Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Αλχημεία
Ερωτική Αλχημεία
Frater Immortal:
--- Παράθεση από: try στις Ιουνίου 27, 2007, 21:20:12 ---Πριν απο λίγο άκουσα στις ειδήσεις οτι οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να προσδιορίζον εστω και πειραματικά κάποια απο τα γονίδια που συντελούν στο γήρας καθώς και κάποια που είναι υπεύθυνα για πολλές περιγεννητικές παθήσεις.
Αυτό στο απώτερο μέλλον θα μπορεί ισως να μεταφραστεί σαν επιμήκυνση και καλυτέρευση της επιβίωσης. :)
--- Τέλος παράθεσης ---
Και όχι μόνο
Ορφέας:
--- Παράθεση από: Frater Immortal στις Ιουνίου 27, 2007, 17:25:19 ---
--- Παράθεση από: try στις Ιουνίου 26, 2007, 20:16:30 ---
--- Παράθεση ---Πάντως για το θέμα της αθανασίας ή καλύτερα της αειβιότητας -άσχετα με ότι γράφω- οι εφημερίδες και τα περιοδικά βοούν
--- Τέλος παράθεσης ---
Αδελφέ μου, για τα υπόλοιπα ίσως να εχεις κάποιο δίκιο αν και δεν μου ταιριάζουν ...
αλλά σε αυτό...
Εχω διαβάσει αρκετα αμφίβολα και ευτράπελα στα περιοδικά που κινούνται στο χώρο του εσωτερισμού...εσυ όμως γνώρισες ποτέ, ένα αθάνατο? Είδες, εχεις αποδείξεις ?
Γιατί τώρα μιλάμε για την ύλη και εκεί χρειαζόμαστε επιστημονική και αναμφισβήτητη απάντηση ...
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν μιλώ για περιοδικά του χώρου του εσωτερισμού, μιλάω για επιστημονικά ενθετα εφημερίδων και περιοδικά που δεν εχουν σχέση με τον εσωτερισμό, εχω, εξάλλου ενα ολόκληρο αρχείο.
Είναι δυνατόν -εκτός και αν ο ίδιος το θελήσει- να πει κάποιος-α ότι είναι αθάνατος-η; Αν παρ΄ ελπίδα το κάνει γνωστό θα τον κάνουν πειραματόζωο...
Όχι δεν έχω συναντήσει κάποιον αθάνατο, πλην μιας μαρτυρίας που είχα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Συνειρμικά θυμήθηκα το "γυμνασιακών χρόνων" ανέκδοτο:
<< - Έχετε δει Ροζ ελέφαντες να κρύβονται πίσω από παπαρούνα ;
- Ε, όχι βέβαια !!!
- Είδατε πόσο καλά κρύβονται ; >>
Frater Immortal:
--- Παράθεση από: Ορφέας στις Ιουνίου 28, 2007, 18:37:50 ---
--- Παράθεση από: Frater Immortal στις Ιουνίου 27, 2007, 17:25:19 ---
--- Παράθεση από: try στις Ιουνίου 26, 2007, 20:16:30 ---
--- Παράθεση ---Πάντως για το θέμα της αθανασίας ή καλύτερα της αειβιότητας -άσχετα με ότι γράφω- οι εφημερίδες και τα περιοδικά βοούν
--- Τέλος παράθεσης ---
Αδελφέ μου, για τα υπόλοιπα ίσως να εχεις κάποιο δίκιο αν και δεν μου ταιριάζουν ...
αλλά σε αυτό...
Εχω διαβάσει αρκετα αμφίβολα και ευτράπελα στα περιοδικά που κινούνται στο χώρο του εσωτερισμού...εσυ όμως γνώρισες ποτέ, ένα αθάνατο? Είδες, εχεις αποδείξεις ?
Γιατί τώρα μιλάμε για την ύλη και εκεί χρειαζόμαστε επιστημονική και αναμφισβήτητη απάντηση ...
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν μιλώ για περιοδικά του χώρου του εσωτερισμού, μιλάω για επιστημονικά ενθετα εφημερίδων και περιοδικά που δεν εχουν σχέση με τον εσωτερισμό, εχω, εξάλλου ενα ολόκληρο αρχείο.
Είναι δυνατόν -εκτός και αν ο ίδιος το θελήσει- να πει κάποιος-α ότι είναι αθάνατος-η; Αν παρ΄ ελπίδα το κάνει γνωστό θα τον κάνουν πειραματόζωο...
Όχι δεν έχω συναντήσει κάποιον αθάνατο, πλην μιας μαρτυρίας που είχα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Συνειρμικά θυμήθηκα το "γυμνασιακών χρόνων" ανέκδοτο:
<< - Έχετε δει Ροζ ελέφαντες να κρύβονται πίσω από παπαρούνα ;
- Ε, όχι βέβαια !!!
- Είδατε πόσο καλά κρύβονται ; >>
--- Τέλος παράθεσης ---
Υπάρχουν σήμερα αθάνατοι;
Σ΄ αυτή την εκδοχή απαντώ πως είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν, αφού τα αρχαία κείμενα μιλούν για την ύπαρξή τους και μάλιστα στον Ησίοδο διαβάζουμε: «Γιατί τρεις φορές δέκα χιλιάδες πάνω στην πολύβλαστη τη γη είναι οι αθάνατοι απ΄ τον Δία των θνητών ανθρώπων φύλακες. Αυτοί αγρυπνούνε πάνω από τις δίκες κι΄ από τα΄ άθλια έργα, αόρατοι, παντού τον κόσμο τριγυρνώντας…», (Ησίοδ. «Έργα και Ημέρες»,στιχ.252-255).
Έτσι λοιπόν σε αυτό το απόσπασμα φαίνεται ολοκάθαρα ότι τριάντα χιλιάδες (30000!!) άνθρωποι είχαν κερδίσει την σωματική αθανασία στην προϊστορία. Ο Ησίοδος αναφέρει ότι ήταν φύλακες και σταλμένοι από τον ίδιο τον Δία για να προΐστανται και να προστατεύουν τους θνητούς, πράγμα απίθανο, γιατί είναι βέβαιο ότι είναι γραμμένο στο πνεύμα της εποχής που ζούσε ο Ησίοδος. Η νέα θρησκεία των Ολύμπιων είχε εξαπλωθεί και το ιερατείο της που ήταν πανίσχυρο και τιμωρούσε ανελέητα όποιον έγραφε ή έλεγε ή διασάλευε την νέα τάξη που είχαν επιβάλει οι θεοί του Ολύμπου. Τι άλλο θα μπορούσε να γράψει εκτός από το να εξυμνήσει την νέα τάξη πραγμάτων και να αναφέρει ότι οι αθάνατοι αυτοί ήταν δημιουργήματα του Δία; Φυσικά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την ύπαρξη αθανάτων την σημερινή εποχή που σίγουρα θα ζούνε πίσω από ένα μανδύα άκρας μυστικότητας. Η άποψη ενός γερουσιαστή των ΗΠΑ είναι αρκετά ενδιαφέρουσα επάνω στα προηγούμενα γιατί: «Ο καθηγητής Ρολφ Μίλνε Φάρλει, γερουσιαστής των ΗΠΑ και καθηγητής της μοντέρνας φυσικής στη Στρατιωτική σχολή του Γουέστ Πόιντ…Ο Φάρλει, φανταζόταν μια μυστική εταιρεία αθανάτων, ή σχεδόν αθανάτων, που θα υπήρχε εδώ και αιώνες από κοινή παραδοχή. Μια μυστική εταιρεία που δεν θα ασχολιόταν με την πολιτική, δε θα ανακατευόταν με τις κοινές υποθέσεις των ανθρώπων και φυσικά θα περνούσε απαρατήρητη…», («Η αυγή των Μάγων», Πάουελς-Μπερζιέ).
Trithemius:
Ναι όμως αγαπητέ, γιατί από τη μία αποδέχεσαι πως ήταν αδύνατο να κυριολεκτέι ο Ησίοδος όταν αναφέρει πως αυτοί οι "αθάνατοι" εστάλησαν από τον Δία για να προστατεύουν τους ανθρώπους, ενώ από την άλλη δέχεσαι κυριολεκτικά πως το 30000 έχει τη γνωστή ερμηνεία; Η αρχαία Ελληνική γραμματεία βρίθει συμβολισμών και κρυμμένων μηνυμάτων, γιατί όχι κι εδώ;
Frater Immortal:
--- Παράθεση από: Anon στις Ιουνίου 28, 2007, 22:59:24 ---Ναι όμως αγαπητέ, γιατί από τη μία αποδέχεσαι πως ήταν αδύνατο να κυριολεκτέι ο Ησίοδος όταν αναφέρει πως αυτοί οι "αθάνατοι" εστάλησαν από τον Δία για να προστατεύουν τους ανθρώπους, ενώ από την άλλη δέχεσαι κυριολεκτικά πως το 30000 έχει τη γνωστή ερμηνεία; Η αρχαία Ελληνική γραμματεία βρίθει συμβολισμών και κρυμμένων μηνυμάτων, γιατί όχι κι εδώ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Κατά την ταπεινή μου γνώμη η Ελληνική Παράδοση κυριολεκτεί σε οτι γράφει.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση