμα. Δεν είναι κακό να προσπαθείς να διατηρήσεις το σώμα σου αθάνατο, όμως η εμμονή σε μια τέτοια ενασχόληση σου αφαιρεί χρόνο από τον εξευγενισμό της ψυχής σου.
Eleni:
--- Παράθεση ---Η ερωτική ενέργεια κατά την φυσική της έκφραση, είναι για την διαιώνιση της ζωής.
Κάθε διαφορετική χρήση, αντίκειται στον φυσικό σκοπό και υποπίπτει στην μαύρη μαγεία.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είμαι σίγουρη οτι κατάλαβα σωστά αλλά σύμφωνα με αυτό...οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής επαφής χωρίς την επιθυμία η και με πρόληψη ως πρός την μη τεκνοποίηση είναι μάυρη μαγεία?
Διότι αν είναι ετσι ο πλανητης βριθει μαύρων... :o :)
Ορφέας:
--- Παράθεση από: try στις Ιουνίου 16, 2007, 14:20:37 ---
--- Παράθεση ---Η ερωτική ενέργεια κατά την φυσική της έκφραση, είναι για την διαιώνιση της ζωής.
Κάθε διαφορετική χρήση, αντίκειται στον φυσικό σκοπό και υποπίπτει στην μαύρη μαγεία.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είμαι σίγουρη οτι κατάλαβα σωστά αλλά σύμφωνα με αυτό...οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής επαφής χωρίς την επιθυμία η και με πρόληψη ως πρός την μη τεκνοποίηση είναι μάυρη μαγεία?
Διότι αν είναι ετσι ο πλανητης βριθει μαύρων... :o :)
--- Τέλος παράθεσης ---
Η διαφορετική χρήση της ερωτικής ενέργειας πέραν της φυσικής, δηλαδή πέραν της φυσιολογικής σεξουαλικής επαφής,
και είναι γνωστές οι τεχνικές, όπως υποδεικνύει ο Frater Immortal στο μύνημά του που γράφει, (δεν ξέρω αν είναι επακριβώς γνώστης αυτών),
<<Όταν η ερωτική πράξη είναι τέλεια ολοκληρωμένη, η γυναίκα και ο άντρας ενώνονται σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής τους, οι σωματικές και νοητικές τους δυνάμεις πολλαπλασιάζονται και με αυτόν τον τρόπο κάθε ευχή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί…>>
Όταν η ενέργεια του έρωτα χρησιμοποιηθεί με μαγικό τρόπο, για ιδιοτελή αύξηση σωματικών και νοητικών δυνάμεων για να πραγματοποιήσουμε με αυτήν την ενέργεια κάθε ευχή και επιθυμία μας, αυτό ακριβώς είναι "μαύρη μαγεία".
Ο αληθής μύστης, ο πραγματικός σοφός, δεν είναι εδώ για να ικανοποιήσει κάθε προσωπική του ευχή και επυθυμία,
αλλά να αναγνωρίσει την αποστολή του, να την εκπληρώσει υπηρετώντας το "Μεγάλο σχέδιο"
και μόλις εκπληρώσει την αποστολή του, γνωρίζει ότι έχει φτάσει η ώρα του - η στιγμή μέσα στα φυσιολογικά όρια που ορίζει η ζωή- και αποχωρεί από την ζωή ήρεμος και ευτυχής που εκπλήρωσε το καθήκον του.
Frater Immortal:
"Ο αληθής μύστης, ο πραγματικός σοφός, δεν είναι εδώ για να ικανοποιήσει κάθε προσωπική του ευχή και επυθυμία,
αλλά να αναγνωρίσει την αποστολή του, να την εκπληρώσει υπηρετώντας το "Μεγάλο σχέδιο"
και μόλις εκπληρώσει την αποστολή του, γνωρίζει ότι έχει φτάσει η ώρα του - η στιγμή μέσα στα φυσιολογικά όρια που ορίζει η ζωή- και αποχωρεί από την ζωή ήρεμος και ευτυχής που εκπλήρωσε το καθήκον του"
Mπορείς αν το θελήσεις να υπηρετείς το "Μεγάλο σχέδιο" και να είσαι ζωντανός χωρίς να αποχωρήσεις απο τη Ζωή να απολαμβάνεις την μακροβιότητάς αλλα ταυτόχρονα να αποκομίζεις εμπειρίες αλλά και να Υπηρετείς...
Trithemius:
Ίσως αδελφέ μου, όμως τελικά φαίνεται πως δεν είναι η έλλειψη επιθυμίας αλλά το ουτοπικό της εφαρμογής της που καταδυκνείει πως η σωματική αθανασία δεν είναι τελικά επιτεύξιμη. Επιθυμία χωρίς αποτέλεσμα είναι απλά μια... ευχή. Τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα αυτό βλέπουμε πως ισχύει ::)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση