Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Αλχημεία

Ερωτική Αλχημεία

<< < (3/19) > >>

Frater Immortal:
Από το να 'παραδοθούμε' αμαχητί στον θάνατο είναι καλύτερα να τον  'πολεμήσουμε' ... και που ξέρεις ισως κάτι καλό (για εμάς αλλά και το ανθρώπινο γένος), να καταφέρουμε... στην χειρότερη περίπτωση πάντως θα καταγραφεί στην ανθρώπινη μνήμη, σαν μια προσπάθεια που ίσως κάποιες μελλοντικές γενιές την ολοκληρώσουν.
Η  Ελληνική Παράδοση αναφέρει την μάχη μεταξύ του Ηρακλή και του Γήρατος αλλά και Θνητών εναντίων του θανάτου...

LordPayens:
Αγαπητέ Frater Immortal,

Να τον πολεμήσουμε όπως τον πολεμάνε σήμερα; Διότι αν δεν έχεις κάτι πολύ συγκεκριμένο και διαφορετικό στο μυαλό σου και καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, αυτή η μάχη έχει συνεισφέρει ιδιαίτερα στην παρακμή της δυτικής κοινωνίας. Αν λοιπόν αυτήν την μάχη ονειρεύεσαι, τότε ειλικρινά λυπάμαι πολύ.

LordPayens
-----------
- Ό,τι η αρετή ένωσε ο θάνατος δεν το χωρίζει -

Frater Immortal:

--- Παράθεση από: LordPayens στις Ιουνίου 17, 2007, 23:38:13 ---Αγαπητέ Frater Immortal,

Να τον πολεμήσουμε όπως τον πολεμάνε σήμερα; Διότι αν δεν έχεις κάτι πολύ συγκεκριμένο και διαφορετικό στο μυαλό σου και καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, αυτή η μάχη έχει συνεισφέρει ιδιαίτερα στην παρακμή της δυτικής κοινωνίας. Αν λοιπόν αυτήν την μάχη ονειρεύεσαι, τότε ειλικρινά λυπάμαι πολύ.

LordPayens
-----------
- Ό,τι η αρετή ένωσε ο θάνατος δεν το χωρίζει -

--- Τέλος παράθεσης ---
Προφανώς θα κατάλαβες ότι μιλάω για μια ασυνήθιστη ανθρώπινη μακροβιότητα με συνέπεια την συσώρευση εμπειριών που θα μας χρησιμεύσουν στην περαιτέρω ανέλιξή μας

Κανένας:
Ορφέα

Η φύση παρέχει στον άνθρωπο την πολύ ισχυρή σεξουαλική ενέργεια, για να μπορεί να τεκνοποιήσει.  Όμως εκτός από τα 1-3 παιδιά που συνεισφέρει να τεκνοποιήσει ο κάθε άνθρωπος, έχει χιλιάδες οργασμούς στη ζωή του.  Τι πρόβλημα υπάρχει αν με κάποιο τρόπο συγκεντρώνει την ενέργεια του σπέρματος και τη χρησιμοποιεί για άλλους σκοπούς?

--- Παράθεση από: Ορφέας στις Ιουνίου 16, 2007, 11:50:42 ---Την ενέργεία αυτήν την μεταστοιχειώνουμε σιγά σιγά σε ανώτερης δονητικής φύσης ενέργεια και μόνον έτσι μπορούμε να πούμε ότι την ανεβάζουμε.
Όμως όταν μεταστοιχειωθεί η σεξουαλική ενέργεια σε συναισθηματική, παύει η σεξουαλική έλξη και διέγερση και αναδύεται η έλξη προς κάθε άνθρωπο και κάθε έμβιο οργανισμό, μεταστοιχειωμένη σε νοιάξιμο, συμπόνοια, κάθε καλό συναίσθημα φιλλαληλίας, γίνεται αληθινή αγάπη, για να ανέλθει σιγά σιγά και να μεταστοιχειωθεί σε καθάρια ενέργεια αληθινού έρωτα, ολοκληρωτικής ενότητας, όπου θα βιώνουμε το είναι μας, πέρα από κάθε εγωισμό, σαν ολότητα με ολάκερο τον κόσμο.
Τότε θα έχουμε καταφέρει να είμαστε και να διαλαλούμε, "εγώ είμαι εσύ, είμαι όλος ο κόσμος".
Τότε πραγματικά θα είμαστε....
--- Τέλος παράθεσης ---
Α, μήπως λοιπόν η ενέργεια χρησιμεύει να γίνει το άτομο πιο συναισθηματικό, να πλησιάσει η ψυχή του το σύντροφό του αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο?  Να εξελιχθεί φισιολογικά?

Κανένας:
Frater Immortal

--- Παράθεση από: Frater Immortal στις Ιουνίου 17, 2007, 12:29:21 ---Από το να 'παραδοθούμε' αμαχητί στον θάνατο είναι καλύτερα να τον  'πολεμήσουμε'
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό υπονοεί ότι ο θάνατος είναι κάτι κακό, εχθρός που πρέπει να τον πολεμήσουμε.

--- Παράθεση από: Frater Immortal στις Ιουνίου 15, 2007, 20:10:20 ---Στο σύμπαν τίποτα δεν πεθαίνει , τουλάχιστον όχι έτσι όπως το εννοούμε και αυτό είναι η Αρχή Διατήρησης της ενέργειας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εδώ πάλι λες ότι ο θάνατος είναι μία φυσιολογική διαδικασία μεταστοιχείωσης/αλλαγής στο σύμπαν.

Τελικά ποια είναι η θέση σου?

Η δική μου θέση είναι ότι ο θάνατος μπορεί να φανεί σαν κάτι κακό, από τη στενή οπτική ενός χαμηλής εξέλιξης όντος.  Όχι όμως σε έναν εσωτεριστή που ξέρει από πού έρχεται και που πηγαίνει.

--- Παράθεση από: Frater Immortal στις Ιουνίου 16, 2007, 17:25:55 ---Mπορείς αν το θελήσεις να υπηρετείς το "Μεγάλο σχέδιο" και να είσαι ζωντανός χωρίς να αποχωρήσεις απο τη Ζωή να απολαμβάνεις την μακροβιότητάς αλλα ταυτόχρονα να αποκομίζεις εμπειρίες αλλά και να Υπηρετείς...
--- Τέλος παράθεσης ---
Πολύ λογικό επιχείρημα.  Δυστυχώς όμως δείχνει να είναι αντίθετο με τους νόμους της φύσης.  Και από τη στιγμή που η γνώση μου είναι περιορισμένη, προσπαθώ να χρησιμοποιώ σαν κριτήριο τους φυσικούς νόμους και το πώς συμπεριφέρεται η φύση. 

Ξέρω λοιπόν ότι όσο κάποιος εξελίσσεται, καθαρίζει η ψυχή του.  Άρα εξαφανίζονται τα ψυχοσωματικά προβλήματα, άρα και οι αρρώστιες του σώματος.  Έχει μεγαλύτερη ζωτικότητα, ευδιαθεσία, αισιοδοξία.  Αυτό έρχεται φυσιολογικά, χωρίς να το προσπαθήσει.  Υποθέτω λοιπόν ότι αυτό δε μπορεί να είναι λάθος, «κακό» ή «μαύρο». 

Θεωρώ τον εαυτό μου ζωντανό παράδειγμα.  Με τον εσωτερισμό και τη βοήθεια της ομοιοπαθητικής καταφέρνω και καθαρίζω όλο και περισσότερα ψυχοσωματικά προβλήματα.  Για παράδειγμα έχω σχεδόν εξαφανίσει ένα αλλεργικό άσθμα που η κλασική ιατρική μόνο τα συμπτώματα μπορούσε κάπως να αντιμετωπίσει.   Η γυμναστική και σωστή διατροφή που κάνω συμβάλουν πάρα πολύ στο φυσικό επίπεδο.  Το αποτέλεσμα είναι να είμαι και να δείχνω πολύ πιο εύρωστος, υγιής και νέος από ότι άλλα άτομα της ηλικίας μου.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση